- 18 Mart 2018
- 610
- 950
- 103
- 35
- Konu Sahibi pazenpelerinliperi
-
Kaza yapma riski vs kasko icinNe gibi risk acaba?
Aslında tam da yanlış değil. Ehliyet tarihi, yaş, aktif kullanıcı olmak sigorta parasını etkiliyor. Ehliyeti yeni olan için daha yüksek bir fiyat çıkar. (Hatta yanlış hatırlamıyorsam 30yaş altı araç sahiplerinin primi daha yüksek oluyordu) Hatta değişmediyse kadınların primleri erkeklere göre daha pahalı çıkıyor.o zmaan ben yanlis bilgilendirildim demek ki
ben bosanma asamasina gelinirse ne var ne yoksa ikiye bolunmesini kabul ediyorum zaten senin benim gibi bi derdim de yok aracin bana ait oldugunu biliyorum ama paylasabilirim bosanma durumunda.endisemin kaynagi bir bosanma olursa esim benim kadar sagduyulu kalabilecek mi ayrilik acisiyla bana haksizlik yapar mi.Allah yuvamizi korusun bir sorunumuz da yok cok iyi anlasiyoruz seviyoruz birbirimizi ama dunyanin binbir turlu oyunu var belli olmaz ne olacagi.Altinlariniz, bekarken biriktirdiginiz para ve annenizden gelen miras hakkinizin bir kismi, araba tamamen size ait vicdanen ve hukuken rahat olun.
Merhabalar,
Birebir benzer birşey yaşadık Euro dahil jdkdkd. Ancak zaten düğünden sonra olduğu için bütün mallariniz zaten ortak. Bunu kafanıza pek takmayın. Resmi nikahiniz var değil mi ? Kimin üstüne olduğu önemsiz zaten mal ortak. Ancak biz şöyle bir şey yapmıştık içimize sindi. Düğünümüzden önce ama resmi nikahimiz varken eşim bekarken aldığı arabayı sattı birazda birikim koydu kredi çekerek ev almak istedik. Krediyi o çektiği için ev onun üstüne oldu ve evliydik hiç bir sorun teşkil etmedi benim içinde. Kendimi kötü hissetmedim. Evlendikten bir kaç ay sonra maddi durumutoplayıp küçük bir araba aldık, sigorta, bakım yok efendim muanesi gibi şeylerle zaten eşim uğraştığı için onun üstüne yaptık ama bana senin üstüne alalım mı diye sordu. Bütün mallar ortak olsa da insanlar kimin üstüne sorusunu sormaktan vazgeçmiyor ve tuhaf oluyor durum. Ben o zaman istememiştim, arabamızın modelini degistirirken de araç zaten sık yeniledigimiz ve diğer seyleriyle uğraşmak istemediğim için üstüme almadım, notere bile gitmedim mesela ben. Geçtiğimiz ekimde evimizi satıp yeni hir ev aldık, o zaman herkes yine eşimin üstüne alacağız sanıyordu mesela ama benim üstüme aldık. Herhangi bir sebebi yok. Eski ev benim üstümdeydi hazır kredi vs derdimiz yokken senin üstüne olsun gibi bir konusma geçti ve işlemleri benim kimliğim ile yürütmüştü. Bende gidip imza attım tapuda. Hayatımızda tek değişiklik dedikodu sever akrabalara her şeyin eşimin üstüne olmadığı benimde üstüme olduğunu bildirmek oldu. Bizim hayatımızı kolaylaştırmak için yaptığımız şey sanki eşimin zorlamasi gibi sacma sapan konuşan akrabalarım vardı. İnsanlar medeni kanundan bi haber çünkü
Neden yari yariya paylasiyorsunuz. Ortak mal degil kendi annenizden gelen para bile var orada. Hukuk ne diyorsan onu yapin ,gerisi safliga girer acikcasi. Baska malinizi paranizi bölüşün ok ama altinlar, kendi bekarlik paraniz vs esinizin ne hakki var. Duygusal dusunmeyin. Ayrica erkekler genelde vermek istemiyor ve mal kaciriyor. Genel olarak erkegin hakkidir dusuncesi hakim, söke söke aliyoruz.ben bosanma asamasina gelinirse ne var ne yoksa ikiye bolunmesini kabul ediyorum zaten senin benim gibi bi derdim de yok aracin bana ait oldugunu biliyorum ama paylasabilirim bosanma durumunda.endisemin kaynagi bir bosanma olursa esim benim kadar sagduyulu kalabilecek mi ayrilik acisiyla bana haksizlik yapar mi.Allah yuvamizi korusun bir sorunumuz da yok cok iyi anlasiyoruz seviyoruz birbirimizi ama dunyanin binbir turlu oyunu var belli olmaz ne olacagi.
