Bebek Beslenmesi Süt annesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bu arada oglum u dogurur ken cigerine su kacti anne sut bile verrmeden baska hastahaneye sefk ettiler yogun bakimda kaldi sut sagiyordum neler cektim ben anadolu yakasindayim ogkum avrupa yakasinda her dakka yaninda olamdim kizim var 2 yasinda onada bakmak zorundaydim neyse oglum cikti ne yazikki bir gun sonra dogum yaptigim hastahanede kontrolu vardi sarilik vardi fototerapi gibi bisey onermediler sutum tam anlamiyla g3lmemisti emme faliyeti olmadigi sekerli su versim gunde iki kkasik emzirfim oyle sariligi gitti ve en son eme eme 5 ayliken 10 kiloya ulasti suan 3 yasina gireck gayet saglikli ve boyu kilosuu yasitlaribdan fazla

Hanim efendi siz ne diyorsunz allah askina yazfiklarimi iyi oku iyi anla

Neyse boşverelim belliki orta yolu bulamayacağız:) Konu sahibi de dünden beri siteye hiç girmemiş çözüm yolu bulmuş olabilir belki. Boşuna yardımcı olmak için kendimizi paralamaya grk yok sanırım. İnşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız iyi günler diliyorum.

Insllah hal olur

Sag olun tessekur edrim dedigim gibi her yigidin yogur t sekli farkli sizde iyi gunler

“ac kalmasindan sa yada zayif olmasindansa degil mi”

5 ayliken 10 kiloya ulasti suan 3 yasina gireck gayet saglikli ve boyu kilosuu yasitlaribdan fazla

Kilo işte derdiniz.

Neyse arkadaşın da dediği gibi orta yol bulunacak gibi durmuyor.

Daha fazla konuyu dağıtmayalım, konu sahibi halletmiştir inşallah diyelim.

Fototerapi için sınırlar vardır. Eğer sınırın altında bir sarılıksa sadece düzenli besleyerek kaka yoluyla bilirübin atılır ve sarılık kendiliğinden düşer. Ama sınırın üzerine çıkmışsa 2.5 litre şekerli su da içirsen faydası olmaz mutlaka fototerapi vermek gerekir. Çok şükür sağlıklı kalmış buna inanın çok sevindim. Avrupa yakasında hangi hastanede yattı bebeğiniz?

Allahim isinizi kolaylastirsin korkma lutfen sen gene 3 ay sut verebilmisin benim sutum hic gelmedi bebegimi hep mamayla buyuttum benim kizimda aptamil icmedi normal bebelac mamayida icmedi ben bebelac goldla buyuttum bu mamanin tadi normal sut gibi digerlerine gore kivami daha sute yakin ve mamayi hazirlarken suyunun sicakligina dikkat et eger suyun biraz ilik gibi olursa butun mamalarda margarin tadi olusuyor ve icmek istemiyorlar ve eger bebeginin kilo kaybi seni endiselendiriyorsa mutlaka uzmanlarla gorus sana en dogru yardimi yaprlar keske elimden fazlasi gelse dualrim sizinle saglikla buyusun

Çocuğunuz kaç yaşında şuan. Benimde ilk oğlumda hiçbir şekilde sütüm gelmedi. Denemediğim hiçbirşey kalmadı ama yinede gelmedi. Prematüreydi benimki ilk etapta aptamilin prematilini kullandım 3 kilonun üzerine çıktığında smilac la devam ettim. Şimdi 5 yaşında çok sağlıklı ve gayet zeki. Bende ilk başta süt veremediğim için çok üzülüyordum ama yavaş yavaş atlattım.

