- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
seneye normal anaokuluna göndericem kafası karışmasın diye..ama kız erkek aynı sınıftalar ve örtü takke yok..oyun ağırlıklı ama elif alfabeside var..onu benimki öğrenemezki 4 yaşında..beş 6 yaşındakiler öğrenir sanırım..Abla bende çok biliyo değilim ama bizim buralarda var...
Biri A cemaatinin biri B hani diyon ya bazılarının başları örtülü onlar mesela daha baskın bence...
Benim kayınvaldemin hemen evinin karşısında var orası daha ılımlı normal...
Tabi ki farklı yetişiyorlar...Öğrendikleri şey aynı gibi gözüksede bence farklı ...
Bildiğim bir çocuk var o kadar etkilenmişti ki yaptığı her şeyi günah mı acaba diye korkarak yapıyordu(
beyinleri yıkanmadığı sürece faydalı tabii..o nedenle araştırmak gerek..Çok faydalı bir uygulama bu :)
Okula başlamadan dini eğitimlerini alıyor çocuklar.
Çoğu Kuranı mükemmel okuyor.
Hayata böyle başlamak ne güzel.
anaokulu yazıyor ama sübyan mektebi diyorlar çevrede..
bende öyle düşündüm..hep oyun ağırlıklı ki...cumhuriyet şarkısı öğretmişler bayrak vermişler..kız erkek birlikte..kız çocuklarının saçları toplu bile değil dağınık tokalı..ve hep mutlu geliyor..Devletin anaokulu var bende ona baktım sanırım sizin dediğiniz ondan 150 tl Meb e bağlı...
İyi birşey bulmuşsunuz bence..
Abla bende çok biliyo değilim ama bizim buralarda var...
Biri A cemaatinin biri B hani diyon ya bazılarının başları örtülü onlar mesela daha baskın bence...
Benim kayınvaldemin hemen evinin karşısında var orası daha ılımlı normal...
Tabi ki farklı yetişiyorlar...Öğrendikleri şey aynı gibi gözüksede bence farklı ...
Bildiğim bir çocuk var o kadar etkilenmişti ki yaptığı her şeyi günah mı acaba diye korkarak yapıyordu(
Hiç bir fikrim yok.
Çok faydalı bir uygulama bu :)
+1.............Engellenmeli bir an önce.
Bunun neresi faydalı ki şimdi ? Herkes çocuğunu kendi dinine,siyasi ideolojisine göre yetiştiriyor da doğru olan bu mudur,doğru olan siz misiniz herkes kendine bunu sormalı önce.
Çok faydalı bir uygulama bu :)
Kaçak kreş mi olurmuş!
Çocuklar kime emanettt hey allahım!
Eğer ki çocuğa dinini tanıtmak istiyorsan, camiye kuran kursuna göndereceksin, ben benim ailem de öyle öğrendik dualarımızı, dinimizi...
Bodrum katlarında kaçak göçek , dini eğitim adı altında kreş açılıyorsa ben bundan şüphe duyarım, sen devletinden vergi kaçır sonra gel benim çocuğuma ahlak öğret, bu nasıl bir çelişkidir!
Ortada bir örgütlenme var ve hedeflenen kitlede minik bebeklerimiz, diye düşünüyorum.
Allah böyle insanlardan tüm çocuklarımızı korusun.
