• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takılan takılar az mi

Yani biz hiç bir şey istemedik bile ama kadın hem beleşe gelin alıp hemde millete hava atma peşinde

Bir kadın olarak, bir birey olarak kendinize yakıştırdığınız bu söylem çok çirkin değil mi?
Yani parasını yeterince yüksekten ödeseydi hava atmaya hakkı olacak mıydı?
Bu yüzden diyorum işte, önce kadınların değişmesi gerekir.
Kadınlar kendilerini böyle alınıp/verilen objeler olarak gördükçe bu ülke için bir umut beslemek abes bence.

Yani biz hiç bir şey istemedik bile ama kadın hem beleşe gelin alıp hemde millete hava atma peşinde
Çok haklısın canım bu tipler böyle bencildir. Bende hiç bir şey istemedim zaten durumu varsa yapar sanıyordum ama öyle değilmiş isteyecekmişsin. Ama sana bence gayet yerinde takılmış zamanla izleyerek tanıyarak gözlemle bakalım. İste ama çok abartmadan bu sefer de ilişkiler çok sarsılabilir. İleride pişman olacağın fedakarlıklar yapma

Çok haklısın canım bu tipler böyle bencildir. Bende hiç bir şey istemedim zaten durumu varsa yapar sanıyordum ama öyle değilmiş isteyecekmişsin. Ama sana bence gayet yerinde takılmış zamanla izleyerek tanıyarak gözlemle bakalım. İste ama çok abartmadan bu sefer de ilişkiler çok sarsılabilir. İleride pişman olacağın fedakarlıklar yapma
Eşyaları , düğünü nişanlınız mı yapacakmış borçla yani ? Demek oluyor ki buda düğünden sonra siz ödeyeceksiniz. Biz evlenirken her şeyi kredi kartları taksit vs ile yaptılar sanıyorum ki onlar ödeyecek. Benim ailem çeyizimi kınamı nişanımı yaptı ben borç falan ödemedim. Bunlar hiç bir şeyi ödemedi evlendim onların yapması gerekeni de ben yaptım. Üstelik onlar alıyor diye ailem bile gelmedi seçerken saçma sapan şeyleri aldım. Açıkça şimdiden konuşun nişanlınızla bütün detaylarıyla

Dün söz merasimi yaptım Nisan yapmadım düğünüm olacak sözde bana kolye şu ynei gelin kolyelerinden 3 bilezik taktılar başkada birşey takmadilar bunların hepsini de nişanlım aldı ailesi bişey almadı normal mi bnlar
Sözde 3 bilezik kac milyor dkdjjxxj
Haberin var mı ablacım🙈

O da arkadaşına sordu, arkadaşı bir araba istemiş, ev isteyen de varmış onun çevresinde. Mihr denilen şeyde sınır yokmuş, kabul etmek zorundaymis karşı taraf.
Boşanırsa nafaka gibi bir şeymiş.
Aslında mehirin çeşitleri vardır illa boşanmaya gerek yok. Kadının zor durumda kendini geçindirebilmesi için verilen takıdır. Ve evet sınırı yoktur. Ama bilin bakalım bunları bildiği halde kim mehirde bile kandırıldı 😂 ben bişey istememiştim kendileri 15gramdan bilezik yaptık dediler bi kaç tane. Snr bozdururken onların aslında 10 gr olduğunu gördüm 😂

Aslında mehirin çeşitleri vardır illa boşanmaya gerek yok. Kadının zor durumda kendini geçindirebilmesi için verilen takıdır. Ve evet sınırı yoktur. Ama bilin bakalım bunları bildiği halde kim mehirde bile kandırıldı 😂 ben bişey istememiştim kendileri 15gramdan bilezik yaptık dediler bi kaç tane. Snr bozdururken onların aslında 10 gr olduğunu gördüm 😂
Erkekler şerefsizdir, istisna görmedim

Erkekler şerefsizdir, istisna görmedim
İşin garibi kocam bey de benle öğrendi şok oldu 😂 biz ne anlarız 15 gr dedi taktılar. Çünkü insan bi kere söylediyse o sözdür tutulur değil mi. Snr bozdurmaya bi gittik en ağırı 11 gr. Kocam şok. Rengi benzi attı. Ha çok şükür şimdi fazla fazla yaptık ama hoş olmadı. Güvenmiyorum artık para konularında onlara

İşin garibi kocam bey de benle öğrendi şok oldu 😂 biz ne anlarız 15 gr dedi taktılar. Çünkü insan bi kere söylediyse o sözdür tutulur değil mi. Snr bozdurmaya bi gittik en ağırı 11 gr. Kocam şok. Rengi benzi attı. Ha çok şükür şimdi fazla fazla yaptık ama hoş olmadı. Güvenmiyorum artık para konularında onlara
Beti benzi atacak ne var, 15 gram yerine 11 gram alinmis. Goren de sanacak 5 milyon acik var.

