Sürekli kıyaslıyorum

Elbette güzelin güzeli, yakisiklinin daha yakışıklısı var. Mesela biliyorum ki su dunyada esimden daha yakışıklı milyonlarca erkek var. Ancak bana erkek olarak çekici gelen, aşık oldugum bir tek esim var...bu yuzden dis gorunus itibariyle kimseyle kiyaslamam, aklima bile gelmez...bence siz kendinizi bi yoklayın gerçekten eşinize asik misiniz ?

Diğer taraftan ben de esimi bazı konularda kiyaslarim mesela ev işlerinde yardım eden, ne biliyim jestler yapan kocalarla.. bunu esime de söylerim bak falancanin kocası nasıl yardım ediyor keşke sen de etsen diye bence böyle kiyaslari herkes yapar bunda problem yok.ancak tip boy pos kıyaslama tehlikeli..

Son düzenleme:
Bence psikologa gitmelisiniz.gidemiyosanız eğer bu konuya odaklanıp kendi kendinizi iyileştirmeye çalışın.size zarar. Hayat boyu sürer gider yoksa.

Ben anneme anlatırdım eşimin güzel taraflarını annemde mutlu olur yuvamda huzurum yerinde diye. Ama her defasında başka yerde anlatma der . Şimdi anlıyorum neyi kastettigini
kattiyen katılıyorum annenize..eşinizin olumlu taraflarını hatta mümkünse hiçbir özelliğini anlatmayın kimseye..çünkü kıyaslama yapanlar içten içe hayıflanıyorlar..böylesi bana niye denk gelmedi diye..nazar var vs..

Ben seni anladım mavi kuş,çünki çocukluğumdan beri senin gibi bir kuzenim var.İşin kötüsü her zaman yardımsever ve candan görünüyordu.
Eşinden ve evlliğinden memnun olabilmek için hepimizin evlenmesini bekledi.
Eğer bizim yatlarımız katlarımız olsaydı kesin kocayı boşardı:)
Değişmek istemekte haklısın,çünki çok zordur sanırım böyle bir hayat,kendine değil karşıdakilere odaklanmak,kıyas yapmak.
O kuzen, hepimiz henüz evli değilken,bizden daha iyi olan imkanlarıyla,bizim neden iyi yiyip iyi gezdiğimizi sorgulamaya kalkmıştı.Halbuki biz ailece deli gibi çalışıyorduk,bunu gözönüne almıyordu.Şimdi de hala kıyaslıyor farkındayım.
Aldırış etmiyorum gülüp geçiyorum.Ne demişler,"haset bir ateştir,önce sahibini yakar,karşısındakine ya varır ya varmaz"

Küçüklüğünüzden beri güzelliğiniz çok vurgulandığı için takıntı yapmişsınız.Atalarimız boşüna dememişler güzelliğine güvenme bir sivilce yeter.zenginliğine güvenme bir kıvilcım yeter.Hergün eşinizin güzel bir özelliğini kendinize hatirlatın.Eşiniz sizden güzel bir kadın gordüğünde sizin gibi düşünse neler hissedersiniz.bunu kendinize hatirlatın.

Ben anneme anlatırdım eşimin güzel taraflarını annemde mutlu olur yuvamda huzurum yerinde diye. Ama her defasında başka yerde anlatma der . Şimdi anlıyorum neyi kastettigini
Kesinlikle.Peygamberimiz"Gördüğünüz güzel rüyayı haset kimselere anlatmayın,hasetliğinden kötüye yorar"der.Rüya bile böyleyse gerçek hiç anlatılmamalı.Ben ne zaman eşimin iy bir özelliğinden bahsedecek olsam o akşam kesin tartışırdık.Şimdi asla.

Valla size birşey diyeyim mi, güzelin de güzeli var, bunun sonu yok yani, önemli olan uyum,sevgi, aşk ,merhamet, size değer vermesi, bi insanla ömür geçirebilmek için olması gerekenler bunlardır bence, bir de çevremde de gördüğüm kadarıyla yakışıklı, uzun boylu dikkat çeken adamlar kendilerini bildikleri için hem huysuz hem egoist oluyorlar aklınızda bulunsun, eşinize sahip çıkın

evet buna ben de katılıyorum içten içe yapılır kıyaslama, ben kendimi bile kıyaslarım ya

Bence Allah herkesin gönlüne göre veriyor, bana böylesi niye denk gelmiyor diyen önce kendi içine,kalbine baksın

Eşimi seviyorum kesinlikle eminim. Sadece bi kıyaslama içine giriyorum kıskançlık demeyeyim aslında imrenme diyeyim.

