Takkeli başörtülü anaokulu!

seneye normal anaokuluna göndericem kafası karışmasın diye..ama kız erkek aynı sınıftalar ve örtü takke yok..oyun ağırlıklı ama elif alfabeside var..onu benimki öğrenemezki 4 yaşında..beş 6 yaşındakiler öğrenir sanırım..

Çok faydalı bir uygulama bu :)
Okula başlamadan dini eğitimlerini alıyor çocuklar.
Çoğu Kuranı mükemmel okuyor.
Hayata böyle başlamak ne güzel.

beyinleri yıkanmadığı sürece faydalı tabii..o nedenle araştırmak gerek..

Devletin anaokulu var bende ona baktım sanırım sizin dediğiniz ondan 150 tl Meb e bağlı...
İyi birşey bulmuşsunuz bence..
bende öyle düşündüm..hep oyun ağırlıklı ki...cumhuriyet şarkısı öğretmişler bayrak vermişler..kız erkek birlikte..kız çocuklarının saçları toplu bile değil dağınık tokalı..ve hep mutlu geliyor..

Hanımlar,
konu sapmasın, toparlamışsınız gerçi ama ben yine de ikaz edeyim
Valla isteyen istediği yere göndersin çocuklarını ama en azından MEB'e bağlı mı soruşturun, sınıfları gezin, kullanılan malzemelerden verilecek eğitime kadar herşey hakkında detaylı bilgi alın, bu okullarda eğitim verenler kimler, ne olursa olsun gönderilen çocuklar daha küçük o yüzden bir çocuk gelişimci olması lazım, öyle Mune diye Kuran bilen hiçbir eğitimi olmayan bir teyzenin eline çocuk bırakmayın, çocuklarınız büyürken psikolojik gelişimi de mühim, ehil ellerde olmaları şart.

Bu haberdeki okul demeye bin şahit lazım yer bir apartmanın bodrum katı, havalandırması var mı? Allah korusun bir acil durum halinde çocukların can güvenliği için tedbirler alınmış mı? Sınıflar tuvaletlerdeki malzemeler hijyenik ve 0-6 yaş grubu çocuklar için güvenli mi?
Eğitim alacak oh ne güzel diye heryere yollamayın rica ediyorum.

Nasıl beyin yıkamışlar ki çocuk bile korkar olmuş..

Hiç bir fikrim yok.

Çoğu yasal değil gibi sanki,merdiven altı diye tabir edilen yerler olabilir..

kuranı mükemmel okuyup içini hiç anlamayanlarla doldu ortalık. neresi faydalı olabilir bacak kadar çocukların beynini yıkamanın anlamadım.

Kaçak kreş mi olurmuş!
Çocuklar kime emanettt hey allahım!
Eğer ki çocuğa dinini tanıtmak istiyorsan, camiye kuran kursuna göndereceksin, ben benim ailem de öyle öğrendik dualarımızı, dinimizi...
Bodrum katlarında kaçak göçek , dini eğitim adı altında kreş açılıyorsa ben bundan şüphe duyarım, sen devletinden vergi kaçır sonra gel benim çocuğuma ahlak öğret, bu nasıl bir çelişkidir!
Ortada bir örgütlenme var ve hedeflenen kitlede minik bebeklerimiz, diye düşünüyorum.
Allah böyle insanlardan tüm çocuklarımızı korusun.

Kaçak çalışan okul mu faydalı nasıl bir eğitim veriliyor acaba orada,

Olur burası Türkiye,herşey olur..

Erken yaşlarda din eğitimi fikri beni rahatsız etmiyor aslında. Ülkenin tüm çocuklarının ilerleyen yaşlarda ailesinin inanış, yaşam tarzı vs. dışındaki alternatifleri objektif bir şekilde öğrenme şansının bulunmayışı problem.

