Sürekli Onaylanma İhtiyacı.

karalahana06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2018
898
519
53
İyi geceler sevgili KK üyeleri. Bir süredir ücretsiz izindeyim. Yeni bir eve taşındık. Çok Şükür yerleştik. Benim derdim şu ki... Sürekli olarak evimin düzenini hatta taaa çekmece içlerinden banyoya sereceğim paspasa kadar her şeyi birilerine (eşim, kankam, kuzenlerim vs vs) onaylatma ihtiyacı duyuyorum. Misal şimdi evimi yerleştirdim yaa. Herkese fotoğraf atıyorum olmuş mu olmuş mu diye... Halbuki bu insanlar evime ya gelir ya gelmez yani neden böyleyim ki... Sürekli mükemmel olma çabası. Çok yoruyor gerçekten... Ben şeyden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum işlerinde birlikte çalıştığım insanlar sürekli kendilerini övüyor mesela. Ben öyle yapmayınca sanki vasıfsızmışım gibi hissediyorum... Bir de eşimin maaşı

Pardon arkadaşlar yarım kaldı. Bir de eşimin maaşı yüksek diye bana sürekli şey diyorlar mesela Dyson al Jumbo al... Ya biz evlenirken zaten aldık alacağımızı.. Ne gerek var diyorum...

Orasi sizin yasam alaniniz neden baskalarindan onaylanma ihtiyaci duyuyosunuzki? Olmus veya olmamis kimseyi ilgilendirmez.

Olmaz derlerse değiştiriyormusun peki .
Üzülüyorum. Değiştirmekten ziyade bir sonraki aldığım şeylerde kendi zevkime değil de onların zevkine uygun şeyler almaya çalışıyorum 🤷‍♀️Sanki evimde hiç düzen yokmuş gibi hissediyorum bazı insanların karşısında 😀 şöyle mesela evime misafir gelecek olsa eşyaların yerini onların zevkine göre değiştirmeye çalışıyorum.

Sen insanların fikrini bu kadar önemsedikçe ,sürekli onaylatma ihtiyacı duydukça kendini değersizleştiriyorsun farkında mısın?

bunu bende yaparım ama kararı ben veririm. mükemell olmasına gerek yok ben beğeniyorsam zaten mükemeldir ;)

Size görgüsüz demelerine az kalmış.
Keza sürekli kızını bana atan arkadaşımla irtibatımı kestim.
Sizin sorununuz kişisel eziklik duymanız, hiç yok demeyın herkeste vardır.
Ben duygunuzu yıtırmeyın, baskalarını bu kadar onemsemeyın.

Size görgüsüz demelerine az kalmış.
Keza sürekli kızını bana atan arkadaşımla irtibatımı kestim.
Sizin sorununuz kişisel eziklik duymanız, hiç yok demeyın herkeste vardır.
Ben duygunuzu yıtırmeyın, baskalarını bu kadar onemsemeyın.
Niye yok diyeyim kuşum benim derdim zaten o aynen ezik hissediyorum...

Sen insanların fikrini bu kadar önemsedikçe ,sürekli onaylatma ihtiyacı duydukça kendini değersizleştiriyorsun farkında mısın?
Değil mi :( Daha sabah eşimle erik yüzünden kavga ettik akşama misafir var mesela. Erikleri güzelinden seçmemiş gibi geldi bana. Dedim ki X Abla ile Y Abi beğenmez laf eder :'( Zavallı kocam sabahın körü gitti pazara işe geç kalmamak için. Ben bileğimi sakatladığımdan çıkamıyorum.

Niye yok diyeyim kuşum benim derdim zaten o aynen ezik hissediyorum...

Ya burda öyle şeyler oluyor ki artık bır sey demeye korkuyorum. Örnek kadın kocayı kötülemiş kötülemiş, yorum yapıyorsun kocasını savunuyor: neyse.
Bence siz hiç kulak asmayın, gerekmedikçe bir süre telefonla da uğraşmayın.
Eziklik duygusunu size yaşatan ortam ki herkes yaşar bunu. Etrafınızı çok dinlemeyın genelde bu tıpler ıyı gun dostu olurlar.
Sıze onu al bunu al der ama kotu gunde bır lıra vermezler.

Değil mi :KK43: Daha sabah eşimle erik yüzünden kavga ettik akşama misafir var mesela. Erikleri güzelinden seçmemiş gibi geldi bana. Dedim ki X Abla ile Y Abi beğenmez laf eder :'( Zavallı kocam sabahın körü gitti pazara işe geç kalmamak için. Ben bileğimi sakatladığımdan çıkamıyorum.
Etrafınızdakıler mukemmelıyetcı oldugu ıcın sız bu durumu yasıyorsunuz bıraz oluruna bırakın esınızle de kavga etmeyın

Ya burda öyle şeyler oluyor ki artık bır sey demeye korkuyorum. Örnek kadın kocayı kötülemiş kötülemiş, yorum yapıyorsun kocasını savunuyor: neyse.
Bence siz hiç kulak asmayın, gerekmedikçe bir süre telefonla da uğraşmayın.
Eziklik duygusunu size yaşatan ortam ki herkes yaşar bunu. Etrafınızı çok dinlemeyın genelde bu tıpler ıyı gun dostu olurlar.
Sıze onu al bunu al der ama kotu gunde bır lıra vermezler.
Aynen öyle... İş ortamımı değiştirmem pek mümkün değil maalesef. Ama mesafe koymak iyi olacak sanki.

Back
X