- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.648
- 158
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
Daha ne yapacaksın bacımNeticede başsağlığına gitmemişsiniz. Gebeliği öğreneli 2 hafta olmuş bunun için alınganlık yapmanız saçma olmuş. Eş ailesini bir yabancı gibi silemiyor insan. Eşimin ailesi ile çok gerginliklerimiz oldu hatta boşanma noktasına geldik. Onlarla irtibatı kesmek için çok haklı nedenlerim vardı ama yinede evliliğimin huzuru için eşimin anne ve babasına sırtımı dönmedim. Elti yabancı olduğu ve yaşadığımız sorunlara bir çözüm olamadığı için ona sırtımı döndüm. Kayınvalide ve kayınpederle samimi değilim. Yılda 3-5 görüşürüm, özel günlerde aramam sormam. Evi de onların muhabbetini yapmam, birşey beklemem. Beklentimi sıfırladım. Birşey beklemiyorum karşılığında birşey yapmıyorum. Sadece eşimi dünyaya getiren insanlar olarak görüyorum. Mutlu muyum derseniz evet. Eşimle aramızda tartışma olmuyor. Tavsiye ederim.
Burda en başta 1.si esiniz de var hata sonra sizde bı erkek her ne sebep olursa olsun en kötü gününde eşini yaninda ister ama esiniz kendi babasının cenazesini bırak sizun gelip gelmeme hesapinu yapmış .Allah kimseye yaşatmasın aynı şey benim eşim yapsın benden önce kendi ailem yakamdan tutar götürür sen gelinsin ayrı gayrı iş yapma diye hiç kusura bakmayın ama sizde bunu fırsat bilmissiniZ.su yazdiklariniza bakınca aklıma eltim geldi. Kötü olmak için elinden geleni yapıyor .iyi olmak için hiç bir çaba yok.
Aslında bana sorarsanız sildimDaha ne yapacaksın bacım
Silmemişsin silmiş gibi yaşıyorsun, o yüzden mutlusun.
Ben kaynana kişisi ile yılda 3-5 görüşeceğim arayıp sormayacağım tabi mutlu olurdum hemde çok
Böcek meselesi nedir?
İyi yapmışsın, insanlar sınırlarımızı ihlal edince bedelini ödemek zorunda.Aslına bana bakarsanız sildim ☺ Valla çözümü bunda buldum. Eşim gidelim deyince gidiyorum. Mesafeli davranıyorum. Eşim talebine itiraz etmediğim için memnun. Benim de beklentim sıfır. Ne birşey bekliyorum ne veriyorum ☺ tamamen iletişimi kesersem eşimle aram bozulurdu.
Bence noldu biliyomusunuz kp öldügünde ortam cok gergindi herkes eşinin Üstüne geldi bence senin karın yüzünden öldü babamız diye. O yüzden eşin Istemedi.
Çok yüz göz olmuşsun, bu kadar hayatının merkezine koyma şu eş ailesini, nedir yani, sen eşini tanıdın hayatına onlar o şekilde girdi, sen eşinle anlaştın, onlarla anlaşmak zorunda değilsin, seni sevmek zorunda da değiller, insanlar seni sevmek zorunda değil bunu kabul et, hep değersizlik duygusundan bunlar.
Gidecektin, insanlık namına, senin yüzünden bile deseler ben eşime destek olmaya geldim bu acı günde yaptığın hoş mu der geçerdin.
Gerçekten gitmek isteseydin giderdin..eşinde sende çok garipsiniz babası ölmüş adamin annem ne der derdine düşmüş..onun orda baba acısı yaşaması gerekiyorken..ayrıca ben olsam onların yerinde seninle aslaaaa görüşmem ama çocuk tek senin çocuğun değil neticede elbette doğal hakları olarak görecekler..onları en acılı gününde yalnız bırakıp bebek için hayırlı olsun bekliyorsun..çok garip.ben giderdim bana göre cenaze, doğum, düğün gibi olaylar da küsler barışır ama gitseydim yengemin işittiği lafları ben işitecektim bilmiyorum o an dayak bile yiyebilirdim. bence eşim ailesini tanıyıp bana laf sayacaklarını bildiği için gitmemi istemedi. dediğim gibi az söylemedim yanında olmak istiyorum diye ve sabah veya akşam yanına gittim 5 dk bile olsa gördüm eşimi.
ben aslında aramalarını seslerini duymayı istemiyorum. yüzlerini görmek istemiyorum o yüzden gelmeleri taraftarı değilim
Hele bi doğur önce ondan sonra bunun tantanasini yaparsın.
Adam zaten babasını kaybetmiş acı dediğimiz şey cat diye geçmez kötü de olsa iyi de olsa illa ki torunlarını görmeye gelecekler..
Senin kanın senin evladın am onlarında torunu...
Sevmiyor olabilirsin sevmek zorunda da değilsin aynı şekilde karşı tarafta öyle fazla muhattap olunmaz fazla yanyana durulmaz öyle öyle geçer gider bazı şeyler..
