• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tadilat...

"Ailemden kalacak yerler çok, külçe altınlar da var" demişsin. Sen niye ortaksın ki onlara? Sanıyorum erkek kardeşin ve onların eşleri yok. Yoksa sen de çakallık yapıp üstüne konmak niyetinde misin babandan kalan evlere? Ne ayıp!!!! Sizin oturduğunuz eve görümcelerinin yaptığı çakallığı! sen de mi yapacaksın yani?

Ayrıca Allah korusun kimin önce öleceği de belli olmaz. Tadilat yaparsanız, bir de üstüne görümcelerinize yeni yapılmış ev bırakırsınız mazallah!

Kayınvalideme ait iki ev var, birinde kendisi birinde biz oturuyoruz eşimle. İki tane de görümcem var abla bildiğim. 10 yıllık evliligimin hiçbir anında bir imada bile bulunmadılar ama ben vicdanen bazen suçlu hissediyorum kendimi. Çünkü ikisi de kirada oturuyor. Eşime de tek söylediğim çalısıp çabalayıp bir ev alalım kendimize. O bizim evimiz burası dese de biliyorum ki sadece bana ait değil bu ev. Siz mal yüzünden kardeş kavgası da çıkartırsınız korkarım ki..

Allah eşimin ve benim ailelerimize sağlıklı uzun ömürler versin ben değil ev inanın soğan ekmek yemeğe bile razıyım.Bende kiracıyım Allah kiramızı ödeme gücü versin kimseye muhtac etmesin yeter.Ben gercekten böyle hesap yapanları cok kınyorum.Allah herkese hayırlı evlat versin.

konu sahibi üzgünüm ama haksızsın!
kimin ne olacağı belli olmaz ALLAH korusun şimdiden böyle şeyleri düşünmen çok yanlış ve yersiz evini istediğin gibi yaptır ve huzuruna bak derim böyle düşünceleri at kafandan:KK51:

Bu kadar para konuşan insan ya açtır yada sonradan görme.sizinki sonradan görmeye benziyor gibi.erkek kardeşiniz yokmuş o yüzden zaten bu bencilliğiniz.kendi babanızın külçe altınları için gelininiz böyle derdine düşse ne yapardınız acaba. hani diyorsunuz ya ben onlara pay verilmesin demiyorum diğer mallardan alsınlar eşitleniriz diye.o diğer mal mülk böyle değerli olsa zaten önce siz isterdiniz bu çakallıkla bence. belki sizin oturduğunuz ev çok iyi bir muhitte kolayca alınamayacak türde bir daire. şimdiye kadar bedava oturmaniz bile büyük lüks. babanızın evlerini kiraya verip alıyorsunuz belki de kirayi.demissinz niye burdan çıkıp babamın evinde oturaym buranin kirasini da alamam. Eşinizin kiz kardeşleri de abim çıksın oranin kirasini biz alalm diyebilirdi.
on bin lira bir yıllık kiranizdan bile az yapın masrafi temiz oturun gitsin.
ve son olarak lütfen bizim oralar deyip genelleme yapmayın sürekli. sizin gibiler az olmasa da bir Trakya yi Karadeniz i temsil etmesin mumkunse. Heryerin iyisi kötüsü var .sizinki memleket olayı değil paragozluluk tamamen.

Ben kiracıyım ve dolayısıyla beğendiğim ve istediğim her ev benim evim ooh sefam olsun..

Az mal,çok huzur..
Aynen yaaa kpderin 3 kayınvalidemin 3 evi var arsaları var kızları ev yapana kadar oturmuşlar kpeder kira vermediler diyor kvalidemle görümceler ödedik diyorlar kiii beni ilgilendirmez onların malı onların kızı biz birlikde 3 yıl oturdum tek odanın yeri geldi kirasını istedi kpeder 1 tane oğlu var ev vermediler kiraya çıkdık birkaç kişi cami hocasıda dahil yaptığın ayıp demiş de gelmiş bana diyor gel birlikde oturalım millet kınıyor beni diye o senin sorunun dedim ohhhh kiradayım huzurluyum mutluyum kimsenin tek kuruşunu istemem göz dikmem kimsede asalak gibi yapışmasın sırtıma yeter

Bende karadenizliyim ama bizim burda mal varlığından çok karaktere,insanlığa bakılır.

çok çiğ geldi bana bu..resmen 100-150 bin arası bir ev karşılığı devren satılık insan..
Bizimde tüm ailemiz anne baba tarafım tek babaannem yabancı diğerleri karadenizliyiz anacım ne duydum ne gördüm özü sözü bir olan çalışkan insan oldumu verirler kızı limoncunun görüşüyle bedavaya gittik biz bak tühhhhh tühhhh bize kvalidenin kpederin ev koleksiyonu var ama ben yıllardır kiradayım hiçde sorun etmem çünkü onların malında benim sadece 1 dairenin içini eşimle ben yaptırdım birikimimizle ondada 3 yıl bir arada yaşadık bari beleş yaşadınız demezler ona saydık diğerlerinde tek kuruşum alın terim yokkkkkkkk eee ne benim derim nede mal isteyen görümcemlere çakal derim

Şaşkınlıkla okudum her konun yorumun gibi.

Dişlerini bornoza silen koca,
Sucuk yemeye giden eş ?
Eve hergün dışardan yemek söyleyen eş?
Bilezikler ?

Dışardan yemeğe vericek para var kiraya vericek para yok ?

