Sürekli evi süpüren komşu

konuyla bağlantılı madem,aklıma sizin duruma uygun bir anı geldi,paylaşmak istedim.çok iyi görüştüğümüz bir tanıdığımız da üst kat komşusunun çocuğundan muzdaripti.üstte oturan çift sanki altın bulmuş gibi çocuklarına herşeyi mübah görüyormuş ve şikayetlere de bu yüzden anlam veremiyormuş.çocuk gece top oynamak istermiş,babası he ollum oynayalım diyip ona katılırmış.sizin düşünün artık gürültüyü.bir gece tanıdığımız dayanamayıp formasını giyip yukarı çıkmış,ben de oynamak istiyom beni de alın aranıza deyince üst komşusu dumura uğramış gecenin 2sinde!ondan sonra olaylar kesilmediysede yukardakiler adamdan çekinerek daha dikkatli davranmaya başlamışlar!deli deliyi görünce abasını saklarmış ya,bu da o misal işte...

nasil aklina gelmis adamin, harika bisey.
adami deli mi zanediyolar simdi?

Arkadaşım madem anlayışsızmış, üstüne yürümüş, noterden bir ihbarname çekersin, kiracıların daha fazla yasal hakları olduğunu bil. Forum yöneticileri bir hukuk köşesi açmışlar orası ile de konuş, bence noterden çekilen ihbarname onu kendine getirir, ne kadar ciddi olduğunu anlar. Ev sahibi diye apartmanı satın almış değil. Gürültüye dair yasalar var, trilyonluk mekanlar bile cart diye kapatılıyor çok gürültü yapıyorsun diye. Kendini guguk ülkesinde sanıyor heralde ama burası hukuk devleti. Kimse kimseye karakter atamaz. Komşu komşudur arkadaş arkadaştır. Birinin özgürlüğünün bittiği yerde başkasınınki başlar.

belki o komşunun elektriğide kaçaktır.
sabahtan akşama kadar elektrik süpürgesi açtığına göre...

Oturduğunuz binada apartman yöneticisi yok mu? Yardım isteseniz?
Bizim üst katta da çok gürültücü bir komşu vardı, adam alkol alıp bağırıp çağırıyordu, rezalet..
Polis çağırdım, gelip götürdüler adamı.. Karısı ve çocukları da o gece çok rahat etmişlerdir bence..
Bir daha çıt sesi bile duymadık..

Ben eskiden mahalle içinde bir apartman dairesinde oturuyordum. Birkaç komşumla tartışmam oldu, hem de bayağı ciddi şekilde.

Apartman boşluğundaki cam kırıldı, para toplanmasına rağmen aylarca tamir ettirilmedi. Ödüm kopuyordu, bebeğim oradan düşecek diye.. Yazı yazdım bina girişine.. "Cam takılmadıkça, aidat ödemeyeceğim" diye.. Yönetici olacak hatun kağıdı getirip paspasımda parçaladı ve kapıda borazan gibi öttü.. Kapıyı açmamayı akıl ettim neyse ki..

Üst kattaki komşum her gün (istisnasız) çarşaf yıkayıp balkona asardı, benim balkonu boydan boya kaplardı. Balkona çıkınca çarşaflarından bir damla güneş göremiyorduk. Kurusa bile almazdı içeri.. Beni çıldırtırdı..

Neyse ki şimdi sitede oturuyorum. En ufak bir çıt sesi duysam güvenliği arıyorum, çözemezsem site yönetimini. Kimseyle direkt muhatap olmak gerekmiyor. Hatta kimin şikayet ettiğini bile anlayamıyorlar. Sorunum da her defasında çözülüyor.

Son düzenleme:
Bir tane de benim başımda var. Bundan önceki kiracı da aynı şekildeydi, sabahın altı buçuğunda süpürge sesiyle uyandığımı bilirim. Hayır, hepimiz ev hanımlığını biliriz çalışsak da çalışmasak da, yere bir şey dökülse bile o an süpürme, bir şeyle al sonra makul bir saatte süpürürsün değil mi? Bu altı buçuk-yedi seansları artmaya başlayınca bir sabah yataktan fırladığım gibi kalorifer borusuna vurduğumu hatırlıyorum ki hiç adetim değildir böyle şeyler. Ama uyku sersemliği ve sinirliliği işte.:) Aynı kiracı balkondan değil, direkt camdan çarşaf silkerlerdi aşağıda benim camım açık mı değil mi bakmadan. Bütün saçlar, kıllar olduğu gibi yatak odama giriyordu. Kafamı uzatıp kibarca uyarmak istedim, daha ben pardon bakar mısınız derken içeri kaçtı, demek ki yaptığının yanlış olduğunun o da bilincinde. Bir de yerler parke, topuklu terliklerle gecenin bir vakti yürümeler, sabahın köründe eşyaların yerini değiştirmeler vs. Yukarıya konuşmaya çıktım, kapıyı bile açmadı gayet kibar bir şekilde kendimi tanıttığım halde, kapı ardından konuştu benimle..

