• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli Hasta KV

Siz de hasta olun,işiniz çıksın dışarıda bulunun,aradılar mi acmayın,iki titreme bi sinir krizi..
Mesafe bilmeyen insana malesef mesafe koymakta imkansız oluyor,ne kadar iyi niyetle olayı çözmeye çalışırsaniz çalışın,tepenize çıkmak için kayınValide ve kayinpeder yarışa girmiş,akıllı davranmak çıkariniza olur..

Tam ama tam tıpkısının aynısı ben :KK57: okurken biri benim adıma konu açmış dedim resmen , ne yazık ki çözüm yok hala çekmekteyim sürekli hasta kv , gezme gün toplantıları olunca iyileşip ertesi gün ayılıp bayılan kvyi :silah: neyse ki bu aralar biraz kurtuldum gibi çünkü hamileyim :KK53: çocuğun yoksa düşünüyorsan sende hamile kal hemen :KK51:

Gerçekten bir rahat vermediler. Sanırım iki üç ayda bir sizi istemiyorum diye kavga etmem gerek. Bu da kalıcı çözüm olmuyor, belli süre sonra başa sarıyoruz. Sanırım ben çok yumuşak yüzlüyüm. Kibarlıkla, normal iletişim yollarıyla çözmeye çalışıyorum ama olmuyor.

Yakınıma taşınmaları çok kötü oldu. Hastalık da nasılsa hiç bulaşıcı değil. Yardımcı vs.kabul etmezler, yukarıda da yazdım ayda bir bile almıyor. Gelin gelince yapar, yapmazsa b... götürsün ama genelde gelin yapar.

İşe girip çalışsanız? Kendi eviniz için de yardımcı tutun. Ben kendi evimi temizleyemiyorum, size de yetişemem deyin. Çocuğu da eşiniz sabah bırakıp, akşam alsın. Yemekleri de kendi evinizde yiyin. Her halükarda yumuşak yüzlü olmayı bırakmanız lazım.

Onlar yokken çok mutluymuşsunuz. Kv kim Allah aşkına? Ona sizi mutsuz etme hakkını vermeyin. "Bir şekilde" hayatınızdan çıkarın.

Çocuğunuz kaç yaşında kreşe gitme yaşındaysa siz bir işe girip çalışabilirsiniz beklentileri olmaz en azından o zaman.
Veya kv baksın çocuğa tüm gün baktığı için çocuk göreceğim bahanesi de olmaz.

Ayrica yaz geliyor grip olma numarası yapamaz artık.
Veya mümkünse eğer siz uzak b8r yere tasinin hatta gerekirse başka bir sehre falan taşının.

Siz de hasta olun,işiniz çıksın dışarıda bulunun,aradılar mi acmayın,iki titreme bi sinir krizi..
Mesafe bilmeyen insana malesef mesafe koymakta imkansız oluyor,ne kadar iyi niyetle olayı çözmeye çalışırsaniz çalışın,tepenize çıkmak için kayınValide ve kayinpeder yarışa girmiş,akıllı davranmak çıkariniza olur..

İyi güldüm ya
İki titreme bi sinir krizi

Formülüyle anlatmışsın. :KK53:

Sanırım bütün kayınvalideler aynı.Bende eşim isteyen gittiğim zaman herşey normal di taki eşim zili çalana kadar ben kapıyı açıp dönene kadar bi bakıyordum kayınvalide battaniyeyi üzerine çekmiş ahlayıp vahlıyor :olamaz: tam osmanlı yani ve bunu eşime anlatmama rağmen inandıramıyordum.aldığım cevap napsın kadıncağız :kızgın:

Bence sen de hasta ol :)
Hatta bazi gunler yataktan cikmaya bile halin olmasin. Cagirirlarsa gelemem cok hastayim de. Gelirlerse tuhh goruyon mu hizmet edecek halim yok de

Ayyyy hasta olunca ben kendi kendimi çekemiyorum birde kv kaprisi çekicem hadi oradan başka kapıya. valla kusura bakmasınlar ama erkek doğurunca ooo ilerde bedavadan hizmetçim olacak diye seviniyorlar.hem hizmetçi hem istediği zaman laf sokacağı stres topu. erkek çocuklarına düşkünlükleri bu yüzden.beni kv doğurmadı üstümde bir gram bile hakkı yok o yüzden umurumda bile değil zaten kendisi. keza bende onun umurunda değilimdir umarım :)

Benimki de hep hastadır sağolsun.
Allah uzun ömür versin.
Bi keresinde bu yine hasta. Kapıdan içeri girip vestiyere sümüklü peçetesini bırakıp çocuğu kucağına almıştı eksik olmasın.

Ertesi gün gitmişti :KK53: Arada bi şeyler olmuş ki gitmiş. Herhalde ben cinnet geçirmiştim. Ondan gitmişti. Hatırlar gibiyim.

