Tadilimi zehir etmelerinden korkuyorum:(

Siz yasamadiginiz icin bilemezsiniz, gelin gelin avrupa‘ya affedersiniz b** var burda sanki :))
Aynen katiliyorum. Maalesef Yurtdisinda yasamiyorlarsa anlamalari imkansiz.
Topuklu ayakkabi da o yuzden :) Senede 1 banyo yaptiklari icin parfum , tirnaklarin pisliklerini saklamak icin french manikur haha :)

Kocan ne diyor bu duruma? Eger olumlu azda olsa konusuyorsa senin yerinde olsam isten cikar evimde ottururumm.kayinvalideyide arar sizin yüzünüzden ayriliyorum yeni gelinin ailesine de bu yaptiklarinizi anlatmak icin hemen telefon aciyorum derdim. Oldu ben gececi calisim elaleme bilezik dügün yapimmmmm

Valla yerden göğe kadar haklısın.Hem gurbette çalış,uğraş canın çıksın.Hem de eşinin ailesine siz bakın.Annesine de her ay para göndermesi abes zaten.Ihtiyaç durumu olur nadiren ha o zaman tamam.Ama bu ne böyle hep eşinin sırtındalar.Kaynının düğün altınlarını siz ödemek zorunda değilsinizki.Yoksa para yapmasınlar altın filan.Eğer şimdi böyle yaparsanız kaynın evlenince de her başı sıkıştığında asalak gibi eşinden almak isteyecek.Tatil planınızı da şimdiden yapın.Birkaç gün kalır düğünde de bulunursunuz.1 hafta 10 gün de eşinle denizli havuzlu bir yerde kafanızı dinlersiniz.

Nedir bu gurbetçilerin çektiği çile yahu, her ailede aynı durumlar. Her zaman Türkiye'de yaşayan akrabalar sömürmeye çalışıyor gurbetçi yakınlarını, çünkü çok kolay ya gurbette para kazanmak. Biz de yaşadık biliyoruz. Konu sahibi lütfen ezdirmeyin sömürtmeyin kendinizi. Eşinizle konuşun güzelce, ona da yazık yani gece vardiyalı çalışıyorsunuz, sokaktan mı toplanıyor bu paralar Avrupa'da sanki. Ne yaparsanız yapın iyi olamazsınız, her zaman verirsiniz bir kere vermezsiniz hakkınızı ararsınız hemen kötü olursunuz.

kadın yurtdışında yaşıyor turkçesinin bozuk olması normal.şu k.k kulübü ne meraklı ya öğretmenlik yapmaya herkese
Yurtdışında yaşaması doğru okuyup yazmasına engel değil. Tadil nedir hem Allah aşkına?

Yaza daha coooook var,kim garantisini verebilir dugunun?
Esinizde bitiyor is,hediyemi yaparim onun disinda kurus islemez desin anasina. Bugune kadar gonderdikleriyle yapsinlar dugunu. Paralari yoksa da yapmasinlar cok da fifi desin.

Bu arada kayninizin calismamasi konusunda haklisiniz,kimin olsa onun zoruna gider,siz calisiyorsunuz ve belescileri besliyorsunuz. Bence dugun tarihi kesinlessin siz tatil planlarinizi ona gore yapin.

Aynen. Yanliz bu her yaz tatilde 1 ay Turkiye'ye giden 'gurbetçi' takimi hep Almanya'dan nedense :) Aklıma hep Ilyas Salman'in Sari Mercedes filmi geliyo nedense

Cok hossunuz da bunlar gunumuz icin gecerli degil yani.
Şöyle bi geçmişe gidelim dedim ama köpek pisliği gecerli yeminlen
Sahipleri alip atmaları gerekiyor normalde ama kimse umursamıyor bulduğu yere işetiyorlar
Gerçi her yerde mi böyle bilmiyorum bu bahsettigim avrupa ulkesi Fransa.. Hemi de özellikle gelinlik almaya geldikleri, ask şehri dedikleri Paris sehirin pisliği dışında fena degil :)

