• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takılan altın az bulundu

Siz bu konuda hangi kişisiniz? Damadın kendisi misiniz?

Yani ben olsam kime göre az neye göre az komşunuzun kızına takılanlara göre mi az ağaoğlunun taktıklarına göre mi? Neye göre kategorilendiriyorsunuz bizim mal bu karşınızda yaptığı iş güç ortada kızınız için daha fazlasını istiyorsanız buyrun sorun müstakbel kocasına yapabiliyorsa yapsın anası babası olarak biz bu kadar uygun gördük derim. Ama tabi ben çok ağzını tutabilen biri değilim oğlumda üzülürse üzülsün beni çingen pazarlığı yapan insanlarla akraba etmesin.

Aynısını biz yaşadık erkek kardeşimde, yüzsüz gibi istediler, sessiz kaldık saygımızı bozmadık, çok pişman olup özür dilediler sonra.
Özür dilemeyip nişandan sonra da devam etselerdi tavırlarına düğün olmayacaktı, erkek kardeşim çok kararlıydı bu konuda.
Nerde öyle babayiğit? Çoğu erkek pısıp kalıyor.

Nişan için biz baştan 40 gram altın takmaya karar verdik, bütçemiz de buna göre ayarlandı. Kız tarafı nişandan önce '30 gram daha olsa iyi olurdu' diye ima etti . Biz de 40'la devam ettik, takmadık ekstra olanı. Nişan bitti, 'az olmuş, keşke daha fazla olsaydı' diye suratımıza söylendi. Sizce böyle bir durumda ne yapılmalı? Duymazdan gelip geçmek mi doğru, yoksa bir şey demek mi lazım? Benzer durum yaşayan var mı?
Nişanlanan erkek ne diyor bu duruma? Beğenmedikleri 40 gram altını geri alıp, birer çeyrek takın yakalarına.

Bu altınları kızın anası babası mı alıyor yoksa geline mi takılıyor? Yani saçmalık şurada damat adayı borca giriyor istenilen altını geline takıyor evlendikten sonra da borçları ödemek için taktığı altınları bozduruyor ne anladım bu işten

Nişan için biz baştan 40 gram altın takmaya karar verdik, bütçemiz de buna göre ayarlandı. Kız tarafı nişandan önce '30 gram daha olsa iyi olurdu' diye ima etti . Biz de 40'la devam ettik, takmadık ekstra olanı. Nişan bitti, 'az olmuş, keşke daha fazla olsaydı' diye suratımıza söylendi. Sizce böyle bir durumda ne yapılmalı? Duymazdan gelip geçmek mi doğru, yoksa bir şey demek mi lazım? Benzer durum yaşayan var mı?
Mutluluğu huzuru altınla mi sağlayacaklar 30 gram altın ömür boyu huzura mi denkmis ne salak düşünce yapısı var insanların ya demekki durumu o kadarmış o kadar yapmış

Bu altınları kızın anası babası mı alıyor yoksa geline mi takılıyor? Yani saçmalık şurada damat adayı borca giriyor istenilen altını geline takıyor evlendikten sonra da borçları ödemek için taktığı altınları bozduruyor ne anladım bu işten

Gösteriş için..

Kardeşim tam da böyle bir sebepten döndü mesela.
Kardeşim baştan düşüneceklerdi dedi çünkü ısrarcı tavırlarını devam ettirince irrite oldu ve nişanı bozdu.
Kız tarafı defalarca haber gönderdi. Ne takarsanız kabulümüz dediler ama zaten nişan bozulmuştu, asla muhatap almadı.,
Hatta kendisi ben ona zaten takacak durumdayım ama kızlarını mı satıyorlar bana ne mana diye baya söylendi.

2001 yılında mehir olarak 200 gr bilezik aldım
1 set takıldı ayrıca ( Bana ne istediğim soruldu ,bizim buralarda sorulur )

2023 yılında boşarken de 1 çöpünü talep etmedim

Not: 2020 yılında devlete 2 milyon tl vergi verdiğinin kaydı vardı

Bugün olsa yine nafaka tazminat vs talep etmeden boşardım
Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur

2014 yılında kayınbirader nişanlanmıştı elti hanıma 6 7 tane enli bilezikler takılmıştı
Aile apartmanında kalmayı kabul etmedi il merkezine kayınbiraderin kendine ait sıfır dairesine eşya döşendi
Sonrasında da ilçe merkezine bayramlarda geldi onun dışında da canı isterse geldi istemezse gelmedi selam bile vermedi

Herkesin örfü adeti farklıdır bence en güzeli karşılıklı oturup medeni bir şekilde konuşmanız
Yoksa birbirinizin arkasından çok suizanda bulunursunuz ,hoş olmaz

Son düzenleme:
Nisanda 70 gramsa dugunde kilo ile isterler artik sizde deseydiniz bu kadar altina birlik oturmak istiyor ailem diye

Yani ben olsam kime göre az neye göre az komşunuzun kızına takılanlara göre mi az ağaoğlunun taktıklarına göre mi? Neye göre kategorilendiriyorsunuz bizim mal bu karşınızda yaptığı iş güç ortada kızınız için daha fazlasını istiyorsanız buyrun sorun müstakbel kocasına yapabiliyorsa yapsın anası babası olarak biz bu kadar uygun gördük derim. Ama tabi ben çok ağzını tutabilen biri değilim oğlumda üzülürse üzülsün beni çingen pazarlığı yapan insanlarla akraba etmesin.
Kendileri Kayserili, bilmiyorum belki kendi örf adetleri bu şekildedir çok yorum getiremedik. konuya komşuya rezil oluruz diye mi düşündüler de istediler anlam veremedim buraya sormak istedim

Back
X