Tam hayalimdeki gibi bir erkek derken... mantığımla hislerim arasında kaldım. Ne yapmalı?

yildizligece8

Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2025
170
352
18
İyi akşamlar değerli hanımlar, bir konuda kendime bile dürüst olduğumu düşünmüyorum, neyin doğru olduğu konusuna cevap bulamıyorum bu yüzden dışarıdan bir gözün yorumlamasına çok ihtiyacım var. Girizgahı geç derseniz 3.paragraftan başlayabilirsiniz direkt:) Uzun gelirse de kusuruma bakmayın lütfen iç dökmesi gibi oldu biraz.

Uzun zaman önce sevgilimden ayrıldım sonra 1 yıl kadar hoşlandığım birileri oldu ama içime sinen olmadı, duygusal anlamda net değildim ve barışırız diye düşünüyordum açıkçası, sonra evlendi. Aslında bu durum çok iyi oldu çünkü başta epey üzülsem de o eski defter kapandığı ve gerçek yüzünü gördüğüm için hızlı soğudum önüme baktım.

O sıralar aynı yerde çalıştığım bir iş arkadaşımla flörtümüz oldu, güzel gidiyor gibiydi sonra araya bazı olaylar girdi çocuksu tavırları soğuttu ve yıllık izne ayrıldık derken onun tayininin çıkması da tuzu biberi oldu. Tamamen koptuk. Ben ilçede çalışıyorum geçenlerde bir arkadaşım ziyarete geldi başka şehirden. Merkezde buluşup yemek yedik ve orada bir tanıdığına rastladı. Bu kişi de meslektaşımız, 29 yaşında ve bu yıl merkeze atanmış.

Ben çocuğu gördüğüm an çok beğendim hanımlar. Gerçekten çok yakışıklı bir erkek. O an ayaküstü sohbet edip geçtik ve ben çok merak etsem de arkadaşıma soramadım onun hakkında bir şeyler. Böyle merakla geçen 2 günden sonra o bana istek attı sosyal medyadan. Kabul ettim ve birkaç gün sonra paylaştığım bir hikayeye verdiği cevapla sohbete başladık. O gün bahsettiğim arkadaşımla telefonda görüşürken laf arasında bu kişinin bahsini açtım.

Bana dedi ki "ya tamam x yakışıklılığının ve mesleğin de getirisiyle biraz egoisttir falan ama o kadar erkek saydık bak içlerinde en düzgünü o olabilir. Tam başak erkeği ama hahahaha. Hiç öyle çapkınlıklarını falan da bilmem gerçi severim ben x'i" deyip geçti. Biz o sırada x'le güzel güzel sohbet ediyoruz ve ben gerçekten çok mutluyum, gittikçe daha da etkileniyorum.

Birkaç gün sonra hafta sonu yemeğe davet etti beni ve ben o akşam arkadaşımla yine telefonda konuşuyordum.
Hoşlandığı birinden bahsederken birden "onun yanında pijamamı giyip meyvemi yiyemem ya ben her şeyime karışır, x öyle mesela. Kız 2 kilo alsa ağlar hep taş gibi istiyor" dedi. Ben "gerçekten mi ya" deyince "evet manyak işte hahaha" dedi.

Ben de bir çekindim açıkçası. Şimdi benim fiziğim düzgündür, bakımlı şık biriyim genel olarak fakat evde de saten gecelikle gezmiyorum yani. Kaldı ki hastalık dönemi oluyor, modumun düşük olduğu oluyor. Yediğime içtiğime dikkat ederim sağlıklı beslenirim ama dönem dönem pasta abur cubura sardığım da olur. Sonra yeniden dengeyi bulurum. Yani kısaca ben biraz baskı altında hissettim kız böyle deyince.

