Tamamen sildim artık.

kimsenin sana söyleyecek sözü yargılamaya hakkı olmadığını düşünüyorum ki uzaklaş bence de benzer durumdayım annem öldü babamla o yüzden hep dediğim bir söz var 'herkes çektiğini bilir.' dışardan laf söylemek kolay geliyor hayatı normal olan insanlara
 

Amin. Ben elalem ne der aşamalarını geçtim. Benimki bir de kötü gösteriyordu beni. Oğlunun ve kendinin yaptıklarını saklayıp bana iftira attığını bilirim. Bir de bu kadın ünv mezunu yurt dışında yaşamış bir kadın. Sorsan çok aydın geçinir. Allah öncelikle vicdan versin insana. Duana da amin, Allah'tan bulsunlar.
 
tenzih ederek yazıyorum..köpeğin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı diye bir söz var..sanıyorsunuz mu her doğuranın bedduası kabul oluyor..böyle düşünmeyin lütfen

Bilmiyorum gerçekten hayatım boyunca aman anne baba bedduası almayayım diye uğraştım ama olan bana oldu. Hala da salak gibi taşıyorum o korkuyu içimde.
 


Ben de dedim şimdi analık hakkı ödenmezciler gelir diye ama sağolsunlar ekstra açıklama yapmama gerek kalmadan anladılar beni. Yaşayan bilir evet, nasıl ağır bir şey olduğunu hayatı boyunca aile desteği görmüş birine ne kadar anlatabilirsin?

Şu an neredeyse tüm akrabalar benim tarafımda çünkü bazı şeyleri açık açık gördükten sonra annem kandıramadı onları.
 
aslında anne mevzu konuları en zor olanlar mesafe koymak iyi annende bir düşünsun hep sen haksız olamazsın. ama her daim üüzüleceksın ancak annen hastalandıginda anlayacak gerçekleri
keşke paralar konuları kArıştıolmasaydı haklıyken haksız durumu düşeceksin
 
aslında anne mevzu konuları en zor olanlar mesafe koymak iyi annende bir düşünsun hep sen haksız olamazsın. ama her daim üüzüleceksın ancak annen hastalandıginda anlayacak gerçekleri
keşke paralar konuları kArıştıolmasaydı haklıyken haksız durumu düşeceksin
 
Anneniz bi garip... Alın hakkınızı bedduasındanda korkmayın.sinir oluyorum böyle evlat ayıran insanlara...
 

Hastalansa bu sefer de ben hayırsız evlat olurum. Tribi bir tek bana atar. Çünkü diğer evlatları melek, bakamazlar ona. Ben şeytanım, mahkumum onun işlerini görmeye. Yani öyle bir durumda bile anlamaz gerçekleri falan. Daha da bilenir hatta.

Bu saatten sonra da kimin beni haksız gördüğü zerre umurumda değil. Ben kendimi onlar için paralarken bile haksızdım zaten. Tek korktuğum beddua.
 
resmen icimi acitti yazdiklarin bende hamileym 4aya yakindir yatyorum fusuk riski var annemin evindeym bana da esime de bebek gibi bakiyo allah razi olsun ona ragmen cok zor.allah yardimcin olsun belli ki cok guclu birisin kendini hic uzme herkese hak ettigi kadar saygi ve deger goster ki uzulme insaallah saglikla bebegini kucagina alirsin
 

Allah razı olsun. Rabbim bizlere hayırlı, sağlıklı evlatlar ve onlara hakkıyla analık yapmayı nasib etsin.
 
Ömrüm boyunca anne baba desteğini tam almış biri olarak yazıyorum bunu. Annelik kutsaldır diye zırvalamıcam yani.
Sizi anlamamış değilim. Aksine her doğuranın "anne" olmayacağını görüyorum bu duyduklarımla.

Haklarınızı alın ve minnet etmeyin artık.
Allah evlat ayıran, doğurduğuna manevi eziyet eden o anneyi görüyor, sizi de görüyor.
Siz iyi bir anne olun, gerisi Allahın takdiri.
Yaşadıklarınız kolay değil. Ama vardır bir hayır deyip yolunuza, kendi kurduğunuz aileye bakın, mutlu olun inşallah.

Haksız yere edilen beddua da döner dolaşır sahibine bulaşır, endişe etmeyin.
 
