- 2 Ocak 2021
- 4.854
- 5.351
- 108
- Konu Sahibi pazenpelerinliperi
-
Rica ederim , hassasiyetiniz icin de tesekkurler.düsuncesiz davrandim cok ozur dilerim tekrardan.
yahu acil lazimdi para annemde ben vereyim kizim dedi ne var ki bunda sanki annesinden babasindan destek alan kimse yok aranizda vallahi alemsiniz haEk geliriniz varsa annenizden borç almayın o zaman. Araba kimin üzerine olursa olsun,annenizin hakkı üzerinde. Herkes bu konuya takıldı.
1 kuruş katkınız olmadığı için, "saçma sapan şeyler" diyebiliyorsunuz.
Düğünde takılan çeyrek, yarım tam altın ve paralar dışındaki takılar kanunen kadınındır.Merhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bekarligimda biriktirdigim eurolar
annemden aldigimiz bir miktar bosrc birlestirilerek
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.
Eşim kendisinden mal kaciracagimi dusunse ustume yapmazdi kendisi para verdigi için "sacma sapan seyler" dusunup kendi ustune alirdi ya da ailesinden birinin.
Bu 8 senelik evlilik içindeki yaşananlardan sadece bir örnekti, mesele güven.
Kötü ihtimaller denizinde bogulmamaya calisan tum kiz kardeslerime selam olsunDüğünde takılan çeyrek, yarım tam altın ve paralar dışındaki takılar kanunen kadınındır.
Bekarken biriktirilen para yine kadının.
Kadının annesinden alınan borç.
Ve henüz 1 yıllık evlilik
Çevremde ve sitede mağduriyetini dile getiren kadınlardan yola çıkarak cevap verecek olursam, arabanın erkeğin üzerine olmasını istemezdim, elbette istemeyiz olmasın da ama boşanma halinde anneden elden alınan borç, elden verilen euro ispatlanamaz, aracın neredeyse tamamı kadının maddi desteğiyle alınırken boşanınca yarı yarıya paylaşım olacak, o da aracı bulabilirseniz, burada kaç üye kendi üzerine olan arabayı bile boşanma aşamasında bulamadı, adamlar kaçırdı sakladı.
Farketmez evlilikte kimin üzerine olursa olsun ortak oluyor kanunenMerhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bekarligimda biriktirdigim eurolar
annemden aldigimiz bir miktar bosrc birlestirilerek
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.
bizde istiyoruz o bilgiden bilirsek korkmayiz nasil ögrenebiliriz.Evlilikteki katkı payının ispatı hakkında bilgili bir adam olduğu için, içi rahattır belki de.
Eşin kendi kazancına zaten karışmıyoruz ki . Kendi üstüne tapulasın hiç sorun değil. İsterse karısına da versin bize ne. Ben ailemden kalanı ya da kendi gelirimi vermem diyorum sen de onu diyorsun sanırım. Erkeklerin harcamasına aşırı karışan kadınlara da hak vermem hiç bir zaman. Evlendik diye esir değiliz kafasız değiliz. Herkes kendi malını birikimini yönetebilir. . Vasi atanmış gibi kadına erkeğe tamamını neden verelim tüm paramızı malımızı?Şahsi birikiminiz ve paranız olmadığı bir konuda içinizin rahat olması normal.
Eşinizin açısından bakarsak ; mesele belki de güven değildir.
Evlilikteki katkı payının ispatı hakkında bilgili bir adam olduğu için, içi rahattır belki de.
bizde istiyoruz o bilgiden bilirsek korkmayiz nasil ögrenebiliriz.
Şahsi birikiminiz ve paranız olmadığı bir konuda içinizin rahat olması normal.
Eşinizin açısından bakarsak ; mesele belki de güven değildir.
Evlilikteki katkı payının ispatı hakkında bilgili bir adam olduğu için, içi rahattır belki de.
Hayatın acı gerçekleri, 2 tanıdığım kadından bir tanesi 20 yıllık eşinden maddi kazık yedi, diğeri 50 yıllık kocasından.Kötü ihtimaller denizinde bogulmamaya calisan tum kiz kardeslerime selam olsun
Haklısınız, zaten evlilik eğer kötü gidiyorsa kadın hemen notere gidip arabanın satışını engellemeli , en kötü bu şekilde olur ama bazı erkekler çok içten pazarlıklı kadına sezdirmeden malları devredebiliyorlar, Allah insani iyilerle karşılaştırsın..is mahkeme kismina geldiginde erkekler uzerlerindeki mallari baskasina devrediyor mal kacirmak icin bunu kanitlamak seneler suruyor eger daha da seytanlasmis bir erkekse birinde devrediyor devrettigide 3. kisiye devrediyor ozaman uzerine soguk su icmek zorunda kaliyorsunuz ve hic birsey vermeden sizi bosamis oluyor kocaniz.Ben esimin bu kadar gaddarlasacagini dusunmuyorum ama babaminda anneme bunlari yapacagini dusunmezdim 2 cocuk buyuttu benim annem babamizdan 1 kurus alamadik 127 lira nafaka bagladi mahkeme sadece simdi agliyormus sagda solda cocuklarim benimle gorusmuyor diye ben harcligim yok diye okulda açliktan agladigim gunleri unutmadim ve sucsuz olsa bile bir erkege tamamen guvenmemeyi aci seyler yasayarak ogrendim.Esimi seviyorum ve kırmak istemiyorum sadece.
