- Emoji Skoru
- 11
- Puanlar
- 3
- Konu Sahibi darknight01
Ne alakası var kızım stılık deil ama değerli satılık olsa parayı kendisine alırdıNiye kızınız satılık mı deseydin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne alakası var kızım stılık deil ama değerli satılık olsa parayı kendisine alırdıNiye kızınız satılık mı deseydin.
Hediye olarak takıldıysa elbette nezaket gereği karşı çıkılmaz ama hediyenin sözlük anlamı karşılıksız verilendir, bizim kültürde birine altın takmak karşılığı gelecek bir yatırım, düğün sahipleri de altın takanlar da kim hangi altını taktı, kime hangi altın takıldı liste yapıyor, günü gelince de karşılığı ödeniyor.Ben hediye olarak takılmasına karşı değilim neticede akraba konu komşudan geleni de yooo istemem istemem takmayın bana altın demiyor kimse.
Tam adamına denk gelmissiniz kayserililer cimri olur.Kayserili
su an cok sasirdim:)2 erkek evlat annesi olarak zamanı geldiğinde üzerime düşeni yapmaya hazırım
Bugünün şartlarında 2 oğlan için toplamda 400 ya da 500 gr altın bütçesi ayırabilirim
İşte aileden gelen hediye olarak baktım ben olaya yoksa bu mantıkla gelin hanım da vakti gelince kayınpedere ya da kayınvalideye altın takacak değil karşılık olarak.Hediye olarak takıldıysa elbette nezaket gereği karşı çıkılmaz ama hediyenin sözlük anlamı karşılıksız verilendir, bizim kültürde birine altın takmak karşılığı gelecek bir yatırım, düğün sahipleri de altın takanlar da kim hangi altını taktı, kime hangi altın takıldı liste yapıyor, günü gelince de karşılığı ödeniyor.
su an cok sasirdim:)
adin varyemez, ekonomi topiklerinden cikmiyorsun, kendinden kısıp kısıp kenara altin atiyorsun gelecekteki gelinine sunmak icin mi?
boyle bir motivasyonun oldugunu bilmiyordum. bosver ilerideki gelinin yiyeceğine simdiki oglun yesin hiç kisma keyfinle yasa çocuklarınlanasilsa ne kadar versen de adin kaynana
Siz nerelisiniz bizde nişanda 2 bilezik takan takar takmayan yakmaz bilmiyorum 1 bucuk yıllık evliyim ya bana tuhaf geliyor belkide herşeyi kendimiz yaptıgımız içinNişan için biz baştan 40 gram altın takmaya karar verdik, bütçemiz de buna göre ayarlandı. Kız tarafı nişandan önce '30 gram daha olsa iyi olurdu' diye ima etti . Biz de 40'la devam ettik, takmadık ekstra olanı. Nişan bitti, 'az olmuş, keşke daha fazla olsaydı' diye suratımıza söylendi. Sizce böyle bir durumda ne yapılmalı? Duymazdan gelip geçmek mi doğru, yoksa bir şey demek mi lazım? Benzer durum yaşayan var mı?
işte bu zihniyetler yüzünden İsveç, Norveç değiliz ya zaten.... Onu diyorum.![]()
Maalesef öyle, ki geleneklerin hepsi yapılsın deyip erkek ailesinden iğneden ipliğe her adeti isteyince mevzu altınla bitmiyor, bunun gelinliği, düğünü, düğün çekimleri, mobilyası, evi, bohçası, şu’su bu’su milyon liralık borca giriliyor, gırtlağa kadar borç nasıl ödenecek stresi yüzünden evliliklerde huzur kalmıyor, evleneli 2-3 sene olmuş hala düğün borcu ödeyen çiftler var.İşte aileden gelen hediye olarak baktım ben olaya yoksa bu mantıkla gelin hanım da vakti gelince kayınpedere ya da kayınvalideye altın takacak değil karşılık olarak.
Ne bileyim Mune hanım karışık işler burda da nezaket gereği 40 gram takılmış işte daha yok şu kadar daha olsaydı bilmem ne açgözlülük işte.
Geleneklerin çoğu da o devre ve şartlarına göre çıkmış şeyler zaten.Maalesef öyle, ki geleneklerin hepsi yapılsın deyip erkek ailesinden iğneden ipliğe her adeti isteyince mevzu altınla bitmiyor, bunun gelinliği, düğünü, düğün çekimleri, mobilyası, evi, bohçası, şu’su bu’su milyon liralık borca giriliyor, gırtlağa kadar borç nasıl ödenecek stresi yüzünden evliliklerde huzur kalmıyor, evleneli 2-3 sene olmuş hala düğün borcu ödeyen çiftler var.
Her şey 4/4’lük olsun istiyorlar belki hakları, içlerinde uhde kalsın istemiyorlar ama sıkıntısını yine kendileri çekiyor.
Bir evlilikte huzur eşyadan da altından da daha değerli, günümüz ekonomik şartlarını da hesaba katarsak 70 gram altın herhalde yarım milyon falan ediyor belki daha da fazla bilmiyorum, bu daha nişan takısı, düğünde takılacaklar, düğün masrafları![]()
Sitede kaç konuya denk geldik değil mi? Gençleri anlıyorum, en azından anlamaya çalışıyorum özeniyorlar, arkadaş çevrelerinde görüp benim neyim eksik diyorlar veya ailesi gelenek diye tutturuyor vs vs ama seneler geçip yaş kemale erdiğinde anlıyorsunuz ki şu hayatta parayla alınan hiçbir şeyin kıymeti yok, sağlığınız huzurunuz yoksa eliniz boynunuz dolu olsa, ev tıklım tıklım eşya dolsa ne faydaGeleneklere göre kadının garantisi olan o altınlar da ,ya kocaya araba olarak dönüyor, ya ev alınırken bozuluyor ya da dediğiniz gibi herşey dört dörtlük olsun diye girilen borçlara gidiyor.
Bana altın alsın demedim hediyede mi takılmaz düğündeEee doğru olan o.niye milletin ailesi sana altin alsin?
Ben yapsınlar demedim hediye dahi takmadilar demek istedim.Oda çok az olmuş azıcık yapılmalı duruma elverişli olarak diye düşünüyorum bu kadar baskı gereksiz ama
Bizde de bir bilezik bir yüzük takılır. Erkek tarafı ekstra bir şey getirmek isterse o da onların bileceği iştir.Bizde nişanda altın takılmaz, sadece yüzük ve olursa sembolik bir bilezik falan olur. Nerenin adeti bu? Böyle pazarlıklar hiç hoş değil ve hayır gelmiyor genellikle böyle evliliklerden.
Çok hadsizce yaklaşım bu konularda kesinlikle sessiz kalınmaması gerekiyor özellikle daha başlangıç sürecindesiniz bu işin kınası düğünü var. Bu tarz insanları doyurmak çok zor çok yakın arkadaşımdan biliyorum çünkü düğün sürecinde tartışmalara ve damadı ailesine karşı doldurma söz konularına kadar gidebiliyor Allah korusunNişan için biz baştan 40 gram altın takmaya karar verdik, bütçemiz de buna göre ayarlandı. Kız tarafı nişandan önce '30 gram daha olsa iyi olurdu' diye ima etti . Biz de 40'la devam ettik, takmadık ekstra olanı. Nişan bitti, 'az olmuş, keşke daha fazla olsaydı' diye suratımıza söylendi. Sizce böyle bir durumda ne yapılmalı? Duymazdan gelip geçmek mi doğru, yoksa bir şey demek mi lazım? Benzer durum yaşayan var mı?