Sürekli evi süpüren komşu

tuce_90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2010
47
1
36
Bursa
Herkese meraba. Kızlar benim üst katta oturan komşum sabah 10-11 gibi başlayıp akşam 5 lere kadar sürekli evini süpürüyo hemde hergün. tam bitti derken yine başlıyo.kafayı yicem. sürekli atışma halindeyiz. Ne dediysem anlamadı.ya bi inan günde 6 saat boyunca hergün evini süpürgeyle temizler mi. Anlamadım gitti. Alt katımızdakilerde akşam başlıyolar. Gecenin bi vaktine kadar sürekli bağrış çağrış gürültü. Küçücük çocukları bile 1 de yatıyo. Hiç vicdan yok valla. Sabahları erken uyanıyorum o yüzden erken yatıyorum ama ne fayda sesleri sanki yanımdaymış gibi geliyo. Kadının çocuğuna söylediği ninni bile kulağımda. Çok canım sıkıldı sizlerle paylaşmak istedim sadece

bilirim benim de üst komşum gece 3 te tutardı. 2 kere yapması bile beni çıldırttı. tek katlı eve çıktım,lojmana.zaten düşünüyorduk o da tuz biber oldu. herhalde burdan çıkınca allah nasip ederse, tek katlı eve çıkıcaz. o bence aranız bozuk diye yapıyordur. konuşsanız, eşin konuşsun.

Hasta mı? her gün düzenli olarak 5 6 saat ha ? iyi bir doktor tavsiye etmeli. keyfinden yapıyorsada çok saygısızca. Şikayet etmek vs vs vs.. hiç biri çözüm olmayacaktır imkanınız varsa taşınabilmeye hiç durmayın derim ben çünkü uyurken bile insanda sinir bırakmıyorlar. Sizinde sağlığınız gider huzursuzluktan.

size inat açık bırakıyor olabilir

umursamamayı duymamayı deneyin. siz kafaya taktıkça o sese karşı daha çok duyarlı olursunuz :92:

aynı bizim komşu
nerde bi deli var bizim üste taşınır zaten

kızlar komşu çok önemliymiş onu anladım. geçen sene kadınla tartıştığımda bir başka komşu da aslında iyi kadındır sadece annesi kucağında ölmüş ondan bazı problemleri var demişti. Allah nasip ederse taşınmayı düşünüyoruz . Ev alırken dikkat edeceğim ilk şey altında üstünde kim oturuyo olduğu bundan sonra :S

yok valla canım anlamazlar, hiç ne çeneni yor, ne sinirini boz, yüzücülerin kullandıkları kulaklıklardan al kendine, kauçuk kademeli kulaklıklar güzel oluyo, ilk zamanlar zorlanırsın ama sonra alışırsın takmaya

benim alt komsumda öyle birgun sanırm mevlüt okuttu evinde misafirler gider gitmez tv sesini sonuna kadar acıp oynadı kızıyla cocuklar ordan oraya kosusturuyo ben makineyi bile calıstırmaya korkuyorum belki ses olur rahatsız olurlar diye ama millet hiç etrafı dusunmuyor gece 2 de kızlarının sesi gelio kosturması gelio kocası balkona cıkıp kufur ede ede telefonla konusuyo bende ilk baslarda cok sinir oluordum ama artık umursamıyorum alıskanlık yaptı

gerçekten ev alırken dikkatli olmalı ama maalesef kavun değil anlayalım .....

ben akşam 10 da bile saçımı kurutmaya çekinirim...sabah 6 da kalkıp okula gidiyorum ödüm patlıyor biraz sert yürüyeceğim diye...

bizde de evlere şenlik bir alt komşu var (tahminim alt kat) sanırım yeni gitar öğrenen birisi var evde...çalışmaya 1 gibi başlıyordu en erken 3 te bitiyordu konçertosu ve maalesef tam yatak odasının altında...

başlarda çok rahatsız olmuştuk ama yeni taşındığımızdan dolayı birşey söylemeye çekindik, bir ara kapıcıya söylesek mi acaba diye düşündük sonra vazgeçtik...şimdi Allahtan ara verdi azcık çalışmalara...

siz didişirseniz iş inada biner pek hoş olmaz bir süre tepkisiz kalın bakalım ne olacak...bazen rahatsız olduğunuz birşey yokmuş gibi davranırsanız bir süre sonra gerçekten yok olur...