Bunları yazınca eşe güvenmeyen paragöz kadınlar ilan ediliyoruz maalesef. Ayy ben faturalarla uğraşamam birikimden anlamam diye yıllarca tüm maaşını eş hesabına gönderenleri maaş kartlarını ellerine verip harçlık alanları hele hiç anlamıyorum. Eski okuma yazma bilmeyen annanne babaannelerimizin bile bir köşede eşin bilmediği altını parası olurdu. Onlar daha akıllıydı valla bu tür okumuş kadınlardan bence.Hayatın acı gerçekleri, 2 tanıdığım kadından bir tanesi 20 yıllık eşinden maddi kazık yedi, diğeri 50 yıllık kocasından.
Araları bozulup boşanma lafları edilmeye başlanınca, ortak hesap adı altında açılmış banka hesaplarını boşalttı adamlar.
Bdvyi iyi okumanızı tavsiye ederim, karısına ait malları dahi kaçıran adamlar, karısının üzerine kredi çekip borcu kadının üstüne yıkarak boşanan adamlarla ilgili konuları okuyun bence
Eşin kendi kazancına zaten karışmıyoruz ki . Kendi üstüne tapulasın hiç sorun değil. İsterse karısına da versin bize ne. Ben ailemden kalanı ya da kendi gelirimi vermem diyorum sen de onu diyorsun sanırım. Erkeklerin harcamasına aşırı karışan kadınlara da hak vermem hiç bir zaman. Evlendik diye esir değiliz kafasız değiliz. Herkes kendi malını birikimini yönetebilir. . Vasi atanmış gibi kadına erkeğe tamamını neden verelim tüm paramızı malımızı?
Eşimden birikimlerimi saklamam o da saklamaz lakin kimse kimse için asla yapmaz dememeli, insanız hırslarımıza yenilebiliriz, evliliği asla bozulmaz dediklerimin evlilikleri bozuldu, eşinden mal varlığını kaçırmaz dediklerim 5 kuruşunu bile kaçırdı.Bunları yazınca eşe güvenmeyen paragöz kadınlar ilan ediliyoruz maalesef. Ayy ben faturalarla uğraşamam birikimden anlamam diye yıllarca tüm maaşını eş hesabına gönderenleri maaş kartlarını ellerine verip harçlık alanları hele hiç anlamıyorum. Eski okuma yazma bilmeyen annanne babaannelerimizin bile bir köşede eşin bilmediği altını parası olurdu. Onlar daha akıllıydı valla bu tür okumuş kadınlardan bence.
Haksizlik karsisinda sessiz kalmak da karakter kaybidir.siz de benim gibisiniz lutfen duygusal dusunmeyin.Eşimden birikimlerimi saklamam o da saklamaz lakin kimse kimse için asla yapmaz dememeli, insanız hırslarımıza yenilebiliriz, evliliği asla bozulmaz dediklerimin evlilikleri bozuldu, eşinden mal varlığını kaçırmaz dediklerim 5 kuruşunu bile kaçırdı.
He ama diyorsanız ki benim evliliğim bitikten sonra neyleyim parayı pulu, ben ceketimi alır çıkarım o zaman tamam, ben mesela öyleyim şu an her şey yolunda ama olur da bir gün tepetaklak olursak da ayrılırsak, eşim de hiçbir şey vermemek için mal kaçırırsa kendi terbiyesidir der geçer giderim, ben sadece maddi kayıp yaşarım, o karakterini kaybeder bu daha büyük bir kayıp benim için.
Anlamadımtek kullanabilecek olan verdigimi o var da o yizden ornek verdim
Size her şeyi tek tek aciklayamam konu sahibini bile darlaya darlaya bankadaki vade işlerina kadar soylemek zorunda biraktiniz.
Özet olarak 8 senelik evlilik icinde yaşananlardan sadece 1 ornekti diyorum.
Kendiniz guven duymadiginiz için dusuncesi bile imkansiz gelebilir size, bizim evliligimiz biterse kimse bir şey ispatlamak zorunda kalmaz.
Hiç şaşırmadı yani?Şimdi yok bebegim fotograf lazim degil kimlik yeterli yazmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?