Sürekli eve bir şeyler getirip duruyorlar sabır!!!

Neptunex

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
238
19
13
26
Evlendiğimiz günden beri eşimin ailesi evimize hep eşya getiriyor yani şöyle ki ben ütü almak istiyorum süpürge almak istiyorum biri çıkıp diyor ki bende fazladan var sana vereyim kullan vs normal küçük eşyalar olsun eve geldiklerinde getirirler ne kadar gerek yok desem de yapıyorlar.. Bu durumu eşime söyledim diyor ki bizim aile böyle vs gerçekten ne düşüneceğimi bilmiyorum.. En basitinden kardeşinin evine gittik çay içmek için çıkışta elimize 3 paket süt verdi ki evde zaten vardı bir şey diyemedim eve gelince eşime yine söyledim dedim hani güzel dille söyleyebilirler size süt vs lazım mı bizde var götürün ama yok direk elimize tutuşturdular birde diyor ki çıkarken bize kek poğaça yaparsın vs.. Ben sonrasında dedim eşime annenin başının altından çıkıyor bence bunlar böyle söyleyince sinirlendi yeter dedi sürekli annem hakkında bu şekilde konuşma dedi annem senin her zaman iyiliğini istiyor dedi falan neyse yani o akşam evlendiğimiz zamandan beri ilk kez ayrı yattı benimle şimdi burada suçlu aramıyorum ama gerçekten haksız ben miyim :////

Sürekli kullanılmış esya getirme konusunda belki rahatsız olabilirsiniz ama süt verdi diye niye rahatsız oluyorsunuz. Ne olacak yani koy kenara :) fazlaysa komşuna falan ver. Belki kadın alışveriş manyağı ve surekli bir şeyleri stokluyor. O yuzden sağa sola dağıtmayı seven biri olabilir. Ben yeme içme bu tarz şeyleri gözümde buyutmezdim. Eşyalara da çok önem vermiyorum iyi durumda ikinci el eşyayı da kullanabilirim. Maksat isimi görsün. Param da cebimde kalir baska almak istediğimi alirim. Istekler bitmez cunku :)
Ama onun da çözümü var. Bahsetmemek. Ne almak istediğinizi,ne alacağınızı söylemeyin. Böylelikle bu sekilde teklifte bulunmazlar.
Nedense ben art niyetli bir durum göremedim. Size elindekini verip kendisine yeni alıyorsa art niyet vardır. Bunu siz daha iyi bilirsiniz.
Kayinaile diye mi gözünüze batıyor acaba? Empati yapın. Ayni durumda senin ailen surekli boyle davransa ve eşin surekli şikayet etse ne düşünürsün?

E siz de almayı düşündüğünüzu soylemeyin bilmesinler.
Siz calisiyor musunuz? Calismiyorsaniz, tek maaşa masraf olmasin, sıkıntıya düşmeyin diye yardimci olmak istiyorlardir.
Almak istediğiniz esya varsa da alın, size verdiklerini kullanmak istemiyorsanız geri onlara verin.

Siz daha yeni evlisiniz, anneniz erkek tarafı onu yapsın, bunu yapsın diye düşüneceğine temel sayılacak çeyiz eşyalarını alsaymış ya.

Normalde de her alınacak eşyada haberleri olmayıversin. Süt konusunda abartılacak, annenin başının altından çıkıyor diyecek bir şey yok. Bu lafları ederseniz daha çok ayrı yatarsınız.

Haksızsınız !
söyleme alacağın eşyayı yada oldu bi şekil eşin söylüyor diyelim aldın idareten kullandın sonra al yenisini ihtiyacım kalmadı tsk ederım diyip ver geri . eline süt verip bişeyler yap dediyse ben kendıme yapacak kadar alıyorum evime saol de alma . Yada diyelim ki aldın o an geri tepemedin üslubunu bilemedin mesela bişeyler yapmak zorunda değilsin kimseye - muhtemelen siz sizden bişeyler beklemelerine kızmışsınız .

Ayrıca eşine nie laf ediyorsun ki adam ne bilsin o an kardeşi ne verecek ne diyecek ağzından çıkacak kelimeyi önceden düşünemez ki o adam

Madem huyları böyle siz neden lazım olan eşyaları yanlarında dillendiriyorsunuz? Diyelim ki eşiniz söyledi ve biri kendisinde fazla olan eşyayı vermeyi teklif etti. “Benim aklımda istediğim özellikle bir model var, onu alacağım. Teşekkür ederim, düşünmeniz yeter” diyeceksin bu kadar. Süt konusunda ise gereksiz sinirlenmişsiniz. Evde fazla vardır vermek istemiştir. Yine almak zorunda değilsiniz ki? Ne zaman kv evine oturmaya gitsek, kadıncağız zorla bana ne kadar sebze, meyve varsa poşete doldurur vermeye çalışır. Alamadığımızdan yada evde olmadığından değil. Fazla fazla alıyor, vermek istiyor işte. Olmayanı alıyorum, olanı ise “anne evde var, bunlarıda alırsam çürürler boş yere sen görümceme ver” diyorum almıyorum. Büyütülecek meseleler değil. Eşinizle tartışmaya gerek yok bunlar için.

İyilik, rahatlık böyle böyle batıyor demek ki!

Benim eşimin ailesi de eşya olarak değil de her gitmemiz de bozulmayacak gıda türü şeyleri verir ben hiç bir zaman art niyet aramadım tam tersi bozulmayacak şeyleri arkaya atmam için lazım olduğunda para bize kalsın elimin altında bulunsun olarak verdiklerini düşündüm / düşünüyorum.Bu da gayet doğal geliyor insanlar evlatlarını düşünüyor.İhtiyacın olsun olmasın ona bakmıyorlar.

Bravo, daha ilk günlerden adamı delirtmişsin. Nazik bir dille ihtiyacımız yok anne ve ya abla diyebilirsin böyle adamın başının etini yiyeceğine.

Annen her şeye onu da yapsınlar bunu da yapsınlar evlenmeden alınan tapunun da yarısını versinler diye atlayana kadar bir ütü de alıvereydiniz bir zahmet çeyize sen daha yeni evlendin ütünü süpürgeni niye almadın?
Almak istediğin her şeyi anlatma herkesin ortasında o zaman. Süt vermekte ne var? Al evine iç, fazlaysa ver komşuna. Her şeyin altında kötü niyet arama

Ne var bunda anlayamadım. Ne güzel işinizi görmek için yardımcı oluyorlar bunun neresi kötü bende olsam bende teklif ederim yrnisini alınca geri verirsiniz. Bazı insanlar gerçekten çok tuhaf hepte böyle cok takılanlara iyisi düşüyor arkadaş ajhahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…