tabutumu kıramıyorum

kendinizi o kadar net ifade etmişsiniz ki. cümleleriniz o kadar derin ve acı..

eşiniz birde asker. iyice sert olmaya alışmış demek ki çok şaşırtıcı.

size neden pissin gibi aşağılamalarda bulunuyor?

siz bir gün evde kökten bir değişim yapın. misafir gelecek gibi hazırlayın süsleyin herşeye A'dan Z'ye özen gösterin. elbette soracaktır neler oluyor siye. artık evde adam yerine konmak istediğinizi dayaktan azardan bıktığınızı güveninizi yitirdiğinizi ve birde çocuğun bu durumdan etkilendiğini şimdiye kadar benim param yok söz hakkım yok diye ezdin beni. her çalışmayan bayan böyle eziliyor mu benden başka? diye sor.
elbette içi yanacaktır. ona sinirliliği gerginliği konusunda hak verdiğinizi söyleyin.ama dayağa kötü sözü haketmedğinizi vir dr.a gidip yardım alalım. hayat bizi çok kötü yaptı. bundan 10 sene önce başka umutlarla beraber olmuştuk diye uzunca bir konuşma yap.bence etkili olacaktır.

komşularına da şaştım ama..3 yılda hiç birisi mi komşuluk yapmaz.kapını çalıp,komşu iyi misin demez.hem de hepiniz aynı meslektensiniz.yok canım sende değil onlarda var bir gariplik.benim de oğlum küçükken bir komşum oğlun çok ağlıyor,senin de sesin çok geliyor demişti arkadaşların arasında..ben lafımı sakınmam.dedim ki ona,madem duyuyorsunuz niye kapımı çalıp iyi miyim diye sormadınız bugüne kadar da şimdi milletin arasında anlatıyorsunuz ki..bazen böyle insanlara yüzsüz olacaksın..at utanmayı kenara.kızınla aynı yaşıt çocuğu olan bi komşun vardır mutlaka.çal yarın bi cesaret kapısını.bak inan ferahlayacaksın..eğer tavırlı davranırsa ne kaybedersin ki.ama ben öyle olmayacağını düşünüyorum..

çok benzerlerini denedim ama yine denerim tabiiki ama işte siyaha beyaz demese artık benide renk körü yapıyor bende beyaza siyah diyorum zaman zaman. yeter çocuğun yanında sakın vurma diyorum bazen insafa geliyor tabii .ama o günün stresi büyükse gelmiyor.

Canım haklısın ilk taşındığımızda hepsi toplaşıp geldiler.Sonra sıra bizdeydi tabii ama kocam gitmeye niyetlenlensede uyuşukluk yaptı üşendi zaman aşımına uğradı gidemedik.kapımı çalan oldu bazen gözlerim ağlamaktan balon gibiydi açamadım bile kapıyı ya askeri ortam birde farklı işte nasıl anlatayımki

komşuluk üzerine yorumlar yazılmış ama, ben bekarken annemler 20 küsür sene bi mahallede oturdu..
şimdi taşındılar, nooldu??
hepsini unuttuk gitti.
arkadaşlık açısından tamam, elbette sohbet edecek biri çok mühim, ben de gurbetteyim, iyi bilirim..
ama komşulardan utanmak, önem açısından kızının psikolojisi yanında sıfır kalır..
en önemlisi bu bence...
millet naparsa yapsın... uzun vadede seni sadece kızın ilgilendirir.
eşin hiç düşünmüyor mu çocuğunu? bu zamanda artık dağda köyde hiç okul görmemiş insanlar bile biliyor psikoloji kelimesinin ne kadar önemli olduğunu.. hadi kendini zaptedemiyor, sinirli biri diyelim..
düzelmesi gerektiğini düşünmüyor mu??? bunları söyleyince ne diyor sana?
allah kolaylık versin kardeşim

Kimsenin alınmasını istemem ama şunu da söylemeden edemeyeceğim.
Şizofrenik durumlarda böyle "hal"ler görülüyor.
Çok doldum, kendimi frenlemeye çalışıyorum.
Dediğim gibi, allah yardımcınız olsun.

arkadaşın sorunu şu anda bence dertleşmek,eve tıkılmamak.eminim duvarlarla konuşur hale gelmiştir.eşinin sinirlenmesine çözüm bulamıyor.bi derece kabullenmiş.anlattıklarına baktımda baba evine dönmesi mümkün gözükmüyor,işi ve parası yok ayrılamıyor.
eee o halde verebileceğimiz akıllar çözüme yönelik olsun diye komşu edinmesini öneriyorum..
şu anda een pratik çözüm bu..biraz kafası dağılır.hatta samimi oldukça eşi de katılır onlara.ikisi de streslerini unuturlar bir müddet..
tabi ki köklü çözüm ya eşinizin tam bir tedavi görmesi ya da ondan boşanmanız yönünde..
bu arada yazdıklarınızda eşinize olan duygularınızdan hiç bahsetmemişsiniz..evliliğinizde sevgi unsuru var mı??ya da kaldı mı??

