tabutumu kıramıyorum

Allah aşkına kendinize siz daha çok eziyet ediyosunuz. Evet çocuğunuz var ama bu dayağa şiddete baskıya katlanmanızı mecbur kılmıyor!
Eşiniz değişmez ve siz de böyle devam ederseniz her şey daha kötü olur. çocuğunuzun karşısında sizi dövüyormuş, o çocuğun psikolojisi şimdiden bozuldu gitti işte... Babası ona iyi davransa ne fayda...

Tabutunu kırıp o herifi içine sokacak kadar vardır da yüreğin işte özgüveni elinden alıyorlar, bensiz yapamazsın mesajını ince ince veriyor bu herifler. Yıllar geçince bir bakmışsın seni döven adama karşı sevgi hissettiğini söylüyorsun. Öncelikle karar almalısın, ilk aşama karar almak, seni dövdüğü bir gün gidip ertesi gün dahi olsa rapor almalısın. Ardından şikayette bulunacaksın, boşanma davasıyla birlikte ceza davası da görülecek tüm bunlar için adliyelerde adli yardım büroları var onlar sana avukat sağlıyor. Bu arada bir kadın sığınma evine gidebilirsin. ızmir barosunun bu konuda güzel çalışmaları var diye biliyorum. Tüm bunları kızın için yapmalısın sonra bir bakmışsın günden güne hafifliyorsun.3 ay kalabilirsin sığınma evinde çocuğunla birlikte - bildiğim kadarıyla- o 3 ay zarfında iş bulursun arkadaşım gerçekten bulursun , annen de destek olacak sana. çocuğuna bakacak hiçbir anne kıyamaz kızının dayak yemesine sanıyorum.

allahindan bulsun ne anlar su erkekler kadinlara iskence cektirmekten nasil sey bu inanamiyorum güclü diye siddet uygulamalimi nasil sey bu yaa offff allah yardimcin olsun ama siddet kabullenilicek bir sey degilll

canım seni hafifletirmi bilmiyorum..yaşadıklarının tıpkısını hatta daha beterini yaşadım yaşıyorum..ben ise daha 23 yaşındayım 2 yaşında bir kızım var...gençliğimin heba olmasını seyrediyorum.kimbilir belki bende 29 yaşına gelince hala aynı durumda olacağım.üstelik ben lise mezunuyum ve hiç bir mesleğim yok.ailem eşimden bin beter.ben artık yapacak birşeyim yok diye susmayı seçtim.kızım için diyorum ve gülümsemeye çalışıyorum.senin eşin ve benim eşim gibilerin tek derdi para.benim eşiminde maaşı çok iyi ama borçlardan bişey kalmıyo.maaşını alınca elinde birz para kalsa dünyanın hakimi sanıyordur kendini değilmi?benim eşim böyle işte.daha morali yerinde oluyo parası olunca amabu defada burnu havada beni küçümser oluyo.sende aynısındır sanırım.ben kendimi inandırmaya çok çalıştım borçlar bitince düzelir diye ama parası oluncada başka sorun var işte.sen kızın için hayata tutun.bekle.kızın bir gün büyüyecek ve o güne kadar gülümsemeye çalış sende kızın için.kızın büyüynce sende kurtulabilirsin bu durumdan buna inan kendini bırakma..

ya bakin anneniz uzulmese bosanma taraftarimisiniz?
anneniz bu durumunuzu bilse daha cok uzulur bence siz cocugunuzu alin kadin siginma evine gidin
is arayin bulun hayatinizi kurun ayni yastayiz ve siz uni okudunuz
maddi anlamda ben sefalet cekiyorum ama mutluyum evimde ve bunlara katlanmam
siz reng koru oldunuz ama duzelme sansiniz var
bir kere dunyaya geldiniz ikinci kere gelme sansiniz yok
arti benimde ailem hep kavga ederlerdi ve siddeti gore gore ruh sorunu olustu hala cezasini cekiyorum inaninki
cocugunuza iyilik yapmak istiyorsaniz boyle bir ortamdan kurtulun
allah yardimciniz olsun

Yaw yapmayin allah askina kizin icin bekle diyenler var sabret diyenler var
yaw dayak ve kufur var buna hakki yokki o adamin bir insana vurma hakkini kimden aliyor
cocugunun anasina kufur ve siddet birde cocugunun gozunun onunde
yaw ben cocukken boyle seyler yasadim ruh sagligim bozuldu 29 yasindayim hala yasiyorum
erkekleri ilahlastirmayin oyle susarak
polise sikayet etmekle tehtit edin askeride calisiyorsa itibari konusunda korkar belki
erkek oldugun icinmi beni dovebiliyorsan yaziklar olsun sana deyip tukurun yuzune vuracakmi vursun gidin rapor alin ama bir seyler yapin
siz psikologmusunuz sabir tasimisiniz
yaw dunyaya bir kere geliyorsunuzzzzz asi olun biraz lutfen

bir kadin pis olsada cirkin olsada elinden bir sey gelmesede kufur isitmeye dovulmeye hakki yok
kufur ve dayak isitmemek icin
acizane suslenip kedi yavrusu gibi kocasina sirnasmasi icin akil veren yorumculari kiniyorum!!!!

