- 11 Ekim 2017
- 1.333
- 2.637
- 133
- Konu Sahibi zaman yolcusu11
-
Aldatma şiddet yoksa problemleri halledebilirsiniz. Giyim kuşam konusunda çoğu kişi yaşıyor bunu. Anlamıyorum şunu evlilik bitmemeli hemen. Deseydiniz ki psikolojik hasta aldattı şiddet var, direk tamam derdim ama düzeltmeye çalışın bence. Bende 23 yaşındayım. Ailem 30 senelik evli. 5 sene hastalık geçirdim. Annem babam bir kere konuşamadı. Tedavimde annem benimleydi. Yatak odasını halledersiniz. Dini yönden de tamam soğudunuz davranıştan ama siyasi ve dini inanç ayrı olsa bile saygı olunca aşılır. Ben boşan diyenleri anlamıyorum. Ya sizi döven sabahlara kadar gezen içen eğlenen kötü bir eşiniz olsaydı. İnşaAllah hakkınızda hayırlı olsun
Niye evlisinizki? Gram zevk yok yazinda.. cocukta yoksa.. yasinda tam guzel yas.. onunde bi 30 yil daha bole olsun istemezsin sanirim
namaz kılmak dinimizce cok onemli, ahiret ve dunyadaki zaman kavramı aynı degil ve namaz kılmayanların gayya vadisine atilacagı soyleniyor öte yandanMuminin 112 ve 113. ayette Allah buyuruyor ki "Dedi ki: “Yeryüzünde kaç yıl kaldınız?”Onlar, “Bir gün, ya da bir günden daha az bir süre kaldık. Hesap tutanlara sor” derler.Ben namaz kılmayanlara bunları soylerim kilip kilmamalari kendi bilecekleri bir durum.esiniz sizin ahiretinizi dusunuyor iyi niyetli sadeceevlenmeden önce inançlı biriydi ama ekstra bir ibadet takıntısı veya bana karşı baskısı yoktu. kendi nefsini kırıp yapabildiklerini benim de yapmamı istiyor. eskiden yapmadıgını düşünmeden. ben bir şeylerle ugrasırken pat diye hadi kalk namaz kıl diyor. tamam sunu yapıyım diyorum. tepemde bekliyor. kılmazsam ciddi hır gür çıkarıyor. valla nefret ettim. o gittiğinden beri bir tek namaz kılmadım. hala telefonda konusunca ben yatıyorum sen de yatsıyı kıl mutlaka vb. şeyler söylüyor. kilometrlerce öteden.
Bir kocanin gorevidir Allah in emirlerini hatirlatmak cunku sorumludur vebali vardir.
Kimileri de sizin esiniz gibi es ister.
Burda ayrilmasi gereken o kadar ciftin arasinda sizin sorununuz bana cok buyuk gorunmedi.
Tamam asiriya kacan seyler olabilir ama bence bitirmekten ziyade uzlasmaci olunmali.
Ne esler var yagmurdan kacarken doluya tutulma riski var .
Herkes mukemmel uyumu yakalamayabilir..
Bu dunya gecici.
Ama biz hep bi kere geldik yasayalim diyoruz.
O tarafi unutmadan yasayabilsek keske.
Tabi kimse kimseye zorlama yapamaz ma dedigim gibi bundan mesul evin erkegi.
Oo ne sorunlu kocalar varken sizin esiniz dogru olan seyleri yapmaya yaptirmaya calisiyor.
Sizin atacaginiz adimlarla cinsellik duzelebilir .
O bosanma sebebi olabilir ama diger seyler bana iyilik istemekten baska bisey olarak gelmedi.
Ki siz bu evliligi sürdürme cabasina girip kocaniz için olmasa da Allah rizasi icin uyum sagladiginizda gercek olan dunyayi kazanmada buyuk ilerleme kaydedersiniz.
Ben de beni gercek anlamda dusunup ahiretim icin birseyler yapmaya tesvik eden bi esim olsun isterdim.
Kimileri sizin yapacaginizi da yapmaniza engel oluyor az cok.
Zorlamasi hos olmayabilir ama bi sekilde bunlari atlatabilirsiniz diye dusunuyoru.
Yagmurdan kacarken doluya tutulmazsiniz umarim.