Şimdi oturanlar da aynen arkadaşın dediği gibi, bütün gün ev süpürüyorlar. Hayır, evin hacmi belli, her gün saatlerce nereyi süpürüyor ben de merak ediyorum. Oğlumu gündüz uyutmak büyük bir dert oldu, çocuk tam dalıyor, yukarıdan başlıyor süpürge senfonisi. Bense aşağı komşum rahatsız olmasın diye plastik tabanlı terlikler giyip gayet yavaş yürüyorum, oğlum yerlere bir şey atıp ses çıkarmasın diye elimden gelen gayreti gösteriyorum. Madem apartmanda yaşıyoruz, herkesin birbirine saygısı olması gerektiğini düşünüyorum, ama ben bu kadar özen gösterirken benim üst komşumun bu denli dikkatsiz olması beni üzüyor.

Neyse, ben de uzun uzun yazdım ama içimi döktüm, rahatladım.

bizim üst komşuda öle kadın çalışıyo hemşire evde oldugu zamanda hep süpürüyo bide çoluk çocuk yok yeni evli iki kişi nekadar pis olabilirki anlamadım gece gündüz hiç farketmiyo neyseki bi kaç ay sonra taşınıcaz diye bişey demiyoruz süpürsün bakalım

Biz de bu eve yeni taşındık, üst katta oturanın kendisi miii temizlikçisi mi artık bilmiyorum, hergün istisnasız, saat 5le 6 arası süpürge seansımız var...Süpürgesi de inanılmaz sesliii, şu içinde uçak motoru olanlardan mıdır nedir...

Bu konuyu gördükten sonra sanırım hoşgörmeliyim diye düşündüm...Öğleden sonra makul bir saatte çünkü...Ama yine de anlamaya çalışıyorum..Neden hergün ve neden 5le 6 arası?? :26:Fikri olan var mı ?

aynı bizim komşu sürekli bişiyler çırpıyor elinde balkonda uyuz olmamak elde değil. bi yemek yiyorlar 2 saat sofra bezi çırpar laf desen güler alınmaz var böyleleri çok..

benim çatlak üst komşum sabah 8buçukta başlıyor her gün. normalde çalıştığım için o saatlerde evde olmuyorum ama izin günlerimde kafayı yedirdi bize. eşim ameliyat olmuş zor uyuyordu açmış sabah sabah daha 9 bile olmamış saat. aradım apartman telefonundan, 10 dk daha süpüriyim misafirm gelcek nolur diyo. misafiri yatak odasına gelcek galiba. yatak odası kısmını bi kaç saat sonra süpürün bari lütfen dedim kapattım. başka işi olmayan, kocası tatmin edemeyen kadınlar işte anca hırsını makineden alıyor sabahın köründe. ay çok sinirliyim kadına

Bunları şikayet edecek bir yer var mı acaba?
Hiç bilmiyorum. :44:
Neyse sen de misilleme yap o zaman. Gecenin bir vakti müzik falan aç.
Aman öyle olunca da iyice mahalle kavgasına döner.
Bilemedim.
Çok sinir bozucu ama.

Of arkadaşlar off...

Komşu tranvası geçirenlerdenim..

Mağdurum:)

Sürekli kapının önünü süpüren,ve car car konuşan komşular var..

Toz direk havaya karışıyor,yani bizim soluduğumuz havaya

Yok mu bunlara bir çare?

çocuğu o saatte yatırandan ne beklersin?vereceği eğitimde aldığı eğitimde o kadardır işte..senin gibi düşünüyorum okonuda bende..bizimde merdivenlerin hani tutunma yeri var ya(adını unuttum) çöplerini oraya biüzel asıyorlar.kaç kez uyarıldılar indirildi yarım gün yine asılı..piler ya..gelde dokun oraya poşetlerden..kapılar açık şekilde yemek pişer sanarsın kapı önünde mangal var..koku yayılır tüm kata karışır bide..(bu süpürge olayı bizdede var..3. kattaki en hızlı şekilde çalıştırır konfeksiyon daha sessiz kalır valla..ta en üst kata ses gelir hep..gelde bu katta huzurlu ol..zor bu tiplerle uğraşmak..Allah onlara akıl fikir sizede sabır versin yani..

Son düzenleme:
senin yine iyi. benim yan üst komşum adamın karısı ölmüş yalnız kalıyor diye gece televizyonu son ses açıp öyle uyuyormuş tabi ben uyuyamıyorum. üst katımdaki hemşirelik öğrencileri var onlarda sabahlara kadar müzik dinliyorlar kakara kikiri sesler valla bi gün cinayet işlicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…