Sadece yakışıklılık kısmına takılmışsınız . Mesela eşim çok dağınık bazı arkadaşlarım eşim çok toplu diyor benden önce temizler diyor buna aşırı imreniyorum yani maddi şeyler değil istediklerim. Keşke benim eşim de toplu düsenli olsaydı vs

Benim eşimin de başka güzel tarafları var diye düşünmek istiyorum ama düşünemiyorum asşında var tabi ki.

Göz sevmez hanımefendi gönül sever.
Benim eşim de kısa sayılır, ben de uzun değilim ama topuklu giyince boylar eşitleniyor o yüzden çok giymem.
Bir gün ayakkabı bakarken annem ısrarla topuklu gösteriyordu.
Anne durumu biliyorsun dedim.
Şakayla karışık:
Evlenirken gözün nereye bakıyordu? Dedi.
'Gözümle sevmedim kalbimle sevdim' deyince sustu, o oldu bir daha da böyle bir şey söylemedi.
Demem o ki siz zannederim eşinize olan duygularınızdan tam emin olmadan evlenmişsiniz.
'Kendimi bir anda evli buldum' cümlenizden de bunu çıkardım.
Kalbinizi tekrar bir yoklamanızda fayda var.

Ya insanlar buraya içini dökemeyecek mi? Yok derde gel, ay senin gibi kimse olmasın çevremde falan. Neyin kafası anlamadım ki. Derdi beğenmediyseniz yazmayın bir de insanı bununla uğraştırıyorlar.

Konu sahibi eşinizi sevmiyorsunuz ve pişmansınız. İçten içe de boyunu tipini küçümsüyorsunuz, o da size iyi davranmayarak bunu iyice tetikliyor. Yani aranız iyi olsa bunu bu kadar düşünmezdiniz. Soğutmuş kendisinden. Bence bu iş bitmeli. M minikmavikus

Bir de mesela biz öyleyiz ben uzun boyluyum fitim, sözlüm de benimle aynı boyda ve tombik. Yani yanyana yakışmadığımızın farkındayım. Herkes bana senin yanına en az 185 olmalıydı diyor. Benim sözlüm 175 yok. Diploma açısından benim üstünlüğüm var hem de açık ara.(Lise-Yüksek Lisans) Bunlar bazen benim de gözüme geliyor ama ne zaman biliyor musunuz? Beni sinirlendirip, kendinden soğuttuğu zaman. Ama normal zamanda gözümde herkesten tatlı, yakışıklı. Karşımda bradd pit olsa ben yine onu isterdim. Ben sizin sevmediğinize kanaat getirdim

'Çoğu insan kıyaslama yapar' diyen arkadaşlara katılıyorum evet insan fıtratında var bu.
Çoğumuz ailemiz tarafından arkadaşlarımızla,komşunun kızıyla hatta kardeşlerimizle kıyaslanarak büyüdük.
Bununla birlikte kıyaslamanın dozu ve hayatımıza,romantik ilişkimize veya evliliğimize etkisi önemli.

Konu sahibi güzelliğinin çevresi tarafından çok sık dile getirilmesi nedeniyle o konuda normalin üzerinde bir farkındalık geliştirmiş.
Ego demek istemiyorum çünkü psikolojide ego çok farklı bir şey.

Burda mesele konu sahibinin eşiyle ilgili değil tamamen kendi iç dünyası ile ilgili.
Belki adam etraftan dikkat çekecek kadar yakışıklı olsaydı diğer özellikleri göz ardı edip daha az kıyas edebilirdi.
Güzellik-yakışıklılık konusunda olmayan denklik iç dünyasında konu sahibini huzursuz ediyor,içten içe verdiği karardan mutsuz,bir yandan da vicdanen rahatsız oluyor.
Vicdanını bastırmak ve kendini haklı çıkarmak için eşini başka erkeklerle kıyaslayıp çeşitli eksikler,kusurlar buluyor.
Hayat ve mesleki tecrübem bunu söylüyor ama yanılıyor olabilirim elbette...
M minikmavikus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…