Arkadaşım, apartman, ortak yaşam alanıdır. Arkadaşlar, saçımı bile kurutmaya çekiniyorum diyor. 6 saat nereyi buluyor da süpürüyor? Tuhaf. öğlen 2 gibi açıyorum süpürgemi, 3 de kapatıyorum. Ondan sonra iki gün geçiyor. Onda bile süpürgesinin sesi çok demişler. Tabii yüzüme demiyorlar o ayrı konu, ben sonradan duyuyorum.
Bence süpürge sesinin olmadığı bir zaman, çık yukarı, 5 dakkanızı alabilirmiyim de, ve durumu anlat. Tıkaç tıkamayla, sinir olmayla bu durum düzelmez. Yaptığının yasalara aykırı olduğunu, kat maliklerinin biribirlerini rahatsız etmelerinin çok ciddi sonuçları olduğunu, üstelik bunun elektirik israfı falan olduğunu anlat. Bir de dua et, anlayışlı bir insan olsun. Ama bu pozisyonda ben anlayış görmedim. Komşusuna eza edenin hali çok kötü. Komşuya eza etmek günah. Ama tabi herkes sizin gibi hassas değil. Onun için herkesi kendiniz gibi görmeyin, çıkın mesafeli ve ciddi bir üslupla anlatın.
benim de böyle bir komşum vardı, Ramazan ayının ilk günü yukardaki komşumun çırptığı sofra bezi yüzünden bana tüm mahallenin önünde hakaret etti. Yukardaki komşum ben çırptım, bana söyle demesine rağmen hakaretlerini sürdürdü. ben de ''Ayıp ayıp, benden büyük dert bul kendine '' dedim. Ramazanda beddua çok kötü. Ramazan bayramının ilk günü gelini evden kaçtı, oğlu başka bir kente gitti, kocasının da kendisini aldattığı ortaya çıktı.
Velhasılı kelam, sen sen ol beddua etme de çok önce durumu anlat. Düzelmese başka bir yönetm bulunur. Kolay gelsin.