Takılarla Araba alicaz kimin uzerine olmali

o zmaan ben yanlis bilgilendirildim demek ki
Aslında tam da yanlış değil. Ehliyet tarihi, yaş, aktif kullanıcı olmak sigorta parasını etkiliyor. Ehliyeti yeni olan için daha yüksek bir fiyat çıkar. (Hatta yanlış hatırlamıyorsam 30yaş altı araç sahiplerinin primi daha yüksek oluyordu) Hatta değişmediyse kadınların primleri erkeklere göre daha pahalı çıkıyor.

Altinlariniz, bekarken biriktirdiginiz para ve annenizden gelen miras hakkinizin bir kismi, araba tamamen size ait vicdanen ve hukuken rahat olun.
ben bosanma asamasina gelinirse ne var ne yoksa ikiye bolunmesini kabul ediyorum zaten senin benim gibi bi derdim de yok aracin bana ait oldugunu biliyorum ama paylasabilirim bosanma durumunda.endisemin kaynagi bir bosanma olursa esim benim kadar sagduyulu kalabilecek mi ayrilik acisiyla bana haksizlik yapar mi.Allah yuvamizi korusun bir sorunumuz da yok cok iyi anlasiyoruz seviyoruz birbirimizi ama dunyanin binbir turlu oyunu var belli olmaz ne olacagi.

Merhabalar,

Birebir benzer birşey yaşadık Euro dahil jdkdkd. Ancak zaten düğünden sonra olduğu için bütün mallariniz zaten ortak. Bunu kafanıza pek takmayın. Resmi nikahiniz var değil mi ? Kimin üstüne olduğu önemsiz zaten mal ortak. Ancak biz şöyle bir şey yapmıştık içimize sindi. Düğünümüzden önce ama resmi nikahimiz varken eşim bekarken aldığı arabayı sattı birazda birikim koydu kredi çekerek ev almak istedik. Krediyi o çektiği için ev onun üstüne oldu ve evliydik hiç bir sorun teşkil etmedi benim içinde. Kendimi kötü hissetmedim. Evlendikten bir kaç ay sonra maddi durumutoplayıp küçük bir araba aldık, sigorta, bakım yok efendim muanesi gibi şeylerle zaten eşim uğraştığı için onun üstüne yaptık ama bana senin üstüne alalım mı diye sordu. Bütün mallar ortak olsa da insanlar kimin üstüne sorusunu sormaktan vazgeçmiyor ve tuhaf oluyor durum. Ben o zaman istememiştim, arabamızın modelini degistirirken de araç zaten sık yeniledigimiz ve diğer seyleriyle uğraşmak istemediğim için üstüme almadım, notere bile gitmedim mesela ben. Geçtiğimiz ekimde evimizi satıp yeni hir ev aldık, o zaman herkes yine eşimin üstüne alacağız sanıyordu mesela ama benim üstüme aldık. Herhangi bir sebebi yok. Eski ev benim üstümdeydi hazır kredi vs derdimiz yokken senin üstüne olsun gibi bir konusma geçti ve işlemleri benim kimliğim ile yürütmüştü. Bende gidip imza attım tapuda. Hayatımızda tek değişiklik dedikodu sever akrabalara her şeyin eşimin üstüne olmadığı benimde üstüme olduğunu bildirmek oldu. Bizim hayatımızı kolaylaştırmak için yaptığımız şey sanki eşimin zorlamasi gibi sacma sapan konuşan akrabalarım vardı. İnsanlar medeni kanundan bi haber çünkü

Ek olarak ehliyeti eski hiç kazası olmamış birine sigorta ücretleri daha az çıkıyor. Yani mal sahibi değişkenlik gosteriyor

Neden yari yariya paylasiyorsunuz. Ortak mal degil kendi annenizden gelen para bile var orada. Hukuk ne diyorsan onu yapin ,gerisi safliga girer acikcasi. Baska malinizi paranizi bölüşün ok ama altinlar, kendi bekarlik paraniz vs esinizin ne hakki var. Duygusal dusunmeyin. Ayrica erkekler genelde vermek istemiyor ve mal kaciriyor. Genel olarak erkegin hakkidir dusuncesi hakim, söke söke aliyoruz.