Yemeğe bahane bulup gitmesem mi diye düşündüm ama x'i gerçekten çok beğeniyorum ben hanımlar Yani dış görünüş olarak bir erkekte beğenebileceğim ve isteyeceğim her şeye sahip. Meslektaş olduğumuz için denk durumdayız. Espritüel, beyefendi tavrı da hoşuma gitti.
Hani şu cümleleri duymasaydım ve başka da bir sorun çıkmasa biz ilerlersek -şu an erken tabii ki ortada bir şey yok- ama uzun vadede ben bununla kesin evlenirim diyebileceğim bir profil. Fakat yine de arkadaşımın dedikleri rahatsız etti işte...

Bir de kendisi birkaç yıl önce daha fit imiş fotoğraflardan gördüğüm. Hâlâ gayet iyi fiziği ama kilo almış mesela en az 6 7 kilo. Ben buna zerre takılmıyorum iki hâline de okeyim ama ben aynı durumda olsam o böyle düşünmezmiş mesela kızın dediğinden yola çıkarsam.
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? Bir erkeğin dış görünüşe fazla önem vermesi kötü müdür, ileride sıkıntı çıkarır mı? Çok kafam karışık. Hislerimle mantığım arasında kaldım.

Son düzenleme:
Kızdan iyi elektrik almadım ben baktı olacak gibisiniz kötülemeye başlamış gibi. Daha yeni görüşüyorsunuz doğacağa don biçmeyin. Görüşün edin kendiniz karar verin başkasını lafıyla ipini kesmeyin. Bazı tiplerde çok oluyor böyle birisi kendi aracılığıyla biriyle tanışınca bak ya enayi miyim keşke kendime yapsaydım oluyorlar muhtemelen.

Adamdan kız arkadaşınıza bahsetmeyi bırakın öncelikle. Kız arkadaşınız da adamı beğeniyordur belki.

Başkalarının etkisi altında kalmadan adamı tanımaya bakın.

Birinin anlatmasıyla tanıyamazsın ki. Kendin bir otur konuş. Böyle şeylerin muhabbeti açılır illaki tavrından söylediklerinden anlaşılır. Evet kadının dış görünüşüne takık biriyle mutluluk zor ama bilemezsin belki esneyecek, o da seni istediği için tolere edecek. Misal benim eşim ip gibi düzenli ev ister ama karısı dağınık napsın alıştı garibim

Neden başkalarından duyduğun şeylerin etkisine giriyorsun? Önce kendin tanı. İlk buluşma ile evlilik hayali kuruyorsun kilo alırsam beğenir mi, evde rahat pijama giysem dert eder mi diyorsun ama o konulara gelene kadar daha ilişki yolunda bile değilsiniz

Kız arkadaşınızda erisemedigi ciğere mundar deme halı sezdim bunu sezen tek ben değilim .Niye bir ilişkiye birinin lafıyla yön vermeye çalışıyorsunuz hep boylemisiniz tanışıp tanımak iki kişiliktir .Ayrıca bencede insanlar özenli bakımlı olmalı her an saten gecelik değil bende sizle tanışıp 50 kilodan 200 kiloya keyfi yiyerek çıksan yada hiç kendime bakmasam dişimi bile fircalamasam birde 15 günde bir yikansam uyarmi size .Aşkınız yetermi ikimize .Kız arkadaşınıza tanımadan inanmadım nedense.Hem öyle bile olsa ne güzel formda kalırsınız işte .Ayrıca hamile yada başka sebepler hariç salmak ilk önce insana kendine iyi hissettirmez bırak karşı tarafı Yani bence şans verin o kız arkadaşa da anlatmayın Dediğim gibi insan salinca önce kendi psikolojisi bozuluyor kendini beğenmiyor ve karşısındaki ne derse desin yanlış anlıyor .Yani kendini salan insan özgüvenini kaybettiği için ilişkiyi baltaliiyor.

