Sürekli kıyaslıyorum

bilmiyorum kac yillik evli yorum yapan arkadaslar, ben 10 yillik evliyim esim bana cok tatli harika herkesten yakisikli falan gelmiyor.oyle de degil zaten.eger beni mutlu ediyorsa anlasiyorsak onu daha cok seviyorum, ama tartistiysak haksizlik yaptiysa gormek istemiyorum, fiziksel ozellikler cok kisa bir sure sonra onemini yitiriyor evlilikte.

Bence ilk olarak size sürekli kocalarını öven insanları ciddiye almamakla işe başlayın. Her ama her evlilikte mutlaka sorun yaşanır; şayet size yaşanmıyor gibi yansıtılıyorsa inanın bu gerçek değildir. Asıl eşlerini ve evliliklerini sürekli ama sürekli öven insanların sorunlu olduklarını düşünüyorum. Hepimiz insanız ve hiçbirimiz mükemmel değiliz, üzgünüm.

Sizin durumunuza gelirsek, bence kıskanç olduğunuzu bilmeniz ve kabul etmeniz çok önemli bir şey. Sorunun farkında olduğunuz için çözmek daha kolay olacaktır. Öyle ya da böyle eşinize aşık olmuşsunuz. Demek ki onda sizi çeken bir şeyler var. Bunu sık sık hatırlamaya, iyi taraflarına odaklanmaya çalışın. Boy bos ne yazık ki çok geçici ve önemsiz şeyler. İnsan güzelliğini kaybedebilir ama güzel bir kalbi kolay kolay kaybedemez. Kalbine odaklanın. Canınızı sıkan ufak tefek kötü huyları vardır, sizin de elbet kötü taraflarınız vardır. Bunlar karşılıklı konuşarak aşılabilecek şeyler.

Milletin kocasını mocasını boşverin yani. Sizin bilmediğiniz, size yansıtılmayan kim bilir ne huyları, davranışları var.

Canım parmağında oynatmak güzel bir şey değil..bence parmağında oynatıyor diye tabir ettiğimiz erkeklere pek saygı duyamaz kadınlar.Çünkü erkek evet eşine tamam diyebilir ama hayır dediği zamanlar da olur.Olması gereken bennnce bu.
Dış görünüşle ilgili şeylere değinmiyorum şimdi o konuda bir şey diyemem.Ama başklarının eşi yakışıklı benimki değil diye düşünürseniz aman diyim gözünüz dışarı kaymasın.
Kılıbık erkek asla katlanamayacağım bir erkek türü.Ben de baskınım ama erkek dediğin güçlü olacak bir kadından bir tık daha fazla baskın olacak ki işler güzel ilerlesin...bak doğanın kanunu var...kadınlara naiflik erkeklere sertlik verilmiş...erkek kadında huzuru kadın erkekte güveni arar.Ne yapıcaksın kılıbık erkeği?her dediğine evet diyen erkekten çekinmezsin takmazsın sallamazsın.
Bak ben şunu bilir şunu konuşurum...o ballandırarak anlattıklarına özenirsin ama aynı eve girsen bir süre sonra illa ki iyi ki benim eşim böyle değil dediğin bir şeyle karşılaşırsın...Misal...eşi yardımcı oluyordur ev işinde ama yatakta ilgilenmiyordur ya da cinsellik dışında sürekli dokunup güzel şeyler söylemiyordur...ya da ilgileniyordur ama kavgada kırıp döküyordur...küfür ediyordur belki...belki annecidir ailesinden kopamamıştır bir yandan karısını eziyordur...belki gözü hafiften dışarıdadır göz çapkınıdır...kimseyi bilemezsin...
Eşinin iyi taraflarını görmeye çalış bak böyle olmaz yanlış düşünüyorsun

