Sürekli eve bir şeyler getirip duruyorlar sabır!!!

Eşya konusunda tam hak veriyordum ki süt konusu geldi.
Yani elini boş göndermek istememişler ne güzel işte.

Nerede evlenirken pazarlık yapan, altın listesi veren, onu da erkek tarafı ödesin diyen gelenek diye kendini paralayan varsa nikahtan sonra böyle dönüyor. Evlenirken süt parası, tapunun yarısı, kınanın ikramı diye isteyen siz evlenince ütü de sorun olur süt de. Para akarken annecim nikahtan sonra nefes alsa uzak dur olur

Çeyizde ütü olur, küçük dikey bir süpürge de olsa koyulur, bunları ailenizin düşünmesi lazımdı zaten, siz kolunuzu sallaya sallaya gitmişsiniz, insanlar yardımcı olmaya çalışıyor o da zorunuza gidiyor şimdi. Dua edin yine eşiniz ailemi karıştırıp durma seninkiler çok mu hayırlıydı diye yüzünüze vurmuyor şimdilik. Ütü yok kırışık dürüşük mü geziyorsunuz, süpürge yok evi künge mi götürüyo, nasıl yok bunlar ya onu anlamadım.

Kocasıyla arası kötü olsa, annesi yüzüne bakmaz, asla boşansın istemez. Kadın kız çocuklarını yük olarak gören cinsten, doğru düzgün çeyiz bile almamış, para harcamak istememiş. Durduk yere sorun çıkarmayayım, kocamla aramda sorun olmasın demek yerine eften püften şeyler içim adamın annesini hedef gösteriyor. Dön kendine anana bak denecek cinsten gerçekten.

Öylesine bahsetmiyor en başından beri insan kullanmaya alışkın ya bu kız.
Ortalıkta söylüyor ki eş ailesi alıversin yeni ütü süpürge pardon da çeyizine neden almadın demezler mi gene insanlar veriyormuş.
Bu yeni almadıklarına eskiyi verdiklerine bozuluyor zaten.
Sizin gibi gudubet gelinler yüzünden çiçek gibi kızların yüzü gülmüyor.

Bunlara annenizin sebep olduğunu biliyorsunuz değil mi? Başlık parası istedi yok dendi, evin tapusunu kızının üstüne istedi yok dendi, süt parası istedi yok dendi... O zaman bizden bir kuruş çıkmaz demesinin karşılığı olmayacak mıydı? En modern, gelenek görenek iplemeyen çiftlerin bile evinde süpürgesi ütüsü oluyor. Bunları bile mi almadınız? Hadi anneniz beleş mezar bulsa içine girecek, siz niye almadınız ütüyü süpürgeyi? Bence de o sütler mesaj, al annenin süt hakkı demişler. Ben siz olsam fazla sesimi çıkarmam, adamın tepesi atarsa başta anneniz sizi kabul etmez.

Ay bizim başımızda da var bundan.kardesim para yok borcum var diyor evdeki ;kardeşimin bekarken kullandığı eşyaları çöpe atıyor yenisini aldirtiyor. Çocuk bıktı artık boşanma asmasina geldiler.butun gün evde yeni eşya almanin derdinde.millete de kocam bana para vermiyor diye sizlaniyor.
Sizlerin dedigi gibi düğünü biz yaptık eşyaları biz aldık ama yine de mutlu değil gelin hanım.bosanma konusu açılınca da kardeşimin bekarken aldığı evi istedi çocuğun malına ortak cikti birde sanki çalışmış kazanmış evi kendi almış gibi .

açılmamış tarıhı geçmemiş sütse alırım takılmam eşyada kullanabılır durumdaysa kullanırım takılmam siz ufak şeylere takılıyorsunuz cıdden

Kocası da aileci bir tip ama onunki en azından altı dolu bir ailecilik, adam hayır görüyor ki ailesinden aileci oluyor. Böyle saçma sapan şeylerle kredisini doldurmasın, ciddi bişey çıkınca kimseye dert anlatamaz sonra.

Bu aileler evlenmeden kabak gibi ortada neden evlenip sonra sızlanıyorsunuz.
Belli eğitim ve gelişmişlik seviyeleri az olan insanlar.
Bu insanlarla baş edemezsin.
Hele kocan yatağı ayırıyor ise evliliğin biter ve bu adamlar cidden aileleri için boşanıyor.

