Sürekli Herşeyi Yanlış Anlayan Kv , Kp Ve Kavgacı Kp

cemre_83

İnsanlar tercihleri ile kaderlerini imzalarlar...
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
1.211
564
123
41
Aslında o kadar mutsuzum ki nerden anlatmaya başlayacağımı bilemiyorum.Ama sizin de canınızı sıkmamak için özet geçeyim.Eşimle severek evlendik ve birbirimizi hala seviyoruz.Ancak ailesi beni sürekli yanlış anlıyor.Tüm samimiyetimle onlara annem babam gibi yaklaşıyorum ama her seferinde mutlaka bir sorunla karşılaşıyorum.Söylediğim hersözün altında mutlaka başka bir anlam çıkarıyorlar ve kafalarında kendilerini nasıl inandırdılarsa öyle takılıp kalıyorlar.Örneğin bir muhabbette kvye evliliğin ilk yıllarında adaptasyon sorunları olabiliyo sonuçta iki farklı ailede büyümüş iki farklı insan bir araya geliyor demiştim kp bana sen bize farklı demişsin diye kavga etti doğumdan sonra oturmaya gelen üst komsuma annem giderken kızım size emanet dedi çünkü kayınvalideler çok uzakta oturuyor bu lafa bile takıldılar kp neden annen biz varken seni ona emanet etti diye kavga cıkardı. İşin kötüsü kayınpeder kavgacı bir yapıya sahip ben a diyorum b anlayıp hemen kavga ediyor eşimin yanında bişey yokmuş gibi davranıyorlar o yokken benimle kavga ediyor.Allah razı olsun kızıma bakıyorlar ama bu süreçte evin herşeyine karışıyorlar ve ben kızımın bakımıyla ilgili bişey söylediğimde örneğin kayınvalideye anne yumurtanın beyazını daha yedirmeyelim gibi sanki onlara küfür etmişim gibi içselleştiriyorlar büyütüyorlar. Kayınvalideyle bişey konuşurken dahi kp hemen atlıyor herseye müdahale ediyor bu durum beni artık çok yordu.Annem daha yeni kurban bayramının sonunda beyin kanaması geçirdi gözümün önünde uzun bir süre yoğun bakımda yattı ölümden döndü onun travmasını atlatmaya calısıyorum 10 aylık bir kızım var onun bakımıyla çalışan bir anne olarak ilgilenmeye çalışıyorum yine evimin işlerine yetişmeye çalışıyorum herseye çabalıyorum ama artık kendimi cok yorgun hissediyorum lohusalık dönemimde de çeşitli sıkıntılar yaşattılar onları tam atlattım unuttum diyorum yine öyle bişey yapıyorlar ki sinir stress kalmıyor.Eşimle paylaşamıyorum evliliğin başında paylaşmak istedim çok hırçınlaştı kavgalar etti küstü.Bana anlatma demeye getirdi sonuçta annesi babası ona da hak veriyorum ama inanın çok ezildim .Yapı olarak kavga etmeyi hiç sevmeyen biriyim içime atıyorum ama artık patlama noktasına geldim.Bir çıkış bulamadım onun için buraya yazmaya karar verdim okuyan herkese çok teşekkürler şimdiden.

Eşin yokken sende onlarla kavga et. Sakin durduğun için tepene çıkmışlar.
Yırt ağızlarını, lafını esirgeme
Yapamam kavga edemiyorum eşimin ailesi sonuçta ama içime ata ata artık sanırım depresyona girdim.

sanki kavgada altta kalır gibi bi haliniz var. kalmayın. çatır çatır edin kavganızı.

yalnız kv çocuğunuza baktığı sürece rahat edemezsiniz.

peki neden onlar bakıyor kızınıza

hem uzaklarmış hem onlar bebeğe nasıl bakıyor

sizde mi kalıyorlar

İzin alman şansın varsa bir süre al. Çocuğunu 1 yaşına getir. Bu arada iyi bir bakıcı bul. 2 yaşına.gelince de kreşe gönder. Daha fazla yüzgöz olmayın.
İzin alma şansım yok maddi açıdan ama kreş seceneğini bende düşünüyorum ama onlar değişmez biliyorum ve ben nasıl davranmam gerektiğini artık bileniyorum cok yoruldum.

