tamam mı? devam mı?

Ne kadar kötü kocalar var dünyada, en azından seninki seni dövmüyor, aldatmıyor diyenleri de hiç anlamıyorum kusura bakmayım. Dayak, ihanet evlilikteki en kötü senaryolardır ama tek mutsuzluk sebebi bunlar değildir. Bir kadın ne manevi ne de cinsel yönden tatmin bulamıyorsa, olsun en azından dayak yemiyorum diye evli kalmaya çabalayamaz. Konu sahibi eşiyle aynı dini hassasiyeti paylaşmıyorsa, eşinin sürekli dini “görevler” konusunda ona baskı yapması, kocalık görevi falan değil manevi tacizdir. Her bireyin aklı ve vicdanı kendine yeter. Konu sahibi, dini meseleler haricinde senin hikayeni kendiminkine benzettim. Özellikle cinsellik konusunda. Eski eşime karşı sıfır çekim hissediyordum ama cinsellik her şey değil vs diye oyaladım kendimi. Aynı senin gibi, boşanmak için çok kötü şeyler yaşamak gerektiğini düşünürdüm. Bırakırsam kocam mahvolur diye ona da çok acıdım, yılların hatrı var vs dedim. Ama bunlara hiç gerek yok. Evlilik ev arkadaşlığı değil malesef. Yeni bir çift olsanız sabredin derdim ama cinsellik konusu 7 yıldan sonra pek düzelmez bence. Hiç bir yönden tatmin etmiyor bu adam seni, o yüzden bence tamam demelisin.

Kendiniz nasıl mutlu olacaksınız öyle yapın çünkü daha ne kadar mutsuz bir hayat sureceksiniz. Hayat kısa size değer veren sizi anlayan bir insan ile birlikte olun.

teşekkür ederim öncelikle.

farketmediğiniz şey ben ilişkimi düzeltmeye çalıştım.

saygı olursa aşılır demişsiniz ama saygı özgür bırakarak olur. ben zaten ona saygı duyuyorum. ama o bana tercih etme şansı vermiyor.

döven içen eden koca demişsiniz.. bahsettiginiz gibi bir eşim olsaydı burada kimseye sormadan direk boşanırdım zaten.

namaz kılmak dinimizce cok onemli, ahiret ve dunyadaki zaman kavramı aynı degil ve namaz kılmayanların gayya vadisine atilacagı soyleniyor öte yandanMuminin 112 ve 113. ayette Allah buyuruyor ki "Dedi ki: “Yeryüzünde kaç yıl kaldınız?”Onlar, “Bir gün, ya da bir günden daha az bir süre kaldık. Hesap tutanlara sor” derler.Ben namaz kılmayanlara bunları soylerim kilip kilmamalari kendi bilecekleri bir durum.esiniz sizin ahiretinizi dusunuyor iyi niyetli sadece

umarım siz bahsettiğiniz gibi bir eşe sahip olursunuz. görevi beni uyarmak beni zorlamak değil. üzerine düşeni yapar ötesini ben bilirim. karar verip uygulama kısmı da ona ait olsaydı allah kadına ayrıca irade vermezdi değil mi?

konuşmaktan başka çözüm kalmadı zaten. ben de bilemiyorum inanın. söylenecek çok bir söz kalmadı..

teşekkür ederim önerileriniz için. dikkate alacağım.

Ama olamayacagina kesinn inaniliyorsa esiniz de kendine uygun birini bulup cok daha mutlu olabilir mutlu edebilir ..
Kader kismet ve hayirlisi hakkinizda Ins.

onun da mutlu olmasını istiyorum zaten. kendisine de söledim. senin istedigin hayatı yaşayarak seninle çok mutlu olabilecek, seni benden daha fazla mutlu edebilecek insanlar var. ama dinlemedi.

inanın çok denedim. zorla güzellik olmuyor.

beni çok iyi anladığınızı düşünüyorum. içimi ferahlattı bu. yalnız değilim düşüncemde diye.
çok teşekkür ederim. umarım ikimizin de kalan ömrü geçenden daha güzel olur.

namazın gerekliliğini bilecek yaştayım. bana gerekliliğini hatırlatmasında sakınca yok. beni zorlaması sorun. hani şu dinde olmayan şey...

çok teşekkür ederim yanıt için. üç defa okudum. arada yine okuyacağım. umarım siz de hiç pişmanlık duymazsınız attıgınız adımlardan.

namazın gerekliliğini bilecek yaştayım. bana gerekliliğini hatırlatmasında sakınca yok. beni zorlaması sorun. hani şu dinde olmayan şey...
Amacım tekrarlayarak sizi sıkmak degildi aslında ama hakkinızda hayirlisi olsun insallah vereceginiz karar sizin ve esiniz icin iyisi olur

İnsanın kişiliği yaşam biçimi ömür boyu ufak ufak değişiyor ama esasların oturması 30’u buluyor. Genç evlenince bireylerin kişiliği ya farklı yönlere doğru gidiyor ve boşanıyorlar (ya da mutsuz evlilikler sürdürüyorlar) şanslı azınlıktaysalar aynı yönde değişip iyice bağlanıyorlar birbirlerine. Bu yüzden oyunu bozuyorum diye suçluluk duymayın önünüzde uzun bir ömür var bence eşiniz de öyle aşırı mutlu değildir böyle bir evlilik hayatında. Boşanın ikiniz de kendi mutlu olacağınız yollarda yürüyün

Bence buhrandasınız ikinizde birbirinizin kalbini kazanmak için çaba göstermiyorsunuz gibi geldi bana. Çok büyük bir derdiniz yok önce şükredip sonra çare aramalısınız. Bi karar vermekte kararsızsanız bakara suresini türkçe okuyup bitirdikten Sonra karar vermeni tavsiye ederim. Daha mantıklı düşünebiliyor insan o şekilde umarım hayatınız yoluna girer

çok mantıklı. beni, bizi anlatıyor yazdıklarınız. çok teşekkürler..

teşekkür ederim öneriniz için. ben d eöyle umuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…