Takıntılarımla başa çıkamıyorum!

Kaizen-

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2015
1.257
2.255
53
Arkadaşlar merhaba size durumumdan bahsetmek istiyorum ve görüşleriniz benim için çok önemli. 1,5 yıllık bir ilişkim var, ayrı şehirlerde yaşıyoruz ortalama ayda bir görüşebiliyoruz. Sevgilime güvenim tam bu konuda eminim kendimden. Benimki kız arkadaşlarını kıskanma durumu falan değil, resmen erkek arkadaşlarını kıskanıyorum. Sevgilim gündüz çalışıyor akşamları genel olarak kendi ofisinde vakit geçiriyor ya da bir arkadaş grubu var sadece erkeklerden oluşan onların evinde oturuyorlar. İçki içme dağıtma durumu da yok neyin derdindeyimbilmiyorum ama onlarla olması beni çok rahatsız ediyor. Bu durumdan hiç memnun değilim kendi kendime zarar veriyorum ancak üstesinden gelemiyorum. İşin garibi o da bana karşı aynı şekilde. Kız arkadaşlarımı bilekıskanıyor. Başlarda böyle değildi rahattı arkadaşlarım konusunda ama ben ilkzamanlar onu çok sıktım rahat bırakmadım hiç arkadaşlarıyla birlikteyken, hep ilgibekledim ve zamanla o da aynılarını yapmaya başladı bana. Bu durumu tersine çevirmek istiyorum. Yani onları kıskanmayı bırakıp onlarla vakit geçirsin erkek erkeğe bir şeyyapsın ve bunlar olurken de içim rahat olsun istiyorum. Önerileriniz benim için çok önemli şimdiden teşekkür ediyorum hepinize :)

Yani böyle bir şey için nasıl bir öneri verebilirizki? Neden rahatsız olduğunuza dair hiç bir ipucu yok.

O onlarla birlikteyken kendinizi oyalayacak bir şeyler bulsanız? Yani böyle bir uğraşa girmekte saçma tabi bana kalırsa ama madem aşmak isteyipte aşamadığınız bir durum, bir de kendinizi oyalamayı deneyin.

Sen fazla üzerine gitmezsen zamanla o da bırakır.

Ne yapsin.eve gidip cekirdek citletip dizimi seyretsin adam.ayri sehirlerdesiniz birde.
En azindan farkindasiniz herseyin.kendinizi kontrol edebilirsiniz artik.

Etkiye tepki olmuş, belki de anlaman için öyle yapmış olabilir.
Bende erkek arkadaşlarının karakterini beğenmediğin için görüşmesini istemiyorsun sandım, takıntı yapmışsın sanırım.
Bunu kendi içinde yenebilirsin ancak.
O arkadaşlarıyla buluştuğunda sende buluş böylece kafa yormazsın.

Onun arkadaşlarıyla buluştuğu anlarda sizde arkadaşlarınızla buluşun. İkinizde meşgul olacağınızdan birbirinize sarmazsınız. Zamanlada takıntı yaptığınız meseşe düzene girer

Evet şu sıralar bunu denemeye çalışıyorum ve etkisinin olduğunu fark ettim ciddi bir şekilde, teşekkür ederim

Sen fazla üzerine gitmezsen zamanla o da bırakır.
umarım öyle olur hedefim bu şu an

Ne yapsin.eve gidip cekirdek citletip dizimi seyretsin adam.ayri sehirlerdesiniz birde.
En azindan farkindasiniz herseyin.kendinizi kontrol edebilirsiniz artik.
Evet dediğinde çok haklısın ancak o da benim için aynı şeyleri düşünürken bu pek mümkün olmuyor bunu engelleyemiyorum. ikimizde de sorun
Dediğiniz çok doğru teşekkür ederim. Ancak öyle bir inada bindik ki artık ben ona şu an sen buluşuyorsun ben de buluşayım o sırada desem ben yapıyorum diye hemen sen de karşılık veriyorsun diye düşünecek. O seviyeye geldi

Onun arkadaşlarıyla buluştuğu anlarda sizde arkadaşlarınızla buluşun. İkinizde meşgul olacağınızdan birbirinize sarmazsınız. Zamanlada takıntı yaptığınız meseşe düzene girer
Meşguliyet gerçekten önemli bunu fark ettim, teşekkür ederim :)

Bu takıntılı huylarımdan ve başka birkaç sebepten dolayı şu an biraz uzak kalmaya karar verdik. Ayrılmadık ama 2-3 günde bir konuşuyoruz. Böyle zamanlarda bu takıntım daha da artıyor sürekli son görülmesine bakıyorum hatta arkadaşlarınınkine bile bakıyorum

başka düşünceleriniz varsa bekliyorm arkadaşlar, kendim düşünsem de sizden duymak bana daha da güç veriyor

Anlıyorum ben seni aslında. Erkekler in arkadaşları çok önemlidir. İnsan bazen aynı değeri görmek istiyor. Yanlarında olsanız bile aralarında değil gibi oluyorsunuz. Sanki ayrı bir dil geliştiriyorlar. Konuşmadan anlaşıyorlar.

evet çok haklısın. benim de bi muhabbetim olsaydı arkadaşlarıyla belki daha farklı olurdu. bir de buna sebep olan bir şey var. önceden her akşam birlikte çıkarlardı ve bana yazmazdı yürürken yazamıyorum vs diyerek eve gidince anca konuşurduk. o zamandan beri bi kin birikmiş sanırım içimde onlara karşı.

