Benim yaşadığım şeyi yaşayanlarınız var mı bunu merak ediyorum aslında.
Ben ölen birini görüyorum... Öyle korkutucu birşey değil...
ilk gördüğümde 8-9 yaşındaydım.
dedem vefat etmişti, çok severdim onu, masmavi gözleri hala aklıma gelince özlem dolar içime.
annanemdeydik, dedem çok büyük rahatsızlar geçirmiş, yatalak olmuş, sonrasında da vefat etmişti.
annanemin köy evi vardı, bahçesi kocamandı meyve ağaçlarıyla dolu.
ben hep o bahçede koşar, oynardım ve o kadar koşturmacaya da fena susardım.
yine bahçeden içeriye doğru koştum ve geldim.
Salonun sonunda bir camın altında sedir vardı (divan tarzı) bir baktım dedem bağdaş kurmuş oturuyor.
"aaaa dede sen mi geldin" demiştim, koşarak bahçeye çıkıp annemi çağırdım
"anne dedem gelmiş içerde oturuyor" demiştim, o da benimle içeri koştu tabii
kimse yok ortalıkta, annem çok kötü bir şaka yaptığımı sanmıştı diye hatırlıyorum.
sonra bana oturup uzun uzun dedemin artık dönemeyeceğini anlatmıştı...
daha sonrasında 21-22 yaşlarında yaşadım aynı şeyi
teyzemin kayınvalidesi biz yurtdışındayken, Türkiye'ye tatile gelmemizden 6-7 ay önce vefat etmişti
3 ay sonra da kayınvalidesinin kız kardeşi vefat etmiş
fakat insan uzakta olunca bu gibi vefat durumlarının acısını, üzüntüsünü gözle görmediği vakit çok hissetmiyor.
bana hala kadın bir yerlerden çıkacakmış gibi gelirdi, saygı duyduğum ve sevdiğim bir insandı.
Osmanlı kadın derler ya, tam öyleydi, sert ama yüreği yufka... Nur içinde yatsın...
bir gün memlekette ufak bir cafe de oturmuş arkadaşlarımla sohbet ediyoruz
derken bir baktım teyzemin kayınvalidesi ve yanında bir kadın ile sokaktan geçiyor
kadın direk bana döndü ve bana bakıyor, o güneş gözlüğü tarzında bir gözlük takardı hep
dedim eyvah, teyzemin kayınvalidesi gördü beni, sigara içiyordum o esnada
çok utanmıştım beni gördüğü için...
küçük yerlerde bu tarz nüanslar önemlidir, büyükler seni sigara içerken görmemeli...
derken kafama dank etti birden, tekrar kafamı çevirdiğimde yoktu kadın, resmen havada buhar olup kayboldu.:18:
oysa bir anlık başımı öne eğmiş, utanmıştım kafamı kaldırdığımda yok oldu...
ben apar topar teyzemlere gittim, korkuyordum da.
Teyzemin eşi hocadır, oturdum anlattım teyzeme böyleyken böyle, bu mümkün mü ve yanındaki kimdi acaba diye
teyzem mümkün dedi, Allah'ın işine akıl sır ermez, kalp gözün açıktır belki, yanındaki de kardeşydi dedi.
Dedim ama ben onu hiç görmedim ömrümde, dedi o ablasının acısına dayanamadı öldü, o yüzden belki yanyana gördün onları...
Sonra fotoğrafını göstermişti, aynı kadındı...
Bir daha böyle birşey yaşamadım...
sorularına ben yanıt vermeyi çok isterdim ama ben de bilgi edinmek için dahil oldum konuya,insan aklındaki soru işaretlerine yanıt arıyo tabi,bilgili arkadaşlar da olduğundan danışmak istedim.Bu arada yıldıznamenin dine aykırı olup olmadığı konusunda bikaç arkadaş fikir beyan ettik,bununla ilgili bir sakınca olmıycaktır sanırım.Bazı arkadaşlarımızın yorumları dinler arasında kıyaslama yapılıyor gibi yorumlanmış sanırım ama herhalde bu da nette olabilecek yanlış anlaşılmalardan kaynaklı.Yıldızname hakkındaki bildiklerini paylaşabilirsin yani.Ben çok merak ediyorum da :)
günaydın cadılar
benim 10 dk bi aram vardı dayanamadım geldim
baslık size emanet yorumlarınızı yapın sorularınızı sorun
bıldiklerinizide yazın bilgim olanlara tek tek cevap vericem
sabah kahvesinide içtim ellerinize sağlık
günaydın cadılar
benim 10 dk bi aram vardı dayanamadım geldim
baslık size emanet yorumlarınızı yapın sorularınızı sorun
bıldiklerinizide yazın bilgim olanlara tek tek cevap vericem
sabah kahvesinide içtim ellerinize sağlık
Canım bende buna benzer bir şey babaannem öldüğünde yaşadım...