Ama şimdiden gitme kocanın üstüne kaybı olan sen olursun arkadaşım
Sana yaptıklarını şimdi okudum.ya zoruma giden kısım iyi olabilmek için hep çaba sarf ettim ailemi karşıma aldım yine de evlendim devamında iyi olmak için uğraştım.
Haklısın canım. Benim kayınvalide nin kızı yok hiç. Eşimde çok arayıp soran ailesine giden biri değildir. Aslında düşünse oğlunu ona yakın hale getirecek benim. Annene gidelim diyecek organizasyonlar yapacak benim. Ki evliliğimin ilk iki senesi kayınvalidenin doğum günü, anneler günü kutlaması ve organizasyonunu yapan bendim. İlk sene doğum günümde bir hediye aldı ondan sonra bir mesaj bile yok. Oğulları ve gelinleri arasında ayrımcılık yaptı. Hatalarını söyledim kabul etmedi. Şimdi bana bayramda neden arayıp sormuyorsun özel günlerde gelmiyorsun diyor. Hatırlanmak için hatırlayacaksın çocuklarına gelinlerine eşit olacaksın dedim hala değişen bişi olmadı. Hal böyle olunca sadece huzurumu bozmamak adına senede sadece 3-5 gelir yabancı gibi olurum ben de.İyi yapmışsın, insanlar sınırlarımızı ihlal edince bedelini ödemek zorunda.
Nasıl ki evi hırsızdan koruyorsun, manevi dünyadada öyle kendimizi korumalıyız.
Bana kalırsa kaynana oğlunu seviyorsa geliniyle iyi geçinmek zorunda, çünkü torununuda göremez oğlunuda eskisinden az görür bu böyle.
O yüzden biz çocuklarımızın eşlerine böyle olmamalıyız
Olsun saysınlar,saldırsınlar öyle bir durumda kimse suçlu "gelinlerce" demeyecekti.. Kaynvalideni görümceni suçlayacaklardı.. Kriz yönetimini pek bilmiyor gibisiniz eşiniz ile birlikte.. Düşünün kavgalısınz onun değil sizin babanızdı o an vefat eden ve sizi kimse aramadı gelmedi yanınıza.. ne yapacaktınız aman kavgalıyız zaten diyip hoş mu görecektiniz yoksa iyice kinlenecek miydiniz ? Ki bu durum hamileyim arayan yok demenizden belli.. Ben olsam bende aramazdım..Ölüm ile doğum birbirinden çok farklı şeyler.. Birinde bir can gidiyor birinde bir can dünyaya geliyor birisi hüzün birisi mutluluk.. Herşeye rağmen cenazeye gidip gerekirse ne olursa olsun aileyiz diyerek yanlarında olmanız gerekirdiOlan olmuş geri dönmeye gerek yok.. Torunlarını ve yienlerihi görmelerini engellemeniz saçma olur hiçç değilse eşin için bunu yapmaa.. Bir yerden sonra bunalıp evde bile huzursuzluk olmaya başlar sonra..
Cenazede bile sizin dayınıza o tepkiyi veren insanlar bence gelmesin doğuma filan.Siz defalarca ısrar etmenize rağmen eşiniz istememiş demek ki ailesini tanıyor zorla gidecek haliniz yoktu ya.Bence kesinlikle gelmemeliler.
Benim kv de gördüğüm en aşağılık insanlardan biri, nefret ediyorum ondan, saymaya kalksam dağ olur, nişanlılığımı düğünümü Evliliğimin ilk aylarını mahfetti, ailemi ağlattı, bizi ve beni her fırsatta aşağıladı, kendi oğlunu bile düşünmez, kendisi kavgayı çok seven paragöz biridir. Sürekli akrabalarıyla dedikodumu yapar, eşyalarımın alındığı yerlere bile benim dedikodumu yapmış :) eşimin arkadaşının eşine bile :)Haklısın canım. Benim kayınvalide nin kızı yok hiç. Eşimde çok arayıp soran ailesine giden biri değildir. Aslında düşünse oğlunu ona yakın hale getirecek benim. Annene gidelim diyecek organizasyonlar yapacak benim. Ki evliliğimin ilk iki senesi kayınvalidenin doğum günü, anneler günü kutlaması ve organizasyonunu yapan bendim. İlk sene doğum günümde bir hediye aldı ondan sonra bir mesaj bile yok. Oğulları ve gelinleri arasında ayrımcılık yaptı. Hatalarını söyledim kabul etmedi. Şimdi bana bayramda neden arayıp sormuyorsun özel günlerde gelmiyorsun diyor. Hatırlanmak için hatırlayacaksın çocuklarına gelinlerine eşit olacaksın dedim hala değişen bişi olmadı. Hal böyle olunca sadece huzurumu bozmamak adına senede sadece 3-5 gelir yabancı gibi olurum ben de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?