Eşini seviyor olsan başkalarının eşleriyle kıyaslayıp keşke benimkide uzun boylu olsa vs demezdin diye düşünüyorum. Öncesini geçeyim daha 50 gün önce doğum yaptım ama biyere girdiğimde göZlerin bana baktığının farkındayım,dün arkadaşım “ ben utanıyorum senin yanındayken herkes sana bakıyor” dedi. Güzellikten dem vurup kocanı yermişsin ya ondan diyorum bunu.. Eşim bana göre daha dikkat çekmeyecek bi tip ama hergün iyiki onunla evlenmişim diyorum senin gibi başkalarıyla kıyaslamıyorum.. neden ? Çünkü seviyorum.. iyi bir eş,iyi bir arkadaş,iyi bir baba,iyi bir insan ve beni seviyor daha ne olsun ki ?

Aşırı kıskanclık hem kendine hem cevrene zarar verdirir
Bi psikologla görüşsen daha iyi sanki

Siz eşinizi sevmiyorsunuz aslında. İnsanlar sizi pohpohlamaya alıştırdıkları için eşinizin de toplumda beğenilmesini övgüler almasını bekliyorsunuz ama eşiniz yeterince övgü almaya layık biri değil. Siz sadece millete hava atmak veya gösteriş için evlenmişsiniz. Eşinizi sevseydiniz kıyas yapmazdınız kimseyle. Hayatta hep daha iyisi vardır. Çok güzelim demişsiniz sizden daha güzelleri de var. Eşiniz sizi başkalarıyla kıyasladaydı nasıl hissederdiniz bi düşünün

Ben samimiyetinize inanıyorum. Herkesin böyle zaafları olabilir. Fakat Çok baskın insanlar melek gibi huylulardan çok çabuk sıkılırlar dert etmeyin. Ayrıca mükemmel çift diye birşey yok. Herkesin kendine göre dertleri var böyle düşünün. Dışarı çok iyi olarak yansıtmaları öyle oldukları anlamına gelmez.

Yakisiklilik, güzellik gibi şeyleri önemsediğiniz için böyle mutsuz olmaya devam edeceksiniz. Sizin istediğiniz yanımda manken gibi gezdireyim, ne dersem yaptırayım tarzı bir es. Evlilikte mutluluğun bu şekilde elde edildiğine inanıyorsunuz. Benim eşim dünyanın en yakışıklı erkeği değil, ben de dünyanın en güzel kadını değilim. Ne dersem yapmıyor, zaten öyle bir beklentim de yok. Eğer öyle biri olsaydı emin olun bir müddet sonra çok rahatsız olurdum. Karşımdaki bir insan sonuçta, robot değil. Fikir ayrılıkları yaşamak, tartışmak çok normal ve gerekli. Iletişimin bir parçası. Ben böyle mutluyum. Ama sizin konunuzu okurken kotu bir insan olduğunuzu düşündüm ve eşinize üzüldüm. Sizi yargılamak değil niyetim. Açıkca düşüncelerimi yazdım.

kendiniz ile ilgili ‘guzel’den daha önemli meziyetleriniz vardır mutlaka. Kendinize bu kadar sığ yaklaşıp hakkınızı yemeyin. Çirkin şansı diye bir şey Yok, güzel/yakışıklı olan insanların hayat 1-0 önde başladığını düşünürüm.
Ama sadece ilk izlenimde sizi öne geçirir. Fırsat sağlar. Bunun dışında yaşantıda fark ettirdiğini düşünmüyorum...