Bu şekilde düşünüyorsan kibarca konuş. Arabayı ikimizin üzerine yapalım de.ben bosanma asamasina gelinirse ne var ne yoksa ikiye bolunmesini kabul ediyorum zaten senin benim gibi bi derdim de yok aracin bana ait oldugunu biliyorum ama paylasabilirim bosanma durumunda.endisemin kaynagi bir bosanma olursa esim benim kadar sagduyulu kalabilecek mi ayrilik acisiyla bana haksizlik yapar mi.Allah yuvamizi korusun bir sorunumuz da yok cok iyi anlasiyoruz seviyoruz birbirimizi ama dunyanin binbir turlu oyunu var belli olmaz ne olacagi.
O eskidendi 85 bin lik araç 250 bin oldu şimdi pat diye asla alıp satamazsınızBizde araba hep eşimin üzerine oldu. Çünkü araba her an değiştirilebiliyor. Ev gibi değil. Alınıyor, satılıyor vs.. alış satış işleri, kaskosu sigortası uğraşmak gerektiriyor.
Evlilikte herşey ortaktır zaten , bizde de hiç konuşulmadı araba eşimin üzerine, ev alırsak benim üstüme olur ama olmasa da sorun değil zaten herşey ortak mahkemede yani kendinizi kötü etmeye değmez..Merhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bekarligimda biriktirdigim eurolar
annemden aldigimiz bir miktar bosrc birlestirilerek
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.
Niyetinizi bilse o da böyle düşünür evet. Boşanma aşamasına gelirsek hemen başkasına devredebileyim diyorsunuz resmen. Tamam kadın olarak ayık olmamız lazım ama bu iş böyle olur mu bilemedim. Eşimin bekarken çoğunu baba parasıyla aldığı arabası vardı. Evlendikten sonra onu 100 bine satıp +30 bin borçla yeni araba almıştık. Mecburen artık o 100 binlik kısma ben de ortak oldum. Aklımızın ucundan geçmedi senin benim olsun demek. Böyle düşünerek ömür geçer mi? Boşanma öncesi mallara tedbir konulması gibi bir şey var sanırım. Öyle bir şey yaparsanız zaten satamaz. İspatlarsanız hakkınızı da alırsınız muhtemelen.
Tüm bunları geçtim, bence de bu araba birinin üzerine olacaksa o kişi zaten siz olmalısınız. Eşiniz muhtemelen öyle yapacaktır. Boşuna kuruyorsunuz bu kadar.
is mahkeme kismina geldiginde erkekler uzerlerindeki mallari baskasina devrediyor mal kacirmak icin bunu kanitlamak seneler suruyor eger daha da seytanlasmis bir erkekse birinde devrediyor devrettigide 3. kisiye devrediyor ozaman uzerine soguk su icmek zorunda kaliyorsunuz ve hic birsey vermeden sizi bosamis oluyor kocaniz.Ben esimin bu kadar gaddarlasacagini dusunmuyorum ama babaminda anneme bunlari yapacagini dusunmezdim 2 cocuk buyuttu benim annem babamizdan 1 kurus alamadik 127 lira nafaka bagladi mahkeme sadece simdi agliyormus sagda solda cocuklarim benimle gorusmuyor diye ben harcligim yok diye okulda açliktan agladigim gunleri unutmadim ve sucsuz olsa bile bir erkege tamamen guvenmemeyi aci seyler yasayarak ogrendim.Esimi seviyorum ve kırmak istemiyorum sadece.Evlilikte herşey ortaktır zaten , bizde de hiç konuşulmadı araba eşimin üzerine, ev alırsak benim üstüme olur ama olmasa da sorun değil zaten herşey ortak mahkemede yani kendinizi kötü etmeye değmez..
Fikrimi yazdım forum kuralları içerisinde . Size beğendirmek zorunda değilim görüşlerimi. Size de iyi forumlar@MorAnka isimli hanımefendi ile düzgün bir iletişim kurmaya çalıştim . Kendisi üslubunu bozmadan benimle konuşuyor sağ olsun..
