- 28 Ekim 2017
- 203
- 185
- 33
- Konu Sahibi zaman yolcusu11
-
merhabalar hanımlar; nereden başlasam bilemiyorum. eşimle senelerdir süren mutsuz evliliğimizi bitirme konusunda sanırım artık karar verdim. yalnız hata yapıp pişman olmamak adına bir de sizlerden fikir almak istiyorum. fikir verecek olan herkese şimdiden teşekkürler.
eşimle yedinci yılımızı bitirmek üzereyiz. çocuğumuz yok. ikimiz de 30 yaşındayız. ikimiz de çalışıyoruz.
temel problemimiz eşimin benim hayatımı kotrol etme isteği ve bana bireysel bir alan tanımaya yaklaşmaması. örnek vermem gerekirse bi arkadaşımla dışarı çıkmak istesem, kahvaltı yapmak, kahve içmek, alışveriş farketmez, beraber gideriz gitme der. ailemin yanına gidecek olsam bekle su zamana beraber gidelim der. kısacası benim etki alanında uzaklaşmamı istemiyor.
ısrar etsem çırpınsam giderim elbette. ama yoruldum basit bir olay için bile dil döküp sabretmekten. üstelik o mırın kırın edince hevesim de kaçıyor ve eskisi gibi hayattan zevk aldıgım şeyleri yapasım gelmiyor. (not: kendisi de hiç denilecek kadar arkadaşı yok, benden ayrı çok çok nadiren biriyle görüşür. ayda yılda bir)
başka bir sorunumuz eskisi kadar olmasa da kazancımıza göre bizi hiç zorlamayacak şeyleri almak istedigimde bile hesap yapması. hepsini benim için yaptıgını iddia ediyor ama. defalarca uyardım, ben bugün istedigimi yiyemeyeceksem ya da giyemeyeceksem 50 yaşımda lüks jipim olsa ne yazar. ben hediyeleşmeyi çok severim, o ise başka birine asla kıymaz.
bir diğer sıkıntı ise ikimzin hayat görüşleri. o düzenli namaz kılar, günah sayılan şeylerden uzak durmaya çalışır. bence sorun yok. ama zorla benim de öyle olmamı istiyor. kaç defa uyardım içimden gelmeden yapmak istemiyorum. sen söylediğin zaman sırf sen sus diye yapıyorum. sence daha mı iyi oluyo böyle? yok sen allah için yapıyosun der. 30 yaşındayım giydiklerime karışılması gerçekten beni rahatsız ediyor. iyice soğuttu beni dini meselelerden. buna ek siyasi meselelerde de biraz aykırıyız.
sorun bitmez.. biz şu an büyük bir şehirde yaşıyoruz. ama en büyük hayali ailesinin oldugu şehir veya oralara çıkıp çıkıp gidecek yakınlıkta bir şehirde yaşamak. bense bunu istemiyorum. belli bir hayat standardı elde etmişken neden düzenimden vazgeceyim? üstelik de o tarafları sevmiyorken.
bir başka sorun; evlendiğimizden beri ayrı yataklarda uyuyoruz. en başlarda uyku bireysel bir ihtiyaç konforunu elbette ki düşünmesi lazım diye düşünüyordum. ama insan bir sy ayrı kalacağını bildiği gece bile ayrı uyur mu? uyudu. yatak konusu açılmışken cinsel meselelere de değineyim. en baştan beri öyle bir seks düzenimiz yok. benim bu eylemden ciddi haz aldıgım olmamıştı zaten, bir kez de ayrılma süreci atlattıktan sonra iyice isteğim kayboldu. genelde bahanelerle savusturmaya calıstım. su an bir ay boyunca olmadıgı bile oluyor. belki ben istekli olsam sıklaşır evet ama istek duymuyorum ona karşı. çirkin veya bakımsız biri değil. ben de mutlu olayım diye gayret ediyor. ama sanki ev arkadaşım ya da ailemden bir akrabam gibi ona karşı hislerim. cinsel çekim yok.
evet hanımlar. kısacası ondan nefret etmiyorum. üzülmesini de asla istemem. ama düşünmekten yoruldum. bu belirsizlik nedeniyle çocuk da düşünmüyorum. hayat akıp gidiyor.
siz olsanız ne yapardınız?
20 gündür iş dolayısı ile ayrıyız. yani bugün ortaya cıkmış bir durum yok. illa akut bir olay mı beklemeliyim ayrılmak için? pat diye hazır o yokken evi terketsem çok mu mantıksız olur? yıllara haksızlık etmiş olur muyum?
(not: burda birileri boşan dedi diye boşanacak, ya da boşanma dedi diye devam edecek değilim. sadece kararımdan ileride pişman olmamak adına son kararımı vermeden önce başka fikirler arıyorum.)
Bence tamam.
Fakat bu adamın görüşlerini, yaşam tarzını evlenmeden önce bilmiyor muydun?
