- 30 Kasım 2019
- 12.408
- 39.808
- 598
Rica ederim :) Yazdığımdan beri aklımdasınız arada gelip bakıyorum bir gelişme var mı diye.Öncelikle çok teşekkür ederim sorduğunuz için. Her gün biraz daha ağırlaşan bir sıkıntı var içimde. İnsanlar gelen “ bir taraf alttan alacak, alttan almazsan boşanırsın tabi” minvalindeki yorumlar beni çok fazla üzüyor ve sorgulatıyor. Şiddet görüp, her seferinde alttan nasıl alınabilirdi ki? “ kadının kocasına yakın olanı makbülmüş, ben kadınlık yapmadığım için hatalıymışım”
“ acaba kocan biraz daha neşeli cilveli bir kadın olsan mutlu olur muydunuz?” tarzında sorular. Kadınlar kadınların düşmanı.. Kimseden “ ya bu kız o psikolojiyle nasıl neşeli olsun, mutluluk da karşılıklı değil mi verirsen alırsın” demedi annemden başka.. Zor bir süreç. Herkes gibi atlatacağım. Eksik olmayın kıymet verip sordunuz
Sanki koca harika bişeydi de, sizin kadınlığınız eksik kaldı. Çok iyi bişeyse kendileri alsın hazır siz boşuyorsunuz.Öncelikle çok teşekkür ederim sorduğunuz için. Her gün biraz daha ağırlaşan bir sıkıntı var içimde. İnsanlar gelen “ bir taraf alttan alacak, alttan almazsan boşanırsın tabi” minvalindeki yorumlar beni çok fazla üzüyor ve sorgulatıyor. Şiddet görüp, her seferinde alttan nasıl alınabilirdi ki? “ kadının kocasına yakın olanı makbülmüş, ben kadınlık yapmadığım için hatalıymışım”
“ acaba kocan biraz daha neşeli cilveli bir kadın olsan mutlu olur muydunuz?” tarzında sorular. Kadınlar kadınların düşmanı.. Kimseden “ ya bu kız o psikolojiyle nasıl neşeli olsun, mutluluk da karşılıklı değil mi verirsen alırsın” demedi annemden başka.. Zor bir süreç. Herkes gibi atlatacağım. Eksik olmayın kıymet verip sordunuz
Bu tip yorumlara 'hoşt' demiyorsan ve aklın karısıyorsa yolun acık olsun.Öncelikle çok teşekkür ederim sorduğunuz için. Her gün biraz daha ağırlaşan bir sıkıntı var içimde. İnsanlar gelen “ bir taraf alttan alacak, alttan almazsan boşanırsın tabi” minvalindeki yorumlar beni çok fazla üzüyor ve sorgulatıyor. Şiddet görüp, her seferinde alttan nasıl alınabilirdi ki? “ kadının kocasına yakın olanı makbülmüş, ben kadınlık yapmadığım için hatalıymışım”
Çok güzel bir cevap olmuş hoşt:) Aklımda bulunsun:)Bu tip yorumlara 'hoşt' demiyorsan ve aklın karısıyorsa yolun acık olsun.
Bir de şey var. Kocan aldattı mı? İçkisi kumarı mı var? İçip içip eve mi gelmiyor? İşi gücü mü yok eve para mı getirmiyor? Erkekten beklenenler bu kadar.. Dümdüz insan olmak. Ama kadın öyle mi? Omuzunda dünya yükü, bir de milletin çenesine göğüs germek zorundasın. Evli kalabilmek için eve para getirmesi yetermiş gibi..Çok güzel bir cevap olmuş hoşt:) Aklımda bulunsun:)
Nıye bu tip sorularla muhattap oluyorsun? Yanı ne munasebet sana bunları soruyorlar senın de aklın karısıyor.Bir de şey var. Kocan aldattı mı? İçkisi kumarı mı var? İçip içip eve mi gelmiyor? İşi gücü mü yok eve para mı getirmiyor? Erkekten beklenenler bu kadar.. Dümdüz insan olmak. Ama kadın öyle mi? Omuzunda dünya yükü, bir de milletin çenesine göğüs germek zorundasın. Evli kalabilmek için eve para getirmesi yetermiş gibi..
Evli kalmak büyük başarı, boşanmak kıyamet bi de, o da var.Bir de şey var. Kocan aldattı mı? İçkisi kumarı mı var? İçip içip eve mi gelmiyor? İşi gücü mü yok eve para mı getirmiyor? Erkekten beklenenler bu kadar.. Dümdüz insan olmak. Ama kadın öyle mi? Omuzunda dünya yükü, bir de milletin çenesine göğüs germek zorundasın. Evli kalabilmek için eve para getirmesi yetermiş gibi..
Benim çok sağlam bir terapiye ihtiyacım var bu süreçte. Kendimi çok suçluyorum. Bu suçluluk hissi de bana hep kaybetme korkusu getirdi. Bunu aşarsam sağlıklı düşünen, hayatını sahiplenen bir insan olacağım biliyorum. Aşamazsam senelerim çile doldurmaktan fazlası olmayacak. Birgün bu mutsuzluk, bu güçsüzlük beni pes ettirecek. Hayattan da kopup gideceğim. İyi bir terapist araştırıyorum. Her şeyin farkında olan ama hiçbir şeye dur diyemeyen bir insan haline geldim. Aşmalıyım.Nıye bu tip sorularla muhattap oluyorsun? Yanı ne munasebet sana bunları soruyorlar senın de aklın karısıyor.