Boşandıktan sonra dank edip 2. Evliliklerinde %95 i ailelerini bulaştırmıyor.

Sen alma eline sütü x kocacım sütü alırmısın de, alacağın alet edevatıda söyleme eşinin ailesine…
Bu iki yöntem dışında kendinde geliştirebilirsin bu hareketleri engellemeyi…

Tapu verin, onu takın, bunu alın'ın peşine düşüp ana kız bütün zamanınızı bunları nasıl yaptırabiliriz diye düşündüğünüz için mi alamadınız evinizin en elzem ihtiyaçlarını?
Ne kadar enteresan bir kafa yapınız var sizin ya, insanlar yeni evli olduğunuz için yardımcı olmak istiyorlar ellerinden geldiğince belli ki ama iki paket süt ne alaka değil mi,
tapu vereceklerdi size şöyle kallavi, mutlu olurdunuz o zaman. Her konunuzda Allah iyi insanlarla karşılaştırsın diye dua ediyorum, eşinize ve ailesine de sabır versin Rabbim, çekilir dert değilsiniz.

Konu sahibi sizce çok mu eğitimli ve gelişmiş peki

Benim eşimin ailesi de öyle. İlk zamanlar tuhaf geliyordu ama bir şey dememiştim. Sonuçta kötü niyet yok. Daha sonra ben de öyle oldum. Evde boş boş duracağına birinin işine yarasın diyorum. Sıfır da oluyor, kullanılmış ama iyi durumda olanlar da oluyor. Giymediğim kıyafetleri, çocuğun küçülenleri, oyuncaklar, kullanılmayan eşyaları alıp kayınvalideme götürüyorum. Bulunduğum yerde pek kimseyi tanımıyorum. Onun çevresinde illa ki oluyor bunları kullanacak kişiler. Yani düşünün bebek kıyafeti ne kadar az kullanılıyor. Aynı kıyafetler birkaç bebeği büyütebilir. En son lise arkadaşım kullanıyordu benim bebeğin kıyafetlerini. Gerçi çoğunu da eşimin kuzeni vermişti asla gocunmam temizse yırtık değilse giydiririm. Öğretmenim bu arada. He alacak param da var ama gerek yok. Çocuğuma birikim hesabı açtım. Gelecek günler zor olabilir. Ülkece çok da iyi durumda değiliz. Öyle olmasa bile sürekli tüket tüket anlayışı yerine değiş tokuş anlayışı çok daha insani geliyor bana.

He bir ara zevkime uymuyor diye verdiklerini almak istemiyordum. Ama illa ki verecekler. Zamanla anladı benim daha sade şeyleri beğendiğimi. Şimdi eşya teklif etmiyor. Ama yine de onlara giderken de gelirken de arabanın bagajı dolu oluyor

Kötü niyet aramanıza gerek yok. Anneme de kayınvalideme de çeyiz koymayın dedim. Çünkü ben dantelli havluyla yüzümü kurulayacak kadar süslü değilim. Tülbentlerimin kenarı dümdüz olacak. Tek renk olacak. Oyalı dantelli güllü dallı kullanmam. Seccadenin kenarını niye süsler ki bir insan? Yastığın kılıfı niye dantelli olsun yüzümü tırmalıyor Onlar yine de koydu. Kendime bir iki tane hatıra olsun diye ayırdım. Gerisini olduğu gibi kendilerine geri verdim. Başkasına da veremiyorsun. Ciddi emek var onlarda. Ama açıkladım ben kullanamıyorum diğer çocuklarının çeyizine koy yanlış anlama eline sağlık ama boşa bende durmasına da gönlüm el vermiyor. Biraz bozuldular tabi ama yapacak bir şey yok ben baştan demiştim.

Neyse yani kötü düşünmeyin. Eli açıktır bahsettiğiniz insanların. Siz de onlara verin.

Son düzenleme:
Annemlerden dönerken hiç eli boş dönmeyiz.Yer içer bi de eve götürürüz.Sinirlenecek bir şey değil bence.

Hani sutte gerçekten absurt olmus he dersin cok fazla sut aldim elimde kalmasin 3er 3er dagitsam size olur mu dersin vs o olurdu. Bence sizin durumunuz yok saniyorlar biri supurge veriyor biri sut baska birsey aklima gelmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…