Ama siz ?? defalarca araya girip komik buluyorsunuz..
Şimdi de bu mesajınız..
Her şeyle dalga geçmelisiniz sanırım.
Hoş değil..
Hayırlı forumlar
Bir kuruş katkim olmadan alinan araci benim uzerime almisti eşim, kendi üzerine de vardi. Benim umurumda değil kimin uzerineymiş.
Saçma sapan şeyler düşünmek zorunda olmadan yaşamak güzel bir şey. Boşansak bile eşimin mal kaciracagini dusunmuyorum benim kazanmadigim paradan bile ortak hakkin diye verir.
Boyle derde girecek olsam en azindan annemlerden borc morc almazdim araba alacagiz diye.
Sizin ustunuze olursa sigorta yuksek cikar ilk araciniz cunku. Oyuzden oyle demis olabilir. Sigorta isleri ziriltili isler ama bi arkadas yazmis keske kendi biriktirdiklerinizi vermeseydimiz diye hakli. Ben eskiden biriktigim parami soylemedim esime gerek yok. Dunyanin binbir turlu hali var Cok elzem bisey olur gozum kapali cikarir veririm ki bu sayede kimseden para istemeden tup bebek yaptim ama araba icin kredi cekilir mesela. Altinlarin ustune bir de Herseyi sizin uzerinze yikmak yanlis olmus. Boyle seyler oldugunda ben esime diyorum ki bu parayi bana peyder pey odeyeceksin , o da bizim paramiz ama elinde para tutamiyor ve ben guzel biriktiririmMerhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bekarligimda biriktirdigim eurolar
annemden aldigimiz bir miktar bosrc birlestirilerek
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.
Allah anali babali buyutmeyi nasip etsinSizin ustunuze olursa sigorta yuksek cikar ilk araciniz cunku. Oyuzden oyle demis olabilir. Sigorta isleri ziriltili isler ama bi arkadas yazmis keske kendi biriktirdiklerinizi vermeseydimiz diye hakli. Ben eskiden biriktigim parami soylemedim esime gerek yok. Dunyanin binbir turlu hali var Cok elzem bisey olur gozum kapali cikarir veririm ki bu sayede kimseden para istemeden tup bebek yaptim ama araba icin kredi cekilir mesela. Altinlarin ustune bir de Herseyi sizin uzerinze yikmak yanlis olmus. Boyle seyler oldugunda ben esime diyorum ki bu parayi bana peyder pey odeyeceksin , o da bizim paramiz ama elinde para tutamiyor ve ben guzel biriktiririmsonrasinda lazim olunca bunalmiyoruz boylece
ben bosanma asamasina gelinirse ne var ne yoksa ikiye bolunmesini kabul ediyorum zaten senin benim gibi bi derdim de yok aracin bana ait oldugunu biliyorum ama paylasabilirim bosanma durumunda.endisemin kaynagi bir bosanma olursa esim benim kadar sagduyulu kalabilecek mi ayrilik acisiyla bana haksizlik yapar mi.Allah yuvamizi korusun bir sorunumuz da yok cok iyi anlasiyoruz seviyoruz birbirimizi ama dunyanin binbir turlu oyunu var belli olmaz ne olacagi.
is mahkeme kismina geldiginde erkekler uzerlerindeki mallari baskasina devrediyor mal kacirmak icin bunu kanitlamak seneler suruyor eger daha da seytanlasmis bir erkekse birinde devrediyor devrettigide 3. kisiye devrediyor ozaman uzerine soguk su icmek zorunda kaliyorsunuz ve hic birsey vermeden sizi bosamis oluyor kocaniz.Ben esimin bu kadar gaddarlasacagini dusunmuyorum ama babaminda anneme bunlari yapacagini dusunmezdim 2 cocuk buyuttu benim annem babamizdan 1 kurus alamadik 127 lira nafaka bagladi mahkeme sadece simdi agliyormus sagda solda cocuklarim benimle gorusmuyor diye ben harcligim yok diye okulda açliktan agladigim gunleri unutmadim ve sucsuz olsa bile bir erkege tamamen guvenmemeyi aci seyler yasayarak ogrendim.Esimi seviyorum ve kırmak istemiyorum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?