Sütüm çok :/

Evet benim önceki adetimde de böyle olmuştu ama ne alakası var falan denmişti internettede gördüm aslinda ama emin olamadim cok sükür sevindim .. Gece süt olunca emziriyorum zaten gün icinde uyumayınca nerdeyse bütün gece uyuyo uyandiginda da süt dolmus oluyo genelde o yuzden gece pek problemim olmadi bugun simdilikte bişey yok , 8 neki kaç bardak ictigim belli degil ama adet döneminin etkisi oldugunu düsünüyorum uykusu düzelirse dinlenmişte olucam inş cunku cok fazlaydı sütüm birden azalınca sok oldum anlamadım herşeye yoruyorum şimdi ondan midir bundan midir diye

Burda yazılan herşeyi hepsini denicem hemen hemde allah hepinizden razı olsun:)

Yogurt yiyemiyorum cok duydum yogurtla onu bunu ye diye de malesef:/ ilk zaman sütüm üstüme başıma bulaşıyo diye komposto anne çayları malt icecekler hepsini bi kenara atmıştım nasıl lazım oluyo simdiiii. İlk 3ay cok olurmus süt sanirim sonra bebege yetecek kadar olurmus diye okumustum cok arastirmalar yapa yapa dahi olup cıkıcam sonunda burdan :)))

canım süt için önerilerim ( doğduğu gunden beri sağıp veriorum emmedi bizim kereta ) - öncelik hedefin mutlaka en az 2,5 lt sıvı ( su meyve suyu süt ayran rezene) sonrasında hurma yemelisin ( tek sayı yemeye gayret et gunde 3 tane) ardından dut kurusu hoşafı faydalı dereotu faydalı, yeşil mercimek faydalı yiycekler bunlar esas muhım olan ise uyku mutlaka sana yardım edecek birilerini bul geceleri süt verdikten sonra uyanmalarında o baksın uyu en onemlisi bu aslında..

Hurmayı bi denicem merak ettim hamileyken bile yiyin diyolardi .. Yiyorum iciyorum bakalım bi kaç güne toparlanir ins tekrar

toparlanır birde şunu soyleyın içinizden sütüm bol benim bebeğime yetecek ... sıcak suyla duş sonrası uyku kalkınca goguslerden sut akar...

Bebek emdiği zaman daha iyi süt gelir. İnsan doğası gereği olsa gerek.

Ben de çalıştığım için pompa kullanmıştım. Kızım zaten hiç memeyi almadı. Sütüm benim de çok azdı. Bir zaman sonra da sağmayı bıraktım artık. Çalışma şartlarında psikolojik olarak süt olmaması beni çok etkilemişti.

Bende haşlanmış mısır yediğim zaman sütüm artıyordu. Ama hepsinden önemlisi kendinin rahat olması lazım.

Sütüm az olması cok moral bozuyo ama dedigin gibi rahat oldukca artıyo bazen takmıyorm aklımdan cıkıyo bi bakıyorm az da olsa doluyo boş boş olmuyo yani en azindan bugun daha iyiyim yorumlardan sonra daha bi problem yasamadık cok sukur gece icin bi biberonum var olmazsa diye o da kafamı cok rahatlatıyo

Bazı kadınların çok olur bazılarının az. Bu senin bünyene, hormonlarına, stresine o kadar çok şeye bağlı ki.

Gönül ister ki çok çok gelsin güle oynaya emzir yavrunu ama olmuyorsa da çok üzülme dünyanın sonu değil. Sonu sevginle sarıp sarmalayabiliyorsun sonuçta. Sevgi ve huzur sütten daha kıymetli.

Dogumdan sonra öyle yaralarım oldu ki emziremedim sağdım verdim , yaralarım tam geçti emzirmeye basladim süt azaldı o yuzden takılıyorum hic emziremedim nerdeyse sütten eksik etmedim allahtan o problemim olmadi da bi dogru duzgun ememedi ya .. Neyse bakalım bi kac gune inş duzelır

Sütüm çok diye yakınıyorsun sanmıştım ben de :) benim o kadar çoktu ki bu da iyi bişey değil. Sürekli sağardım her emzirmeden sonra yoksa mastit oluyordum. 13 ay emzirebildim ama bigün bi baktım çekilmiş, çünkü canımın sıkkın olduğu bi dönemdi. Yani demem o ki sütü arttıran da azaltan da stres. Sen ne kadar geniş rahat olursan sütün o kadar bol okur. Ayrıca bol bol su tüket, mercimekli bulgur pilavı yanında yeşil soğanla ye,

5 dk da bir emzir uzun uzun çeksin memeyi.arz talep dengesi bebeğin emdikçe beyin süt ürettirecek.pompa azaltır bu arada

Ahhh ilk ay bende o mastitten ne cektim:/// 1ayda 3kez atesler icindeydim sabahlara kadar elimle sagiyodum antibiyotik habire habire (o da ayrı vicdan yaptiriyo) cok sukur yara bitti mastit bitti:) 13ay bile iyi onada sukur olsun ben daha 2ayı tamamlamadim :/ denicem bulguru ya cok dendi burda bende hic yemezdim rahatsiz eder diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…