Suriyeli çaycı

Benden yakisiklimi dedigine gore tehlikeli bir dusunce yapisina sahip oldugu belli...
Araniza mesafe koyun konusmayin onunla ve solunuzle olan her hanhi bir seyi soylemeyin size karsi ilgisi olabilir neler neler oluyor birsey olmaz demeyinn...

Bir hoşlantı olarak düşünmedim şahsen, kendimi çocuğun yerine koyarak düşünmeye çalıştım.
20li yaşlarımdaki halimle bir başka ülkeye savaştan kaçarak sığınmacı olarak gitseydim, iyi kötü bir iş bulup orada çalışmaya başlasaydım, çat pat bu ülkenin dilini konuşabiliyor olsaydım, iş yerinde bana güler yüzlü davranan bir yaşıtıma ben de sokulmaya çalışırdım. Haddimi aştığımı da fark etmeyebilir, yalnızlığıma bir dost olarak görebilirdim.

Ona "Bunlar özel sorular, bunu bana soramazsın" filan deyin, öyle sert tepki göstermelik bir şey olarak düşünemedim nedense.

Nisanlinizla aranızi sorunca sanane diyecektiniz. Birdaha zorunlu kalmadikca da konusmayacaksiniz soru sorduğunda herkes işini yapsın diyeceksiniz sert ve net olacaksiniz bukadar. .

Suriyeli deme sebebiniz herhalde dil sorunu olması yani rahatça derdinizi anlatamayacağınızı düşündüğünüzden diye düşünüyorum, öyledir umarım. :) Hoşlanmış sizden herhalde ya siz de başta ilgi gösterince, bir gün nişanlınızı işyerine çağırın olmadı bu konudan bahsetmeden ziyaret maksatlı. Çocuk da ikinizi öyle yan yana görünce umudu keser herhalde.

Belki kendini tam ifade edecek kadar turkce bilmiyordur.
Nisanliniz bir aksam sizi almaya gelse,ikinizi görse bence yeni yeni yeseren hayalleri de solar,sizi artik rahatsiz etmez...

Ben 20 yaşında olduğunu bilseydim zaten asla gülmezdim çocuk sandığım için güldüm
Haklısınız
Aslında sorun gülümsemende değil, aynı yerde çalışan yaşayan insanlar olarak tabi ki selam sabah gülümseme olur, bunlar gayet doğal. Sorun 'güldü, verecek' zihniyetinde ne yazık ki. İnsan gibi davrandığın için seni kendinden şüphe ettiren zihniyette. Belki bu arkadaş da aynı kafa yapısında? Bir de Arapların eğitimsiz kısmında şöyle bir düşünce var; bizim millet nasıl batılı kadınları hafif meşrep, kolay görüyorsa, onlarda da Türk kadınları için aynı şekilde düşünenler var, belki o gruptan?
Tabi bunlar hep varsayım, ben olsam bir molada karşıma alıp konuşurdum beni rahatsız eden ne varsa, belki de kötü niyetli değil, sadece arkadaş edinmeye çalışıyor, bu arada da farklı kültürlerden olduğunuz için samimiyetin derecesini tam dengeleyemiyor.

Sert dille konusma zamanin gelmis de gecmis. Seni neden ilgilendiriyor senin ne haddine bunu sormak vs biraz boyle seyler soyleyin de anlasın susmasi gerektigini.
Mutluluklar nisanlinla.

Benim eşime bir kadın çıkıp, eşinle aran nasıl hmm benden güzel mi dese hastanede görüyorum sonunu.

Ona göre düşününün mesafeniz yeterli mi yetersiz mi eşinizin yerine koyup, anlamışsınızdır umarım.

Hoşuna gitmiş bebeğim ister kabul rt ister etme. Hafiften bi flöttleşme bunun adı. Elalemin herifi kocan mı yskışıklı brn mi dicek. Ben onu lime lime ederim hayırdır yani? Neyse uf banane sanki hayırlı işler.

Yapman gereken tek şey 'özel hayatım hakkında konuşmuyorum' demen ve hiçbir sorusuna cevap vermemen.Benimle iş dışında muhabbetin olmasın de açık açık.Sonra yüz bulup daha da beter sorular sorabilir.

Yaşını öğrendikten sonra , size sorduğu sorularla tersliyecektiniz , hepsi bu.

Suriyeli çaycı demenizden de rahatsız oldum . Memleketin ne önemi var , erkek işte.

Ben cocugun suriyeli olmasiyla konunun alakasini anlamadim. Cocuk suriyeli degil atiyorum trabzonlu olsaydi konuyu "trabzonlu cayci" olarak mi acacaktiniz?
Turk olmadigini belirtmis. Bunda ne gibi bir sakinca vardi, bu asiri duyarliliguniz neden kaynaklaniyor merak ettim?

Yaşını öğrendikten sonra , size sorduğu sorularla tersliyecektiniz , hepsi bu.

Suriyeli çaycı demenizden de rahatsız oldum . Memleketin ne önemi var , erkek işte.
Marsli mi deseydi?
Ulkesini belirtmis, cunku deger yargilari cok farkli bunu neden anlamazliktan geliyorsunuz.

Marsli mi deseydi?
Ulkesini belirtmis, cunku deger yargilari cok farkli bunu neden anlamazliktan geliyorsunuz.

Sizin , bu konudaki fikirlerinizi ve bundan son derece rahatsız olduğumu hatırlıyorum.
Yine aynı tartışmalara girmek istemiyorum.

Hepi topu , Türk erkeğinin de sorabilecegi soruları sormuş. Sordukça cevap almış ve devam etmiş. Marslı gibi düşünmeye gerek yok

Öncelikle niye böyle diskriminatif başlık açtınız anlamadım. Nereli olduğunun hiç bir önemi yok. Papua yeni gineli de olsa bu şekilde muhatap olup konuşturtmamalıydınız.
Çözüm olarak mesafe koyun artık pek muhatap olmayın. Nişanlınız gelsin görünsün arada.Tabi nişanlınıza söylemeyin başka bahanelerle davet edin yanınıza yoksa saçma sapan olaylar çıkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…