canım bana ismini söylede adına kapatayım o zaman
yeni girebildim nete
Kızlar anket şeklinde değil bu şekilde oylamayı başlatıyorum.
Voodoo (Vudu) İle İlgili Bilgiler ve Öyküler
Zombie (Zombi) İle İlgili Bilgiler ve Öyküler
Herkes tek bir tercih yapabilir. Bu mesajdan alıntı yaparak merak ettiğiniz konuyu belirtebilirsiniz.
Kolay gelsin
büyü yapıp yapmadığımı sormuş bir arkadaş hemen cevaplayayım;
büyü yapmak, kek tarifi gibi alıp uygulanacak kadar basit bir durum değil. ben hiç büyü yapmadım; yapsam daha tutmaz. bu belli bir süreç ve yoğunlaşma gerektirir. türkiye de yapılan büyüler daha çok birine bağlama, birinden ayırma gibi çeşitlenir. hocalar ip yaktırır, nohut saydırır, eşik yıkatır, muska hazırlayıp saklatır ve buna benzer bir çok büyü hazırlar. ben türkiye'de yapılan büyülerin bir çoğunun asılsız bir tarihe dayalı olmadığını tahmin ediyorum.
benim büyü ve cadılıkta ilgi alanım daha çok avrupa. ortaçağ zamanındaki büyücü ve cadılar; bugünkü büyücülere ve hocalara rol model olmuş. ancak o dönemdeki büyücüler kendi dilinde büyü ve dualar hazırlamamış.
büyü her millete ve coğrafyaya göre dil değiştirmez. kendine has, belli bir dizilim ve aşaması vardır.
kakaolu keki büyü farz edelim.
sizde kakao yok, portakal var. siz portakallı kek yaptınız.
ama bir kakaolu kek yapmadınız. yaptığınız kek, sadece sizin kek ihtiyacınızı giderecek kadar kekti.
yani büyüler, kişilerin durumlarına göre şekil değiştirmez. söz konusu büyü ya da ayin; belli periyodlarda işlenir ve durum / konu ya da kişi bu ritüele ayak uydurur.
ben türkiye'de kimsenin gerçek manada büyücü olduğuna inanmıyorum. yapılan büyülerin tesir edip etmediği muamma, zira bizim insanımız kendinden daha az cahili alim yapabiliyor.
tamamen bir bilgim olmadığı için şu şöyledir bu böyledir diyemem; ancak türkiye'de yaşayıp gerçek büyücülüğü bu yaşta yaptığımı söylersem hepinize iyi bir küfür etmiş olurum bi yerde.
büyücü değilim, büyünün varlığına inanan ve teknik açıdan tarihini ve uygulama alanlarını %10 bilen bir okült meraklısıyım yalnızca. :)
kimyahatunn sana adının nerden geldiğini soracaktım?yani kimyahatunn ismini Mevlana nın manevi kızı olan Kimya dan esinlenerek mi koydun merak ettimkonuyla ilgisiz oldu ama.
adım gamze canım
açık cevabın için teşekkür ederim. bende merak duyarım bu tarz şeylere bir ara wiccaları araştırmıştım.
Konumuz yok mu bugün :)
herkese iyi geceler....
aslında korkusuz geceler......:18::18::18::18::18::18::18:
reenkarnasyon bazı inançlara göre var bazılarına göre yok.reenkarnasyonun olduğunu kabul eden inançlara göre reenkarnasyonun amacı ruhun gelişimi.yani farklı hayatlar farklı deneyimler yaşayıp,yaşadığı hayatlar boyunca çeşitli sınavlardan geçerek ruhuhn ehlileşmesi,yüksek mertebeye ulaşması
Kızlar anket şeklinde değil bu şekilde oylamayı başlatıyorum.
Zombie (Zombi) İle İlgili Bilgiler ve Öyküler
Herkes tek bir tercih yapabilir. Bu mesajdan alıntı yaparak merak ettiğiniz konuyu belirtebilirsiniz.
Kolay gelsin
gamzecim şimdi kahve yapıyorum canım siz sohbet edin ben size geriden de olsa katılıcam
bunun hakkında hiç bilgim yok bu olsun
tabı annenın soyledıgıne saygı duyarım.emınım bızden daha çok sey bılıyodur.sadece falcı yorum yapıyo,yıldıznamede ıse gercekler soylenıyo.bu yuzden daha gunah seklınde dusununce makul gelmedı.tabı kuran'ı tersten okudugu ıcın daha gunah dıyosan ayrı.yıne de ınsan cok merak edıyo be B-)
Kimi yakaladım ori ablaa sen nerelerdesinUnuttun ki bizi
Tanımlamanız tam yerinde olmuş.Bu olay Alevilikte "don değiştirmek" adıyla,kendini başka ruhlarda geliştirerek en yüksek mertebeye ulaşması olarak düşünülür.İslamda da kabul görüp görülmemeside tartışılıyor.En çok yaşanan yerin Hatay-Antakya olması benim hep ilgimi çekmiştir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?