Tam Toparlandım Derken...

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.301
158
Kızlar merhabalar,

Benim derdim geçim sıkıntısı. Artık delirmek üzereyim. Tam toparladım demiştim tekrar dağıldı ekonomim. Bir çok insana göre yüksek bir maaş alıyorum. Ama bir türlü yetmiyor yetmiyor!!

Maaşımın yarısı babamın ve yaptırdığımız evin kredi borçlarına gidiyor. Kalanın yarısı da kredi kartı borcuma. Ve ben 3'te 1 maaşımla ev kirası, faturalar, mutfak masraflarını yapmaya çalışıyorum. Annem ve babamla yaşıyorum. Babam emekli ama maaşını resmen çarçur ediyor. Eve de harcıyor ama öyle saçma sapan şeylere. Kızım faturaları ben ödeyeyim demek yok. Sabah kadar tv seyrediyorlar benim mutfağım karanlık annem sürekli orada. Elektrik faturam 120-130 tl geliyor. Sürekli bulaşık çamaşır... Su faturası da coştu haliyle.. Hadi diyorum onlar neyse ama bu sefer de sürekli paramız yok, ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz modunda takılıyorlar. Babam daha 55 yaşında ve yanıma taşınmadan evvel çalışıyordu. Ama şimdi ne yaptıysak çalıştıramıyoruz. İşe girdi 1 ay geçmeden bıraktı işi. Hiç bir şekilde ne destek oluyor ne de çalışmak istiyor.

Ve benim yüksek ihtimalle çok yakında nişanım ve peşinden düğünüm olacak. Hiç bir hazırlığım yok. Elimizde birikimimiz de yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Dışarıda yemek bile yemiyorum, hiç bir yere gitmiyorum. Ayakkabılarım parçalandı onları bile yenileyemiyorum.

Bana bir yol gösterin :(

Bana da gösterin valla yav :) Maddiyat zor iş L labfaresi .
Senin maaşın iyi ve çözümün de basit.Evlenince de senden istemeyecekler inşallah.Kocan artık kocan bile olmaktan vazgeçebilir.Anlat durumu ailene,anlamazsa,bir daha anlat.İki küserler 3 barışırlar mecbuurr.
Sen bugün varsın yarın yoksun onların yanında.

açık açık konuşmalısın ailenle.nasıl onlar bu kadar vurdum duymazsa sende öyle olacaksın.acıma acırsan acıncak hale gelirsin diye bir söz vardır.onlar sorumluluklarını yerine getirirse sende kendi geleceğini hazırlayabilirsin rahatlıkla.

babana diceksin faturalar sana ait ben sadece krediyi ve mutfak masrafını öderim diye...
ademezse eğer elektrikler kesilsin bakalım sabaha kadar kim tv izleyecek...

Yetemiyorum de, elektriği de ödeme. Ben evdeyken hiç par harcamıyorum bile. Babam tv izlerken nasıl götürüyor parayı :)

Bazi seyleri odeme, para bitti de. Nasil olsa herseye yetisiyorsun diye salmis baban. Sen evlenince ne yapmayi planliyor? Hala yardim edecegini dusunuyorsa yaniliyor bence. Ki sen de etmemelisin. Hani hasta olur calismak ister ama calisacak durumda degildir ona lafim yok. Ama hem parayi carcur edip hem de butun yuku sana veriyorsa kimse kusura bakmayacak.

Bu ay mesela faturalari odeme. En fazla cezaya kalir, sonra mecbur odemek zorunda. Kendine de git en guzelinden ayakkabi al, ceyizine birseyler al. Ama ceyizini eve gosterme bence aldigin yerde kalsin, evlenince teslim alirsin.

Ama isin ilginci annen bu duruma birsey demiyor mu? Mesela bizde olsa ayni durum kizim sen ceyizini al bize bakma der. Ne bileyim...

Vallahi bu zamanin ana babalari bile bir ilginç...kusura bakmada ailen cok bencil,isyan bayragini çekmenin vakti gelmiş bence.yakinda evleniceksin birde uç beş kuruş para kenara atman gerek ceyiz alışverişleri yapman gerek ...babana şöyle yaşi genç tasi siksa suyunu cikarir hala neden sana güvenip yan gelip yatiyorrki?kesinlikle tepkini göster yoksa evlenene kadar bu boyle devam eder...

bu ay elektrik ya da su faturasını ödemeyin hatta ikisini ödemeyin, kapansın elektrik su mecbur çaresine bakmak zorunda kalacaktır babanız.
bir de çeyiz olayına girin bence. girin taksitlerin altına kimse sizden bir şey beklemek zorunda kalmasın. borcum var taksit ödüyorum dersiniz para istediklerinde.

ee babanda çok fazla dayamış kendisini sana , rahat gelmiş böyle hayat bu yaşta çalışmamakta nedemek henüz çalışabilir yaşta sende herşeye yetişmeyi ver

Kızlar merhabalar,

Benim derdim geçim sıkıntısı. Artık delirmek üzereyim. Tam toparladım demiştim tekrar dağıldı ekonomim. Bir çok insana göre yüksek bir maaş alıyorum. Ama bir türlü yetmiyor yetmiyor!!