Anlattığınız kadarıyla anlaşabildiğiniz hiç bir konu yok
Arada cinsellik de yok
Görüş farklılıkları var şu durumda uzatmanın anlamı yok bence
Ama o yokken evi terk etmek çok sevimli bir hareket değil, oturup konuşun medenice ayrılın
Ha derseniz ki eşimde bu medeniyet yok olay çıkartır o zaman o yokken gitmek daha doğru olur
Namaz dışında olan konular beni bile gerçekten yordu ve gerdi heleki ayrı yataklarda yatılması Arkadaşım neden bu adamla hala ayni evin içinde yaşam savaşı verip kendini çürütüyosunki diyesim var sana. .
23 yas evlenmek icin cok erken bir yas bence. Muhtemelen ikiniz de tecrubesizken evlendiniz,baska insanlari tanimadan bir eve girmek zorunda kaldiniz. Eger boyleyse gercekten zor cunku insan bir sure sonra sıkılıyor haliyle. Aranizda cinsel cekim yok, sizin secimlerinize ve zevklerinize saygisi yok,kisacasi birbirinize kattiginiz bir sey yokken evli kalmanin cidden manasi yok bence de. Hakkinizda hayirlisi olsun,insallah en mutlu olacaginiz sekilde neticelendirirsiniz olayi
Oyun bozmak gibi bir şey yok.çok haklısınız. ben de düşündüm bunu çok defa. ama sevgililik döneminde herşeyi benimle yapmak istemesi tatlı gelmişti. hesaplar ayrı iken istedigimi alabiliyordum. dini hassasiyetleri ise evlendikten sonra arttı. öncesinde böyle değildi. yani öncesinde anlayamadım ne yazık ki. simdi ayrılmaktan çekindiğim temel problemlerden birisi de bu. ona göre sorun yok. ben oyunu bozuyor olacağım.
Valla siyasi gorusu dini gorusu kiskancliklari cimriligi ailesine yakin yasama istegi vs vs.
Bunlari evlenmeden once hic mi bilmiyordunuz?
Neden evlendiniz bu kadar size gore aykiri bir adamla?
Neyse olan olmus
Su anki duruma gore mutsuzsunuz.
Kocanizi seviyorsaniz bence oturup acikca konusun.
Oturun masaya anlatin;
Yani bu sekilde mutlu olmadiginizi, onun bir sekilde degismesi gerektigini akdi halde yol yakinken ayriligi dusundugunu acikca soyle
Acikca ama .
Duruma gore bakarsiniz
Belki degismek isteyecek
Belki seni kaybetmek istemeyecek
Ama.ben boyleyim kabul edersen et. tarzinda yaklasirsa bence hiiiiiic uzatma bu isi
Yaşamak istediğiniz hayatlar birbirinden oldukça farklı. Birbirinden farklı kişiler de gayet evli kalırlar ve mutlu da olurlar ancak hoşgörü varsa ve birbirlerini kendilerine benzetmeye çalışmıyorlarsa.
Bu sorunlarınızı bu kadar yılda elbette konuşmuşsunuzdur ancak madem sonradan pişman olmak istemiyorsunuz,bir aile terapistine gidip onu da deneseniz mi diye düşündüm.Ama orada her şeyi ayrı yataklarda uyumanıza kadar her meselenizi açık açık çözmeye çalışmanız gerekiyor.
Sadece şunu merak ettim,evlenmeden evvel de eşinizle farklı mıydınız? Sonradan mı farklılaştı hayat tarzlarınız?
Oyun bozmak gibi bir şey yok.
Mutsuzsan devam etmemelisin.
Cinselliğin bile olmadığı evlilikte iki kardeş gibi yaşamanın ne anlamı var?
Evlenmeden önce dinî ve siyasi görüşleri nasıldı?
Neyse, geç de olsa uyumsuz olduğunuzu anlamışsınız. Söyledikleriniz çok ciddi sorunlar. Sizce bu evlilik bitmiş zaten. Ancak bildiğim kadarıyla evi terk edip giden eş, boşanma davalarında dezavantajlı oluyor. Ona göre hareket edin.
Tabiki de kimsenin söylediği senin yapacağın şeyi etkilemesin.
Evliyken ayrı yatakta yatmak (tamamen benim fikrim) çok yanlış geliyor bana. Çünkü ben affedilmeyecek sorunlar olmadığı sürece ne yaşanırsa yaşansın gece yanyana uyumanın mutlu evliliğin yöntemi oldığunu düşünüyorum.
Sizin her türlü düşünceleriniz birbirinden çok farklı. Cinsellik, kıskançlık vs bu tarz sorunlar illaki düzelir de aynı evin içinde karı kocanın farklı siyasi ya da dini görüşü olup da mutlu olduklarını ve düzeldiklerini görmedim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?