Ben babaannem öldüğünde yanında değildim farklı bir şehirdeydim cenazesine yetişemedim16 yaşlarındaydım
Bir gün sonra geldiğimde onun evindeydik oturuyordum sürekli oturduğu koltukta
ikili bir koltuktu ben onun oturduğu tarafta değilde diğer tarafında oturuyordum diğer tarafa yaklaşamadım uzun süre bir şey itiyordu beni ordan sanki
Odada yalnızdım o anda sonra bir anda içimi huzur kapladı etrafıma bakınıyorum falan kimse yok sadece hissettim yanımdaydı sanki bana baktığını hissettim 15-20 dk boyunca ve ordan kalkmak istemedim. korkup annemlerin yanına gidebilirdim ama gitmedim. hatta o zaman arkadaşım olan şimdi sevgilim olan kişiye mesajla anlattım hislerimi. sana öyle gelmiştir falan demişti. ben bazen böyle yanımda biri varmış gibi hissederim karanlıkta duramam falan hemen korkar kaçarım ama o zaman gidemedim korkmadım da. :26: çok ilginçti sadece bir defalıktı.
bir de babamdan duyduğum olayı anlatayım.
Babamın babası daha annemle evlenmeden önce ölmüş çok önce yani
Benim o şehir dışında olduğum hafta yani babaannemin öldüğü hafta babamla babaannem bahçede birşeyler yapıyorlarmış
Bir anda babaannem demişki oğlum çabuk bitirelim işlerimizi baban gelir birazdansonra kendisi de demiş aaa ne diyorum ben şaşırdım iyice diye.
İnsanlar öleceğine yakın sevdiklerini yanında hisseder derler bizim orda. Bir çok kişinin başına gelmiş bunlar.
arkadaşlar gördüğünüz rüyalar çıkıyormu?:26:
souvvenırcım ben bu tatz şeylere inanmazdım eskıden ama var ve çıkıyor.Yıldızname olayı ayrı bır konu ve ılım istıyor herkes bakamaz.Benım dedeim bılırdı çok ıyı anlardı rahmetlı.Keşke iyi bakan bılgılı bırını bulsam yıldıznameye bende baktırmak istıyorum.
souvvenırcım senınle ilgili nacızane yorumum olacak bakalım bılecekmıyım.Fotoğrafta yüzünü gördüğüm kadarıyla yorum yapacağım.Senın manevıyatın çok kuvvetlı.Gördüğün rüyalar bıle çıkıyor ve şansında açık öyle değilmi? hıslerınde kuvvetlı sende değişiklikler olmuş bırkaç yıl önce
.
Bir keresinde (annemin bir rahatsızlığı var, daha sonra açacağım bu konuyu) bir kadına gitmemizi istedi hoca eşi olan teyzem.
Aslında o bu tarz şeylere çok karşıdır, fakat bir umut olur belki diye gönderdi.
Kadının evine girdik, kadın o kadar çok korkutucuydu ki size anlatamam.
Etrafında birileri varmış gibi konuşuyordu, hatta birisine (bizim görmediğimiz) "gider misin şu an işim var görmüyor musun" diye hiddetlenmişti.
Nacizane yorumun için teşekkür ederim canım, çok yerinde ve doğru bir yorum oldu.
Teşekkür ederim...
Ben sanırım yemek saatimi burada geçireceğim gibi görünüyor...