İşe girip çalışsanız? Kendi eviniz için de yardımcı tutun. Ben kendi evimi temizleyemiyorum, size de yetişemem deyin. Çocuğu da eşiniz sabah bırakıp, akşam alsın. Yemekleri de kendi evinizde yiyin. Her halükarda yumuşak yüzlü olmayı bırakmanız lazım.
Onlar yokken çok mutluymuşsunuz. Kv kim Allah aşkına? Ona sizi mutsuz etme hakkını vermeyin. "Bir şekilde" hayatınızdan çıkarın.
Çocuğunuz kaç yaşında kreşe gitme yaşındaysa siz bir işe girip çalışabilirsiniz beklentileri olmaz en azından o zaman.
Veya kv baksın çocuğa tüm gün baktığı için çocuk göreceğim bahanesi de olmaz.

Ayrica yaz geliyor grip olma numarası yapamaz artık.
Veya mümkünse eğer siz uzak b8r yere tasinin hatta gerekirse başka bir sehre falan taşının.
Yok sen hasta degilsin gezmekten yorgunsun az oturda yemek yap deyiverin.
İyi güldüm ya
İki titreme bi sinir krizi

Formülüyle anlatmışsın. :KK53:
Sanırım bütün kayınvalideler aynı.Bende eşim isteyen gittiğim zaman herşey normal di taki eşim zili çalana kadar ben kapıyı açıp dönene kadar bi bakıyordum kayınvalide battaniyeyi üzerine çekmiş ahlayıp vahlıyor :olamaz: tam osmanlı yani ve bunu eşime anlatmama rağmen inandıramıyordum.aldığım cevap napsın kadıncağız :kızgın:
Bence sen de hasta ol :)
Hatta bazi gunler yataktan cikmaya bile halin olmasin. Cagirirlarsa gelemem cok hastayim de. Gelirlerse tuhh goruyon mu hizmet edecek halim yok de
Allah uzun ömür versin.
Bi keresinde bu yine hasta. Kapıdan içeri girip vestiyere sümüklü peçetesini bırakıp çocuğu kucağına almıştı eksik olmasın.

Ertesi gün gitmişti :KK53: Arada bi şeyler olmuş ki gitmiş. Herhalde ben cinnet geçirmiştim. Ondan gitmişti. Hatırlar gibiyim.

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Çalış diyen arkadaşlar, iş arıyorum ama ben yazık ki bulamadım henüz. KPSS çalışmaya çalışıyorum ama ona da bunların elinden fırsat bulamıyorum.

Hasta numarası yapamıyorum işte, kriz de nasıl geçirilir ?

Bir yıl içinde 3-4 kez konuştuk, hepsinde gayet açık ve nettim. İkisinde çok serttim. Ama birkaç ay etkili oluyor sonra hop eski düzene dönme çabaları. Sanırım mesafeli olayım, zaman zaman görüşelim düşüncesi de işlemiyor. Ya hep, ya hiç.

Tam ama tam tıpkısının aynısı ben :KK57: okurken biri benim adıma konu açmış dedim resmen , ne yazık ki çözüm yok hala çekmekteyim sürekli hasta kv , gezme gün toplantıları olunca iyileşip ertesi gün ayılıp bayılan kvyi :silah: neyse ki bu aralar biraz kurtuldum gibi çünkü hamileyim :KK53: çocuğun yoksa düşünüyorsan sende hamile kal hemen :KK51:

Aynen günlerinden gezmeden tatile gitmekten eksik kalmaz, giderken bugün iyiyim toparladım geçti der, gider gelir yatağa düşer. Ben alışamıyorum, alışmak da istemiyorum. BUradan biraz taktik alayım da şu kriz geçirme işini yapayım.

Gerçi ben evi terim ettim, üç ay gelmedim, dava açtım boşanacağım diye, o fayda etmedi de kriz mi edecek, diye düşünmeden de edemiyorum.

Allah uzun ömür versin.

Rica etsem şu kriz geçirme işini bana da öğretir misiniz ?

Biliyor musunuz, çocukla bir saat bile ilgilenmiyor, bırakın bakmayı. Kp gerçekten çok sever oğlumu onun sevgisine inanıyorum ama o da nasıl oyalayacağını bilemez, o yüzden kendisi severken ben de yanlarında olayım ister.

İş uzun zamandır arıyorum, çok başvuru yaptım ama dönüş alamadım. Fırsat buldukça ders çalışıyorum. Psikoloğum sınava dek zaman tanı, işin olmazsa ve biz aileyle baş edemezsek boşanmayı düşünmeye başlarız dedi. Fakat o kadar dayanabilir miyim bilmiyorum. Zaten iş de kesin değil, hatta düşük ihtimal.

Bundan önce gitti psikolog benimle sadece iki seans ilgilendi. Yapılacak her şeyi yapmışsınız zaten, geriye iki seçenek kalıyor dedi. Boşan artık demedi açıkça ama “derdin mi yok, ne uğraşıyorsun, bas tekmeyi bunlara” der gibiydi.

Şimdi gittiğim uzman daha ılımlı, daha ağır ilerliyoruz, taktik deniyoruz filan ama şimdilik pek işe yaradığı söylenemez.

