Sürekli kıyaslıyorum

Bence sorun sizin egonuz tavan yapmış. Kendinizi o kadar alıştırmışsınız ki güzel olduğunuza, eşinizi beğenmiyorsunuz. Eminim uzun boylu biri olsa ondada başka bir sorun bulurdunuz..

Kendi üzerinizde çalışın. Terapi görebilirsiniz.

Madem goz diye birsey var, ne diye yerdigin adamla evlendin.

Gozlerin neredeydi, derler adama ...

Bunun tek aciklamasi var esini sevmiyorsun.sevseydin aklina gelmezdi boyke seyler.en iyisi yapacak birsey olmadigi icin kabullenip, boyle seyleri dusunmemek.

Bunların vesvese ve ayrıca imtihan olduğunu düşünüyorum. Güzellik her şey değildir. Güzel olduğu için iyi olmaz bir insan ya da çirkin olduğu için kötü olmaz veyahut tam tersi de olmaz. Bunlar kıstas değildir. Çirkin şansı da ne demek? Bu kalıplaşmış sıfatı hiçbir zaman sevmedim, doğru da bulmadım. Ne yani çirkin (bu görecelidir), dış görünüşü güzel görünmeyen bir insan seviliyorsa sadece şansı sayesinde mi seviliyor oluyormuş? Karşınızdakinin karakterini, merhametini, sadakatini değerlendirmek varken dış görünüşü değerlendirmek yanlış olur. İyi insan olmak için çabalamak bence çok daha lüzumludur. Eşinizi dış görünüşü için değil de evlenmeden önce size evlilik kararında etkili olan olumlu özelliklerini düşünebilirsiniz. Güzellikten, boydan, posttan ziyade, iyi insan olmak için çabalamak, karşındakini de iyiliğe sevk edecek şekilde yaşamak çok daha tatmin edici olacaktır. Kıyaslama yapmak isterseniz bunun sonunu getiremezsiniz. Umarım bu dönemi atlatırsınız ve sahip olduklarınızın değerini bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Göz diye birşey varsa baştan evlenmeseydiniz ne diye adamın başını yaktınız derler adama
Ayrıca sevmek sizin tanımladığınız gibi bişey değil
Bir insan yakışıklı olabilir aaa ne kadar yakışıklı adam diyebilirsiniz ama seviyorsanız benim kocam neden böyle yakışıklı değil keşke şunun gibi olsa demezsiniz çünkü siz onu o haliyle sevip kabullenmişizdir
Çok yakışıklı olup sövseydi dövseydi kötü biri olsaydı aldatsaydı aayy ama olsun çok yakışıklı dövsede sövsede benim yakışıklı kocammı diyecektiniz

Çok alakası var.gönül kimi severse güzel odur

Evlendiğinize göre sizi çeken evlilik gibi önemli bir adımı atmanıza sebep olan pozitif yönleri varmış demekki! Ben şuna inanmıyorum iç güzelliği önemli hayır efendim neden kadınlara en ufak bişey de kendinizi salmayın, yemeyin, bakımlı olun deniliyor da erkekler için aynı şey söylenmiyor. Ben sizi anladım diyorsunuz ki bi insanın dışı güzel değilse içi güzeldir, içi güzel değilse dışı güzeldir. Yani eşim yakışıklı olmayabilir ama beni el üstünde tutuyor da diyemiyorum yada huysuz ama çok yakışıklı bakmaya doyamıyorum da diyemiyorum yani öveceğim bir yönü yok diyorsunuz sanırım. Peki evliliğe gelene kadar sizi etkileyen yönleri neydi bunlara yoğunlaşın bence.

siz cevrenizde hep gozde olmussunuz bekarken, en guzel sizsiniz herkes size ozenmis, evlenmissiniz sonra cevrenizdekilerde evlenmis. ama bir bakmissiniz ki gözde olan siz normal biriyle normal hayat yasiyorsunuz, size ozenenler sizden guzel hayatlar yasiyor. aslinda mantik evliligi yapsaniz daha mutlu olurdunuz, ama su an icin yapilacak bisey yok. ya bu hayattan vazgecersiniz ya da hayatinizi kabul edersiniz.herkes esini baskalariyla kiyaslar zaman zaman, ama siz aradiginizi bulamamissiniz mutsuzlugunuz ondan.

