taciz mi değil mi?

real_queen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
543
0
96
İzmir
Büyük bir firmada satış mühendisi olarak yaklaşık 8 yıldır çalışyorum. Ofiste aynı gün işe başamış 2 abayan arkadaşız ve gerçekten çok yakınız. En yakın arkadaşım hertürlü derdimizi paylaştığımız gerçekten dost olan biri. Genel olarak da ofiste 8 kişi çalışıyor ve hepimiz ailecek de görüşüyoruz. Buraya kadar herşey mükemmel.
İşim gereği sürekli düzenli olarak belli firmaları ziyaret ediyor ve bir takım bölümler görüşerek bazı işler yapıyorum. Bir müşterimde sürekli görüşmek durumda olduğum bir bölümde bu yukarıda bahsettiğim ofisteki en yakın bayan arkadaşımın eşi çalışıyor. Bundan bir kaç ay önce yine bu firmaya yaptığım ziyaretimde arkadaşımın eşi olan kişi ile beraber bakmamız gereken bir iş vardı ve depo gibi bir yere gittik. 2 mizden başka kimse yok. Bu depo gibi yerde ben rafta bir şeyebakıyorum o da arkamdan bakıyor, birden arkadamdan bana çok fazla yakınlaştı gibi geldi ve rahatsız oldum hemen kenara çekildim ve yanlışlıkla olmuştur heralde dedim kendi kendime. Neyse sonra bu depodan çıktık ve tekrar onun odasına girdik masasına değilde ziyaretçilerin masanın önünde oturması için koltuklar vardır ya ona oturdum ben haliyle o da yanımdaki koltuğa oturdu ve çok yakın oturdu dizi dizime değiyor filan tabi ben zaten depodaki durumda rahasız oldum iyice huylandım. Ama birşey de yapamıyorum belki yanlış anlıyorum halen diyorum içimden bir yandan da işle ilgili bir şeyler konuşmaya çalışıyorum ama dilim ağzım elim kolum dolanıyor. Neyse 10-15 dk sonr ben bir şekil bu görüşmeyi sonlandırıp bir şey olmamış gibi yanından ve o firmadan ayrıldım.
Dün tekrar o firmadaydım ve yine benzer bir durum oldu odasına gittim.(tabi bu arda geçen bir kaç ay sürede iş gereği sürekli görüşmeye devam ettik ben bir şey olmamış gibi davranmaya devam ettim. Çünkü eşi olan ofisteki bayan arkadaşım o kadar iyi arkadaşım ki anlatamam böyle bir şey olabileceğini kondurmaıyorum kesinlikle ve iş ilişkisi olduğu için mecburda bir yerde görüşmek durumundayız) Odasında ben gelince yine bir şeylere bakmak bahanesiyle yanbımdaki sandalyeye oturdu dizi dizime değiyor ben bacağımı çekiyorum. Neyse bu sol eliyle kağıtlaı tutuyor sağ eliylede benim oturduğum sandelyeden eliyle dayanarak duruyor güya ama elini benim bağaımla sandelyenin altına doğru sokuyor ben bir yandan konuşuyor bir yandan bacağımı çekmeye çalııyorum ama nafile birşey diyemiyorum. Neyse yine depoya gidip birşeylere bakmamız gerekiyor ben acayip tedirginim ama mecbur gidiyoruz. Ben önden koşarak gidiyorum neredeyse, depoda olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Bir koli açılıp içinden bir şeye bakılacak bana sen aç diyor bende arkamdan yine çok yakın durmasın diye sen aç dedim. Ben de sağ tafarına arka çaprazı gibi duruyorum, adam sol eliyle koliyi açmaya çalışırken sağ koluyla benim göğüsümün üzerinden arkadaki duvara doğru sıkıştırdı çıkmaya çalışıyorum aordan çıkamıyorum. Neyse fırsatı bulunca hemen sıyrldım. Deponun dışında bekledim, bu arada o iş ile ilgili bir şeyler soruyor ben uzaktan yine seslenerek cevap veriyorum. Neyse ordan çıktık ben yine önden hzılı hızlı gittim yanından yürümemek için. Neyse yine odasına geldik. Bu sefer fazla yakına oturmadı yani temas derecesinde değil. Ebn yine hala acaba ben yanlış mı anladım filan diye düşünüyorum bir yandan da iş ile ilgili konuşuyoruz. Sonra o içecek bir şeyler söylemiş o geldi onu içtim ve nazikçe yine sanki bir şey olmamaış gibi oradan ayrıldım. Ama tabi depodaki hareketlerimle ve dönüşte yine koşar adım önden gitmemle rahatsızlığımı belli ettim.
Sinirlerim çok bozuk, kimseye bir şey söyleyemiyorum eşime bile sadece buraya yazdım. Arkadaşım dünya iyisi 2 çocukları var. Dışarıya karşı mükemmel evlilik ama adamın yaptıklarına bak. Acaba hala ben mi yanlış anladım diye bile düşünüyorum. Sık sık ailecek bir araya geliyoruz. İş desen işi için sürekli oaray gidip gelmem lazım. Bir şey söyleyemem çok sıkıldım bunaldım kime n esöyleyim bir yardımcı olun fikir verin...