Yapamam kavga edemiyorum eşimin ailesi sonuçta ama içime ata ata artık sanırım depresyona girdim.

ama yoruldu iseniz siz de gereken cevabı vereceksiniz

yani yumurta yedirme deyince nasıl kavga ettiler mesela, biz kaç çocuk büyüttük bir bildiğimiz var vs mi dediler

bunun için kavga dediğiniz gerçek bir kavga ise ne kadar naif olsanız da susamazsınız bence en azından hırsından oturur ağlar insan

ama işte biz daha iyisini biliriz tavırları var ise de çözüm basit

bu benim çocuğum ya benim istediğim gibi bakın ya da bakmayın diyeceksiniz

peki neden onlar bakıyor kızınıza

hem uzaklarmış hem onlar bebeğe nasıl bakıyor

sizde mi kalıyorlar
Aynı sehirdeyiz semtlerimiz uzak bazen kalıyorlar bazen de gidiyorlar evlerine.Onlar bakıyor cünkü kızım 4.5 aylıktı işe basladığımda bu sehire yeni geldim hiç tanıdığım yok onların da yok kimseye güvenip emanet edemedim kızımı ama biraz büyüyünce krese vermeye düşünüyorum.

Biz bakacaksak karışmayacaksın dediler illa kendi inandıklarını uygulamak istiyorlar örneğin ben ilk 6 ay sadece emzirdim kızımı hala onu söyler söyler durur kv ek gıda vermedin diye ben 40 günlükken baslamıstım diye kendiyle kıyaslar kp keza öyle hep karısıyla o söyle yaptı o böyle yaptı.Bunlar basit seyler gibi duruyo ama biriknce ve sürekli olunca artık bunaltıyo.

ama işte o zaman susup idare edeceksiniz

3,5 aylıkken işe başlayıp büyük şehirde şirketten bulduğum bakıcıya çocuğumu bıraktım ve hiç kv ve kp ile uğraşmak zorunda kalmadım

sizinkilerin huyu da önceden belli imiş

haa ben asla susamaz temiz kavga da ederdim de o ayrı

mesela burada hep yazarım

kv takmıştı çocuğun ayağına ayakkabı giydirin diye

daha yaşında olmayan çocuğa ayakkabı giydireceğiz neyse kadının tek derdi bu

bir gün ben işte iken gelmiş evde çocuğun ayağına ayakkabı giydirmiş

kucağıma aldım ayakkabıları çıkardım ve bakıcısına uzattım

biz bunları evde giydirmiyoruz koy ayakkabılığa dedim

babaannesi dedi ki altını sildim ben

ben de ona altı kirli demedim ki evde ayakkabı giydirmiyoruz dedim

kadın çıldırdı ama bir şey de diyemedi

bu arada çocuk onun bizde olduğu 2-3 saat ayakkabı ile kalsa bir zarara uğramazdı ama bu benim çocuğum, benim doğrumla büyür şiarımı karşı taraf anlamazdı

sonra dışarı çıktık çocuk ayakkabısını giydi dışarıda

sürekli söylendi bu annen kötü anne, sana iyi ayakkabı alamamış vs vs

ki çocuğun ayağındaki ayakkabı onun ömrü boyunca giymediği bir kalite ve miktarda idi

a demek X bilememiş bir dahaki sefere iyisini alır dedim

ee işte net olun

onlar sizin çocuğunuz bu da benim çocuğum benim istediğim gibi bakmayacaksanız hiç bakmayın diyecektin ilk dedikleri anda

Minnet etme bakmasınlar kızına yol alsınlar evlerine. Ver parayı tut bakıcıyı hadi yallah de.. kimse için depresyona giremem

eşimin ailesi edemem deyip lafı esirgedik de canım biz kimiz?? biz ne oluyoruz?? aman yanlış anlaşıldım, aman susayım, içime atayım, eşim yanlış anlamasın, o bilmesin, o duymasın. aha da böyle yaparlar işte. sesini çıkart. gerekirse kötü gelin ol ama yine de mutlu ol. benim kp de her halta karışır çok iyi anlıyorum seni

canım zaten susup idare ediyorum ama sorunlar cocugun krese gitmesinden sonra da devam edecek hayat boyu herseyi yanlıs anlayıp kavga konusu bulacaklar benim basedemediğim konu bu.Çocugumdan önce de böylelerdi .Verdiğiniz örnekteki gibi bende mücadele ederim ama su anda o gücüm yok.

Tesekkür ederim anlasılmak cok güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…