Son düzenleme:
şom ağızlımıyım neyim konçerto erken başladı bugün.... iyi ama oldukça ilerletmiş gibi ....

canım sende onlara inat son ses oyun havası falan açsan. belki anlarlar.

düşünmedim değil aslında müzik dinlerken biraz açayım diye ama sonra boşver dedim ben yapamam başkası yüzünden de yapmayacağım şeyi yapmayayım...

bizim binanın planı çok güzel aslında yan komşularla hiç bağlantı tok T şeklinde her katta 3 dairelik bir bina...ama alt üstle mecburen haşır neşiriz...çok tanımadığım için yüzgöz olmak istemiyorum...olmadı kapıcıya ya da yöneticiye söyleyeceğim toplantıda bahsedilsin...en azından 12 den sonra dikkat edilsin...

sen de söylediğim gibi bir süre tepkisiz kal bakalım...

zaman zaman olduğunda insan anlayışlı olabiliyor ama sürekli olunca insan gerçekten tahammül edemiyor...

Arkadaşım, apartman, ortak yaşam alanıdır. Arkadaşlar, saçımı bile kurutmaya çekiniyorum diyor. 6 saat nereyi buluyor da süpürüyor? Tuhaf. öğlen 2 gibi açıyorum süpürgemi, 3 de kapatıyorum. Ondan sonra iki gün geçiyor. Onda bile süpürgesinin sesi çok demişler. Tabii yüzüme demiyorlar o ayrı konu, ben sonradan duyuyorum.
Bence süpürge sesinin olmadığı bir zaman, çık yukarı, 5 dakkanızı alabilirmiyim de, ve durumu anlat. Tıkaç tıkamayla, sinir olmayla bu durum düzelmez. Yaptığının yasalara aykırı olduğunu, kat maliklerinin biribirlerini rahatsız etmelerinin çok ciddi sonuçları olduğunu, üstelik bunun elektirik israfı falan olduğunu anlat. Bir de dua et, anlayışlı bir insan olsun. Ama bu pozisyonda ben anlayış görmedim. Komşusuna eza edenin hali çok kötü. Komşuya eza etmek günah. Ama tabi herkes sizin gibi hassas değil. Onun için herkesi kendiniz gibi görmeyin, çıkın mesafeli ve ciddi bir üslupla anlatın.
benim de böyle bir komşum vardı, Ramazan ayının ilk günü yukardaki komşumun çırptığı sofra bezi yüzünden bana tüm mahallenin önünde hakaret etti. Yukardaki komşum ben çırptım, bana söyle demesine rağmen hakaretlerini sürdürdü. ben de ''Ayıp ayıp, benden büyük dert bul kendine '' dedim. Ramazanda beddua çok kötü. Ramazan bayramının ilk günü gelini evden kaçtı, oğlu başka bir kente gitti, kocasının da kendisini aldattığı ortaya çıktı.
Velhasılı kelam, sen sen ol beddua etme de çok önce durumu anlat. Düzelmese başka bir yönetm bulunur. Kolay gelsin.

ben senin yerinden olsam, giderdim komsuma, güzelce anlatirdim derdime, hic tartismadan ve sesine yükseltmeden.
insallah anlayisli cikar.

kızlar kaç kere konuştum. hatta kadın üstüme yürüdü bi keresinde. beğenmiyorsan çıkarsın sen kiracısın ben ev sahibiyim diyor. sanki kiramı o ödüyor git kime şikayet edersen et,istersen polise git diyor. sadece süpürgeyle kalsa iyi çocuklarının koşuşturmasını saymıyorum bile.

Apartman girişindeki ana şalteri arada kapatmak gerek sanırım = )
süper fikir!kendini bilen insan zaten kapısına şikayet getirmezdi.hadi insanlık hali hata oldu diyelim,ikincisi olmamasına gayret ederdi.o halde komşunuzla konuşmaya deymez çünkü anlamıyor ve bildiğini okuyur.valla ben de olsam,ben de şalteri indirirdim...

ne alakasi var canim, sen kira ödüyorsun diye senin hakkin yok mu.hayret ne insanllar var bu dünyada.ben bu kadina ne yapicagimi bilirdim ama neyse buraya yazmaya kendime yakistiramiyorum
o zaman madem öyle diyorsa, sende güzelce polise git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…