S
Siz ilk ilişkinize başladığınızda birbirinizden başka kimseyi görmemiş gözünüz. Sürekli ilgi istemissiniz ikinizde. Ama aradan 1.5 yıl geçmiş sende oda arkadaşlarıyla vakit geçirecek tabiki. Alkol durumu falan da yok yazmissin. Mesela gün içinde seni arıyormu? Arkadaşlarıyla ayrilip evine döndüğünde seninle ilgileniyormu? Mesaj arama vs konusuyor musunuz? Bütün gece arkadaşlarıyla görüşüp eve gelince senle ilgilenmiyorsa bende takardim. Ama böyle bi durum yoksa ne sen ne de o arkadaşlarınızla birlikte iken bibirbirinizi sıkmayin...

Evet baştan beri birbirimizi böyle alıştırdık ve şımarttık. O yüzden şimdi basit şeyler bile büyük bir şeymiş gibi geliyor. Oysa çok doğal arkadaşlarıyla bir şey yapması bunun farkındayım ama işte bizimkisi kötü bir alışanlık oldu. Gün içinde arıyor hem de defalarca konuşuyoruz. Her fırsatında işinden kalan her boşlukta beni arıyor. Eve döndüğünde ilgileniyor hatta arkadaşlarıylayken bile konuşalım diyor ama bunu artık sırf ben surat asmayayım diiye yaptığını düşünüyorum. çünkü eminim daralıyodur o da bir yandan onlarla bişiler yaparken bir yandan beni memnun etmeye çalışmak içn. Çünkü ben de aynı durumdayım o da aynılarını yapıyor. Bu yüzden bu durumu tersine çevirmek istiyorum

Bir kere sen arkadaslarinlayken oda arkadaslariyla birlikte iken birbirinizi çok önemli bi konu olmadığı sürece rahatsız etmemeyi deneyin bakalım nasıl olacak. Mesela ben eşimi arkadaslariyken hiç rahatsız etmem ama eve geleceği saatten 1 dakika geçsin mesaj üstüne mesaj atarimm. Oda arkadaşlarımdan beni alacağı zaman arar. Eğer ciddi bi ilişkin varsa ve seviyorsan bu insanla evlilik dusunuyor san böyle şeyleri takma bu zamanda guvenilcek birini bulmak gerçekten zor

Ona bu öneriyi sunacağım. Ben ona diyorum bazen kaldır hadi telefonunu biraz vakit geçirin diye. Zorluyorum kendimi buna ama o bunu yapmıyor. Sanki birbirmize yazmazsak birbirimizi ikinci plana atıyomuşuz gibi düşünüyor. Çok haklısın ona güvendiğim halde bu tarz takıntılar yapmamam lazım

uzak kalmak sizi daha da kötü yapabilir dediğin gibi dahada kıskançlıkların artabilir sadece arkadasların da dediği gibi o arkadaslarıylayken sende başka şeylerle oyalanmalısın bir süreden sonra da saçma bir takıntı oldugunu anlayacaksın canım :)

evet şuan uzak kalmamıza rağmen bu takıntılarımdan kurtulmaya çalışıyorum ve gerçekten çok zor :) saçmalığın farkındayım canım ve bu canımı sıkıyor işte ama atlatıcam bunu kararlıyım çünkü ortada ciddi bir şey yok :) çok teşekkür ederim yorumun için

Kaç yaşındasınız canim

Ben de kıskanç bir insanım sevgilimi paylaşamıyorum çok sevince sahiplenince oluyor, normal. İçten içe arkadaşlarına karşı bir kıskançlık oluyor bende de.

Ama sen olayı abartmışsın, ben mesela arkadaşlarıyla iken asla aramam bırakırım rahat rahat oturup konussun adam.
Bu kadar sık boğaz etmeye ne gerek var ya.
Boş vaktin çok herhalde kendine bir meşgale bul bence veya sen de gez arkadaşlarınla.

Kaç yaşındasınız canim
22 :)

Evet abarttığımın farkındayım ama dediğim gibi ben abarttıkça o bana yüklendi aynılarını yaptı o yaptıkça ben arttırdım daha da derken ipin ucunu kaçırdık ne yazıkki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…