- 12 Aralık 2017
- 3.065
- 3.397
- 63
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
Böcek olayında da da sen suçluydun şimdi de suçlusun. Cenaze ye gitmediğin halde kayınvaliden senin evine gelecekse öp başının üstüne koy, bi bahaneyle eşinin ailesini yok say da ne olursa olsun, bahane arıyorsun insanlarla görüşmemek için. Net
Allah ıslah etsin ne diyeyim.Benim kv de gördüğüm en aşağılık insanlardan biri, nefret ediyorum ondan, saymaya kalksam dağ olur, nişanlılığımı düğünümü Evliliğimin ilk aylarını mahfetti, ailemi ağlattı, bizi ve beni her fırsatta aşağıladı, kendi oğlunu bile düşünmez, kendisi kavgayı çok seven paragöz biridir. Sürekli akrabalarıyla dedikodumu yapar, eşyalarımın alındığı yerlere bile benim dedikodumu yapmış :) eşimin arkadaşının eşine bile :)
Psikolojik şiddet uygular, akraba delisidir ama kayınpederi hiç saymaz varsa yoksa kendi akrabaları, her gün onlarladır, bizde kuyruk gibi öyle olmamızı bekler.
Ben bu kadına haddini bildirmekten bıktım ama o zevk alıyor. Evime bile gelemiyor, oğlunu da eskisi gibi göremiyor ama umrunda mı değil, Allah affetsin yarın öbür gün birşey olsa hiç üzülmem.
Aynı şey canım benim onlar "arayacaktık ama" diyor sen de "gidecektim ama" diyorsun.. Çekinmen gayet normal doğal o an gitsen sana ters birşey.yapsalar onlar suçlu olacaktı herkesin gözünde.. Ama gitmediğin için belki de sen suçlusun herkesin gözünde etrafındakiler belki.de "gelinleri gelmedi cenazeye" falan diyip.daha çok hırslandırmış.olabilirler kayınvalidenleri.. Huzurunu düşün önemli olan yuvandaki huzurun sadece torunlarını görmelerine mani olma.. Eşin.için olma o seni düşünüp yanlışta olsa cenazeye gelme diyip bütün sorumluluğu.üzerine aldı onun için değer bence.. Belki de dünyaya getireceğin o minik can onların acısına da teselli olacaktır..bilmiyorum olaylar tazeydi cesaret edemezdim. beni arayıp aramamaları dert değil eşime "arayacaktık ama" demeleri dert.
biliyor musunuz eşimle yazdan beri evimizde tek bir huzursuzluk yok çünkü karışanımız laf sokanımız yok.
bocek ıcın bosanmalara falan kalkmıssınız :)
ama esınız ben hep senın yanında olamayacagım senı koruyamam deyıp cenazeye gelme demesı yanlıs
olmus
allah rızası ıcın gıdersın cenazeye ölüm var ortada ustelık babanı kaybetmıssın allah rahmet eylesın, gelme dese de olur mu gergınlıkte olsa o benım kayınpederım bır dua etmem orda bulunmam gerek hayatda en onemlı sey bır dogum bır ölumdur herkes kendıne yakısanı yapar ben kendımı koruyabılırım bana saldıracak degıller kendı cenazelerınde demenız gerektı orda sız suclusunuz . bır bocek mevzusu yuzunden bosanmalara kalkarakda sız fevrı davrandınız
ama
o akrabalarınıza babam gelın yuzunden oldu dıyen gerızekalılar ıcın bırsey demek ıstemıyorum . akrabalarınız da konusturmasaymıs bızım yegenımız kotu bırı degıldır bızım yegenımızse sızın de gelınınız sorununuz varsa ortaya dokmeyın kendı ıcınızde cozun demelıydı . akrabalarınızda az degıl...
doguma gelmelerını ıstememekte haklısınız ben olsam bende bu durumda ıstemem zaten hayırlı olsun bıle dememısler geleceklerını de sanmam...cenazede senı koruyamam gelme dıyen es zaten annem gelsın dıye tutturmaz heralde
halıyle ortada sorun yok :)
İnsanlar sizi suçlamışlar kavgalı olduğunuz için.üzüntü stres kalp krizini tetikler tabi bu sizin yüzünüzden öldü demek değil.insanlar belli ki ruh halleri iyi değil henüz mantıklı düşünemiyorlar sizi de günah keçisi ilan etmişler.bende olsam gitmezdim heralde bu kadar olaylı bir durum varsa.sizi suçlayan ve cenazesine gitmediğiniz kişilerden tebrik beklemeniz çok mantıksız.kadının torunu olacak tabiki gelip görmek ister.siz bence bunları şimdiden düşünmeyin biraz zaman geçsin duruma göre hareket edersiniz.bebek doğunca asgari düzeyde muhattap olursunuz.