Maaşımın yarısı babamın ve yaptırdığımız evin kredi borçlarına gidiyor. Kalanın yarısı da kredi kartı borcuma. Ve ben 3'te 1 maaşımla ev kirası, faturalar, mutfak masraflarını yapmaya çalışıyorum. Annem ve babamla yaşıyorum. Babam emekli ama maaşını resmen çarçur ediyor. Eve de harcıyor ama öyle saçma sapan şeylere. Kızım faturaları ben ödeyeyim demek yok. Sabah kadar tv seyrediyorlar benim mutfağım karanlık annem sürekli orada. Elektrik faturam 120-130 tl geliyor. Sürekli bulaşık çamaşır... Su faturası da coştu haliyle.. Hadi diyorum onlar neyse ama bu sefer de sürekli paramız yok, ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz modunda takılıyorlar. Babam daha 55 yaşında ve yanıma taşınmadan evvel çalışıyordu. Ama şimdi ne yaptıysak çalıştıramıyoruz. İşe girdi 1 ay geçmeden bıraktı işi. Hiç bir şekilde ne destek oluyor ne de çalışmak istiyor.

Ve benim yüksek ihtimalle çok yakında nişanım ve peşinden düğünüm olacak. Hiç bir hazırlığım yok. Elimizde birikimimiz de yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Dışarıda yemek bile yemiyorum, hiç bir yere gitmiyorum. Ayakkabılarım parçalandı onları bile yenileyemiyorum.

Bana bir yol gösterin :KK43:
evlen bir şekilde ve elini çek.ne yaparlarsa yapsınlar.

Sen evlenince ne olacak peki ?
Kötü alıştırmışsın aileni
Baban niye çar çur ediyo maaşını, evine baksın önce

Hayır demesini, yok demesini bileceksin kardeş.. Ne kadar ailen de olsa, insan yükü insana ağır gelir. Baban genç. Tekrar çalışma hayatına dönebilir.. Her ay maaşından 250 lira bir köşeye ayır. Düğün parası olarak.. Bir de eşya al, onun borcuna gir.. Eve para yetmeyince, baban mecbur çalışmak zorunda kalacak..

Aileniz biraz sizden gecınıyor gbi
Ben ailemın yanında kalırken aılem benden tek kurus almazdı
hatta boşanmıs olarak aılemın evıne döndum saolsunlar yıne de her ıhtıyacımı aldılar , ben de çok iyi bir firmada calısıyordum düşünün.

bence kendınızı bıraz cekın ve kendınız için borca gırın bırseyler yapın

Ceyiz borcuna girip elini birseylerden cekmek en guzeli. Hem evlilik hazirligin olur hem ailen kendine gelir

Nerdeyse aynı durumu yaşadım canım senelerce tek fark babam çalışırdı hala çalışır ama kimse görmez parayı üstüne ister evi ben gecindirdim erkek kardeşim olduğu halde kazandığını yerdi üstüne arada o da isterdi annem sözde zoruna giderdi benden almak ama eksik versem naptin derdi sonra evlenecegimi söyledim annem babamdan boşandı babasının maaşını almaya başladı tabi ben evlendikten sonra babam kardeşim evlendikten sonra ara ara yine istemeye devam ettiler en son patladim borçla evlendim bi bilezik takanim bile olmadı yeter dedim ya yetemiyorum kendime iğne alamıyorum maaş bi geliyor ertesi günü yok benden bitti sizde varsa siz yardım edin artık ben bitti şimdi devamlı yok çekiyorum yardım eden var mi 9 ay oldu daha kimseden iğne görmedim ama artık bende vermiyorum yetebiliyomus demek

Kızlar merhabalar,

Gicik oluyorum su cocuklari ise girince ustune yikilan anne babalara, siz evlenince ne halt etmeyi dusunuyorlarmis peki ? Yaptirdigi evin kredisini yine size mi odetetecekmis ? Benim bildigim insalar yaslandikca daha az harcar daha tasarruflu olur sizinki maasallah emekli maasini car cur ediyormus size guveniyor tabi. Siz o yakinda olacak nisaninizdan eminmisiniz bu kafadaki adam sizi o borc bitene kadar evlendirmez haberiniz olsun.

İnsanların sorumluluklarını üzerlerinden alırsanız taşıdığınız sürece iyi tökezleyip düşseniz bile kötü olursunuz. Anne baba bile olsa durum bu..
Kızlar merhabalar,

Evin kredilerini odeyince sana bi faydasi olacak mi? Evleniceksin sonucta, evlendiginde nolcak? Baska kardesin var mi?
Bana çok zor geldi senin durumun, ben katlanamazdım.

Babanın emekli maaşı faturalarada mutfak masrafınada yeter sen onlara karışma bunu acık acık söyle

Back
X