Son düzenleyen: Moderatör:
siz bile hala emin olamıyosanız bence boşuna şüphe yapıyosunuz..
belkide ailecek görüştüğünüz için yakın olduğunuz için size resmi davranmak istemiyordur..
anlattıklarınızı dikkatle okudum ama çok bariz bişi göremedim :/ artık eminim diyene kadar hiçbişi yapmayın bence.

bence resmen taciz bu. Daha fazla ileri gitmiyo çünkü tepkinizi bilemiyo. Dikkat et arkadaşım tek başına kalmamaya çalış mazallah belli olmaz

sonuna kadar okudum bende..bir kadin acaba diye süphelense bile mutlaka karsindakinde art niyet vardir..bu sekilde hareketlere maruz kaldigim oldu hic bir zamanda yanilmadim süphelerimde ..ama durum farkli adam yakin aile dostunuz...biraz daha bekleyin..tavrinizi koruyun..kesin emin olmaya calisin..ama bence adam resmen taciz ediyor...

bence adam hareketlerinizden yanlış anlaşıldığını anlayıp uzak durmaya çalışmış bile ki sürekli görüşüyorsanız belkide oradaki samiyetle öyle davrandı

ben işkillendim adamdan ya. ama karısının arkadaşısınız hiç mi korkmuyor? tepkinizi ölçmek için ufak ufak deniyor da olabilir. tetikte olun. kibarlığa gerek yok sert tavır sergileyin. eşine de asla birşey demeyin.

inşallah yanlış anlamışsınızdır. kadıncağız kocam kocam diyor adama bak. allah ıslah etsin bu kocaları.

bayanlar hisseder ama yinede inşallah yanlış anlamışsınızdır diyorum.. ne kadar ailecek görüşüyorda olsanız eşiyle oturulacak zamanlarad biraraya gelmemeye özen gösterin araya mesafe koyun mümkünse görüşmelere siz gitmeyin gidiyor olsanızda yanınıza imkan varsa arkadaşınızıda alın..çok sinir bozucu ve kötü bir durum..

yanlış anlamışsınız diyen arkadaşlar bunlar biraz fazla değilmi yanlış anlamamak için. canım o adamdan uzak dur,arkadaşına da birşey söyleme,ama üçünüz aynı ortamdayken başkasının başına gelmiş gibi benzer hikaye anlatıp adama gözdağı verebilirsin.yoksa arkadaşına anlatamamanı sen de istiyorsun gibi algılayabilir. merhaba diyene "iş atıyor" diyen erkekler var toplumda. bu kesinlikle taciz.kimse bir kadına onu rahatsız edecek kadar yakın oturmamalı,ahlak diye birşey var,kesinlikle o adamdan uzak dur.
eşine söyleme şimdilik ama o adam arkadaşınla evliyken sizin sonsuza kadar iyi arkadaş kalabilmeniz imkansız tahminimce.

Düpedüz taciz bu! İlk seferde zaten rahatsızlığınızı belli etmişsiniz, sadece samimi olmak isteyen biri bu durumdan rahatsız olur, bir daha böyle bir şeye kalkışmazdı. Olayın şokuyla galiba kendinize konduramıyorsunuz ama çalışanbir çok bayanın karşılaştığı bir durum bu malesef.

gerçektende bir kadın şüpheleniyorsa böyle bir şeyden genellikle bir bildiği vardır. ben kendimi hep odun olarak görürüm yani bu tarz yaklaşımları falan anlayamam sanırdım ama insan şüpheleniyorsa gerçekten doğru çıkabiliyor.dikkatli olun derim,yalnız kalmamaya çalışın ve mecburi durumlarda aradaki mesafeyi mümkün olduğu kadar uzak tutun.

Bir değil iki değil kaç kere tekrarlanmış hareketler? Ne yanlış anlaması canım siz de! Resmen taciz işte. Bir daha olursa surat asın elinizle sertçe davranın ne bileyim ters ve sert bir tepki koyun ama yerinde bir tepki olsun elinizle itin bacağını sertçe falan ne bileyim yani bir şekilde belli edin yani.......