kayınvalidem çok sakin yapılı bir kadın kayınpederimde biraz öfkeli ama karısına karşı çok iyi hem şenşakrak gırgırcı birisi.Benim eşimde dışarıda şenşakrak evde farklı ben halbuki kavgaları büyütmüyorum mesela erken yattı bugece birkaç saat sonra kalkar ben olayı açmam kapatırım.tabii yenisi gelir o ayrı.benim en büyük hatam zamanında çok prim vermiş olmam galiba gerçi eskiden bukadar sabırlı değildim kendimi çok savunuyordum sonrada küfürü dayağı yiyip yatak odasına kapardım kendimi ağla saatlerce yorgana sarılıpta sesim duyulmasın diye.

aşk kalmadı ama sevgim var 11 yıllık geçmişimiz var

canım ya inan çok üzüldüm yaşadıgın acıyı hissediyorum şu anda yani sen bütün yolları kapadın yapacak hiç bişey yok dilerim allahdan biran önce eşin düzelir ...
komşularınıda lütfen kafana takma kimbilir onlar evlerinde neler yaşıyorlar tek farkınız sizin sesinizin duyulması ..evet bide bu askeriyede işler çok farklı bi sürü asker eşi olan arkadaşlarım var erkekler işde olanı eşlerine kadınlar kendi aralarında olanı erkeklere anlatıyor dallas gibi mübarek çok tanık oldum bide şu açıdan zor askeriye lojmanında sın sanırım bu asker eşleri genelleme yapmak istemiyorum ama hep bi sidik yarışı içinde oldukları için seninde küçük düştügünü düşünmen zoruna gidiyor sanırım ..hiç üzülme tatlım elbet bu karanlık gecelerin bir sabahı olur olacakta az daha sabret bakalım nedir sonu çünkü anlattıgın kadarıyla sabretmekten başka çaren yok ..el alemi çok takma kafana herkes kendine baksın..allahım çok çok yardımcın olsun canım valla çok üzül
düm durumuna...

allah yardimcin olsun canimya.kendini topla bi an önce is bu we adami sustur.baska bisey aklma gelmiyor canim.

haklısın canım aynen dediğin gibi yarışçı çoğu.yapmacık ses tonlarıyla konuşmalar falanda çok.

canım gerçekten Allah yardımcın olsun buarada sana özelden mesaj attım okursan sevinirim

Son düzenleme:
bizim apartmandada aynı sizin gibi bir aile var. Oda bizlerden utandığından dayak yerken sesini bile çıkaramıyor. Birkere senin utanacak hiç bir durumun yok. ama hayatının elinden kayıp gitmesine izin verme. kızın için yada maddiyattan boşanamıyorsan bile o tabutun içinde heba etme kendini kızın için hayata tutun. Baba bellki akli dengese bozuk sende kendini bırakırsan o kızcağıza yazık.

allaha sığın bol bol dua et. 4444 tane okunan salavat var gizliden onu oku. evde elişi yapabilirsen belki kenara üçbeş kuruş atabilirsin zor günler için.

Haklısın umutlarımı hiçbir zaman yitirmedim kızımın hayatı çok önemi eşim kızımıza iyi davranıyor ona bağırmıyor ama işte onun yanında bana yapacaklarını yapıyor.Bir yolunu bulup eşimin psikoloğa çıkmasını sağlamalıyım.Birde ek iş olarak internette web tasarım yapıyorum grafik tasarım ve tüm fotoğrafçı işlerini yapıyorum tabii iş çıkarsa yaz aylarında en azından düğün sezonu oluyor parçabaşı düğün fonlama işleri alıyorum.El işine gelince inan hele danteli hiç bilmiyorum o konuda beceriksizim.

Ayrıca herkese yorumlar için binlerce teşekkürler hakikaten daha bir ferahladım.

Canım inan cok üzüldüm ne denilebilir bilmiyorum ama askeriye durumunu tahmin edebiliyorum..Babam da hep derdiki;
Komutanlar vs.evde bir problemleri oluyor karısına bisey diyemiyor sinirlerini geliyor askerden cıkarıyor..

Herkesin stresi var benim babam askeriyede degil büro mobilyaları yapıyor kriz vs.bizler okuyoruz elde avucta yok kiradayız ve 55 yasında oldu onun stresini annemden bizdenmi cıkaracak..

Ben kendi stresimi neden baska insanlardan cıkarayım ki?
Yaptıgı cok yanlıss heleki kızınızın yanında böyle durumlarda sonra ne oldu pekii?
Olay yasandı siz agladınız yani sonrası hicbirsey olmamıs gibi signeyemi cektiniz yasananları ..