İyi yapmışsın, insanlar sınırlarımızı ihlal edince bedelini ödemek zorunda.
Nasıl ki evi hırsızdan koruyorsun, manevi dünyadada öyle kendimizi korumalıyız.
Bana kalırsa kaynana oğlunu seviyorsa geliniyle iyi geçinmek zorunda, çünkü torununuda göremez oğlunuda eskisinden az görür bu böyle.
O yüzden biz çocuklarımızın eşlerine böyle olmamalıyız
Sana suçlusun demedim, yazdıklarımı okumuyorsun herhaldeeee bizim olay da ben niye suçlu oldum ya
Sana yaptıklarını şimdi okudum.
Sana el kaldırmak ne demek?
Alnını karışlarım kim olsa gözüm görmez, saygıyı sevgiyi haketmeyene olmayan şey verilmez.
Babam bile bana vurmamış el gelip el kaldıracak ha?
Kaynanan nasıl bilmiyorum, gene de söylediğin soğumana yeterli.
Arkadaşım dik dur, net ol, yaktın madem gemileri, ne ölün ölüme de.
Çocuğunu tebrik etmelerini geç, sen o insanların hayatından çıkarttın, hayatından çıkarttığın insanlardan tebrik falan bekleme.
ben yengenızın yalan soyledıgını dusunmuyorum sadece sıze laf soyletmıs orda onlar yegenınız yuzunden öldu dedıgı an agzının payını vermesı gerektı yengenın yanı ben olsam oyle yapardım ınsanlık yapıp bas saglıgına gelmısız sız ne derdındesınız benım yegenımse sızın de gelın ortalara sacmayın hıc bır hata tek taraflı degıldır der sustururdum . o yuzden yengenıze de kızdım :) onu dese sızı sahıpsız bırakmasa ıyı olurdusiz sevdiğim üyelerdensiniz öncelikle bunu bilmenizi isterim :)
böcek için sorun yaşadık tartıştık kv eşime en son bağırıyordu seninle eve gidince özel konuşacağız diye bende ne diyeceksin boşan mı diyeceksin dedim evet boşan diyeceğim dedi
daha önce eşimin anneannesi vefat etti o zaman da küstük ama kalkıp gittim çünkü beni suçlayacak bir şeyleri yoktu.
bu olay da eşime çok söyledim geleyim diye ama kabul etmedi ne yapayım ki artık? bence eşim biliyordu laf sayacaklarını, tahmin etmiştir.
annem kv yi aradı daha hastanedelerken aslında açsaydı giderdik ama annemin telefonları açılmadı annem de ben ne yaptım siz tartıştınız bana küstü gidersem bir şey der kaldıramam dedi.
bizim de cenazelerimiz oldu hepsinde telefonları açıldı. babaannem vefat etti o cenazede evlerine kadar gidip arabayla alıp cenazeye getirdim.
dayımlar bize anlatmadı biliyor musunuz? işin garip tarafı da bu. eşimle görüştük, bana dedi ki yengen inadına yapar gibi defalarca gelinlerce nerede diye sormuş bizimkiler de en son görmüyor musun yok demişler yengen de aman bizi onlarla karıştırmayın biz kendimiz geldik demiş diye anlattı bana :) yani siz kötüsünüz demek istiyor burada.
bende kuzenime yazdım yengem böyle demiş ben yengeme ne yaptım çok üzüldüm çok kırıldım dedim
kuzenim de o kazın ayağı öyle değil annem gitmiş gelinlerce yok mu ben yengesiyim demiş görümcelerinden biri de sen ne yüzle geldin bizim babamız gelinlerce yüzünden öldü bilseydik hoş geldin bile demezdik demişler annem de bizi onlar göndermedi karıştırmayın demiş diye anlattı...
yengem böyle bir yalan uyduramaz çünkü bizim ettiğimiz kavgalardan hiç kimsenin haberi yoktu.
