- 8 Ekim 2017
- 273
- 383
- 103
- Konu Sahibi pazenpelerinliperi
-
Begendigim araba icin annemden borc aldim zorla falan almis degilim kendisi teklif etti 7 ceyrek altini odeyebilirim sorun olmaz diri guzel bir arabaydi kacirmak istemedim.Yaşadığınız tecrübelere rağmen, neden bekarken yaptığınız birikim ve annenizden altın borç alıp araba almaya kalkışıyorsunuz ?
Annenizin güvencesi ve birikimi olan 7 çeyrek altını neden alıyorsunuz ?
Bunu ne anlamda soylediniz anlamadim?Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin
7 çeyrek için işe gireceksiniz de aydan aya ödeme yapacaksınız. Uzun iş. Düğün takılarınız da eşinizle ikinizin zaten onda sorun yok. Şu koşullara göre araba almanız pek mantıklı olmamış. Tek maaşsınız,borç harç ediyorsunuz. İşe girmeyi bekleseydiniz içiniz daha rahat olabilirdiAnnemden 7 çeyrek altin aldim su anda issizim ise girdigimde her ay duzenli odeyerek 7 ayda kapatmayi dusunuyorum.4000 euro da benim bekarken biriktirdigim tutar.geri kalanda dugundeki altinlar iste.
Araba fiyatlari uçuyor zaman geçtikçe piyasayi 3 gün bile farkediyor biliyormuydunuz7 çeyrek için işe gireceksiniz de aydan aya ödeme yapacaksınız. Uzun iş. Düğün takılarınız da eşinizle ikinizin zaten onda sorun yok. Şu koşullara göre araba almanız pek mantıklı olmamış. Tek maaşsınız,borç harç ediyorsunuz. İşe girmeyi bekleseydiniz içiniz daha rahat olabilirdi
ceyrek icin ise girmeyecegim normalde calisan biriyim zaten bir sure ara verdim7 çeyrek için işe gireceksiniz de aydan aya ödeme yapacaksınız. Uzun iş. Düğün takılarınız da eşinizle ikinizin zaten onda sorun yok. Şu koşullara göre araba almanız pek mantıklı olmamış. Tek maaşsınız,borç harç ediyorsunuz. İşe girmeyi bekleseydiniz içiniz daha rahat olabilirdi
tup bebek yaptim yazmissiniz özür dilerim yanlis bir sey soylediysemBunu ne anlamda soylediniz anlamadim?
Begendigim araba icin annemden borc aldim zorla falan almis degilim kendisi teklif etti 7 ceyrek altini odeyebilirim sorun olmaz diri guzel bir arabaydi kacirmak istemedim.
Araba fiyatlari uçuyor zaman geçtikçe piyasayi 3 gün bile farkediyor biliyormuydunuz
Biliyorum,aynı şey altın fiyatları için de geçerli. Hele de borçluysanız.Araba fiyatlari uçuyor zaman geçtikçe piyasayi 3 gün bile farkediyor biliyormuydunuz
nerden çıkardınız ek bir param yada gelirim olmadigini?1 yıldır evli ve işsizsiniz. Evin geçimi eşinizin üstünde. Arabayı aldığınızda kaskosu,trafik sigortası,muayenesi,araç bakımı, tamir masrafları , benzin giderleri de olacak.
Bu masraflar için elinizde ek bir para veya bunu finanse edebilecek geliriniz yok.
Ek geliriniz varsa annenizden borç almayın o zaman. Araba kimin üzerine olursa olsun,annenizin hakkı üzerinde. Herkes bu konuya takıldı.nerden çıkardınız ek bir param yada gelirim olmadigini?