Bazı insanlar o an hic istemedikleri seyleri bile bi anlık söyleyebilirler mesela ne ise yarıyorsun bari sus gibi kendiside cok psimandır ama önemli olan hatasını anlamak ..Ama esiniz bunu tekrarlıyor,olay yasandıktan sonra konusmasanız bir süre tepkisi ne oluyor siz küsünce??

okudukça kelimeler boğazımda düğümlendi ne diyeceğimi şaşırdım kaldım

canım benim öncelikle allahım en kısa zamanda huzur mutluluk versin,eşin düzelsin,sana ve kızına hakettiğiniz sevgiyi anlayışı versin.

askeriyeden biriyle evli olmak çok zor bilirim ve lojmanda oturmakta aynı..
öncelikle komşularını boşver,illaki komşularla iyi geçinerek rahatlamak zorunda değilsin..bir arkadaş ne güzel demiş,askeriye lojmanlarında oturanları bende bilirim ,eşlerinin rütbeleri sanki kendi omuzlarındaymış gibi çok afedersin sidik yarıştırırlar..
herkes dışardan görüldüğü gibi değil ,emin ol onlarında içlerinde ne sorunları vardır.

bak eğer internet imkanın evde varsa ki var ,eşin buna da karışmıyorsa bu siteye takıl,burda bizlerle yazışarakta rahatlayabilirsin,internetten ne bileyim bir sürü uğraş bulabilirsin kendine..

herşeyden önce güçlü ol,yılma,sınava hazırlanacam diyorsun çok iyi yaparsın gizliden hazırlan gir,inşallah güzel bir sonuç gelir.

eşine bişey diyemiyorum canım 11 yıllık geçmişiniz var ,bunca zamandır sen bir sürü şey denemişsindir zaten,askerler genelde çok stresli sinirli oluyorlar bunları eşlerinden çıkarıyorlar buna çok şahit oldum..
eşinin bence psikologa gitmesi gerek..

şimdi biliyorum ne desek belki seni tatmin etmeyecek ama güçlü olmalısın

dediğim gibi buraya takıl inanki rahatlarsın en azından bizlerle sorunlarını paylaşırsın.belki güzel çözümler çıkar ortaya..

canım benim vallahi ne diyeceğimi bilemiyorumki
allahım en kısa zamanda mutluluk huzur dolu bir yuvaya dönüştürsün evinizi

okuduklarıma açıkca üzüldüm çaresiz gibisiniz ailede arkanızda değil

ama diyorum ki böyle yapmaya devam ederse er geç siz kendi yolunuza devam edeceksiniz tek başına belki yarin belki bugün

size çektirdikleri yanında kar kalmıyacak ,

zaten hep öyle olmuyormu erkekler kadınların aciz olduğunu sanıyor ama değiller ki

ne zaman terk edilince anlıyorlar kiş aciz olan kendileri ama taki o vakit çok geç oluyor sanırım sizin durumunuzda böyle olcak ,
üzülmeyin şimdilik kozlar onun elinde elbet bir gün size dönecek ve size muhtaç olacak

allah erkekleri kadın ile sınarmış
şimdikden sizin ki kayıp etmiş bence​
bilmiyorumkismile

aşk kalmadı ama sevgim var 11 yıllık geçmişimiz var

şu cümleye kadar içim acıyarak okudum, çaresizliğinize üzüldüm, çocuğunuzun korkusu geldi gözümün önüne içim acıdı.
ama ne zamanki bunu okudum bu duygularımın hepsi geçti yerini sinire bıraktı.

dayak yiyen, hakaretler işiten, bu yüzden insan içine çıkacak yüzü kalmadığını söyleyen, kızının bu davranışlardan muhtemelen psikolojisi bozulan bir anne; bunların sebebi olan kişiye sadece geçmişi olduğu için nasıl sevgi besleyebilir?
birlikte geçirilen yıllar illa sevgi mi barındırmalı; bu eziyet nefreti haketmiyor mu?
hiç kusura bakmayın ama bunun adı sevgi değildir; bu hastalıklı bir duygu.
sevgi bu kadar şiddet içeren cümlelerin içinde bile eğreti duruyor.
eşiniz sizi o kadar sindirmişki, kendinizi ona o kadar muhtaç hissediyorsunuz ki nefret dahi etmeye korkuyorsunuz bence.

siz herşeyden önce annesiniz. kendinizi düşünme lüksünüz yok sizin artık.
2,5 yaşındaki bir kız çocuğunun önündeki örnek aile yaşantısına dönüp bakın.
o hakediyor mu anneyi babadan dayak yiyen kişi olarak görmeyi.
ilerde yuva kurduğu zaman bu geçmişndeki sahneler yüzünden huzursuz bir hayatı olursa vicdanınız sizi rahat bırakır mı..

sizin ihtiyacınız olan şey sadece azıcık özgüven.
elinizde web tasarım gibi çok güzel para kazandırabilecek bir mesleğiniz varken bu eziyete mecbur değilsiniz.
hee pardon ama seviyorsanız o ayrı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…