Sütüm çok :/

1. sırada uyku gelir 2. sırada su son olarak ta prolaktin seviyesini yükselten yiyeceklerdir. Havuç, rezene, helva, yeşillik vs.uyurken göğüslerinizin üzerine sıcak su torbası koyun daha çabuk dolacak farkı görürsünüz siz de.

Anne sutu bebegin annenin uzerindeki hakkidir o yuzden cocugunuzu emzirmeyi herseyden önemli tutmalisiniz sutunuz durduk yere kesilmemis oyle olsa bi sey demicem ama sizinki bence tamamen kendinizi dinlendirmek yerine hizli hizli is yapip yormaktan

Annene kıyamıyorsun da bebiş anlatamıyorum derdini. Ona da kıyma. Senin işin bebek. Evi mok götürmez merak etme. Annen de sana yardıma geldi. Sen yat uyu.
Bebeğime kıyabiliyo olsam bu soruyu sormam heralde dimi canim?
yok şöyle ben emzirmeye yeni başladım yaralarım vardı kanlı emiyo diye pompayla sagdım hep ve cok fark var suankiyle önceki sagdiklarimin arasinda halbuki farkeden en fazla oldun bir hafta yani.. Çişi bol bol yapiyo aslinda ama dun öyle yapinca korktum sütüm yok diye bugun dinlendim baya anlarim bi kac gune:)

valla o kadar yaram berem varken sütünü hiç eksik etmedim doktorlar sasiriyodu artık sagma daha cok buyur yaralar diye ama emzirince kan geliyo agzına diye hep sagdım o kadar acıya bende kendim icin dayanmadim. Cok sukur geçti. Bir gün totomu kaldırdım diye sütüm hemen kesilir diye dusunmedim uykusuzlugum hep var gun icinde hic uyumuyo 1 saat bile dogru duzgun uyumaz yoksa sadece iş yaptim diye oldugunu düsünmüyorum

Aa bunu ilk defa duydum hemen denicem tesekkur ederiim

Gazı vardır ya da sizin kokunuzu istiyordur o zaman merak etmeyin süt azalmaz. Sık sık emzirin sütü çoğaltan şey budur. Bir de sütünüzün bol olduğuna inanın her şey beyinde bitiyor. Hem bakın bol bol çiş de yapıyormuş. Gittiğim doktorlar da çişi takip edin dedi hep. Pompanın Çek'im gücü de azalmış olabilir hem.

Sizi cok iyi anliyorum benim bebegim gazli bir bebekti ben iki gun uc saatlik uykuyla durdugumu biliyorum. Ve benim yanimda kimse yoktu sezeryandan bir hafta sonra esiminde benimde gecelerimiz gunduzlerimiz birbirine girdi. 2 hafta bende sagmak zorunda kaldim sutum azdi gogus ucum kucuktu yarada vardi emzirirken agliyordum. Seni elestirmiyorum lutfen yanlis anlama . Hani yazmissin ya annem geldiginde ona is yaptirmaya kiyamiyorum diye bence bunu dert etmemelisin kendine misafirinde gelse dinlenmek istediginde seni anlayisla karsilarlar eminim annene de zor gelmez senin evinin isini yapmak sen evladisin.

Kucagimda öyle cabuk uyuyo ki ama kaldirip yatagina yatirdigim an uyanıyo bende haliyle haldır huldur yiyemiyorm o yuzdn bol bol sıvı tuketmeye calisiylrm tabi aç kalmiyorm ama öyle cok rahat rahat yeme vaktim de olmuyo. Umarim öyledir öyle düsünmek istyorum:)

Tabi zaten o bana yardım icin ortaligi toparliyo ediyo ama bende otursun yavas yavas yaparim istiyorum zaten ayda yilda bir görüyorum o da is yaparken konusamiyoruz yani ben insan yüzü dahi görmüyorum suan burda yasadigim hayati anlatamam o yuzden sadece konusmaya ihtiyaci oluyo

Insallah zamanla oda duzelicek . Bu konuda da sana tavsiyem bebegim hasta olur diye korkma sar sarmala hava guzel oldugunda cikip temiz hava al . Ben misafirlige gittigimde yada disari ciktigimda sutum cogalirdi insallah rabbim en kisa zamanda seni bu sıkıntıdan kurtarir cok sutun olurki iki bucuk yasina kadar bebegini doya doya emzirirsin insallah

Katiliyorum ben annemlere gidince dinleniyorum bana hicbirsey yaptirmiyor sen otur bebeginle ilgilen diyo iyi geliyor insana.

Canim benim bebegimde oyleydi senin kucagini kokunu sicakligini istiyor doymadigindan degil yatardigim an uyanip agliyordu yatir kaldir hep boyleydi simdide emekliyor oturuyor ama yine kucagima oturmak istiyo seninki kucuk oldugu icin daha guvenemiyoo kucaginda guvende hissediyo kendini idare et sabret.

En fazla cikabildigimiz bahce :) orayada cıkıyoruz o bile iyi geliyo.. İnşallah allah razı olsun amiinnn

Katiliyorum ben annemlere gidince dinleniyorum bana hicbirsey yaptirmiyor sen otur bebeginle ilgilen diyo iyi geliyor insana.
Benimkide otur diyo da acıklama yaptım zaten neyse ..
Normalde evet öyle bende alıştım artık ama dun actı ya içim acıdı bi daha olmaz inşallah

Biz beş aylığız yalnızca anne sütü alıyor hâlâ sütümü hiç sağmıyorum günde sekiz bardak su içiyorum. Adet döneminde azalıyor gerçekten ama geçici olarak bitince yine artıyo benim. Bir de gece emzirmesi çok önemli gece emzirin o da sütü artırıyo. Doktorum söyledi.

Dut pestili,kuru incir,dut kurusu,yeşillik(maydanoz hariç),çiğ badem ceviz vs...

Bol su. Moralin iyi olması.
Uyku...

Emziren anneler için bitki çayları var onları da deneyin...

Rezene alın kaynatın için . Çok işe yarıyor..

Pompa kullanmayın. Sık sık emzirin.. Emzirdikçe gögüsleriniz uyarılacak ve süt üretimi artacaktır.

Oncelikle kAfani rAHatlat bol bol emzir uzerine sag bulgur pilavi dereotuno yogurtla ye dananin airt kismini kemikli sekilde kaynat corbalara vs kat bol bol ic mevsim meyveleriyle sekersiz komposto yap ben pisirdikdek sonra blendirdan geciriyrdum koyu kivamli meyve suyu gibi yapip ic insallah artacaktir yeni sut uretimi icin gogsun tmmen bosalmasi gerekiyrmus yani mutlaka once emzir aonra sag bebis buyuyup gogusun hepsini bosaltabilecek sekilde emene kadar bu sekilde dvm et 3 litreye kadar suyuda unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…