Tesekkur ederim , tutmadi maalesef ama onu soylememin sebebi baskaydi aslinda. :) kari koca olmak demek herseyi paylasmak demek . Ama yine de kadin olarak kenarda onun bilmedigi paraniz olsun mutlaka ne olur ne olmaz dunya hali. Ama daha yeni evlisiniz simdiden bosansak ne olur diye dusunmeye baslarsqniz o evlilik zaten uzun surmez. Kendi ystunuze olsun istiyorsaniz da guzelce konusun. Hayatim ,canim( nasil hitap ediyosaniz) senden birsey rica edicem. Bu ilk arabamiz ve benim hic arabam olmadi hem bunun hevesi var icinde benim ustume mi yapsak boylece ben de kendimi daha iyi hissederim seklinde kirmadan yanlis anlamalara mahal vermeden cozume ulasirsiniz belki.tup bebek yaptim yazmissiniz özür dilerim yanlis bir sey soylediysem
İs bulmada sorun yasamam kendime guveniyorum borcuma sadik biriyim annem razi ben razıyım siz niye kizdiniz bu kadarBiliyorum,aynı şey altın fiyatları için de geçerli. Hele de borçluysanız.
Daha bir işiniz bile yok,ne zaman işe gireceğinizin garantisi de yok. Günah annenizin birikimine.
Eşiniz suya sabuna dokunmadan araba sahibi olacak,sizden 4000 euro almış annenizden 7 çeyrek. Oh mis gibi. Kendisinin koyacak neyi var?
Kızmadım ,benim cebimden çıkan bir şey yok,size henüz göremediğiniz şeyleri söylüyorum sadece. Kendinize güveniyorsanız borç almayın,işinizi bulun,başlayın çalışmaya. 7 çeyrek çok para değil. Konu bunu borç almanıza gerek olmaması.İs bulmada sorun yasamam kendime guveniyorum borcuma sadik biriyim annem razi ben razıyım siz niye kizdiniz bu kadar
Annemden 7 çeyrek altin aldim su anda issizim ise girdigimde her ay duzenli odeyerek 7 ayda kapatmayi dusunuyorum.4000 euro da benim bekarken biriktirdigim tutar.geri kalanda dugundeki altinlar iste.
1 senedir calismiyorum ve evimizi o gecindiriyor hic birseyimiz eksik degil maasi hem borc odeyip hem ortak yasadigimiz yuvayi gecindirmeye yetmedigi icin ben ise girdigimde halledicem.
nerden çıkardınız ek bir param yada gelirim olmadigini?
düsuncesiz davrandim cok ozur dilerim tekrardan.Tesekkur ederim , tutmadi maalesef ama onu soylememin sebebi baskaydi aslinda. :) kari koca olmak demek herseyi paylasmak demek . Ama yine de kadin olarak kenarda onun bilmedigi paraniz olsun mutlaka ne olur ne olmaz dunya hali. Ama daha yeni evlisiniz simdiden bosansak ne olur diye dusunmeye baslarsqniz o evlilik zaten uzun surmez. Kendi ystunuze olsun istiyorsaniz da guzelce konusun. Hayatim ,canim( nasil hitap ediyosaniz) senden birsey rica edicem. Bu ilk arabamiz ve benim hic arabam olmadi hem bunun hevesi var icinde benim ustume mi yapsak boylece ben de kendimi daha iyi hissederim seklinde kirmadan yanlis anlamalara mahal vermeden cozume ulasirsiniz belki.
ise girip 7 ceyrek yapana kadar begendigim arabayi bekletselerdi yapardim.Kızmadım ,benim cebimden çıkan bir şey yok,size henüz göremediğiniz şeyleri söylüyorum sadece. Kendinize güveniyorsanız borç almayın,işinizi bulun,başlayın çalışmaya. 7 çeyrek çok para değil. Konu bunu borç almanıza gerek olmaması.
bozdurmak istemedigim vadelerim var bu yuzden valla herseyimi yazdim sayenizde haKonunuzda yazdığınız mesajlarınızdan böyle anlaşılıyor.
Konuya yazdığınız parasal durumunuzu anlatan mesajlarınızı alıntıladım , yeniden okuyabilirsiniz.
Madem ek bir para veya geliriniz var ; bu durumda karı koca arasındaki para alışverişinize , 7 çeyrek borç alarak neden annenizi de dahil ediyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?