üniversite mevzunusunuz bu devirde çok önemli.
ben olsam bir süre daha katlanıp para biriktirir ardından kızımı alır başka şehire gider yeni bir hayata başlardım..
tabi ilk onunlada boşanmak olurdu...
Allah yardımcınız olsun yanlızlığı çok iyi bilirim.. biliyorumda...

geçmişi okuyamadım kusura bakmayın
eşin sana kızıyorsa bi işe yaramadığını söylüyorsa buyursun evde o çocuk baksın sen çalış bu çocuğu tek başına yapmadın ya bu kadar eve katkıda bulunmanı istioduda senin doğumdan sonra çalışamıcağını bilmiyormuydu yapmasaydı çocuğuda senin çalışmana engel olmasaydı ozaman
sen nelere katlandığını ya farkında değilsin yada yaşadıklarına alıştın mı ne demek dövüo bağtıo bilmem ne hemde çocuğun gözü önünde seninde bi karakterin bi duruşun olmalı o eve katlanarak çocuğun için iyi bişey yaptığını mı düşünüosun hayır annesi göüznün önünde işkence gören bi çocuk ne kadar sağlıklı büyüye bilirkii...

kpss ye hazırlanıyorum demişsin çok iyi çalışmak zorundasın
çalış,sınavı kazan ve işe atanınca da boşa gitsin o adamı

çocuk varken boşanmak en son çaredir,boşanmamak için her şey yapılır ama hakaret eden,döven bir erkek var karşında üstelik para kazanamıyorsun diye sana eziyet ediyor
sanki çocuğa bakan başkası,yemeğini,temizliğini yapan başkası...
böyle adamı boşayacaksın ama önce ekonomik bağımsızlığını kazanırsan iyi olur çocukla ortada kalma

Asıl böyle erkeklerin çok güzel bir dayağa ihtiyacı var bence.

Sinirlidir, işi streslidir falan filan, hiç bir bahane dayağa sebep değil ve hak değil. Bunun sizce ne zaman sonu gelir, gelmez. Çünkü biliyor ki nasıl olsa katlanıyor, gidemeyecek, yiyiyor dayağı sesi çıkmıyor, bu durumda asla sonu gelmez. Ancak sizi kaybettikten sonra aklı başına gelir bu insanın, oda gelirse.

29 yaşında kendinizi mezara sokmuşsunuz yazık değil mi? En çokta o çocuğun gözünde ki dayak resimleri üzdü beni. Böyle bir ortamda yaşayan çocuğun, annesi dayak yiyen bir çocuğun gözlerinde tükeniyor hayat, sağlıklı bir çocuk asla olmuyor. Size yazık, çocuğa yazık, o zaman bu evliliği devam ettirmenin kime faydası var. Sadece eşinize, o sinirini sizin üzerinizde tatmin etsin yeter.

İnsan işkence olsun diye evlenmez, her kadın kendi ayakları üstünde durabilir, lütfen bir iş arayın mutlaka ve bu adamdan ayrılın, ailenizle oturmanızda gerekmiyor.İnsan tek oda da oturur, yeter ki huzuru olsun. Ailem çok üzülür diyorsunuz ama o zaman kendinizi de ,çocuğunuzu da feda etmeniz lazım. Feda edebilir misiniz? Aileniz daha mı mutlu olur bu durumda?

Devam etmesi adına düşünüyorum ama yapılabilecek birşey kalmamış. Çünkü siz orda olduğunuz sürece bu adamın kafası asla değişmez.

Allah yardımcınız olsun. Akıl ve vicdan versin eşinize inş.

