Sürekli Onaylanma İhtiyacı.

Sanki o özgüven bana yakışamayacakmış gibi hissediyorum 😣
Şu cümleniz bile özgüven eksikliğinizin ciddi boyutta olduğunu anlamaya yeterli. Siz insanlara sürekli olmuş mu diye sorarak, danışarak,fikir alarak hayatınıza müdahale etmelerine direk izin vermiş oluyorsunuz hatta ısrarla direterek.. e onlar şunu al bunu yap dediklerinde çok yadırgamamak lazım. Kişisel gelişim kursları var, eşinizin maaşı yüksek madem kendinize bütçe ayırın. En elzem yatırım

Mükemmeliyetci değil biraz gösteriş gibi geldi bana bu tavrınız.bir insan birşeyi kendi için yapmalı,başkası nasıl beğenir herseyi başkalarına sorarak yapmak onlara göre davranmak gösteriş yapma merakından doye düşünürüm.biri bana bu tarz resim atsa sürekli,herseyi bana da soRSA sıkılırım.içinizden geldiği gibi yapın kim ne der diye düşünmeyin.aldığınız bişey marka olmak zorunda değil,beğenmiş olmak ve is görmesi yeterli bence.

bakın arkadaş kimse için mükemmel olmak zorunda degilsin sen kendini mutlu et. mükemmel ol ki herkes senin mükemmeliyetin görsün onaylatma işini danişma birak bence.;
içinden geleni olduğu gibi yap..
ayy olmamiş derlerse ben böle istedim böle beğendim de.
beğenmezlerse beğenmesinler. o senin istegin içinden olduğu isindığı ile seçtin..
özgüvenli ol. fikrine kendine güven.. senden kıymetlisi güzeli yoktur:)

Siz bebekken/çocukken her yaptığınıza aileniz alkış tutmuş veya onaylamış olabilir mi? Çünkü bu şekilde büyüyen çocuklarda, büyüdüklerinde onaylanma ihtiyacı duyuluyor.
Ya da tam tersi,fazla eleştirilen çocuklar da yaşıyor bu durumu..

Şu cümleniz bile özgüven eksikliğinizin ciddi boyutta olduğunu anlamaya yeterli. Siz insanlara sürekli olmuş mu diye sorarak, danışarak,fikir alarak hayatınıza müdahale etmelerine direk izin vermiş oluyorsunuz hatta ısrarla direterek.. e onlar şunu al bunu yap dediklerinde çok yadırgamamak lazım. Kişisel gelişim kursları var, eşinizin maaşı yüksek madem kendinize bütçe ayırın. En elzem yatırım
Değil mi... Bunu değerlendireceğim

Sanki o özgüven bana yakışamayacakmış gibi hissediyorum 😣
Kıyamam yaa
Sanırım küçüklüğünde herkes ezmiş,örselemiş,küçümsemiş seni.
Kimse hiçbir şeyi yakıştırmamış,sözüne değer vermemiş,yaptığını takdir etmemiş.
Sen bile kendinden vazgeçmişsin.
Ciddi bir psikolojik destek almanı acil tavsiye ederim.
Ancak terapiyle yenebilirsin bunu.

Back
X