Takılarla Araba alicaz kimin uzerine olmali

Kesinlikle sizin üzerinize olmalı.
 
Yazdıklarınızdan çıkardım.

Adama güvenmediğiniz için, boşanma ihtimali karşısında sıkıntı yaşamamak için böyle olsun istemiyor musunuz? Sabahtan beri ondan bahsetmiyor muyuz burada yahu?
ben mal kacirayim diye degil yani o bosanmayi kendine yediremeyip beni parasiz birakarak cezalandirmaya falan kalkarsa diye ayni babamin anneme yaptigi gibi şerh koymayla arabayi uzerime almam ayni sey yani
 
ben mal kacirayim diye degil yani o bosanmayi kendine yediremeyip beni parasiz birakarak cezalandirmaya falan kalkarsa diye ayni babamin anneme yaptigi gibi şerh koymayla arabayi uzerime almam ayni sey yani
Ben de diyorum ki sonuç olarak siz şu an adama günahı yokken o muameleyi yapıyor musunuz? Evet.

Bu arada iyi olmuş vesikalık fotoğraf yok diye mesaj atmanız. Kırmadan, incitmeden en iyi böyle belli edilirdi herhalde.
 
bu yuzden zorlaniyorum zaten bir yanlisi yok benim paramla alinacak olan arabayi benim uzerime yapacagimizi soylememesinden baska.İnce dusunceli olmali erkek biraz.sonra boyle dusunup duruyorum bosyere kirilir mi gucenir mi diye.
 
Benim yazdiklarimdan mallar uzerime olsunda bosanirsak rahat mal kacirabileyim sonucu nasil cikiyor zorlanmis olmaniz lazim cikarirken.
Yoo, zor olmuyor. Kendi yazdıklarınızı idrak ederek bir daha okursanız görürsünüz. Alt metin bile değil, direkt derdiniz bu: Eşiniz boşanma durumunda çirkefleşirse gayet de “hakkınız” olan malı yedirmemek. Ama ya boşanmazsanız? Bu muameleyi ben olsam sindiremem.

He günümüz örneklerine bakınca endişeniz yersiz değil ama bu ihtimalle de yaşanmaz. Bundan bahsediyorum ben.
 
Nedense evlililkteki koşulsuz güvenmenin çarkları sadece kadının aleyhine olan durumlarda dönüyor.Alınacağı belli olan ve maddi değeri yüksek bir mal var..bu malın alınması için tüm ödemeyi birşekilde kadın yapıyor olacak ama adam sormamış bile eşine nasıl yapalım kimin üstüne yapalım diye..burada hala "güvenmiyorsan neden evlisin" deniliyor.Bu güvenmemek değil.."kendini güvence altına almak"
Bende diyorumki neden ev veya araba sizin olmuyor? Yoksa eşiniz size güvenmiyormu?
Kadınlar dolandırıcı ve mal kaçırdıkları içinmi?
 
Bugüne kadar kimden duyduysam ev için altınları verdim, araba için altınları verdim, iş için altınları verdim diyen hepsi pişman. Ben vermedim. Benimde evlenmeden önce bankada olan eurom vardı , evlendik ,altınları altın hesabına yatırdık. Eğer verseydim 10 kere gitmişti şimdiye. O giden altın asla dönmüyor. Allah korusun kaza olsa araba perte çıksa bitti , gitti altınlar.
 
Bir kuruş katkim olmadan alinan araci benim uzerime almisti eşim, kendi üzerine de vardi. Benim umurumda değil kimin uzerineymiş.
Saçma sapan şeyler düşünmek zorunda olmadan yaşamak güzel bir şey. Boşansak bile eşimin mal kaciracagini dusunmuyorum benim kazanmadigim paradan bile ortak hakkin diye verir.

Boyle derde girecek olsam en azindan annemlerden borc morc almazdim araba alacagiz diye.
 
Annem kendi teklif etti arabayi cok begendim diye az bi miktar oldugu icin onu sorun etmedim ama evet boyle seyler dusunmek zorunda kalmak benimde canımı sıktı ilk sarhoş halimde bunlari esime açacagim
 
Eşlerin ev ya da araba alırken,kimin üzerine olacağı hakkında konuşması kadar doğal ne olabilir değil mi? Burada ödemeyi yapacak tarafta konu sahibi üstelik. Acabaya düşmesi kadınlar tarafından tuhaf karşılanıyor. Çünkü alınan malların direkt erkeğin üzerine olması bir şekilde kaniksanmis demek ki.
 
Son düzenleme:
Evet mal adamın üzerine yapılırken hiç sorun değil ne farkeder canım, kadın üzerine isteyince aa neden eşine güvenmiyormusun? Ee ozamanda ortak değilmi?
Eşim bana güvenmiyormu?
Güvenmek, dünyaya gözlerini kapatmak demek olduğunu burda gördüm.
Birde hep böyle büyük meblarda çıkıyor bu muhabbetler.
Oysaki burda eşimle ayrılıyorum ama eşyalarım evde kaldı diye konu açan üye vardı.
Demekki ayrılırken çamaşır makinası bile sorun oluyor
Evime arabama neden sahip çıkmayayım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…