tabi olayların devamında asla kabul etmediler bu lafları :)
vurmak ıcın kalkan elı vurmus sayacaksın her zamano el inmedi inseydi evlenmezdim bunu belirteyim :)
kv de de aynı ev yerleştirmesinde onlar yüzünden benim annem ölecekti annem diyor ki bakın bağırmayın kalbim nasıl atıyor normal konuşalım onlar hala laf sayıyor. konu da yatak odasını son gün serelim demem :)
hazmedemediğim bir çok olay var o yüzden hak etmediklerini düşünüyorum
Sana suçlusun demedim, yazdıklarımı okumuyorsun herhalde
Saysalardı ne olacak sanki, haksız duruma düşerlerdi işte.arkadaşlar anlamadığınız veya benim anlatamadığım bir konu var. ben gelmek istemiyorum küstüm zaten demedim.
benim eşim gelme dedi ve giden aile üyelerine laf sayıldı ben gitsem bana laf sayılacaktı bu konu da iyi ki gitmemişim diyorum
ben yengenızın yalan soyledıgını dusunmuyorum sadece sıze laf soyletmıs orda onlar yegenınız yuzunden öldu dedıgı an agzının payını vermesı gerektı yengenın yanı ben olsam oyle yapardım ınsanlık yapıp bas saglıgına gelmısız sız ne derdındesınız benım yegenımse sızın de gelın ortalara sacmayın hıc bır hata tek taraflı degıldır der sustururdum . o yuzden yengenıze de kızdım :) onu dese sızı sahıpsız bırakmasa ıyı olurdu
esınız aslında dengeyı ve krızı ıyı yonetememıs bu durumlar esın ıkı taraflı sorunları yansıtmasından ve cok dahıl olmasından oluyor , esınıze senınle sonra gorusucem demıs ya kayınvalıde orda aslında sızın bosa mı dıyeceksın dememenız gerektı esınız aıleyız bız ozel konusma dıye bırsey olmaz ne dıyeceksen burda hepımızın ıcınde soyle ne sorunun varsa halledelım demesı gerektı sıze bırakmamalıydı sızı karsı karsıya getırmıs :)
ben dedıgım gıbı sorunlar gergınlıkler asılmayan seyler ıletısım kopuklugu varsa gorusulmemesınden ve mesafeden yanayım en bastan olusamamıs olmamıs bırseyler bundan sonra da olmasına gerek yok
ha eger arayıp gelmek ısterlerse kapınız acık gelır hayırlı olsun der gıderler yoksa da nıye gelmedıler dıyecegınız durum zaten yok :)
bence sız bunları hıc dusunmeyın hele o zaman gelsın daha duygu durumları coook degısır :)
Köpekten çok korkarımtamam şu hayatta korktuğunuz bir şeylerin arasında kaldığınız da bu mesajınızı hatırlayın.
Köpekten çok korkarım
Haklisin arkadaşım inşallah geçer gider bu durumacının pat diye geçmediğini ben çok iyi biliyorum.
eşime de söylemiştim Allah ayırmasın ama ablan karşımda babana babacım deyince özeniyorum diye. şimdiler de diyor eşim ben ablam adına özür dilerim ben bile artık insanların babası ile olan iletişimine özeniyorum diye.
İnmem de köpek ile böcek bir değil ki. Köpek saldırır ve ısırabilir böcekten hiç bir zarar gelmeztamam işte farzedin ki bi köpek sürüsü var dışarı da arabadan iner misiniz?
İnmem de köpek ile böcek bir değil ki. Köpek saldırır ve ısırabilir böcekten hiç bir zarar gelmez
Anlıyorumkonu zarar vermesi değil tiksinme ve korkma.
ben mesela sanayi de çalışıyorum arabaya binmek için yürümem lazım ve her yer de köpek var. durumu anlıyor musunuz?
sizin köpekten aklınız çıkar benim böcekten.
yazın balkonu açmıştım ateş böceği girmiş kahvaltı yapıyordum, tamamen bıraktım her şeyi kapıyı kapattım altına bir şeyler koydum kapının böcek çıkmasın diye akşam eşim gelinceye kadar giremedim. böyle fazla korkuyorum.
huylanan ınsan bır alerjı oluyor kı oyle demeyınİnmem de köpek ile böcek bir değil ki. Köpek saldırır ve ısırabilir böcekten hiç bir zarar gelmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?