Taciz edildim korkuyorum lütfen yardım edin

Evet depresyon üzerine de konu açmış... Okudum.
Ya cidden psikolojik anlamda sıkıntılı (!) ya da bilmiyorm anlayamadım
Yalan soyluyor olabilir, psikolojik anlamda sikintili olabilir ama dogruyu soyluyor olamaz degil mi?
Cunku o bir kadin.
Hem %1lik olasilikla dogruyu soyluyor olsa bile kesinlikle tacizi hak etmistir. Tahrik falan etmistir adami degil mi?

Ne desem havada kalacak, ne desem bosa. Yuregimin taaa orta yeri sizliyor boyle zihniyetleri gordukce.

Böyle bir şey yıllar önce annemin başına gelmiş. Kendisi işi gereği başka bi şehirde tek yaşarken birisi işinden evine kadar sürekli takip etmeye başlamış. Bir şey demiyomuş ama peşinden de ayrılmıyomuş. Annem de kaymakamla görüşmüş, karakol amiri de yanlarında. Amir, annemin neden tek yaşadığını sorgulamaya başlamış. Bunun üzerine annem de sizin işiniz benim nasıl yaşadığımı sorgulamak değil, beni güvende tutmak diyerek ağzının payını vermiş. Sonra adamı karakola alıp bi güzel dövmüşler ve annemin karşısına getirip özür diletmişler. Böylece peşini bırakmış. Ama annem bunu hep, yüzü gözü morarmış halde görünce çok üzüldüm, heralde çok da aklı başında biri değildi diye anlatır. Çok farklı zamanlar, çok farklı uygulamalar ama kadınların yaşadıkları değişmiyor..

Fake oldugunu düsünmüyorum, Türkiye icin cok siradan, hergün olan bir olay.(16 yaslarinda falan benim pesime de takilmisti, evime kadar takip etmis iceri girerken konusabilirmiyiz deyince farkettim, balkonumuzun altinda beklerdi, aileme söyleyemedim cünkü utandim korktum, malesef bu zihniyetle büyütülüyoruz) Konu sahibi yasi sizden cokca büyük biri mi? Bi gözünün korkutulmasi gerek onun bence.

Kadınlarımızı koruyamıyoruz, gerekeni yapamıyoruz, herkes kendini korumak zorunda. Ancak saldırganlara karşı kendimizi korumak için bir şeyler taşımamız da suç . Fıkra gibi ülke.

14-17 yaşlarındayken neredeyse her gün birisi takip ederdi. Yaşına göre uzun boylu, fiziği düzgün bir genç kızdım ben. Yaşımdan büyük gösteriyordum o dönemde. Üzerimde dizime kadar eteğim, kocaman kalın montumla öpücükler mi atılmadı, avmde tek başıma olduğum kısa sürede 4 kat ve onlarca mağaza mı takip edilmedim, neler neler. 9-10 yaşlarındayken annem elbise giydirmişti bana, 40'lı 50'li yaşlardaki amcaların bacaklarıma bakmasından dolayı bir mağazaya girip pantolon almıştık artık bakmasınlar diye, hatırlıyorum. Dershaneye, okula giderken ya da oralardan dönerken ne tacizlere uğradım yazsam kitap olur. Arkadaşlarımla artık strateji oluşturmuştuk. En yakındaki mağazaya girip o takip eden kişilerin gitmesini beklerdik, onlar da yarım saat bazen bir saat mağazanın önünde bizi beklerdi. Tek başımızayken birileri peşimize takıldığında birbirimizi arayıp çağırırdık, kalabalıklaştığımızda uzaklaşırdı pislikler. 2014 yılında, o zaman 47 yaşındaki annemi bile takip etmişti manyağın teki. Çarşının göbeğinde güpegündüz. Garibim yanına gittiğimde hüngür hüngür ağlamıştı korkusundan, sinirinden, hiç unutmuyorum.

Hiç de inanılmayacak, muhteşem absürtlükte bir konu değil bu konu. Ekşi'de bir kadının taciz günlüğü adında bir başlık vardı, yanlış hatırlamıyorsam. Bu konuya inanmayanlar oraya bakabilir. Ben eminim ki birçok kadın yılda birden fazla kez şu yukarıda anlattığım tarzda tacizleri yaşıyordur. Artık normal sayar olduk bunları çünkü başımıza sık geliyor. Konu sahibinin tek hatası durumu çok soyut yazmış olması olmuş.