Bu şekilde düşünüyorsan kibarca konuş. Arabayı ikimizin üzerine yapalım de.

Bizde araba hep eşimin üzerine oldu. Çünkü araba her an değiştirilebiliyor. Ev gibi değil. Alınıyor, satılıyor vs.. alış satış işleri, kaskosu sigortası uğraşmak gerektiriyor.
O eskidendi 85 bin lik araç 250 bin oldu şimdi pat diye asla alıp satamazsınız

Evlilikte herşey ortaktır zaten , bizde de hiç konuşulmadı araba eşimin üzerine, ev alırsak benim üstüme olur ama olmasa da sorun değil zaten herşey ortak mahkemede yani kendinizi kötü etmeye değmez..

Allah herkese hayırlı geçim versin öncelikle.

Sizin örneğiniz özelinde , aracın o 100 binlik kısmına ortak olmazsınız. Böyle bir talebiniz olursa , eşiniz evlilik öncesi aracından gelen tutarı ibraz eder ; geri kalan tutar ve değer artışının yarısına ortak olursunuz.

Böyle bir durumda bir taraf hakkından fazlasını talep ediyor ve karşı tarafta veriyorsa ; artık uğraşmak istemediği ve bir an önce bitmesini istediği için olabilir.

Bekarlıktan gelen birikimlerinizi banka hesabınızdaki bakiyeyi gösteren bir dekontla dahi ispatlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Evlilikte herşey ortaktır zaten , bizde de hiç konuşulmadı araba eşimin üzerine, ev alırsak benim üstüme olur ama olmasa da sorun değil zaten herşey ortak mahkemede yani kendinizi kötü etmeye değmez..
is mahkeme kismina geldiginde erkekler uzerlerindeki mallari baskasina devrediyor mal kacirmak icin bunu kanitlamak seneler suruyor eger daha da seytanlasmis bir erkekse birinde devrediyor devrettigide 3. kisiye devrediyor ozaman uzerine soguk su icmek zorunda kaliyorsunuz ve hic birsey vermeden sizi bosamis oluyor kocaniz.Ben esimin bu kadar gaddarlasacagini dusunmuyorum ama babaminda anneme bunlari yapacagini dusunmezdim 2 cocuk buyuttu benim annem babamizdan 1 kurus alamadik 127 lira nafaka bagladi mahkeme sadece simdi agliyormus sagda solda cocuklarim benimle gorusmuyor diye ben harcligim yok diye okulda açliktan agladigim gunleri unutmadim ve sucsuz olsa bile bir erkege tamamen guvenmemeyi aci seyler yasayarak ogrendim.Esimi seviyorum ve kırmak istemiyorum sadece.

Fikrimi yazdım forum kuralları içerisinde . Size beğendirmek zorunda değilim görüşlerimi. Size de iyi forumlar

1 kuruş katkınız olmadığı için, "saçma sapan şeyler" diyebiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Sizin ustunuze olursa sigorta yuksek cikar ilk araciniz cunku. Oyuzden oyle demis olabilir. Sigorta isleri ziriltili isler ama bi arkadas yazmis keske kendi biriktirdiklerinizi vermeseydimiz diye hakli. Ben eskiden biriktigim parami soylemedim esime gerek yok. Dunyanin binbir turlu hali var Cok elzem bisey olur gozum kapali cikarir veririm ki bu sayede kimseden para istemeden tup bebek yaptim ama araba icin kredi cekilir mesela. Altinlarin ustune bir de Herseyi sizin uzerinze yikmak yanlis olmus. Boyle seyler oldugunda ben esime diyorum ki bu parayi bana peyder pey odeyeceksin , o da bizim paramiz ama elinde para tutamiyor ve ben guzel biriktiririm sonrasinda lazim olunca bunalmiyoruz boylece

Avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama altın kadının olduğu için boşanma durumunda altın miktarı kadına verilmez mi? Ya da kendi isteğiyle verdiği için böyle bir durum olmuyor mu

Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin

Yaşadığınız tecrübelere rağmen, neden bekarken yaptığınız birikimleri kullanarak ve annenizden altın borç alıp araba almaya kalkışıyorsunuz ?

Annenizin güvencesi ve birikimi olan 7 çeyrek altını neden alıyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…