sinir olmaniz normal ama henuz pembik gelin oldugunuz icin neye kizip neye kizmamaniz gerektigini anlayamiyorsunuz ve acemice davraniyorsunuz. oncelikle esinizi zirt pirt cagiriyorlarsa siz gitmek zorunda degilsiniz, birakin esiniz gitsin, o ilgilensin. siz ablasini eglemek zorunda degilsiniz, o kardesinin yapmasi gereken bir sey. ama siz ablasi size bir sey soyleyince esiniz yerine tepki gosterip oklari uzerinize cekiyorsunuz. birak esiniz gitsin, o bunalsin. ayrica her seye tepki gosterirseniz o zaman siz suclu cikarsiniz, neticede burada da oyle olmus. ben sizi cok iyi anlioyorum. ailenin derdi ne kardesleri ne baska bir sey. muhtemelen sizi kiskaniyorlar. ama akillica davranmazsaniz ihale size kalir. esiniz ablasiyla gorusecekse, birakin yalniz gorussun (zaten siz olmayinca gorumce o gorusmeden zevk almaz, maksat sizi gicik etmek cunku). siz de kendiniz takilin. eger esinize cok kafayi takacaksaniz, ailenizi ziyaret edin, ya da arkadaslarinizla bulusun, guzel vakit gecirin. yani esiniz ablasiyla tabi ki gorusecek- bu noktada anlayisli olsun. ama diger seylerde dik ve net olun. aciklama yapmayin, ben boyle istiyorum deyin. mesela disari yemege cikacaksiniz, esinizin agzinda bakla islanmadi, ve gorumceniz gelmek istedi. hiiiiiiic takmayin, onlarla muhatap olmayin. esinize net bir sekilde, ben seninle basbasa yemek istiyorum, sen ablanla bulusursun biz geldikten sonra deyin, uzun uzun aciklama yapmayin. planinizi yapin ve eglenmenize bakin. her seye tepki gosterirseniz, sorunlu tip olarak gorulursunuz. bu modeller boyledir, sizi delirtir sonra da koseye gecip izlerler.