Aynen. Yanliz bu her yaz tatilde 1 ay Turkiye'ye giden 'gurbetçi' takimi hep Almanya'dan nedense :) Aklıma hep Ilyas Salman'in Sari Mercedes filmi geliyo nedense

Hepsi geliyor. Almanyada cok türk yaşadığı icin göze batiyor.
Yoksa alakasi yok. Canadada yaşayan türk arkadaşlarım var onlar mecbur 3 senede bir geliyor. Ucak biletleri yaklaşık 3000 bin dolar olduğu icin.
Ben bodrumda 5 yildizli hotelde ultra all inclusive 570 Euroya 14 gün tatil yapiyorum.
Bundan iyisi şamda kayisi diyorum

Her ay göndereceğiniz parayı göndermeyin biriktirin gidince topluca altınını verin işte ne yapılacaksa.... Yoksa gece gündüz çalışıp kazandığınız parayı sorumsuz bi kardeş için harcamanın anlamı yok. Hadi desem ki her şeyi halleti de artık paradı yetmedi bi şeyi alamadı edemedi o zaman yardım edilir ama tamamen abisine güvenip bütün düğünü yaptırmak ayıp yaaa

Bundan iyisi Şam’da kayısı... güzel sözmüş beğendim. Yine de Türkiye dışında tatil geçirip ufuk genişletme fayda var. Bu arada İlyas Salman’ı da, filmini de çok severim yanlış anlaşılmasın :)

Bence hic bulaşma. Eşine Limit koy ve onun dışına cikmasina izin verme.

Sizin ailenizde kardeşe ne yapılıyorsa onu limit olarak koy... artik eşin altinmi alir düğünümü öder kendi bilir.

Maalesef tüm gurbetçilerin ortak derdi. Bir burda para basiyoruz sanılıyor. Oysaki yaşadığımız hayati ordaki insanlarin çoğu cekmez.

Diger tum olanaklar iyi olunca, hic goze gorunmuyordur. Bilemiyorum bana hic denk gelmedi belki de.

Öyle vallah, haklisin.
Yeni nesil geziyor ama zaten. Eskiler memleket diye can atıyor. Ben memlekete en son canaze icin gitdim mesela.

Ben senede bir Türkiye tatili yapıyorum. Eylül ayına doğru. Kışın ıstanbul ( istanbulu trden saymıyorum :) ) geriye kalan 2 tatili artik allah ne verdiyse. Böyle düzen kurdum.
Bide insanin tatili az olunca Sri Lanka, bolivia filan yoruyor. Hemen uçağa atlayip 3 saat sonra Fethiyeye gitmek var bide 3 aktarmayla 15 saat sürünüp sri lankaya girmet var. Gencken sirtima cantami atip geziyordum vallah amazon ormani filan... şimdi avrupa sinirlari icinde kaliyorum. Cocuk olunca kesin 10 sene boyunca Trde takilirim.

Diger tum olanaklar iyi olunca, hic goze gorunmuyordur. Bilemiyorum bana hic denk gelmedi belki de.

Banada fazla denk gelmedi :)

Acaba trdeki kedi köpekler nereye yapiyor :) ve onlarin yaptığını kim topluyor. Burda zaten cezasi var. Yakalanirsa 30 euro öder sahibi. Almanlar bu konularda cok dikkatli... para cezasini duyunca mum oluyorlar :)

Valla ben Turkiyedeki pis sokagi caddeyi baska bir Avrupa ulkesinde gormedim, ulkeme dusman degilim yanlis anlasilmasin, gurbetciyle de bir derdim yok,calisan orda da calisiyor burda da,fark etmiyor. Ama Avrupa cok pis ulkemin temizligini sevem diyene de guluyorum istemsiz. Almanyadaki Turk mahallesine kokudan girilmiyordu ne hikmetse. Insan pisse her yerde pistir veya temizse her yerde temizdir demeyi cok isterdim ama dediginiz gibi orada cezasi var,ona gore davraniyor insanlar. Burada metro istasyonunda afedersiniz mican teyzeyi de gorduk,ben bu boyuttakini Avrupada gormediydim billah

bu yaz bir değişiklik yapın tatilinizi farklı bir ülkede ya da evinizde dinlenerek değerlendirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…