Kizim suan 1.5 yasinda cok sukur gayet saglikli bende herseyi denedm elektirikli pompalar sut mayalari sular seller neler neler ama nasip olmadi gogus uclarim parcalanip artik kan gelmeye baslayinca ve kizimin yeteri kadar beslenememsinden dolayi 15 gunde doktor ve ebenin tavsiyesi ile mamaya basladim cok sukur kilo alimi ve boyu zekasi sagligi yerinde bnm ilk cocugum dogumu yanliz yaptim ailem yanimda degildi ve kontrole diyerek gittim kalp atislarinin zayiflamasindan dolayi sezeryan dogum yaptim hersey cok hizli oldu bu yuzden sutum gelmedi sanirim

Ozel yunus emre hastahanesi uskudar bende umraniyede yapmistim dogumumu kendimde sancaktepede oturuyordum birdr seyle de alakasi cocugun emme istedigi damak gelisimide onemli bebek 3 kilo 100 grm dogdu 2 bucuk kiloyada dusmustu ben cok uzerinde durfum dedigim gibi baya baya kilo almisti suan 19 kilo boyu 1 metre bu kadar toparlanmsi bile mucize kizimda 5 yasinda 25 kilo o sadece anne sutuyle beslendi birakmak zorunda kalinca cok kilo vermisti o da toparlandi. Suan ki kizim alaksiz 3 bucuk kilo dogdu suan 11 aylik 9 kilo:) boyu 78 vm sanirim yedileri boya gidiyor oda emseydi suan bogumlu olurdu nasip iste hani ben yorum yaptim ama sanki boyle covuklarinj mamayla sekerle besleyen anne konumuna dustum iki cocugumuda sadece anne sutuyle bealedim ek gidayada 1 yasinda basldim doktor ek gida almsini istemdi ama hepside sagliklii ben mecbur kalmasaydim bu kizima mama vermezdim zaten sevmedi kac tane mama degistrsim yok iste biraz tatlndirinca alisti suan sut ve tahili mama corbayla besleniyor gayette iyi

Kilo işte derdiniz.

Neyse arkadaşın da dediği gibi orta yol bulunacak gibi durmuyor.

Daha fazla konuyu dağıtmayalım, konu sahibi halletmiştir inşallah diyelim.
Malesef kilo boy endeksi diye bise var onun altinda olunca doktorlar sevmez bu durumu ac olursa bebek uyuyamaz huzursuz olur gelisemez benim derdim kilo olsayfii oo suan karnimdaji cocugu aldirirdim cunku ben cicuklarimi anne sutuyle besledim kizim 6 emdi hamile kaldigim icin ciidii anlamda kilo kaybetti

mevzu kac cocuk büyüttügünüz degil ki kendi cocugunuza ne yaptiginizda bizi ilgilendirmez zaten
ama sizin yaptiginiz dogruymus gibi burda önermeseniz iyi olur anlatmak istedigim o
yoksa masallah ne güzel büyütmüssünüz cocuklarınızı Allah bagıslasın
ama 3 aylık bebeyede seker verilmez sırf alışsın diye mama degistirerek zaten bulur sevecegi bi mamayı

Canim bende senin gibiydim 3. Aydan sonra sutum azaldi ve benim kizimda mamayi hic sevmiyordu zorla iciyordu. Aptamil kullaniyorduk degistik hipp aldik. Onu biraz daha iyi icti. Bence mamayi degistir bulana kadar ara. Cunku yakininda bir sut anne olmadikca bu pek cozum olmaz sana. O yuzden dogru mamayi bulmaya calis. Seker falan koyma sakin. Ozellikle uyurken beslemeue calis o zaman daha iyi yiyecektir. ONDan sornada doktorunla gorusup 5.aydan sonra ek gıdaya gecip geçemeyeceğini sor. Kendini strese sokma zor bir durum ama sen ne kadar iyi olursan bebeginde o kadar iyi olacak

Persentil deniyor ona hanımefendi, biliyorum merak etmeyin.

Sut arayan kardesim sut bulabildinmi yada mama ben cok uzuldum Allahim evladina vr sana saglik versin sonucu bizimlede paylasirmisin

Canım dökme sakın sütlerini ama Bursa'dan İstanbul'a nasıl muhafaza edebilir ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…