Ayyyy hasta olunca ben kendi kendimi çekemiyorum birde kv kaprisi çekicem hadi oradan başka kapıya. valla kusura bakmasınlar ama erkek doğurunca ooo ilerde bedavadan hizmetçim olacak diye seviniyorlar.hem hizmetçi hem istediği zaman laf sokacağı stres topu. erkek çocuklarına düşkünlükleri bu yüzden.beni kv doğurmadı üstümde bir gram bile hakkı yok o yüzden umurumda bile değil zaten kendisi. keza bende onun umurunda değilimdir umarım :)

Ben anlamıyorum kadın bende ne buluyor. Hep yanımda olmak istiyor. Bazen gidiyorum birkaç saatte işimi bitirip dönüyorum ama iş gittiği halde gitme, kal, otur diye ısrar kıyamet. Yeter ki yanında oturayım, dinleneceğim diyorum, burada dinlen, burada duş al, burada uyu, yeter ki aynı çatı altında olalım. Hatta o dışarı gitse bile ben onun evinde oturayım.

Gerçekten bu kadın psikolojik bir vak’a. İncelemeliler, gelini nasıl görüyorsun, ne var diye ?

Ah! Gercekten cok zor bir durum. Sanırım ben biraz katı bir insanim. Benim mantık hep şudur: esin annesinin evi mi temizlenecek ben yokken nasil temizleniyorsa yine oyle olsun, kv hasta mi ben yokken kim bakiyorsa o baksın vs. Her durum icin aynı. Cok acil durumlar hariç elbette. Bence siz de denemediyseniz bunu yapin. Hastaysa ve ihtiyac varsa eşiniz gitsin. Eve gelecegim derse kabul etmeyin. Boyle hayat gecmez ki.

Ne yazık! Biz bunları cekmek icin mi evleniyoruz??? Su Türkiye deki erkek aileleri bir egitime tâbi tutulsun yeter artik!

Ben anlamıyorum kadın bende ne buluyor. Hep yanımda olmak istiyor. Bazen gidiyorum birkaç saatte işimi bitirip dönüyorum ama iş gittiği halde gitme, kal, otur diye ısrar kıyamet. Yeter ki yanında oturayım, dinleneceğim diyorum, burada dinlen, burada duş al, burada uyu, yeter ki aynı çatı altında olalım. Hatta o dışarı gitse bile ben onun evinde oturayım.

Gerçekten bu kadın psikolojik bir vak’a. İncelemeliler, gelini nasıl görüyorsun, ne var diye ?
işte diyorum ya sen onun stres topusun. senin canını sıkıp moralini bozdukça ona enerji geliyor.eğer ona gitmezsen,onun dediklerini yapmazsan sinirden hasta olucak.senin üstünde hüküm kurarak egosunu tatmin ediyor.sende buna izin verme arkadaşım.hadi o sana değer vermiyor sende mi kendine değer vermiyorsunda bu muameleye göz yumuyorsun?

Ah! Gercekten cok zor bir durum. Sanırım ben biraz katı bir insanim. Benim mantık hep şudur: esin annesinin evi mi temizlenecek ben yokken nasil temizleniyorsa yine oyle olsun, kv hasta mi ben yokken kim bakiyorsa o baksın vs. Her durum icin aynı. Cok acil durumlar hariç elbette. Bence siz de denemediyseniz bunu yapin. Hastaysa ve ihtiyac varsa eşiniz gitsin. Eve gelecegim derse kabul etmeyin. Boyle hayat gecmez ki.

Ne yazık! Biz bunları cekmek icin mi evleniyoruz??? Su Türkiye deki erkek aileleri bir egitime tâbi tutulsun yeter artik!
Aynı şeyleri düşünüyorum.Bizi doğurmadı,hastayken bakmadı başımızda beklemedi.Çoğu en güzel günlerimizi nişan, düğün,doğum gibi zehir etti.Hasta olunca niye biz bakıyoruz.Sen gelinsin bakıcaksın bu adet bu anlayış nerden çıkmış.Üstümde hiç hakkı olmayan kadına ben niye bakıyorum.( ben bakmıyorum,bakamamda ) ayıplayan ayıplasın onun bana yaptıkları çok daha ayıptı.

Aynı şeyleri düşünüyorum.Bizi doğurmadı,hastayken bakmadı başımızda beklemedi.Çoğu en güzel günlerimizi nişan, düğün,doğum gibi zehir etti.Hasta olunca niye biz bakıyoruz.Sen gelinsin bakıcaksın bu adet bu anlayış nerden çıkmış.Üstümde hiç hakkı olmayan kadına ben niye bakıyorum.( ben bakmıyorum,bakamamda ) ayıplayan ayıplasın onun bana yaptıkları çok daha ayıptı.

Kesinlikle size katılıyorum. Ogullari evlenince sanki eve bir köle almış gibi muamele edip hizmet bekliyorlar. Bıktık artik bu kafalardan bir özgür bıraksınlar insanlari ya. Kadin resmen kendi evinde ya ararsa ya gelirse diye diken üstünde duruyor. Olabilir mi boyle bir saçmalık?,

Back
X