Dışardan yemek söyleyeyim en iyisi...
bende aslında çok falcıya gitmem kahve falı en fazla o da hayatımda 3-4 defa gitmişimdir yani
Bir defasında su ve Kur'an dan fal bakan bir kadına gitmiştik başka biri için( benim dersane öğretmenimdi) oldukça inandırıcı şeyler söylemişti. tam hatırlamıyorum şimdi onun kocasıyla ilgili. hatta 3 kişiydik diğer arkadaşıma da birşeyler söylemişti durup dururken( onun aşk hayatıyla ilgili) onunla ilgili birşey sormadığımız haldegerçekleşip gerçekleşmediğini bilmiyorum zaten çok zaman geçti üzerinden:44:
Ama asıl demek istediğim o kadının çocuğunda bir acayiplik vardı 5-6 yaşlarında bir oğlu vardı ve yakınımda durması bile içime korku salıyordu çocuk çok acayip bakıyordu. Bazen yüzüme yüzüme bazen de boş boş yerlere dikkatli dikkatlikonuşmuyordu ama bakınıyordu sürekli etrafa. Aşırı saldırgandı çocuk üzerine falan atlıyordu herkesin annesi tek bir laf edemiyordu saldırıyordu çünkü işimiz bittiğinde nasıl çıktığımı bilmiyorum ordan kaçtım resmen
Senin de yaşadıkların ve anlattığın enteresanmış gerçekten.
Ben kanlı canlı görüyorum, sanki yaşıyor gibi.
Çocukken dedemi görmemin kalp temizliğine bağlıyor yakınlarım.
Diğeri ise, kalp gözün açılmıştır o an diyorlar.
Kim bilir, gerçi Allah "ol" dedikten sonra, olmayacak şey yoktur dünyada...
Bizim oralarda da senin dediğin gibi bir inanış var ama daha farklı.
Ölen kişi öldüğü günden itibaren 1 hafta içerisinde ailesini ziyaret edermiş derler.
Ne kadar doğru veya değil tartışılır.
Kuzenimin bir arkadaşının babası çok ani vefat etmişti genç yaşında.
Kız o zamanlar ilkokula gidiyormuş, ne zaman aklına gelse oturur ağlar, zor bir durum babayı küçük yaşta kaybetmek.
Fakat bir sefer onun acısına şahit olmuştum, oturup sohbet ederken konu nasılsa onun babasının vefatına gelmişti.
"Ben haftalarca babamın gelmesini bekledim, onu çok seviyorum, niçin gelmedi? beni sevmiyor muydu o kadar yoksa?" diye ağladığını bilirim.
Çok teşekkür ederim canım...ben bunu senın ilk resımde gördüğümde anlamıştım canım bırde yazı dılın çok farklı.Bendede gizli bırşeyler var onun için kışılerı ayırtedebılıyor ve özellığı olan insanları hemen çözüyorum.
afıyet olsun şimdiden
canım düşünce gücü hakkında ne düşünüyorsun? ben istedıklerımı düşünce gücüyle telepatı kurup yaptırabılıyorum mesela.
Bana kimse inanmadı tatlım ya olur mu öle şey deyip geçiştirdiler hep
Neyse ben bilirim hissettiklerimi
Rüyalarla ilgili de çok acı tecrübelerim var.
Mesela ben sürekli düşerim rüyalarımda yükseklik korkum falan da yok ama yok bina dan yok uçaktan herşeyden düşmüşümdür yaniyere çarptığım anı hiç görmedim rüyamda şimdiye kadar genelde yolun yarısında uyanırım ve tüm vücudum uyuşuk olur hareket edemem kısa bir süre eskiden korkardım artık alıştım pek yadırgamıyorum:44:
Bir de küçüktüm tam yaşımı hatırlamıyorum ilkokula yeni başladığım zamanlar olabilir. Aylarca aynı rüyayı gördüm çok korkmuştum çocuk halimle. Annem inanmazdı sakinleştirmeye çalışırdı falan. :44: nasıl bitti o rüyalar hatırlamıyorum.
hala net hatırlıyorum o rüyayı. Şöyle ailem komşular falan toplanıp normalde gündüz kurulan gece toplanan bir panayıra gece gitmeye karar veriyoruz. Yola çıkıyoruz falan her yer karanlık tabi panayır yerine varıyoruz kocaman bir çınar ağacı var dalında bir baykuş bana bakarak ötüyor. Herşeyin toplanmış olduğu görüyoruz gece olduğu için sadece ortada bir kulube var kulubenin camından içeri bakıyorum bir arkadaşımla birlikte içeride tabut var sonra tabutun kapağı açılıyor içinden birisi çıkıyor ama sadece ben görüyorum kimse görmüyor çıktığını anlatıyorum herkese inanmıyorlar. telaş içinden koşturuyorum falan. Tam orasında uyanıyorum sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?