- 31 Ağustos 2016
- 616
- 288
- 53
- Konu Sahibi Paretooptimal
-
dark,Maalesef oyle, kendimize disaridan bir goz gibi bakmayi ogrenebilsek keske,oturup analiz edebilsek enine boyuna,manevi olarak bir kar zarar hesabi yapabilsek. Hatalarimizi azaltmis olurduk
ben size sonuna kadar katılıyorum..Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?
Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?
Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?
Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.
Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?
Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.
Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.
Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?
Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.
Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?
Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?
Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?
Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.
Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?
Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.
Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.
Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?
Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.
Ben de anlamadım.Once 600 lira nafaka alan kadın çocuğunun geleceğini düşünsun hepsini birden harcamasin dedi. Sonra aaaa cocuk olunca baska,çocuksuz kadın nafaka almasın dedi. Sonra aaa öyle mi dedim , adam dovmuyorsa nafaka vermesin dedi .En sonunda da böyle adamdan kadin neden çocuk yapmış yapmasaydi bananeye bağladı!!! İyi de sana ne diyoruz zaten .Sen nafaka almazsin olur biterYaa bu konunun amacını çözen var mı
Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
Bazi erkekler tek kadına bağlı kalmak istemediğinden korkuyor evlilikten daha doğrusu sorumluluktan halbuki tamamen karakterle alakalıbu ülkede kadınların yaşadığı malum. bide erkekler evlenmekten korkuyo yazmis. vah vah ne üzüldüm. bu düşüncedeki erkek evlenmesin zaten. kim nafaka için boşanmış. kim boşanmak için evlenmiş. sanki iş bulmak ülkede çok kolay. sen neden bahsediyorsun.
Bende aslında tam bu yönünü dile getirmek istemiştim.Ben eşitliksizlik olarak değil de, insan haklarına aykırı bir durum olarak bakıyorum.Konuyu da erkeğin kadına ödediği süresiz nafaka olarak değil, sadece süresiz nafaka olarak değerlendiriyorum. Son yasayla evet erkekler de kadınlardan nafaka alabiliyorlar yasal olarak, ama hukukçuların da hemfikir olduğu bir durum var uygulamada bu gerçekleşmiyor.Önümüzdeki yıllarda işler eşitlik minvalinde ilerlerse eğer kadında erkeğe nafaka öder duruma gelecek ve bu süresizlik kadının da başını yakabilir.Kim artık yüzünü bile hatırlamadığı kocasına yirmi yıl sonra bile gelirinin bir kısmını göndermek ister ki? Çocuk nafakasının bile belli bir sınırı olduğu şu durumda bana olay gerçekten insan haklarına aykırı geliyor.Bu nafakayi niye surekli kadin taraf olarak dusunuyorsunuz bosanmada kim maddi olarak sikintiya dusecekse kadin yada erkek olabilir nafaka ona baglanir.e bu durumda esitsizlik nerde.
Kanunda sadece erkek nafaka öder diye bir hüküm yok ki. yarın işler tersine döner kadınlar da nafaka ödeme olayı yaygınlaşırsa ne olacak, kadın ömür boyu erkeğe nafaka mı ödesin.Bir suçun yada hatanın bedeli ömür boyu mu olmalıdır. Bakın dikkatinizi çekerim ben kadına ödenen nafakadan bahsetmiyorum, genel anlamıyla süresiz nafakadan bahsediyorum.Hayır üstelik erkeğin nafaka verecek gücüm yok şerhini koyabilme durumu bile varken nafaka vermeyi kabul ediyorsa
İtiraz eden kadına ne demeli bilemedim
Erkek için caydırıcı bir durumuda var bu yasanın hani evlenir bosanirim elimin kiri zihniyetindeki erkekciklere al sana yasa minvalinde ...
Ülkenin ihtiyacına göre oluşan bir sistemde yasa koyucular bunu hak görmüşse çomak sokmamak gerek
Ki ömür boyu ceza ya çarptırılan suçluların da 30 yıl alması yaşına göre belirleniyor en az 30 yıldan başlar
Nafakayı kadının bir sonraki evliliğine çeyiz gibi gören konu sahibine diyeceğim yol parası veya yemek parası gibi komik bir rakamdan kimse zengin de olmaz fakir de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?