takıntı yaptım

Cenazede bile sizin dayınıza o tepkiyi veren insanlar bence gelmesin doğuma filan.Siz defalarca ısrar etmenize rağmen eşiniz istememiş demek ki ailesini tanıyor zorla gidecek haliniz yoktu ya.Bence kesinlikle gelmemeliler.

Neticede başsağlığına gitmemişsiniz. Gebeliği öğreneli 2 hafta olmuş bunun için alınganlık yapmanız saçma olmuş. Eş ailesini bir yabancı gibi silemiyor insan. Eşimin ailesi ile çok gerginliklerimiz oldu hatta boşanma noktasına geldik. Onlarla irtibatı kesmek için çok haklı nedenlerim vardı ama yinede evliliğimin huzuru için eşimin anne ve babasına sırtımı dönmedim. Elti yabancı olduğu ve yaşadığımız sorunlara bir çözüm olamadığı için ona sırtımı döndüm. Kayınvalide ve kayınpederle samimi değilim. Yılda 3-5 görüşürüm, özel günlerde aramam sormam. Evim de onların muhabbetini yapmam, birşey beklemem. Beklentimi sıfırladım. Birşey beklemiyorum karşılığında birşey yapmıyorum. Sadece eşimi dünyaya getiren insanlar olarak görüyorum. Mutlu muyum derseniz evet. Eşimle aramızda tartışma olmuyor. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Daha ne yapacaksın bacım
Silmemişsin silmiş gibi yaşıyorsun, o yüzden mutlusun.
Ben kaynana kişisi ile yılda 3-5 görüşeceğim arayıp sormayacağım tabi mutlu olurdum hemde çok

tabi sadece bir olay anlattığım için böyle düşünmeniz çok normal ama ben evlendiğim günden beri eşimin ailesi ile uğraşıyorum daha öncesinde görümcem üstüme yürüdüğü için de korkularım var.
eşim gelme demeseydi ben giderdim onlar benim hastalığımı sağlığımı cenazelerimi bilmediler hiç ama ben her hastalıklarında cenazelerinde elimden geldiğince yanların da oldum.
nişanım, kınam, düğünüm burnumdan getirildi yine de eşimin hatrı dedim gittim geldim evlerinde elimden geldiğince hizmetlerini yaptım. kendi çevrem ve eşimin tarafında ki insanlar nasıl katlanıyorsun dediler ben hep eşimin hatrına katlandım ama artık sabrım kalmadı benim de sonuçta bende bir insanım.
onlara göre sadece kendi kızları var eşim yok.
eşim ameliyat oldu 2 sene önce oturup kalkamıyordu bende işe yeni girmiştim 1 gün izin verdiler kv resmen yalvardım gitmeyin adamın halini görüyorsunuz hiç bir şey yapmayın yanında durun yeter dedim kadın torunlarımı özledim dedi gitti sadece 2 gün kaldı ki o 2 günde etrafında dört döndüm memnun edebilmek için.
yani ben dediğiniz gibi kötü olmak için bir şeyler yapmıyorum sabrımın tükendiği yerde içimde ki kötü olma isteğini buraya konu açarak bastırmak istiyorum

Daha ne yapacaksın bacım
Silmemişsin silmiş gibi yaşıyorsun, o yüzden mutlusun.
Ben kaynana kişisi ile yılda 3-5 görüşeceğim arayıp sormayacağım tabi mutlu olurdum hemde çok
Aslında bana sorarsanız sildim Valla çözümü bunda buldum. Eşim gidelim deyince gidiyorum. Mesafeli davranıyorum. Eşim talebine itiraz etmediğim için memnun. Benim de beklentim sıfır. Ne birşey bekliyorum ne veriyorum tamamen iletişimi kesersem eşimle aram bozulurdu.

Son düzenleme:
Böcek olayında da da sen suçluydun şimdi de suçlusun. Cenaze ye gitmediğin halde kayınvaliden senin evine gelecekse öp başının üstüne koy, bi bahaneyle eşinin ailesini yok say da ne olursa olsun, bahane arıyorsun insanlarla görüşmemek için. Net

bocek ıcın bosanmalara falan kalkmıssınız :)
ama esınız ben hep senın yanında olamayacagım senı koruyamam deyıp cenazeye gelme demesı yanlıs
olmus
allah rızası ıcın gıdersın cenazeye ölüm var ortada ustelık babanı kaybetmıssın allah rahmet eylesın, gelme dese de olur mu gergınlıkte olsa o benım kayınpederım bır dua etmem orda bulunmam gerek hayatda en onemlı sey bır dogum bır ölumdur herkes kendıne yakısanı yapar ben kendımı koruyabılırım bana saldıracak degıller kendı cenazelerınde demenız gerektı orda sız suclusunuz . bır bocek mevzusu yuzunden bosanmalara kalkarakda sız fevrı davrandınız

ama

o akrabalarınıza babam gelın yuzunden oldu dıyen gerızekalılar ıcın bırsey demek ıstemıyorum . akrabalarınız da konusturmasaymıs bızım yegenımız kotu bırı degıldır bızım yegenımızse sızın de gelınınız sorununuz varsa ortaya dokmeyın kendı ıcınızde cozun demelıydı . akrabalarınızda az degıl...