Siz yine calisabiliyorsunuz bazi esler istemez ve kocayi dinlemek gerekiyor.
Tabi isin ayrintilarini bilmeyen hanimlar bbska şeylerden bahsedebiliyor.
Dunyadan cok ahireti istemek belki de iki tarafta huzurlu olmamizi saglar.
Cozum arayin bitirmeyin....
Böyle hayat geçmez. Ayrılmak için sebep yok gibi dursa da aslında devam etmeniz için bir sebep yok. Yine de öncelikle konuşun bu şekilde devam edemediğinizi söyleyin. Belki biraz çaba gösterebilir siz de yeniden düşünmüş olursunuz. Bilemedim.
Din ve siyaset hassas olduğum noktadır. En ufak bir zorlama hissetsem isterse 5 çocuğum olsun, aşkımdan ölüyor olayım uçar giderim oradan.
Konu sahibi, eşinize üzülüp devam etmeyin. Bu şekilde siz mutsuz bir yaşam süreceksiniz. Onun istediği hayatı değil kendi istediğiniz hayatı yaşayın.
Ama olamayacagina kesinn inaniliyorsa esiniz de kendine uygun birini bulup cok daha mutlu olabilir mutlu edebilir ..
Kader kismet ve hayirlisi hakkinizda Ins.
Eşini sevmeyi denesen?? Neden yuvanı dagıtmak istıyorsun aslında herşey kadının elinde erkeğini rezilde eder vezirde bak ben eşimi okadar çok değistirdimki bambaska oldu yani o kıskanç adam gitti oyle karışmıyor artık bana bence eşini azda olsa seviyosaan ilişkinizi kurtar sen anladıgım kadarıyla bunalmıssın tükenmişsin ama yapma boyle biraz iyi yanlarını düşünebilirsin tavsiyem bunlar düzelebilcek aşılabilcek şeyler benimde çocugum olduktan sonra düzelmeye basladı şimdi mesela tek basıma gezemeye falan gidebilirim önceleri tek gitmemi istemez heryere onla gitmemi isterdi kıyafet konusunda da daha esnek oldu çok şükür
Konu sahibin eşi sizin için ideal olabilir fakat bu herkes için geçerli değil ki. Herkes sizin kadar dindar değil ve olmak zorundada değil.
Mesela tam tersi olsa ve eşiniz alkol içse ve size içmeniz için baski uygulasa hoşmu? Kapaliysaniz, açilmanizi istese hoş mu? Ve sayamadiğim bir çok örnek.
Evlilikte ayni hayat görüşü paylaşmak çok önemlidir. Kişisil alanin olmasi, istediğin şekilde arkadaşlar ile buluşmak. Bunlar benim içinde ve konu sahibi içinde çok önemlidir anladiğim kadari ile.
Ille fiziksel şiddet yada aldatmaya gerek yok. Konu sahibinin yaşadigi zaten psikolojik şiddet. Istemediği hayata zorlaniliyor. Mutsuz. Bunlar insani çok yipratir.
zaman yolcusu11 Bence pek umut kalmadi. Evlilik terapisti olmayan birşeyi yaratamaz. Boşanmak için her zaman bir tarafin kötü olmasina gerek yok. Eminim eşin aslinda iyi birisidir fakat eş olmak için bazen yeterli değil. Oda onu mutlu edecek birini hak ediyor, sende. Boşanmak, ikiniz içinde en iyisi olur.