‘kılıbık’ diye tabir ettiğiniz karısının sözünden çıkmayan adamları ben çok itici bulurum. Bu maço olsun demek değil. Karakteri olsun, fikri olsun. Aynı fikirde olabiliriz, az çatışma yaşıyor olabiliriz bunlar başka şeyler. Ama karışımda ne yaparsam yapayım onaylayacak biri olsun istemem. İnsanın kendi değerlerinin ve doğrularının olması önemli.

göz var izan var. Kocanız en yakışıklı olmayabilir. Siz de en güzel değilsiniz. Her güzelden daha güzeli var sonuçta. O da sizi kıyaslamaya başlarsa ne kadar gurur kırıcı olacağını tahmin edemiyorum. Bir de bu kadar göreceli bir kavramda nasıl kesin olabiliyorsunuz omunda anlamadım.

olmazsa olmazlarınız varsa evlenirken düşünecektiniz. Uzun boy gibi.. Gönül bu. Oluyor demek. O zaman gözünüz görmemiş. Şimdi batıyor olma sebebi aradığınızı bulamamış olmanız. Aradığınız uzun boy değil ama. Dış görünüşe o kadar takıksınız ki her şeyi buna bağlamışsınız...
eşiniz 190 da olsa aranızda eksik olan şey tamamlanmadığı surece böyle hissedeceksiniz.

Yani bilmiyorum herkesin kocası kendine yakışıklı.
Kendi kocam bana dünya yakışıklısı geliyor.
Sevginizde bir sorun olabilir mi? Aklıma gelmez Benim hiç eşimi birileriyle Kıyaslamak.
aynen öyle karşıma dünyanın en yakışıklı erkeğini getirseler yine de eşim ille de eşim derim

benim kocamın da boyu benden kısa ama bana soracak olursan benim kocam dünyadaki bütün erkeklerin en yakışıklısı.

bence siz artık eşinizi sevmiyorsunuz net.

Bence fesatsınız ya. Daha yakışıklısını bulursanız boşanın onunla evlenin aklınızda kalacağına midenizde kalsın o zaman ne diyeyim.

senin güzelliğinin ebedi kalacağının bir garantisi var mı, bunu düşün
başına birsey gelse, kaza geçirsen allah korusun
eşin de seni begenmesin o halde.

kocanı gercekten sevsen, dünya gözünde en yakısıklı o gelir sana

bence burada cok ciddi bir sorununuz var,
buraya acmissiniz derdinizi ama biraz da elestirel yaklasmislar hakli olarak,
bence bir uzmanina danisabilirsiniz,

zira sorun esinizin dis gorunusunu elestirmeniz ve yeterince yakisikli bulmamaniz falan degil,

bence sorun direk bir baskasinin secimi uzerinden kendi secimlerinizi elestirmeniz, memnuniyetsizlik duymaniz,

bu sekilde en yakisikli ile evlenseniz gene mutsuz olursunuz,
cunku kardesiniz en iyi giyinen adamla evlenebilir,
en iyi giyinen ve de en yakisikli adamla evlenseniz yine mutsuz olursunuz,
cunku komsunuzun esi en iyi baba olan adamdir ve o sizin kocanizda eksiktir iste.

bence kendi secim kriterlerinize sadik kalarak esinizi sectiyseniz bu kaygilarinizdan kurtulmaya bakin,
yok kendi kriterleriniz oturmadan es secimi yaptiysaniz yanlis bir secim yaptiginizi dusunebilirsiniz.

bir de tabi igneyi baskasina cuvaldizi kendine olayi var,
bir de kendinize donun bakin, hangi kriterlere uyuyorsunuz, hangilerine uzaktan bakiyorsunuz.
tek uydugunuz kriter guzellikse asil kendinizin bizatihi yanlis secim oldugunuzu dusunebilirsiniz de belki.

Eşinizi sevmiyosunuz bence. Eşimi 13 yıldır tanıyorum 3 yıldır evliyim bi kez başkasıyla kıyaslamadım. Yani eşimden uzun, eşimden yakışıklı gibi cümleler bile bana çok ters. Empati yapın. Ya eşiniz de başka insanların eşlerini duyup gördükçe imrenip iç çekseydi. Bence bunu düşünerek törpüleyebilirsiniz. Biraz kibirli gördüm sizi hep güzeldim eşim benim kadar değil gibi bi tavır hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…