Esinden ısık gordugun an gideceksin, senden aldıgım elektrik bu. Hayat senın, secim senin benı ya da baskasını elbette ilgilendirmez. Fakat yeniden doneceksın daha beteriyle ustelık. Boyle devam edecek hayatın, ınsan omru ne kadar yıl kı sevgı dilene dılene sıddet gore gore heba edip ölüp gidesin? Ziyan olma istiyoruz.
Yoksa sen asagılanırken ben belki askı memnu izleyip cay ıcıyor olacagım. Benlik bı durum yok. Duzgun pırıl pırıl insansın, su muameleye layık degılsın. Degısen adam da coktan degısırdı.
Kadınlık kadınlık diye tutturmasının altında başka şey var. Çocuk da istiyor muydu? Döndüğünüz anda bu işi hızlandıracaktır.Benim çok sağlam bir terapiye ihtiyacım var bu süreçte. Kendimi çok suçluyorum. Bu suçluluk hissi de bana hep kaybetme korkusu getirdi. Bunu aşarsam sağlıklı düşünen, hayatını sahiplenen bir insan olacağım biliyorum. Aşamazsam senelerim çile doldurmaktan fazlası olmayacak. Birgün bu mutsuzluk, bu güçsüzlük beni pes ettirecek. Hayattan da kopup gideceğim. İyi bir terapist araştırıyorum. Her şeyin farkında olan ama hiçbir şeye dur diyemeyen bir insan haline geldim. Aşmalıyım.
Sorunu bulmussun, ustunde durursan evelallah halledersinBenim çok sağlam bir terapiye ihtiyacım var bu süreçte. Kendimi çok suçluyorum. Bu suçluluk hissi de bana hep kaybetme korkusu getirdi. Bunu aşarsam sağlıklı düşünen, hayatını sahiplenen bir insan olacağım biliyorum. Aşamazsam senelerim çile doldurmaktan fazlası olmayacak. Birgün bu mutsuzluk, bu güçsüzlük beni pes ettirecek. Hayattan da kopup gideceğim. İyi bir terapist araştırıyorum. Her şeyin farkında olan ama hiçbir şeye dur diyemeyen bir insan haline geldim. Aşmalıyım.
Evet istiyordu. Bense hem huzurlu bir aile veremeyeceğim hem de akıbeti belirsiz, sürekli boşanmakla tehdit edildiğim bir evlilikte çocuk yapamazdım.Kadınlık kadınlık diye tutturmasının altında başka şey var. Çocuk da istiyor muydu? Döndüğünüz anda bu işi hızlandıracaktır.
Şimdi gittiniz kurtuldunuz. Bir daha dönmeyin. O akıl satanlar çok beğendiyse kendileri buyursun, herif boşta nasılsa.Evet istiyordu. Bense hem huzurlu bir aile veremeyeceğim hem de akıbeti belirsiz, sürekli boşanmakla tehdit edildiğim bir evlilikte çocuk yapamazdım.
Ee hala o adamın yaşındaysanız atar bir gün. Boşanma davası açıp her türlü hakkınızı alın. Mahkemeye sunun bunları.Gecenin bir yarısı kapını önüne atmaya çalışmışlığı var beni
Birkerede siz kavgada boşancaginizi soyleyin, nasil oluyormuş anlasin. Hicte korkmayin kaybetmekten bunu anladiysa ondan dolayi yapiyordur boyle. Sizi korkutmak icinMerhabalar,
Eşim beni her kavgada küçük büyük haklıyım yada değilim istisnasız her kavgada boşanmakla tehdit ediyor. Ondan çok uzaklaştım bu tavırları yüzünden. Bir kadın olarak eşin, koruyu kollayıcı bir sevgi göstermesi gerektiğini düşünüyorum ama o her defasında kolaylıkla benden geçiyor. Bu durumla karşılaşanlar bana akıl verin. Her seferinde kapının önüne konulmaktan bıktım
Valla ben çekemem şimdiye kadar boşa lan derdim , sizdeki korku burdan belli oluyor böyle Yaşar gidersinizMerhabalar,
Eşim beni her kavgada küçük büyük haklıyım yada değilim istisnasız her kavgada boşanmakla tehdit ediyor. Ondan çok uzaklaştım bu tavırları yüzünden. Bir kadın olarak eşin, koruyu kollayıcı bir sevgi göstermesi gerektiğini düşünüyorum ama o her defasında kolaylıkla benden geçiyor. Bu durumla karşılaşanlar bana akıl verin. Her seferinde kapının önüne konulmaktan bıktım
mesleğiniz var mı,?Blöf de yapsa ciddi de olsa çok yaralayıcı.. 50 den fazla duydum bu tehdidi ve daha 2 yıllık evliyim. Artık inananıp güvenmiyorum ona. Böyle yaptığı hergün saygım daha da azaldı. Beni kadınlık yapmamakla suçluyor. Bıktım yapamıyorum. İki yıldır şımarık bir çocuk büyütüyor gibi hissediyorum. Benim bir kocam yok. Şımarık bir çocuğum var
Çocuğum yok. Mesleğim var ama yüksek lisans yapıp kendimi geliştireceğim. Delirmek üzereyim şu anda ama. 2 senesi evlilik 6 yılımı verdimmesleğiniz var mı,?
Çalışıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?