doguma gelmelerını ıstememekte haklısınız ben olsam bende bu durumda ıstemem zaten hayırlı olsun bıle dememısler geleceklerını de sanmam...cenazede senı koruyamam gelme dıyen es zaten annem gelsın dıye tutturmaz heralde

halıyle ortada sorun yok :)

İnsanlar sizi suçlamışlar kavgalı olduğunuz için.üzüntü stres kalp krizini tetikler tabi bu sizin yüzünüzden öldü demek değil.insanlar belli ki ruh halleri iyi değil henüz mantıklı düşünemiyorlar sizi de günah keçisi ilan etmişler.bende olsam gitmezdim heralde bu kadar olaylı bir durum varsa.sizi suçlayan ve cenazesine gitmediğiniz kişilerden tebrik beklemeniz çok mantıksız.kadının torunu olacak tabiki gelip görmek ister.siz bence bunları şimdiden düşünmeyin biraz zaman geçsin duruma göre hareket edersiniz.bebek doğunca asgari düzeyde muhattap olursunuz.

Böcek meselesi nedir?

bakın ben çok korkuyorum böcekten kanım çekiliyor resmen gördüğüm zaman.
doğuya gittik kp köye götürdü bizi sadece dolaşıp artık dönüş yoluna geçecektik.
ben normalde açığım ama o böcekler yüzünden başıma eşarp kapatıp üstüme uzun kollu ceket giydim doğunun yaz sıcağında.
bir yerde arabadan indik ben fotoğraf çekecektim bir yere adım atmamla bir sürü (abartmıyorum en az 10 tane) çekirge zıpladı bende korkudan eşimin boynuna atladım dokunsalar ağlayacağım.
kv ve bir kaç akraba orada bana böyle korkarsan tabi çocuğun olmaz dediler.
neyse arabaya bindim ve herkese söyledim bakın ben bir daha arabadan inmem diye.
bi ev yemeğe davet etmiş, siz gidin yemeğini yiyin ben inemem dedim biz eşimle tartıştık herkes gidince.
o ara kv geldi hadi yemeğe gel diye yok valla x anne ben burada asla inemem ödüm kopuyor dedim
küstü ağlayarak gitti konuşmamız buydu bakın.
sonra geldiler ben x anne sen öne geç istersen dedim bana milletin içinde bağırdı hayır ben öne falan geçmem diye ben orada ayıp ettim, off bıktım artık deyip öne geçtim sonra kp geldi arabanın camına vurdu noluyor sana diye bağırmaya başladı eşim müdahale etti baba napıyorsun sen diye.
daha önce kp de kuyumcu da üstüme yürüyüp el kaldırmıştı asla altın falan istemedim yanlış anlaşılma olmasın.
böcek konusu budur ve şuan bile düşündükçe kaşınıyorum

İyi yapmışsın, insanlar sınırlarımızı ihlal edince bedelini ödemek zorunda.
Nasıl ki evi hırsızdan koruyorsun, manevi dünyadada öyle kendimizi korumalıyız.
Bana kalırsa kaynana oğlunu seviyorsa geliniyle iyi geçinmek zorunda, çünkü torununuda göremez oğlunuda eskisinden az görür bu böyle.
O yüzden biz çocuklarımızın eşlerine böyle olmamalıyız

Bence noldu biliyomusunuz kp öldügünde ortam cok gergindi herkes eşinin Üstüne geldi bence senin karın yüzünden öldü babamız diye. O yüzden eşin Istemedi.

bende öyle düşünüyorum ama günahlarını da almak istemiyorum.
bakın tamam hadi öfkeyle üzüntüyle dediniz neden sonrasında inkar edip diğer insanları yalancı durumuna düşürüyorsunuz?
yemin ederim insanların bizim kavgamızdan haberi yoktu

ya zoruma giden kısım iyi olabilmek için hep çaba sarf ettim ailemi karşıma aldım yine de evlendim devamında iyi olmak için uğraştım.