Bana eski sevgilim pekte yakisikli gelmezken bi zaman sonra asik oldugmda en yakisiklis gelmeye baslamisti.
Acaba ask sevgimi azaldi?
Bi kadin erkegin ilgisini alakasina asik olur, kadina deger verisine asik olur ve en yakisiklisi o zmn o gorunur gozune.

Eşinize aşık değilsiniz bütün mesele bu. Ha ayrılıp aşkı arayacak cesaretiniz varsa nr güzel. Yoksa bu olumsuz çürütücü duyguları bastırmanın bir yolunu bulun yoksa hem sizi tüketir hem de eğer eşiniz bunu sezerse büyük ego kırılması yaşar

Aynen bende cevremde guzel diye nitelendirilirim..esimde cirkin ama karizmatik:))diye..cok seviyorum ve bana bebek gibi bakar.ama gel gor ki asik olsamda cirkin iste..ama cook sexi ve karizmatik.yerim onu..bende hep kiyaslama yaparim ve herkes de yapar..hic takma burda kitap cumlesi gibi yazanlari..heerkess cocugunu kocasini didisini kiyaslar.insani ozellikler bunlar..

Ben gerçekten çok güzelim. Ama nişanlım çirkin bir insan fakat umurumda değil. Dünyalar iyisi ve beni pamuklara saracak elinden gelse. Eşinizin mutlaka size güzel gelen tarafları vardır.Belkide bu taraflar başka insanlarda yok öyle düşünün.Ama ilişkinin en başında bende de bu durum vardı. Etrafımızdaki insanlara bakardım acaba bize bakıp mı konuşuyorlar diye ancak zamanla bu durumu aştım.Dediğim gibi size tavsiyem eşinizdeki güzel yanları bulmaya çalışın.

Sevseniz kiyaslamak bu kadar akliniza gelmez.
Farkli ikisi diyorsunuz ya gercekten sevseniz anlarsiniz ondan anlamiyorsunuz.

Madem siz acikyureklilikle yazdiniz bende okuyunca aklımda beliren ilk düşünceleri acikyureklilikle yazacağım alınmayın..

Çok güzelim , güzel bulunuyorum düşüncesi yani kendinizi çook fazla beğenmeniz eşinizi yetersiz bulmanıza sebep olmuş bence. Ayrıca siz böyle kıyas yapıyorum deyince çevreme eşimin olumlu taraflarını anlatmamam gerek diye düşündüm ..

Evet anlatmamalıyız bence de ne olumlu ne olumsuz yanlarını. Olumluyu anlatma kıskanırlar olumsuzu anlatma sevinirler. Bi gün ben de anlatmıştım eşimin bi fedakarlığını akşam eşiyle bir konuda tartışmış gitmiş benim anlattığımı örnek vermiş eşine bak onun eşine böyle böyle yapıyormuş diye (arkadaşım bana böyle anlattı belki de başka şekilde anlattı eşine işte ben güzelim o çirkin ama bak eşi neler yapıyor gibi) ben kendimi çok ama çok kötü hissettim neden dedim anlattın eşin beni kötü bilecek senin aklını çeliyorum gibi düşünecek böyle şeyler çok tehlikeli yok ya falan dedi ama ben bi daha eşini görünce yüzüne bakamadım adamın şimdi de gelip gitmem hiç bi daha da kimseye anlatmam

Ben anneme anlatırdım eşimin güzel taraflarını annemde mutlu olur yuvamda huzurum yerinde diye. Ama her defasında başka yerde anlatma der . Şimdi anlıyorum neyi kastettigini

Sevginizde bi sıkıntı var gibi.. İnsan sevdiğini mükemmel görüyor çünkü, kıyaslamak da ne..
İlişkinizi gözden geçirin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…