namaz kılmak dinimizce cok onemli, ahiret ve dunyadaki zaman kavramı aynı degil ve namaz kılmayanların gayya vadisine atilacagı soyleniyor öte yandanMuminin 112 ve 113. ayette Allah buyuruyor ki "Dedi ki: “Yeryüzünde kaç yıl kaldınız?”Onlar, “Bir gün, ya da bir günden daha az bir süre kaldık. Hesap tutanlara sor” derler.Ben namaz kılmayanlara bunları soylerim kilip kilmamalari kendi bilecekleri bir durum.esiniz sizin ahiretinizi dusunuyor iyi niyetli sadece
Ne kadar kötü kocalar var dünyada, en azından seninki seni dövmüyor, aldatmıyor diyenleri de hiç anlamıyorum kusura bakmayım. Dayak, ihanet evlilikteki en kötü senaryolardır ama tek mutsuzluk sebebi bunlar değildir. Bir kadın ne manevi ne de cinsel yönden tatmin bulamıyorsa, olsun en azından dayak yemiyorum diye evli kalmaya çabalayamaz. Konu sahibi eşiyle aynı dini hassasiyeti paylaşmıyorsa, eşinin sürekli dini “görevler” konusunda ona baskı yapması, kocalık görevi falan değil manevi tacizdir. Her bireyin aklı ve vicdanı kendine yeter. Konu sahibi, dini meseleler haricinde senin hikayeni kendiminkine benzettim. Özellikle cinsellik konusunda. Eski eşime karşı sıfır çekim hissediyordum ama cinsellik her şey değil vs diye oyaladım kendimi. Aynı senin gibi, boşanmak için çok kötü şeyler yaşamak gerektiğini düşünürdüm. Bırakırsam kocam mahvolur diye ona da çok acıdım, yılların hatrı var vs dedim. Ama bunlara hiç gerek yok. Evlilik ev arkadaşlığı değil malesef. Yeni bir çift olsanız sabredin derdim ama cinsellik konusu 7 yıldan sonra pek düzelmez bence. Hiç bir yönden tatmin etmiyor bu adam seni, o yüzden bence tamam demelisin.
Amacım tekrarlayarak sizi sıkmak degildi aslında ama hakkinızda hayirlisi olsun insallah vereceginiz karar sizin ve esiniz icin iyisi olurnamazın gerekliliğini bilecek yaştayım. bana gerekliliğini hatırlatmasında sakınca yok. beni zorlaması sorun. hani şu dinde olmayan şey...
Amacım tekrarlayarak sizi sıkmak degildi aslında ama hakkinızda hayirlisi olsun insallah vereceginiz karar sizin ve esiniz icin iyisi olur
İnsanın kişiliği yaşam biçimi ömür boyu ufak ufak değişiyor ama esasların oturması 30’u buluyor. Genç evlenince bireylerin kişiliği ya farklı yönlere doğru gidiyor ve boşanıyorlar (ya da mutsuz evlilikler sürdürüyorlar) şanslı azınlıktaysalar aynı yönde değişip iyice bağlanıyorlar birbirlerine. Bu yüzden oyunu bozuyorum diye suçluluk duymayın önünüzde uzun bir ömür var bence eşiniz de öyle aşırı mutlu değildir böyle bir evlilik hayatında. Boşanın ikiniz de kendi mutlu olacağınız yollarda yürüyünçok haklısınız. ben de düşündüm bunu çok defa. ama sevgililik döneminde herşeyi benimle yapmak istemesi tatlı gelmişti. hesaplar ayrı iken istedigimi alabiliyordum. dini hassasiyetleri ise evlendikten sonra arttı. öncesinde böyle değildi. yani öncesinde anlayamadım ne yazık ki. simdi ayrılmaktan çekindiğim temel problemlerden birisi de bu. ona göre sorun yok. ben oyunu bozuyor olacağım.
İnsanın kişiliği yaşam biçimi ömür boyu ufak ufak değişiyor ama esasların oturması 30’u buluyor. Genç evlenince bireylerin kişiliği ya farklı yönlere doğru gidiyor ve boşanıyorlar (ya da mutsuz evlilikler sürdürüyorlar) şanslı azınlıktaysalar aynı yönde değişip iyice bağlanıyorlar birbirlerine. Bu yüzden oyunu bozuyorum diye suçluluk duymayın önünüzde uzun bir ömür var bence eşiniz de öyle aşırı mutlu değildir böyle bir evlilik hayatında. Boşanın ikiniz de kendi mutlu olacağınız yollarda yürüyün
Bence buhrandasınız ikinizde birbirinizin kalbini kazanmak için çaba göstermiyorsunuz gibi geldi bana. Çok büyük bir derdiniz yok önce şükredip sonra çare aramalısınız. Bi karar vermekte kararsızsanız bakara suresini türkçe okuyup bitirdikten Sonra karar vermeni tavsiye ederim. Daha mantıklı düşünebiliyor insan o şekilde umarım hayatınız yoluna girer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?