Tam şuan tıp fakültesi kazansanız gider miydiniz?

Gençsiniz , isteklisiniz çalışıp deneyin o zaman.

İşte bu görüşler de benim için çok değerli. Çünkü mesleğin ve akademisinin günümüzdeki halini gösteriyor. Çevremdeki herkes şartlar daha iyiyken ve insanlar birbirine daha nazikken yükselmişler zaten. Siz şuan doktor musunuz? Bana bir gününüz nasıl geçiyor tarif eder misiniz?

Aslında bizim de yakın bir aile dostu var örnek olarak. Ailesi zorla tıp yazdırdı resmen ve o kişinin hedefleri çok farklıydı, sonuçta yıllarca hiç sevmediği bir mesleği yaptı ve Aile hekimliğinden ileri gidemedi. Tabi isterim çocuğum tıp okusun diye ama asla baskı yapmam.

İş ağır, o kısmı ayrı tutuyorum ama her anınız son yılındaki bir lise ya da üniversite öğrencisi gibi, çabalayarak, sınava çalışarak geçecek.
Evet bitti şimdi rahatladım, diye bir şey yok.
Hep öğrencisin.
Sınavlar bitsin de biraz nefes alayım dersin ya bazen vize final dönemi, işte o dönem hiç bitmiyor.

Şuan da bitmiyorrr :)

20 lerin başlarındaymışsınız o zaman hayalinizi gerçekleştirin derim.

Doğrudur, siz doktordunuz değil mi? Fazladan tavsiyeleriniz varsa çok değerli olurdu benim için :').
Değmez asla
Şu an mesleğinde ne durumdasın aylık gelirin ne düzeyde?
Sadece üniversite okumayacaksın tıp okumak demek yeni bir hayata başlamak demek
Çünkü birlikte başka bir hayatı yürütmek çok zor.

Evli miydin?

Şuan yüksek lisans yapıyorum, çalışmıyorum. Bazen yazılım projeleri alıyorum.
Evli değilim. İlişkim var.

Ailemdeki doktorlar da böyle diyor ama işlerini sevdiklerini de ekliyorlar sonrasında.

Ben farklı bakıyorum. Kendi bölümünüz burada pek değer görmediği için büyük ihtimal bunu istiyorsunuz + bu sıralamaları yapıyorsanız zeki olduğunuzu düşünüyorum.

Yaşınız da bu geleceği garanti meslek için gayet genç artı 7 sene eklense bile maddi manevi doyuma ulaşmak için değecek bir meslek kesinlikle hazırlanıp iyi bir Üniversitede Tıp okumanızı desteklerim.

Evet, emek vermeniz gerekecek, ama hiçbir başarı emeksiz olmuyor.

Ben yapacağınıza inanıyorum.

Yapın! demorilize olmayın. Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez..

Güzel meslek birde nereye gitsen doktor olduğunu duyup şurada şu var neden acaba diyen akraba tanıdık vs ye maruz kalmasalar daha iyi olacağını düşündüğüm meslek.Adam operatör baş ağrısını soran var . Ben zeki buluyorum çoğu doktoru ortalamanın üzerinde Okumak da kolay değil çalışmakta iyi bir doktor olmayı da tus yada uzmanlığa göre ayırmiyorum pek ben.Yani bazen olmadık yerlerde daha iyi yerlerde olması gerekenlere de rast geldim.Kimi çok başarılı yetenekli olduğu halde bir sağlık ocağında calisip hastane nöbeti özel yer derdi ilede ugrasmadan tus sınavında başarılı olmak falan da istemiyor mesela .Var yani evimdir çocuktur iyi yerim böyle diyende .Sizde kendiniz bilirsiniz şartların daha iyi olmasını diliyorum önemli bir alan insan hayatı

Ailemdeki doktorlar da böyle diyor ama işlerini sevdiklerini de ekliyorlar sonrasında.
Ailedekiler akrabaysa kendilerinden iyi yada kendileri kadar olanı çekemezler hep kendilerinden geride kalsın isterler. O yüzden en son akrabaların fikrini alın.

Türkiyedeki akrabalar yurtdışında ki gurbetçiler gibiler hep zorlanıklarını söyleyip yurtdışının nimetlerinden faydalanırlar

Doğrudur, yazdığım gibi çok da bilgim yok çevremden bildiğim duyduğum kadarıyla fikrim var ama ağır bir eğitimden geçtiklerini ve zor bir meslek olduğunu biliyorum, tıp fakültesine bir hevesle girip yapamayacağım diyerek okulu bırakan tanıdıklarım var.
Huzurkovalayankus’un hayaliymiş o zaman hayalinin peşinden gitsin ama bu meslek sevmeden yapılacak bir meslek değil, hem mesleği sevmek hem de insanı sevip sabır göstermek gerekiyor, doğruya doğru insanla birebir çalışılan her meslekte ki bunun başında öğretmenler, doktorlar ve hemşireler geliyor çeşit çeşit insanla karşılaşıyorsunuz, hastane basanı da var doktoruna güleryüzle teşekkür edeni de.
Tekrar tekrar anlatmayacağım lakin rahmetli annem için hastaneye gittiğimizde sokak ortasında infaz edilerek öldürülen, hastaneye zaten ölü getirilen bir adamı diriltmeleri için hastane basıp doktorundan hemşiresine hasta yakınlarına kadar silahlı saldırıyla rehin alındığımız bir olay yaşayınca sağlıkçı olmak hiç de öyle çiçek böcek değilmiş.

Siz her yazdığınızda gerçekten Lady D ile konuşuyormuş gibi hissediyorum. Güzel bir enerjiniz var <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…