Bide kız arkadaşınız böyle sanki laf olsun gibi birşeyi hop söylüyor hani sanki ilişkiniz olacağını hiç hesap etmemiş gibi o çocuğun kankasi ise belki kanka modunda kalmak zorunda kalmıştır bilemem ben olsam onunla bu ilişkiyi konuşmam

Ben olsam aslında sizinle ilşki kurmaz, evlenmezdim. Birinin lafıyla ipimi kesen bir eş,yoldaş istemezdim.
Sözün özü başkasının lafıyla neden hareket ediyorsunuz. Belki öyle biri değil. Kendiniz tanıyın.

Sizin arkadaş doğrumu söylüyor nerden bilelim bu arkadaşınız kız arkadaşınız evlimi ona göre yorum yapacağım
Arkadaşım bekar, bu kişiden 2 yaş büyük. Ben çocuktan hoşlandığımı belli etmeden önce bir yoklamıştım tanıştığımız gün. "Bir şey mi var aranızda ya da oldu mu" gibisinden. Yok be arkadaşım falancayla sevgiliydiler bir dönem ayrıca ben kumral sevmem dedi ki bu konuda haklı o daha çok esmer sakallı tipleri seviyor. Bu çocuk kumral beyaz tenli. Bir de arkadaşımın epeydir hoşlandığı başka biri var zaten onun muhabbetini yaparken x de onun gibi şöyle şöyle dedi. Ama anlamadığım nokta ilk gün övmüştü, biz birbirimizi ekledikten sonra bu lafı söyledi

Yok haklısınız dediğim gibi ortada bir şey yok zaten daha çook başındayız ama ben biraz garantici biriyim sanırım. Yani her şeyin detayını öğrenip önceden araştırmak biraz huy olmuş artık. Belki de dış görünüşünü çok beğendiğim ve gittikçe de kapıldığım için ileride bir arızası çıkarsa bırakırken çok üzülürüm diye korkuyorum öncekiler gibi...

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bambaşka açıdan bakmamı sağladı. Haklısınız belki de ben geçmişte hayal kırıklığına uğradığım için şimdi birine karşı istemsizce ön yargılı yaklaşıyorumdur. Arkadaşım çocuğun bahsi ilk geçince övdü ama ileriki günlerde ben demeden lafı ona bağlayıp bunları dedi. Kendisinin hoşlandığını düşünmüyorum ama başka hoşlanan bir arkadaşı var da beni mi soğutmaya çalıştı bilmiyorum.

Keşke garantici ve tedbirli olmak bizi üzecek olayların önüne geçmemize engel olsa. Kendi hislerin, sezgilerin ve duygularınla tanımak daha keyifli olmaz mı? Arkadaşından aldığın bilgilerle uzaklaşma. Onu daha iyi tanımak için ip ucu olarak kullan.

Ben zaten onu tanımak istiyorum ve bu sözler beni çok üzdü. Bu yüzden konu açtım, direkt ipini kesmek tabii ki haksızlık. Başkasının lafı konusu da şöyle bu arkadaşım bizim camiadaki çoğu kişiyi tanır yani aşırı geniş çevreli sosyal biridir. Herkes hakkında bir şeyler bilir ve sonradan da bu anlattıklarının hep doğru çıktığını gördük bu zamana kadar. Bu yüzden çok huzursuz oldum bunları deyince

Günahını almış olmayayım genede hoşuma gitmedi en basitinden o çocukla ne konuşursa konuşsun sizi biraz tanıyan ve bunları kafanıza taktiginizi bilen arkadaş size böyle konuşmalarıı anlatmamalı kendine saklasın onla onun arasında çocuk belki söyledi belki biöyle bir şey söylemedi kız arkadaşınız yaptı bu çıkarımı nerden belli.Fazla anlatmayın fikrim bu

Bu hikaye beni 7 yıl öncesine götürdü şuan ki eşimle arkadaşım vesilesi ile tanıştım abisinin arkadaşı idi önce övmeye başladı sonra baktı biz konuşmaya başladık kötülemeye başladı annesinin bile deccal olduğunu söyledi ve ben evlendim asla ama asla anlattığı gibi olmadığını öğrendim ve sana vereceğim tek tavsiye insanlardan değil bizzat kendin tanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…