Kücük kiz cocuklarinin basina geldigine eminim zaten, siz de cocukmussunuz o zaman. Ben de genc kizliga yeni adim atarken iste; ben bir de aile tarafindan cok korkak cekingen yetistirildigim icin kimseye bir sey diyememistim. Korktukca tacizi baskiyi arttiriyorlar zaten, kötüydü cok kötüydü.

Depresyonda olan birine psikolojik sıkıntılı demesi de cabası...

Ancak saldırganlara karşı kendimizi korumak için bir şeyler taşımamız da suç
Valla ben 60-70 cm uzunluğunda kereste taşıyorum çünkü geceleri dışarı çıkmam gerekiyor, büyükşehirlere nispeten kadınların geceleri daha rahat dolaştığı bir yerdeyim ama arada sarhoş veya abuk sabuk tiplere denk geldiğim oluyor, adam bana zarar vermeye kalksa elim armut toplamayacak hoş, bu canlıların utanması yok, ufacık çocukları da ninesi yaşındaki kadını da taciz ediyorlar, bir gece arabalı birinin takibine maruz kaldım, gece karanlık arabadakini göremedim belki annesi yaşındaydım kim bilir, o zamanlar elimde keresteyle gezmediğimden yerde bulduğum parke taşını fırlattım arabaya bastı gitti, devam etse kaportasını dümdüz ederdim gözüm görmezdi, o gün bugündür kereste arkadaşım oldu.

Siz belki annesi yaşındaydım deyince aklıma Canan Karatay'ın anlattığı bir olay geldi, bir gazetede haberini şu şekilde buldum;

Karatay tacizi şöyle aktardı: "- Beni de taciz ettiler. Başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum. 96-97 yıllarında, ya bir belge alacağım ya da vereceğim. Çekçekle çöp toplayan insanlar vardır hani. Ben 55 yaşındayım bana laf attı.

-Ay afedersiniz dedi, bana çimdik attı. "Ne güzel poponuz var" dedi.

-Ben çok sinirlendim suratına vurdum çantayla. Çantadakiler yere döküldü toplamaya başladım. O gün yüzük takmamıştım bana ne diyor bakın "Ay daha evli bile değilsin neden itiraz ediyorsun." Türkiye'deki zihniyet bu. Böyle insanlar var.”

Benim annem de 47 yaşındaydı çarşıda takip edildiğinde Küçük ya da genç kız, yetişkin ya da yaşlı kadın fark etmiyor maalesef sapıklara.

Yıllar evvel yine böyle arabayla takip edilme vakası yaşamıştım, o zamanlar 26 yaşındayım kızımla alışverişe çıktık, kızım da 3 yaşında, hava hafif yağışlı olduğundan üzerimde uzun yağmurluk var, tarif ediyorum ki olayın çirkinliğinin aslında ne kadınların giyimiyle, ne yaşıyla, ne evli-bekar olmasıyla alakası olmadığı anlaşılsın çünkü maalesef bazı kadınlarda tacize bizim göz kırptığımızı sanıyor
Ben nereye gidersem araba oraya gitti, durdum durdu yürüdüm takip etti, evime yakın yere kadar gelince anladım ki bu kişi eve kadar takip edecek, eşim yakınlardaki bir arkadaşındaydı, arabanın plakasını alıp eşimin olduğu evim sokağına saptım, eşime seslenip plakayı da vererek durumu anlattım, o an eşim yakalayıp canına okusa gözüm görmezdi çünkü çok sinirlenmiştim, yanımda kızım olmasa belki onu orada kendim paralardım ama çocuğum vardı ona zarar gelmesinden korktum.

Velhasıl bu canlıların utanması arlanması olmuyor, yaşınız, medeni haliniz ya da giydiklerinizle ilgisi yok, kadın olsun yeter bunlara

Merhaba bende biber gazi taşımanizi oneririm. Birde nereye gidip geliyorsaniz birine soyleyin mutlaka ailenizden. Taksiye biniyorsaniz ornegin su plaka suraya gidiyorum vs diyerek. Gebersin boyle pislikler dusmediler kadınların yakasindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…