Takılarla Araba alicaz kimin uzerine olmali

Ek geliriniz varsa annenizden borç almayın o zaman. Araba kimin üzerine olursa olsun,annenizin hakkı üzerinde. Herkes bu konuya takıldı.
yahu acil lazimdi para annemde ben vereyim kizim dedi ne var ki bunda sanki annesinden babasindan destek alan kimse yok aranizda vallahi alemsiniz ha

1 kuruş katkınız olmadığı için, "saçma sapan şeyler" diyebiliyorsunuz.

Eşim kendisinden mal kaciracagimi dusunse ustume yapmazdi kendisi para verdigi için "sacma sapan seyler" dusunup kendi ustune alirdi ya da ailesinden birinin.
Bu 8 senelik evlilik içindeki yaşananlardan sadece bir örnekti, mesele güven.

Düğünde takılan çeyrek, yarım tam altın ve paralar dışındaki takılar kanunen kadınındır.
Bekarken biriktirilen para yine kadının.
Kadının annesinden alınan borç.

Ve henüz 1 yıllık evlilik

Çevremde ve sitede mağduriyetini dile getiren kadınlardan yola çıkarak cevap verecek olursam, arabanın erkeğin üzerine olmasını istemezdim, elbette istemeyiz olmasın da ama boşanma halinde anneden elden alınan borç, elden verilen euro ispatlanamaz, aracın neredeyse tamamı kadının maddi desteğiyle alınırken boşanınca yarı yarıya paylaşım olacak, o da aracı bulabilirseniz, burada kaç üye kendi üzerine olan arabayı bile boşanma aşamasında bulamadı, adamlar kaçırdı sakladı.

Şahsi birikiminiz ve paranız olmadığı bir konuda içinizin rahat olması normal.

Eşinizin açısından bakarsak ; mesele belki de güven değildir.

Evlilikteki katkı payının ispatı hakkında bilgili bir adam olduğu için, içi rahattır belki de.

Kötü ihtimaller denizinde bogulmamaya calisan tum kiz kardeslerime selam olsun

Farketmez evlilikte kimin üzerine olursa olsun ortak oluyor kanunen

Eşin kendi kazancına zaten karışmıyoruz ki . Kendi üstüne tapulasın hiç sorun değil. İsterse karısına da versin bize ne. Ben ailemden kalanı ya da kendi gelirimi vermem diyorum sen de onu diyorsun sanırım. Erkeklerin harcamasına aşırı karışan kadınlara da hak vermem hiç bir zaman. Evlendik diye esir değiliz kafasız değiliz. Herkes kendi malını birikimini yönetebilir. . Vasi atanmış gibi kadına erkeğe tamamını neden verelim tüm paramızı malımızı?

Size her şeyi tek tek aciklayamam konu sahibini bile darlaya darlaya bankadaki vade işlerina kadar soylemek zorunda biraktiniz.
Özet olarak 8 senelik evlilik icinde yaşananlardan sadece 1 ornekti diyorum.
Kendiniz guven duymadiginiz için dusuncesi bile imkansiz gelebilir size, bizim evliligimiz biterse kimse bir şey ispatlamak zorunda kalmaz.

Kötü ihtimaller denizinde bogulmamaya calisan tum kiz kardeslerime selam olsun
Hayatın acı gerçekleri, 2 tanıdığım kadından bir tanesi 20 yıllık eşinden maddi kazık yedi, diğeri 50 yıllık kocasından.
Araları bozulup boşanma lafları edilmeye başlanınca, ortak hesap adı altında açılmış banka hesaplarını boşalttı adamlar.

Bdvyi iyi okumanızı tavsiye ederim, karısına ait malları dahi kaçıran adamlar, karısının üzerine kredi çekip borcu kadının üstüne yıkarak boşanan adamlarla ilgili konuları okuyun bence

Haklısınız, zaten evlilik eğer kötü gidiyorsa kadın hemen notere gidip arabanın satışını engellemeli , en kötü bu şekilde olur ama bazı erkekler çok içten pazarlıklı kadına sezdirmeden malları devredebiliyorlar, Allah insani iyilerle karşılaştırsın..

Bunları yazınca eşe güvenmeyen paragöz kadınlar ilan ediliyoruz maalesef. Ayy ben faturalarla uğraşamam birikimden anlamam diye yıllarca tüm maaşını eş hesabına gönderenleri maaş kartlarını ellerine verip harçlık alanları hele hiç anlamıyorum. Eski okuma yazma bilmeyen annanne babaannelerimizin bile bir köşede eşin bilmediği altını parası olurdu. Onlar daha akıllıydı valla bu tür okumuş kadınlardan bence.

Ben bu aşamada bir adım ileri giderek 2 tarafinda mantıklı ve hakkaniyetli ilerlemesi gerektiğini düşünüyorum.

Evden sadece ceketini alıp çıkan , ayrılık aşamasında fazlasıyla mağdur olan erkekler de var.

Evet kanunlar var ancak davanızı doğru ele alacak ve her 2 tarafinda hakkını gözeterek çalışacak avukatı bulmak zor.

Adam da, kadın da bekarlıkta edindiği malını , parasını korusun.

1 yıl içerisinde bekarlıkta edinilen, herhangi bir zor durumda ( sadece ayrılık değil ; hastalık , işsizlikte olabilir ) bir müddet geçinmeyi sağlayacak birikimlerini kimse çarçur etmesin.

Eşimden birikimlerimi saklamam o da saklamaz lakin kimse kimse için asla yapmaz dememeli, insanız hırslarımıza yenilebiliriz, evliliği asla bozulmaz dediklerimin evlilikleri bozuldu, eşinden mal varlığını kaçırmaz dediklerim 5 kuruşunu bile kaçırdı.

He ama diyorsanız ki benim evliliğim bitikten sonra neyleyim parayı pulu, ben ceketimi alır çıkarım o zaman tamam, ben mesela öyleyim şu an her şey yolunda ama olur da bir gün tepetaklak olursak da ayrılırsak, eşim de hiçbir şey vermemek için mal kaçırırsa kendi terbiyesidir der geçer giderim, ben sadece maddi kayıp yaşarım, o karakterini kaybeder bu daha büyük bir kayıp benim için.

Haksizlik karsisinda sessiz kalmak da karakter kaybidir.siz de benim gibisiniz lutfen duygusal dusunmeyin.

Bu konu için verdiğiniz örnek , doğru örnek değil ; çünkü olayın "birikimlerini veren ve paylaşan" tarafi konumunda değilsiniz.

Konu sahibinin konuya yazdığı finansal durumuna göre yorum yaptım. Forumdan haberi dahi olmayan annesinin hakkını dahi korumak , konu sahibini darlıyorsa darlanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…