Kiralardan haberin yok sanırım o yapıcağın tadilatlar kaç aylık kiraya tekabül eder ki ...

Ayrıca eşinin olan şey senindir ama eşinin olmayan şey senin değildir Bukadar basit.

Kpin malı tabiki eşi çocukları pay alıcak istemelerine gerek yok devlet büyük hisseyi eşe kalanı çocuklarını "Eşit" miktarda pay ediyo.

1 lirasıda varsa 1 evi de varsa bölünür bu.

Şimdi çakallık bu işin neresinde ?

dağdan gelip bağdakinin hakkina karisacak degilsin.. sevmesen de gorumcelerinin babalarinin malı uzerinde senden once ve cok haklari var.. hem cakallik agir bi kelime.. hem de su an sen hesapci gibi duruyorsun onlardan once.. bu konulara bu kadar girip kendini kucultme derim.. ayrica yillarca oturabiliz diyosun, 10bini bu kadar mesele etme bence..

Yani ben anlamıyorum seni,konu açmış olmak için konu açıyorsun. Daha yeni kredi çekeceğiz araba almak için diyordun,2.500lira maaşla araba kredisi çektin ödedinde evin tadilatı kaldı sanki.
Sen sanki burada deşarj olmak için konu açıyorsun,birde tuhaf bir şekilde sinirlenmiyorsun,milleti banlatıyorsun.
Konuna gelince, senin görümcelerin çakalsa sende çakalsın. Neden mi? Gelmiş burda babamın evi,babamın külçeleri,hesap yapıyorsun,kız kardeşin bekardı yanlış hatırlamıyorsam,babanın suyuna giden,seveceği bir damada bakar o mal,mülk emin ol. Sen şu an erkek kardeşim yok diyorsun ama potansiyel damadı unutuyorsun. Senin eşini sevmeyen baban,diğer damadını oğlu gibi sevebilir. Zaten baban mal,mülk bırakacak olsa sıkıştıgınızda verirdi. Herşeyi geçtim belki baban,kardeşini evlendirip çatır çatır yiyecek paraları,evleri,protokol mü imzaladınızda eminsin bu kadar.
Kayınpeder,Kayınvalideyi çekiştirmeyi bırak bence,para onların ister nakit verir kızına ister mal mülk bırakır. Seni ilgilendirmez. Sen o evi istediğine göre zaten o ailenin en pahalı mirası o evdir eminim, görümcelerinizde vermek istemeyebilir size evi gayette. Bir tek sen uyanık değilsin,eşin içinde pasif diyordun,çıkıp demez bu evi bana verin diye,sende bu hırsla kendi kendini yersin benden söylemesi.

kızlar söyleki
biz kayınpederimin evin de oturuyoruz o yasadıgı sürece oturcaz ama o ölürse ki allah korusun uzun zaman yasasın
bizden pay isteyen esimin cakal kız kardesleri var

özelikle annesi cok fena bu konuda bi evi zamanında ogluna diye almısken simdi kızlarada birer bisey veririz diyo kayınpederin baska mal mülkü var is pisliige girerse bizde onları sattırmak isteriz onla bizim mesela 30 sene say oturcaz evimizden cıkartırsalar bizde diler malları sattırırız neyse simdilik konu bu degil onu sunun icin anlattaım

biz evlendigimizden beri oturuyoruz bell, tadilatlar var 7 8 bin gibi hani bizim bozdugumuz ddegil balkon kapama iste kombi catı tadilatı gibi

bunları yaptırcak diyorum bi yandan bi yandanda simdi yaptır allah korusun adama bisey olsa cadı görümceler evden attırcak adamı yazık yaptıgım 10 binde cöpe gidicek

simdi siz olsanız yaparmısınız tadilat yoksa aman bosver deyıp bu sekılde otururmusunuz

düzenleme:
simdi kızlara nedne mal yok diyorlar mal var biz digerlerindne feragat eder istemeyiz onlarda evden istemez diyoruz ama onlar ne der bilemem pislik yapıp evden pay isteyebilirler biz de diyrouz ki evden istemeyin digerlerinden alın ama bizde öbür yerden pay almayalım yani kızlara mal yok gibi bi durum söz konusu degil

Ben şimdi kendi babamın evinden pay istesem
Yengem bana pislik yapma dese
Sırf bu sözü yüzünden her türlü kötülüğü yapar gerekirse mahkemeye giderim
Sen kimsin ki onların babalarının evine göz dikiyorsun
Eşin söylese neyse bir de dert etmiş konu açmışsın
Adam elin kızı gelsin çöreklensin benim kızlarım da avucunu yalasın diye açmadı heralde
Hemen hemen her konunda para mal mülk geçiyor limoncu
Para senin kölen olsun sen onun değil

Adam hâlâ yaşıyor bu mal sevdası nedir. .vallahi korkuyorum.. evimiz olsun diye çabalıyor ama ileri de evlatlarım mal sevdasından düşman olacaksa..olmasın o mal..ter akitmadiginiz hicbirsey size mutluluk vermez.ayrıca adam evi vasiyetinde kime verirse onundur.Ben olsam ne yapardım. ?birine cadı vs demek yerine hazır kira vermezler birikim yapıp eve girer kira oder gibi taksit yatırır, o süreçte o k.baba evide oturur sonra k,baba evini sattığı kardes sayısına böler herkese parasini verirdim.

Back
X