- 8 Kasım 2018
- 5.772
- 13.866
- 248
Doktora gittim, derdimi anlattimNasıl başladınız acaba
Ben üç gün alabildim
Aşırı uyku yaptı kafamı kaldıramadım
O halde ruh sağlığım dahada bozulurdu
Evde iki çocuk olunca vurup kafayı yatma lüksüm yok
Siz nasıl yaptınız acaba uyku yapmadımı
Ama annesi o daha bebek..Yaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.
Yapma dediğim ne varsa yapıyor. Sürekli ama sürekli biryerleri dağıtmak karıştırmak peşinde. Tvnin önünden inmiyor mesela inat edip. Yada koltuğun tepesine çıkıyor indiriyorum tekrar çıkıyor. Aklım gidiyor düşecek diye.
Sürekli mızmızlanma herşeye ağlama durumunda. Sabrım kalmadı ağlama sesi duymaya.
Sürekli aynı döngü içinde aynı şeyleri yaptırmaya yada yaptırmamaya çalışmak beni boğuyor. O kadar sıkıldım o kadar bunaldım ki ölsem bu hayattan kurtulacağımı düşünüyorum bazen.
Uyuyunca özlüyorum. Uyandığında çoğu zaman tahammül edemiyorum. Boğuluyorum.
Çözüm önerisi var mıdır bilmiyorum ama yazmak istedim.
Vay be benimde uyuyamadığım için tahammül seviyem azaldıDoktora gittim, derdimi anlattimilk hafta yarim kullan dedi, ben de oyle yaptim. Simdi tam aliyorum. Etkilerini maksimum bir ay sonra yasarsin dedi. Henuz 15 gun oldu, asiri uyku durumu olmadi bende. Ama tahammul seviyemin biraz yukseldigini hissediyorum simdiden.
yasamayan bilmez.Yaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.
Yapma dediğim ne varsa yapıyor. Sürekli ama sürekli biryerleri dağıtmak karıştırmak peşinde. Tvnin önünden inmiyor mesela inat edip. Yada koltuğun tepesine çıkıyor indiriyorum tekrar çıkıyor. Aklım gidiyor düşecek diye.
Sürekli mızmızlanma herşeye ağlama durumunda. Sabrım kalmadı ağlama sesi duymaya.
Sürekli aynı döngü içinde aynı şeyleri yaptırmaya yada yaptırmamaya çalışmak beni boğuyor. O kadar sıkıldım o kadar bunaldım ki ölsem bu hayattan kurtulacağımı düşünüyorum bazen.
Evet, hepsi ust uste gelince insaniz sinirlerimiz yipraniyor, tahammul azaliyor. Anneyiz diye 7/24 sinirlerimiz alinmis gibi dolasamiyoruz. Dunyanin en zor seyi annelik.Vay be benimde uyuyamadığım için tahammül seviyem azaldı
Hatta sinirde yaptı diyebilirim
Aynen öyleBazı arkadaşlar konu sahibinin mesaim sabah 6 da başlıyor akşam 8de bitiyor demesini annenin çalışma saati olarak düşünmüş ancak ben annelik mesaisi olarak algıladım:)
Yok canım anneliğin gözünü seveyimEvet, hepsi ust uste gelince insaniz sinirlerimiz yipraniyor, tahammul azaliyor. Anneyiz diye 7/24 sinirlerimiz alinmis gibi dolasamiyoruz. Dunyanin en zor seyi annelik.
Çözüm önerisi ne Allahaşkına ya 2 yaşındaki çocuğun ne yapmasını beklerdiniz pilli oyuncakmı ki bu çok normal heleki 2 yaş sendromu yaşarkenYaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.
