haklısın tabi ama utangaçlık ezelden beri vardı bende.Birde bu yaşananlar iyice dibe vuruyor beni 3 . yılımız bu apartmandaki selamlaşmaktan öteye gidemedim apartmandakilerde yadırgıyor bizi farkındayım onlar heleki yaz akşamlarında hergece birisinde eşli olarak toplanıp bakonda kahkaha atarlarken kapılarını çalıp ben geldim diyemiyorum.
kendinizi o kadar net ifade etmişsiniz ki. cümleleriniz o kadar derin ve acı..
eşiniz birde asker. iyice sert olmaya alışmış demek ki çok şaşırtıcı.
size neden pissin gibi aşağılamalarda bulunuyor?
siz bir gün evde kökten bir değişim yapın. misafir gelecek gibi hazırlayın süsleyin herşeye A'dan Z'ye özen gösterin. elbette soracaktır neler oluyor siye. artık evde adam yerine konmak istediğinizi dayaktan azardan bıktığınızı güveninizi yitirdiğinizi ve birde çocuğun bu durumdan etkilendiğini şimdiye kadar benim param yok söz hakkım yok diye ezdin beni. her çalışmayan bayan böyle eziliyor mu benden başka? diye sor.
elbette içi yanacaktır. ona sinirliliği gerginliği konusunda hak verdiğinizi söyleyin.ama dayağa kötü sözü haketmedğinizi vir dr.a gidip yardım alalım. hayat bizi çok kötü yaptı. bundan 10 sene önce başka umutlarla beraber olmuştuk diye uzunca bir konuşma yap.bence etkili olacaktır.
komşularına da şaştım ama..3 yılda hiç birisi mi komşuluk yapmaz.kapını çalıp,komşu iyi misin demez.hem de hepiniz aynı meslektensiniz.yok canım sende değil onlarda var bir gariplik.benim de oğlum küçükken bir komşum oğlun çok ağlıyor,senin de sesin çok geliyor demişti arkadaşların arasında..ben lafımı sakınmam.dedim ki ona,madem duyuyorsunuz niye kapımı çalıp iyi miyim diye sormadınız bugüne kadar da şimdi milletin arasında anlatıyorsunuz ki..bazen böyle insanlara yüzsüz olacaksın..at utanmayı kenara.kızınla aynı yaşıt çocuğu olan bi komşun vardır mutlaka.çal yarın bi cesaret kapısını.bak inan ferahlayacaksın..eğer tavırlı davranırsa ne kaybedersin ki.ama ben öyle olmayacağını düşünüyorum..
yeter çocuğun yanında sakın vurma diyorum bazen insafa geliyor tabii .ama o günün stresi büyükse gelmiyor.
komşuluk üzerine yorumlar yazılmış ama, ben bekarken annemler 20 küsür sene bi mahallede oturdu..
şimdi taşındılar, nooldu??
hepsini unuttuk gitti.
arkadaşlık açısından tamam, elbette sohbet edecek biri çok mühim, ben de gurbetteyim, iyi bilirim..
ama komşulardan utanmak, önem açısından kızının psikolojisi yanında sıfır kalır..
en önemlisi bu bence...
millet naparsa yapsın... uzun vadede seni sadece kızın ilgilendirir.
eşin hiç düşünmüyor mu çocuğunu? bu zamanda artık dağda köyde hiç okul görmemiş insanlar bile biliyor psikoloji kelimesinin ne kadar önemli olduğunu.. hadi kendini zaptedemiyor, sinirli biri diyelim..
düzelmesi gerektiğini düşünmüyor mu??? bunları söyleyince ne diyor sana?
allah kolaylık versin kardeşim
arkadaşın sorunu şu anda bence dertleşmek,eve tıkılmamak.eminim duvarlarla konuşur hale gelmiştir.eşinin sinirlenmesine çözüm bulamıyor.bi derece kabullenmiş.anlattıklarına baktımda baba evine dönmesi mümkün gözükmüyor,işi ve parası yok ayrılamıyor.
eee o halde verebileceğimiz akıllar çözüme yönelik olsun diye komşu edinmesini öneriyorum..
şu anda een pratik çözüm bu..biraz kafası dağılır.hatta samimi oldukça eşi de katılır onlara.ikisi de streslerini unuturlar bir müddet..
tabi ki köklü çözüm ya eşinizin tam bir tedavi görmesi ya da ondan boşanmanız yönünde..
bu arada yazdıklarınızda eşinize olan duygularınızdan hiç bahsetmemişsiniz..evliliğinizde sevgi unsuru var mı??ya da kaldı mı??
canım ya inan çok üzüldüm yaşadıgın acıyı hissediyorum şu anda yani sen bütün yolları kapadın yapacak hiç bişey yok dilerim allahdan biran önce eşin düzelir ...
komşularınıda lütfen kafana takma kimbilir onlar evlerinde neler yaşıyorlar tek farkınız sizin sesinizin duyulması ..evet bide bu askeriyede işler çok farklı bi sürü asker eşi olan arkadaşlarım var erkekler işde olanı eşlerine kadınlar kendi aralarında olanı erkeklere anlatıyor dallas gibi mübarek çok tanık oldum bide şu açıdan zor askeriye lojmanında sın sanırım bu asker eşleri genelleme yapmak istemiyorum ama hep bi sidik yarışı içinde oldukları için seninde küçük düştügünü düşünmen zoruna gidiyor sanırım ..hiç üzülme tatlım elbet bu karanlık gecelerin bir sabahı olur olacakta az daha sabret bakalım nedir sonu çünkü anlattıgın kadarıyla sabretmekten başka çaren yok ..el alemi çok takma kafana herkes kendine baksın..allahım çok çok yardımcın olsun canım valla çok üzüldüm durumuna...
bizim apartmandada aynı sizin gibi bir aile var. Oda bizlerden utandığından dayak yerken sesini bile çıkaramıyor. Birkere senin utanacak hiç bir durumun yok. ama hayatının elinden kayıp gitmesine izin verme. kızın için yada maddiyattan boşanamıyorsan bile o tabutun içinde heba etme kendini kızın için hayata tutun. Baba bellki akli dengese bozuk sende kendini bırakırsan o kızcağıza yazık.
allaha sığın bol bol dua et. 4444 tane okunan salavat var gizliden onu oku. evde elişi yapabilirsen belki kenara üçbeş kuruş atabilirsin zor günler için.
aşk kalmadı ama sevgim var 11 yıllık geçmişimiz var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?