Konu da asıl dikkatimi çeken yoga söylemleri. Hiç ilgi alanınız olmayan bir konu üzerine bu kadar keskin fikirleriniz olması tuhaf değil mi sizce? Zaten yoga tek bir kavramı karşılayan bir kelime değil, tonla farklı türü, sadece esneklik kazanmak için fiziksel hareketlere dayananları var. Ben 9 yaşlarındayken annemle -gayet namazında niyazında bir kadındır- meditasyona dayalı olan bir türünün toplu meditasyonlarına gidiyordum arada ne tapınma ne 'nirvanaya ulaşma' diye bir tabir vardı. Temelde duyduğumuz kötü yahut aşırı hislerin ( stres, yüksek ego, aşırı suçluluk, öfke vs.) vücudumuzu fiziksel olarak etkilediği fikrine dayanan bir öğretiydi. Meditasyon olarak çeşitli organlarınıza yoğunlaşıp, gözünüzün önünde canlandırır, organı etkilediğine inanılan kötü hisle ilgili Türkçe bir mantra tekrarlardınız. - Mesela Stres:Çevremle uyum içinde hissediyorum, Öfke: Hayata barış ve sevgiyle yaklaşıyorum vs. vs. -

Ki sinir sistemimizin tüm vücuda yayılmış bir ağ olduğunu, sinirlenince el titremesi, göz seğirmesi, üzülünce mide ağrıması gibi tepkiler verebildiğimizi, her türlü rahatsızlığımızın psikolojik temelli çıkabildiğini düşününce bana çok mantıksız gelmiyor. Batıdaki psikoterapistlerde telkin yöntemini kullanıyorlar sıkça. Aynı yöntem sırf yabancı olduğumuz bize daha egzotik gelen bir kültürden çıktı diye tapınma olmuyordur herhalde?

Bir de bale tuhaf bir şekilde kutuplaştırılmış bir dans türü bizim ülkemizde nedeni nedir, kim başlattı bunu bilmiyorum. Kemalisti de dincisi de çocuk ve din konusu bir araya gelince baleyi karıştırıyor araya. Halbuki icracısı olmak için inanılmaz disiplin ve kısıtlayıcı bir yaşam tarzını benimsemeyi gerektiren bir dans türü. Neden namaz kılan çocuğun birebir zıttı olduğuna yönelik bir algı var bale yapan çocuğun?

evet haklısınız ben bi kere bile açıp yoga nedir okumadım
dizi film vb.gördüğüm
ve eğri oturup doğru konuşlalım bizim ülkemizde 100 kişiden belki 5 i belki 6 sı bu dediğiniz doğru nefes tekniklerinigevşeme stres atma -mutlu olma diye yaptıklarnı
geri kalan sırf özenti neyi ne için yaptıklarını bilmeden
çoğu kişi dizi film özentisi ve bu tv programlarında hemen hemen hepsi nirvana ulşmak terimini kullanıyorlar ve tv programlarının amacı bu kültürü yozlaştırmak -yok etmek

artı mis gibi namaz varken ( bu inananlar için lütfen mecburmuyum vb.konularını açarak konuyu saptırmayın )

bale mevzuna gelince evet neden hep bağdaştırılıyor güzel soru
çocuğa namaz kılmayı öğrettiğimiz yaş 7 olsun ( aaaaaaaa o yaştaki çocuğa neden namaz öğretiliyor neden çocukuğunu yaşamıyor oluyor )

ancak aynı yaştaki çocuğu bale için bi yaşam tarzı derler ilgi alanım değil neden zamanı gelince kendi tercihlerini yapmıyor

yada herneyse bunu bağdaştırmak yada bağdaştırmamak değil benide İLGİLENDİRMEZ

velhasıl pin arkadaşım benim kızdığım

aaa sen neden yoga yapıyorsun sen neden bale yapıyorsun çocuklara bunu yapmaya hakkın varmı DEMİYORUM

benim sıkıntım insanların sadece Kuran öğretirken islam dinini öğretirken çocukluktan çıkarılıyorMUŞ gibi lanse edilmesi

benim sıkıntım bırakın artık bırakın çığlığı aslında

bırakın herkes kendi inancına göre hayat görüşüne göre çocuğunu yetiştirsin

gerçekten sinirleniyorum

saygı duyulsun istiyorum

hepsi BU !

aaa kafaya bak çocuk baleye yogaya gitmesin diye öz çocuğunu ne idüğü belirsiz kaçak yerlere göndermeye meraklı ne çok kadın varmış burada sonra orada başlarına bir şey gelse sevinecekler ohh çocuğumuz köpük partisinde ölmedi diye. ahh ah ne diyeyim ki elalem uzaya çıkıyor biz hala yaya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…