Çözüm önerisi olarak öncelikle onun bir çocuk oldugunu kabul edin ve minimum beklenti içinde olun ne kadar çok beklenti olursa o kadar tahammülsüzlük olur çocuk bu yaptıkları çok normal benim oglum 18 aylık o da yapıyor aynı şeyleri ama ben ona yapma vs demiyorum mesela bugün sehpayı koyup üzerine çıkıp oradan atlamaya çalıştı biliyorum ki hayır düşersin vs desem inadına onu yapacak daha ilgi çekici gelecek bunun yerine sehpanın etrafına yastıkları dizdim düşerse canı yanmasın diye 2 oynadı sonra bıraktı bende kaldırdım sorun çözüldü. Sizde böyle olumlu şeyler deneyin çocuklar hayırdan anlamaz kimse etrafında sürekli onu yapma diyen birinden hoşlanıp onu dinlemez biraz yaşayıp görmesine izin verin, işiniz yoruyor tahammül seviyeniz düşüyor ama çocuk büyütmek böyle bişey kimse kolay olacak diye Bi söz vermiyor.bende tek bakıyorum eşim işten uyku saatine yakın geliyor 2 dk oynar öper sonra bebegim uykuya gidiyor zaten bütün sorumluluk vs bende inanın akşama kadar sizin dediginiz gibi heryer dagıtma peşinde hiç durmuyor bütün çekmece vs de eli var ama normal şeyler diyorum keşfediyor dagıtıyor sonra annecim hadi gel toplayalım beraber diyorum oynayarak topluyoruz alışmış şimdi dağıttığı ne varsa sonradan kendi kendine topla diyerek toplamaya başlıyor çocuklara olumlu yaklaşmak iyi sonuç verir aksi halde birbrinix ile inatlaşıp çatışmaktan başka bişey elde edilmiyorYaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.
Arttiriyorum 5 yaşını doldurmak üzere olan oğlum geçenlerde komşularıma küçük çaplı bir kriz yaşatmış.5 yaşını doldurmak üzere olan oğlum, dün lego yuttu
Nasıl büyümüş anlamadım, benimkiler herhalde bir büyümeyen.
2 yaşında çocuktan beklentiniz nedir?
Sadece halı ve minderler olan bir oda yapın. Uyarıcı olarak oyuncaklar olsun. Siz de onunla o odada kalın ve yasaklama olmadan birlikte vakit geçirin. Stressiz olduğunuz için çocuğunuz da daha mutlu olacaktırYaklaşık iki yaşında bir oğlum var. Tek başıma bakıyorum doğduğundan beri. Artık tahammül edemiyorum. Yetemiyorum. O kadar sinirleniyorum ki her itirazına kendimi kaybetmekten korkuyorum. Mesaim sabah altıdan akşam sekize kadar devam ediyor. O kadar yoruluyorum ki anlatamam.
Doktora danisip belki farkli ilaca gecebilirsiniz. Bende uyku hali yapmadi hic.Yok canım anneliğin gözünü seveyim
İlaç o kadar uyku yaptıki uyuyamadığım için sinir yaptı bana
Hani normal uykusuzluk farklı ilacın yarattığı uyku hali farklıymış
Olay sadece çocuk bakmak değil ki 6dan 8e kadar mesai yapıyor, eve geliyor yemek bulaşık çamaşır temizlik vs de bu kadına bakıyor. Tüm bunların arasında dinlenecek zaman bulduğunu sanmıyorum. Kadıncağızın asıl problemi yorgunluk aslında ama bunun farkında değil. Ona bunu göstermek yermekten daha çok yardımcı olur.Sürekli çocuğunun yaptığı şeyleri eleştirmiş, sanki çocuğun koltuğa çıkması, sessizce bir köşede durmasını bekliyormuş gibi yazmış. Ya çocuğun koltuğun tepesinde olmasından daha normal bişey olamaz. Çocuk da hiç bir sorun yok . Biz de çocuk büyüttük, koltuk tepelerinden inmedi. Ama bu kadar kötü anlatmadık yaptıklarını.
Tebrikleeeer.Sürekli çocuğunun yaptığı şeyleri eleştirmiş, sanki çocuğun koltuğa çıkması, sessizce bir köşede durmasını bekliyormuş gibi yazmış. Ya çocuğun koltuğun tepesinde olmasından daha normal bişey olamaz. Çocuk da hiç bir sorun yok . Biz de çocuk büyüttük, koltuk tepelerinden inmedi. Ama bu kadar kötü anlatmadık yaptıklarını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?