O öyle sanıyor olmalı tıpta bir sendrom var kaçırılan kişi bir süre sonra kaçıran kişiye sırıl sıklam aşık oluyor sağlıklı bir insan olarak yadırgarız ne hali varsa görsün o zaman deriz ama insan beyni bu kocaman bir dünya bir fonksiyonu bozulunca akıl geriliği bile oluyor. İsimsiz arkadaşa gelince silkelen bi kendine gel esir hayatı yaşamadığının bir çocuk büyüttüğünün ve 29 yaşında olduğunun farkına var hayata temiz ve hareketli bir sayfa açıp tekrar başla.Bunlar söylenilenler kadar basit değil biliyorum, biliyoruz ama 3. kişiler bizim hayatımızla ilgili kararları bir çırpıda veriyorsa ve bizler istemeden de o kararlara uyuyorsak bu cesaareti kendi başına verebilmen lazım en büyük ilham kaynağın çocuğun olsun.

Gerçekten çok fazla iç acıtan bi yaşantı bu ,buna nasıl bir insan oğlu katlanabilir-ve bunu nasıl bir insan evladı yaşatabilir? inan hayretler içindeyim....Canım arkadaşım eğer bu evliliği sürdürmeye devam edersen emin ol bebişin ilerde büyüdüğü zaman kendi iç huzursuzlukları olan kendi kendine nedenini bilmediği mutsuzluklar yaşayan bi gençkız olacak....Bu adam senin onu bırakamayacağını bildiği için bu eziyetleri yapıyor ama onu şaşırt ondan hayattan korkma!!! Bir işe gir kendi ayaklarının üzerinde dur güvenini yerine getir UNUTMA 1 kadın ,,1.000 erkekten daya güçlü ve dayanıklıdır üstesinden gelemeyeceğin hiçbirşey yok ...

cok üzüldüm okuyunca özelliklede kızınız için içim gitti
siz bu durumları ilerde bi şekilde atlatabilirsiniz ama kızınız için okadar kolay olmaz
bu yüzden kpss de iyi bi puan alıp atanmaya bakın esinizi duymazdan gelin cvp vermemeye calısın
sonucda bu adamın kafasında sizi hırpalamak varsa buna engel olamazsınız malesef kadın gücüyle erkek gücü bir olmaz bu sebeble olabildigince cabuk kurtulmaya bakın bu ortamdan
onu bunu degil en basta kızınızı düsünün daha cok küçük ama bişeylerin yolunda gitmedigini hisseder
dahası böyle bi ortamda yetiştigi için oda yarın birgün kaba kuvvete basvuracaktır hırcın olacaktır..
işte bu yüzden kızınız için o evden o adamdan kurtulmaya bakın
keşke esinizin böyle oldugunu bile bile cocuk sahibi olmasaydınız..Allah yardımcınız olsun inş gönlünüzce olur hersey

canım inşallah kpss de iyi bir puan alıp atanırsın
o zaman kızını alıp git kendine yeni bir hayat kur canım
bu adamdan sana hayır yok sanada kızınada yazık
ayrıca parasızlık dayak sebebi olamaz yada sen eve para getirmiyorsun diye seni aşağılayamaz eşin
allah yardımcın olsun

Biraz önce okudumda bir arkadaşa şöyle bir yorum yapmışsınız. ''boşan maddi gücün var seni takmayanı sen hiç takma allahtan çocuğunuz yok boşanmazsan öyle devam eder gider ''

Böyle düşündüğünüze göre ,sizin durumunuz arkadaştan daha kötü duruyor açıkçası. Çünkü sizin çocuğunuz olması arkadaştan daha kötü olduğunuz durumundan çok sizin sorumluluğunuzun daha fazla olduğunu ve o çocuğun hayatının sizin elinizde olduğunu gösterir. Düştüğünüz yorumda ki gibi sizin durumunuzda öyle devam eder gider. Ama gitmemeli, çünkü yavrunuz var.

Canım seni çok iyi anlıyorum. lojman ortamını da biliyorum. ama senin bu zinciri kırman için bu adama bir ders vermen şart. sadece senin çabanla düzelmez ki bu iş... bu adamı burnunu sürttürmen lazım. ondan sonra tayin istersiniz belki sen de kpss'yi kazanırsın. işte o zaman yine düzelmezse alır çocuğunu çıkarsın. tabii boşanmak kolay değil. ama bütün çözümler tükendiyse başka çare de yok gibi.

simdi cekip gidip esini surundurmezsen ileride cok daha gec olabilir..tepkini goster mutlaka,esinin cok cok pisman olduguna emin olunca istersen donersin.mutsuz bi anne, baba cocuklarina ne verebilir?esine iyi bi ders vermen lazim ki omur boyu seni ezmesin ve ne evladina ne de baskalarina karsi kendini kotu hisset..insallah hersey duzelecek yeter ki gucunu topla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…