Gerçekten gitmek isteseydin giderdin..eşinde sende çok garipsiniz babası ölmüş adamin annem ne der derdine düşmüş..onun orda baba acısı yaşaması gerekiyorken..ayrıca ben olsam onların yerinde seninle aslaaaa görüşmem ama çocuk tek senin çocuğun değil neticede elbette doğal hakları olarak görecekler..onları en acılı gününde yalnız bırakıp bebek için hayırlı olsun bekliyorsun..çok garip.

acının pat diye geçmediğini ben çok iyi biliyorum.
eşime de söylemiştim Allah ayırmasın ama ablan karşımda babana babacım deyince özeniyorum diye. şimdiler de diyor eşim ben ablam adına özür dilerim ben bile artık insanların babası ile olan iletişimine özeniyorum diye.

ya zoruma giden kısım iyi olabilmek için hep çaba sarf ettim ailemi karşıma aldım yine de evlendim devamında iyi olmak için uğraştım.
Sana yaptıklarını şimdi okudum.
Sana el kaldırmak ne demek?
Alnını karışlarım kim olsa gözüm görmez, saygıyı sevgiyi haketmeyene olmayan şey verilmez.
Babam bile bana vurmamış el gelip el kaldıracak ha?
Kaynanan nasıl bilmiyorum, gene de söylediğin soğumana yeterli.
Arkadaşım dik dur, net ol, yaktın madem gemileri, ne ölün ölüme de.
Çocuğunu tebrik etmelerini geç, sen o insanların hayatından çıkarttın, hayatından çıkarttığın insanlardan tebrik falan bekleme.

Haklısın canım. Benim kayınvalide nin kızı yok hiç. Eşimde çok arayıp soran ailesine giden biri değildir. Aslında düşünse oğlunu ona yakın hale getirecek benim. Annene gidelim diyecek organizasyonlar yapacak benim. Ki evliliğimin ilk iki senesi kayınvalidenin doğum günü, anneler günü kutlaması ve organizasyonunu yapan bendim. İlk sene doğum günümde bir hediye aldı ondan sonra bir mesaj bile yok. Oğulları ve gelinleri arasında ayrımcılık yaptı. Hatalarını söyledim kabul etmedi. Şimdi bana bayramda neden arayıp sormuyorsun özel günlerde gelmiyorsun diyor. Hatırlanmak için hatırlayacaksın çocuklarına gelinlerine eşit olacaksın dedim hala değişen bişi olmadı. Hal böyle olunca sadece huzurumu bozmamak adına senede sadece 3-5 gelir yabancı gibi olurum ben de.

bilmiyorum olaylar tazeydi cesaret edemezdim. beni arayıp aramamaları dert değil eşime "arayacaktık ama" demeleri dert.
biliyor musunuz eşimle yazdan beri evimizde tek bir huzursuzluk yok çünkü karışanımız laf sokanımız yok.

Cenazede bile sizin dayınıza o tepkiyi veren insanlar bence gelmesin doğuma filan.Siz defalarca ısrar etmenize rağmen eşiniz istememiş demek ki ailesini tanıyor zorla gidecek haliniz yoktu ya.Bence kesinlikle gelmemeliler.

ya eşim gelme demese ben giderdim ama kaldıramazdım bana o lafları demelerini başkasından duyduğumda bile günlerce ağladım

Benim kv de gördüğüm en aşağılık insanlardan biri, nefret ediyorum ondan, saymaya kalksam dağ olur, nişanlılığımı düğünümü Evliliğimin ilk aylarını mahfetti, ailemi ağlattı, bizi ve beni her fırsatta aşağıladı, kendi oğlunu bile düşünmez, kendisi kavgayı çok seven paragöz biridir. Sürekli akrabalarıyla dedikodumu yapar, eşyalarımın alındığı yerlere bile benim dedikodumu yapmış :) eşimin arkadaşının eşine bile :)
Psikolojik şiddet uygular, akraba delisidir ama kayınpederi hiç saymaz varsa yoksa kendi akrabaları, her gün onlarladır, bizde kuyruk gibi öyle olmamızı bekler.
Ben bu kadına haddini bildirmekten bıktım ama o zevk alıyor. Evime bile gelemiyor, oğlunu da eskisi gibi göremiyor ama umrunda mı değil, Allah affetsin yarın öbür gün birşey olsa hiç üzülmem.

Öncelikle tebrikler, hayırlı olsun.
Cenazeye gitmemişsiniz... Hayırlı olsun beklemek doğru değil. Siz hamileliğinizin tadını çıkarın. Eşiniz ailesi ile görüşsün, gelmek isteyen gelir. Cenaze de onların yaptığını siz yapmayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…