Anneniz neden sadece size böyle davranıyor. Hem de en fedakar çocuğu siz iken? Diğerlerini kolluyor, beklenti içinde değil ama konu siz olunca hem her işine koşturuyor hem de sizi ihmal ediyor, en küçük şeyde karşınızda duruyor. Aklım almıyor. Acaba üvey misiniz? ya da annenizce affedilemez bir hata mı işlediniz eskiden? sizi itham etmek için söylemiyorum sadece kafamda bu sorulara cevap bulamadım bir türlü.
 
Şu konuda kendimi gördüm.. Babamdan kalanların kirasını annem alıyor. Bana bir şey vermiyor.Her şey bir yana kaldırdımm hamileyim çalışıyorum ve zor oluyor anne gel iki kap yemek yap dedim. Daha çok kavga ettiik.
Bende çok içerleniyorum çok yanlız kaldımm. Ve yanlızlıktan etrafa saldırıyorum..
 
su konuları görünce yalnız olmadığımı gorup sevınıyorum ama korkuyorum da bıtek benım aılem de değil komple aıle kavramı değişmeye başlamış. anne olunca çocuklarıma ıstemeden bunları yasatmaktan korkuyorum.
 
P pinkpin canim öncelikle hayirli olsun. Saglikla kucağına alirsin insallah.
Bu durum bi bakima daha iyi olmus zaten sağlıklı bir iliskiniz yok. Kestirip atmak da bir tedavi. Benim annem kardesi ve esiyle surekli sorun yasiyor bunu da hem bize hem babama yansitiyordu. Ne zaman dedi "ne ölüme gelin ne dirime" o zaman rahatladi. Evet basta üzülüyor kafasına takıyordu ama zamanla birakti.

Allaha havale et ve bebegin icin dusunup uzulmemeye çalış
 

Neden? Benim senelerce cevabını aradığım soru :)

Zamanında bir sapık musallat olmuştu bana, kendi çapında araştırmalar yapmış o zaman. Sen üveysin demişti bir keresinde:)) Olur mu? Olabilir. Ama sanmıyorum. Babama da anneme de fiziksel olarak benziyorum. Annemin ikinci evliliği ama. Babamdan önce başkasıyla evliymiş o adamcağız da şehit edilmiş. Onun kızı olsam sevinirdim yani:))

Ben daha çok annemin beni rakip olarak görmesine bağlıyorum. Bazen bazı şeyleri haketmezsiniz ama kaçınılmaz olarak yaşarsınız. Ara ara söylerdi mesela sen bizim deneme tahtamızdın hahahaha şeklinde. Yani ben denenecek bir kobaydım, ama diğerleri masum melekler.

Bir de annem hiçbir başarımdan hoşlanmaz, hep kendisiyle kıyaslardı beni. İşte ben daha iyisini yapmıştım, ben daha şöyleyim daha böyleyim gibi. Örneğin bir arkadaşım gelirdi eve, sohbetimizin ortasına dalar, kumandayı eline alır, arkadaşımla plan yapıp beni saf dış bırakmaya çalışırdı:))) Yakın arkadaşlarım iyi bilirler mesela annemi. O yüzden fazla muhattap olmak istemezler.

Sorunuzun net bir cevabı yok, çünkü ben de bilmiyorum üzgünüm:))
 

Başkasında okumak değişik oluyormuş.. Allah yardımcımız olsun kader arkadaşım. Bizim de mükafatımız büyük olur inşallah. Ben de sana tavsiye vereyim:) Annenle ilişkini mümkün mertebe en aza indir. Benim gibi tamamen kes demiyorum bak çünkü gerçekten kaldırması zor bir yük. En zoru da kabullenmek.


Senin konuna bakamadım henüz ama önceki konularından hatırlıyorum seni. Sizin problemlerinizin daha aşılabilir olduğunu düşünüyorum. Haklısın günümüzde o eski fedakar anne kavramı giderek azalıyor. Sen yine de annenle aranı iyi tutmaya çalış. Daha sizin bağlar sağlam:)


Sağol karanfilim Allah razı olsun. Kesinlikle kestirip atmak iyi geldi bana. Üzerimden bir yük kalktı sanki. Ne acı anneciğin de aynı şeyleri yaşamış. Allah bundan sonra huzur ve mutluluk versin inşallah.

Kaç sene geçti üzerinden? Annende herhangi bir pişmanlık var mı? Ya da benzeri bir iç acıma durumu falan?
 
Yaklaşık 3 yil oluyor. Cok rezillikler yaşandı biz de dahil olunca annem kaldiramadi artık. Annemde degil de dayimda ve yengemde asiri derecede pismanlik var. Arada arıyorlar ama annem tamamen sildi. Kafam hic olmadigi kadar rahat bir daha o duruma dusmek istemiyorum diyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…