Dün söz merasimi yaptım Nisan yapmadım düğünüm olacak sözde bana kolye şu ynei gelin kolyelerinden 3 bilezik taktılar başkada birşey takmadilar bunların hepsini de nişanlım aldı ailesi bişey almadı normal mi bnlar
Iyyyy çok az
Bu neeee
Bana kilom kadar takılmıştı
Ve ben 100 kiloydum evlenirken 😂😂😂

Nişanlınız evleniyor ailesinin değil onun alması gayet doğal bizde herşeyi kendimiz aldık yaptık hem ailesinin durumu olsa takardı neden takmasın? Gayette iyi takılmış bence bu ekonomide. Daha şimdiden de böyle şeyler varsa düğüne kadar işiniz var, yahu nişanlı olmanın sevip sevilmenin mutluluğunu yaşayın altın inci boncuk kimseye kalmıyor önemli olan huzurlu olabilmek. Huzur olmadıktan sonra isterse kuyumcu dolusu altın olsun neye yarar

Herkes butcesine gore yapar.

Ben nisanimda gumus set takmistim mesela, onu da kendim almistim. Saniyorum esimin ailesi kucuk altin takmisti. Benim ailem de aynisini 😀 sozlesmisler.

Bizim esimle bir beklentimiz yoktu zaten. Taki fazla olsaydi guzel olurdu tabi 😅

Dugunde esimin ailesi 4 bilezik takti, bir de ince bir set. Ben esime karsilik guzel bir saat aldim, ailem onu takti, kendileri kendilerinden bir sey takmadilar.
Kardeslerim ve onun kardesleri bir sey takmadi.

Ikimiz de takilanin, takilmayanin lafini etmedik. Ayagimizi yorganimiza gore uzattik, uzatmaya da devam.

12 yillik evliyim, degisik maddi durumlari birlikte yasadik, zangin sinifinda hic olmadik ama tuzu kuru olduk, orta sinif olduk, bes parasiz da olduk. Hepsini de atlattik, suan daha stabiliz diyeyim.

Velhasili uzun bir yola cikarken 3un 5in hesabi yapilmaz diye dusunuyorum.

Bu tür şeyler gercekten önemlimi ki ya karsindaki insan elinden geleni yapmış şuan cok zor hayat şartları sana verilen değeri takılan takıya yormamalı insan nisanlin zorlansa huzursuz olsa ama istedigin kadar takı alsa daha mı iyi olur sanki hicbir sey istemiyorum demek yanlış evet ben yaptim o hatayi sadece bu konuları iliskinize yansitmamanizi öneririm anlayis sevgi saygi önemli olan kafaniza takacaginiz bir durum değil bence

Her yörenin kendine göre gelenek ve görenekleri var. Bizim yörede nişanda bu kadar altın takılır diye söyleseydiniz. Kimine göre azdır, kimine göre çok.. Kiloyla altın takan var (aşiret) gramla altın takan var (orta direk)

Nerelisiniz bilmiyorum ama bizde de nişanda kıza takı takılır. Tamamı değil ama hediyelik gibi olan günlük hayatta da kullanabileceği tarzda şeyler. Küpe, kolye, bileklik gibi.

Şu an aynı problemi ben de yaşadığım için olabilir ama ben size biraz hak verdim. Karşı tarafa söylemedim ama ben de kırıldım. Benim de eşimin erkek kardeşi var. Onun eşi öğretmen ona mobilyasını, 3 bilezik, madolyon, gelinlik, halılar, perdeler alınmış. Ben yük olmak istemedim. Gücünüz neye yetiyorsa alın problem değil dedim. Çünkü abisi vardı. Ona benzer bir şeyler takarlar diye düşündüm. Nişan için bana günlük güzel minimalist şeyler taktılar zaten gidip ben seçtim hediye olarak. Sonra düğün için hiçbir şey almadılar. Hediyelik bir bilezik takıldı bir de nişan da taktıkları işte. Hala da daha altın başını aldı ne yapsın insanlar diye düşündüğüm içim bir şey söylemedim. Mobilyalar, beyaz eşyalar, düğün masrafları, ev kirası, depozito, her şeyi sıfırdan yapma derken çok bunaldım. Her ay eksi bakiyeden gidiyoruz eşimle. Eltime yemeğe gittim. Mobilyaları alınmış, altınları takılmış. Takılan altınlarla araba almışlar. Ev için para biriktiyorlar vs vs… bana koydu açıkçası. Ben her şeyi kendim yapmaya çalıştığım için borç içerisindeyim. Ben evimi döşesinler demiyorum ama en azından ben perdeyi alayım hediye olsun deselerdi. Hiçbir şey alınmadı. Evlatları arasında da adaletsiz davrandı. Sonra kv ye gittik. Ben ne kadar evlerinin olduğunu bilmiyordum. Giresun’da 3 evleri varmış. Birinde oturuyor 2 evden kira alıyor, yeni emekli olmuş ikramiyesini bankada tutuyor. Maddi durumu olduğu halde almamış hiçbir şey ki yüksek rütbeli memur.

Velhasılı kelam insan kendini değersiz hissediyor. Birinin değeri takılan altınlarla ölçülmez tabi ki ama varken sakınmak biraz kırdı beni. Keşke eltim kadar değil ama en azından ona yakın bir şeyler yapmaya çalışsaydı ya da ona da benim kadar bir şeyler işte…

Kendime bu kıskançlığı hiç yakıştıramıyorum ama malesef ki şu an böyle düşünüyorum
Konuyla alakasız ama kaynanan sana yerleşmeye çalışmıştı hatırlıyorum. Yine bu tür olaylar olursa bu yazdıklarını unutma.. Haketmiyorlar seni

Back
X