Kötü olan şu ki, sizin rahatsızlığınızı belli etmeniz onun daha çok hoşuna gitmiş olmalı :26: İğrenç insanlar !

ohaa!!ne pislik insanlar var bu dünyada ya...hem evli,hemde taciz ettiği kadında evli...kesinlikle taciz!!şüphe mi ediyosun hala!!hem taciz bile olmasa,ne niyetle bir erkek başka evli bi bayana bu kadar rahat davranır,yakınlaşır??soruyorum size!!...sen bu adamdan uzak dur,birlikte olduğunuz zamanda acayip resmi davran gülümseme bile,,,sert ve net cevaplar ver!!!yine o tür hareketlerde bulunursa sinir olduğunu belli et bi şekildee

Aranızdaki mesafeyi arttırmalısınız bence o şahısla ve eşiyle kafanız rahat olur en azından..

cevaplarınız icin cok tsk ederim böyle şeyler filmlerde güzln abla kökeslndeki hlkayelerde olur sanırdım. Ama gerçek işte. Tabi pek çok arkadaşım dediği gibi mesafeli durucam. Ama sık sık iş lçln görmek zorunda olmak çok slnlr bozucu.arkadaşım için çok üzüloyorum ne kadar iırenç bl insanla evliymiş.bi bu adam acayip kıskanç kıza onu giyme bunu giyme demek herkesi kendi gibi sanarmış

bir sonraki depoya gidişinde o erkeği üzerinizde görebilirsiniz benden söylemesi..
sizin hiçbir tepki vermemeniz ona kesinlikle güven vermiştir eminolun daha kötüleri sizi bekliyor..

bazı iğrenç erkeklerın , yakın kapsamına gıren bayanlardan iş çıkarmı amaçlı deneme yanılma oyunlarına benzıyor.ufaktan denemelere başlamış olabilir eğer her zamankınden fazla dibinizdeyse.Gerçi bakış,duruş belli eder niyeti.Sözlerinede vurur.Bunu siz çözebilirsiniz.Dısarıdan çok anlaşılamayabilir.Bazı rahat erkekler vardır.Yılış yılış o rahatlığa sahip olabiler.Siz tepkinizi belli edin.Kendinizi çekmeye çalışmayın.Basbayağı söyleyin.Bacağınızı çekebilirmisiniz diye.Sadece şüphe bile olsa rahatsız oldugunuz temas şeklinde durumu dile getirin.sıkıstıgınızı hıssettıgınızde, burda durmaktan rahatsız oldum deyin.Bu kadar rahatsız olduysanız kibar bi uslupla söyleyin.Sen beni taciz ettin die suclamıyorsunuz sonuçta.Mecburen düzeltmek ve dikkat etmek zorunda kalacak.Kaçmak,uzak durmak,sessiz kalmak cesaret verebilir. Madem aynı firmadasınız, kız arkadaşınız gitsin kocasının işlerine baksın.Yönlendirebilirsin işte..''kocana süpriz yapmak istermisin bundan sonra işlerine sen bak..hatta bugun sen git'' diye

Tepkinizi kesin sert bir şekilde gösterin ilk fırsatta,yaptıklarına devam ettiğine göre kaçmalar nazikçe bacak çekmelerden anlayacak biri değil
Sizin naz yaptığınızı düşünmüş bile olabilir çoğu erkek böyle pis fikirli depoda yalnız kalmayın bir an gözü dönüp size tecavüz etmeye bile kalkışır ayrılın o departmandan evinize falanda almayın

Ailecek görüşmek mi, hem de bu adamla? Sizin de istekli olduğunuzu düşündürmüşsünüz ona sanırım yanlışlıkla da olsa. Bir de bu durumda erkeğin önünden gitmeyin derim, onu öne buyur edin, arkasaında yürüyün hatta bir anda yok olun.

Kendinizden korkuyorsunuz gibi hissetim ben.

Bir bayan tuhaf bişi olduğunu hissetmişse ve fazla yakın davrandığını düşünüyorsa.... doğrudur. Bunu kanıtlamak için kişinin illaki elini olmayan yerlerine değirmesine gerek yok yani.yapılacak şey belli rahatsız olunduğu daha çok belli edilecek.ve kimseye söylenilmeyecek. Gerçi pek bu konularda uzman sayılmam ama çeşitli tacizlere ve tecavüze maruz kaldığım için onların nasıl baktıkları konusunda mastır filan yaparım herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…