iyide bundan şu çıkar o zaman yoga bale bilmem ne ilgi alanım olmadığı için pekte bilmiyorum
mademki o yaştaki çocuk bunlara karar veremiyorsa bu tarz kurslarda yasaklansın
çünkü yoga aynı zamanda Türk milletine yutturulmaya çalışılan bi tapınma şeklidir nirvanaya ulaşmak gibi
artı eğitimde 0*6 yaş çok önemli bunda hem fikiriz dimi
sen 5.sınıfta dilim dönmedi diyorsun kritik dönemi atlamışın birazda ondan
velhasıl yaş sınırının kalkması bu durumun aynı zamanda resmileşmesi demek bu herkesin yararına
çünkü bu yaş sınırı varkende yapılıyormuştur bu icraatler mutlaka
bazılara gerçekten hak yoluyla hakkıyla
bazıları ise tarikat kisvesi altında farklı bilinci çocuklara aşılayarak
çünkü inananları bu şekilde kandırmak moda olmuş
ama müslüman uyanık olacak bi ısırıldığı yerden 2.kez ısırılmayacak
okuyacak araştıracak kanmayacak
ancak 98 yılı ülkeyi öyle derinden sarstıki
unutulmaz kimse unutmaz o günleri
devam etseydi şimdiki halimizi düşünemiyorum bile
neyse çıkmam lazım hoşcakalın
sizindemi kaçak sübyan mektebiniz varBeyin yikamak gibisi yok.
Ohh tertemiz.
Ne zaman din savunucusu biriyle tokalaşsam ellerimi yıkama ihtiyacı duyuyorumBeyin yikamak gibisi yok.
Ohh tertemiz.
Erken yaşlarda din eğitimi fikri beni rahatsız etmiyor aslında. Ülkenin tüm çocuklarının ilerleyen yaşlarda ailesinin inanış, yaşam tarzı vs. dışındaki alternatifleri objektif bir şekilde öğrenme şansının bulunmayışı problem.
Konu da asıl dikkatimi çeken yoga söylemleri. Hiç ilgi alanınız olmayan bir konu üzerine bu kadar keskin fikirleriniz olması tuhaf değil mi sizce? Zaten yoga tek bir kavramı karşılayan bir kelime değil, tonla farklı türü, sadece esneklik kazanmak için fiziksel hareketlere dayananları var. Ben 9 yaşlarındayken annemle -gayet namazında niyazında bir kadındır- meditasyona dayalı olan bir türünün toplu meditasyonlarına gidiyordum arada ne tapınma ne 'nirvanaya ulaşma' diye bir tabir vardı. Temelde duyduğumuz kötü yahut aşırı hislerin ( stres, yüksek ego, aşırı suçluluk, öfke vs.) vücudumuzu fiziksel olarak etkilediği fikrine dayanan bir öğretiydi. Meditasyon olarak çeşitli organlarınıza yoğunlaşıp, gözünüzün önünde canlandırır, organı etkilediğine inanılan kötü hisle ilgili Türkçe bir mantra tekrarlardınız. - Mesela Stres:Çevremle uyum içinde hissediyorum, Öfke: Hayata barış ve sevgiyle yaklaşıyorum vs. vs. -
Ki sinir sistemimizin tüm vücuda yayılmış bir ağ olduğunu, sinirlenince el titremesi, göz seğirmesi, üzülünce mide ağrıması gibi tepkiler verebildiğimizi, her türlü rahatsızlığımızın psikolojik temelli çıkabildiğini düşününce bana çok mantıksız gelmiyor. Batıdaki psikoterapistlerde telkin yöntemini kullanıyorlar sıkça. Aynı yöntem sırf yabancı olduğumuz bize daha egzotik gelen bir kültürden çıktı diye tapınma olmuyordur herhalde?
Bir de bale tuhaf bir şekilde kutuplaştırılmış bir dans türü bizim ülkemizde nedeni nedir, kim başlattı bunu bilmiyorum. Kemalisti de dincisi de çocuk ve din konusu bir araya gelince baleyi karıştırıyor araya. Halbuki icracısı olmak için inanılmaz disiplin ve kısıtlayıcı bir yaşam tarzını benimsemeyi gerektiren bir dans türü. Neden namaz kılan çocuğun birebir zıttı olduğuna yönelik bir algı var bale yapan çocuğun?
O NASI Bİ CÜMLENe zaman din savunucusu biriyle tokalaşsam ellerimi yıkama ihtiyacı duyuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?