- 20 Ağustos 2016
- 774
- 3.002
- 113
Tanımadığı bir kadına "kadınlı erkekli otellerde, iş seyahatlerinde ne işin olur?" diye soran birinden bahsederken önyargılı kim tartışmayalım bence.ben kizim olsa ya da arkadasim soguk bakarim. ulkemizde kadinlarin maruz kaldigi durumlar belli. basina bisey gelir diye korkarim. bu acidan bakmis olabilir gorustugunuz kisi. belki de derdi karsisindakini bunaltmak degildir. emim misiniz kafa yapisindan. on yargili da olabilirsiniz
Yani iyi tarafından bakarsak şanslıymışsın, kendine alıştırdıktan sonra çıksaydı bu huyları ayrılırken çok üzülecektin. Vallahi ben hiç bayılmam böyle tiplere, dedim ya tam dayaklık diye. Iıhhh bizden uzak olsunlar.yok, yaşayamam. diğer özellikleri iyiydi ama, bunda sorun yaşamasaydık devam ederdim sanırım.
böyle erkeklere bayılan kadın çok. ben yanına bile yaklaşmam, iyi ki erken gösterdi yüzünü. :)
bir daha konu açmadan önce size sorarım.laf olsun diye konu aciyosunuz sonra bozuluyosunuz cevaba.
zaten sizin anlamanızı beklemiyorum sizi yorumlarınızdan az çok tanıma talihsizliğine düştüm maalesef.Ne var adam sormuş aklına takılan mevzuları. Ayh yani kusura bakmayın da.Nedir bu özgürlük ayakları.Evlenince erkeklerle seyahat etmeni kabul edecek koca bulana kadar bekle. Ötekini de anlamadım hala haber et demiş .ne saçma.
fikirlerini savunurken kadınları aşağılama hakkı yok ama.Anlamadim.. Fikirleriniz uyusmayabilir ama onunda fikirlerini savunma hakki var. Sirf sana sirin gorunecek diye rol yapsaydi asik olsaydin aradan 6 ay gecseydi vayh efendim bu adam kro cikti diyecektin. Durust davranmis begenmez gorusmezsin o ayri. Ama adam durust.
sorun tercih sunması değil ki. seyahat meselesini uygun bulmayabilir, kendisi öyle birini istemiyor olabilir bu çok normal. çok zor iş, nasıl yapacaksın, zorlanırsın dese ameanna, başımın üstünde yeri var. mesele iş bulunması ya da bulunmaması da değil. bakın zorluk çekmek başka, sırf "kadınız" diye "ne işin var, macera arıyorsun" demek başka. adam cinsiyetçilik yaptı ve ben bu zihniyetten iğreniyorum, anlatabildim mi? ben sırf kadın oldum için seçimlerime saygı duyulmaması, küçümsenmesi, 24 yaşında olmama rağmen iş tercihim için "ailen buna nasıl müsaade ediyor" demesi beni rahatsız etti. kimse benim karşımda beni sırf cinsiyetimden ötürü küçümseyemez, sen bunu yapamazsın çünkü kadınsın diyemez, anlatabildim mi? bunu ima da edemez. yanlış ifade etmiş olsaydı "sen yanlış anladın, anlatamadım" falan deyip düzeltirdi. bu iş çok meşakkatli demek başka, kadın başına ne işin var, ailen nasıl müsade ediyor demek başka. karşısında 24 yaşında bir erkek olsaydı bu lafların hiçbirini etmeyecekti. olay bu.Adam haklı belki kendini yanlis ifade etmis.Ben biliyorum bir tanidigimin basina gelenleri yasadigi türlü zorluklari o yuzden böyle netim.
Seyehat isi bencede meslegi oturmus konferanslar seminerler veren bir sektörde pazarlamaci pozisyonundaki kadinlar icin uygun olabilir ve mesakkatlidir.Siz iş arayan birisiniz işi düzeni oturmuş biri değil.O size bir tercih sunmuş.Siz siz olun hic kimseye planlarinizdan ve hedeflerinizden bahsetmeyin.
millet bir adım geride durmayı çoktan benimsemiş, alışmış o yüzden anlama sıkıntısı çekiyorlar. böyle herifleri besleyen o kadınlar işte, bana o lafları etme cürretini öyle düşünen kadınlardan aldı bu herif. keşke onlar kendileri gibi düşünenler dışında kimseye sıçratmasa yobaz çamurunu, biz de muhatap olmak zorunda kalmazdık. hadi bu benim salaklığım, iyi biri gibi geldi zaman ayırdım, kendi ayağımla gittim, eyvallah da. böyle kafalarla her yerde mecburen karşılaşıyoruz sıkıntı bu. tamam böyle birini sevgili diye koluma takıp gezdirmem de başka yerlerde de çıkıyorlar karşımıza. kaçamadığımız yerlerde. "kadın dediğin...", "kadın başına..." gibi laflarla başlayan cümlelerden o kadar tiksiniyorum ki. sanki kadın olmayı,insan olmayı onlardan öğreneceğiz.Daha neye kızdığını bile anlamıyor ya da anlamak istemiyor hemcinslerimiz. Kaç mesajdır seni rahatsız eden düşünceyi ayrıntılı anlatıyorsun. Ne kötü
teşekkür ederim, anneannemin çooook meşhur bir lafı var bu konuyla ilgili ama argo, söylemek olmaz. :)dervişi fikri neyse zikri de o olur.
o tür iş seyahatlerinde karısını aldatan adam çok.
siz de onu aldatırsınız diye baskı kuruyor. bence bu zihniyette olmayan bi adam işin burasını düşünüp de engellemeye kalkmazdı.
o yüzden uzaklaşmak mantıklı.
benzer bi şekilde kongrelerde aldatılmış biri olarak güven olmaz diyorum.
bir de erkeğin kadının istikbalini engellemesine sinir oluyorum. ben salaklığımdan yedim bu tongayı ama sen yeme hemcinsim. kararın doğru at gitsin bu adamı.
macera arıyorsun dedi bir de.Tanımadığı bir kadına "kadınlı erkekli otellerde, iş seyahatlerinde ne işin olur?" diye soran birinden bahsederken önyargılı kim tartışmayalım bence.
Su 'ailen nasil musaade ediyor, cok ilginc' lafindan tiksiniyorum. Millet dogrudan soyleyemedigi sen yollusun bence şeklindeki dusuncesini boyle söylüyor. Bu lafin karsiligi 'siz ailece genis ovalisiniz'. Benim gozumde bu cumlenin baska bir aciklamasi, bu lafi eden insanin da sumugum kadar degeri yok gozumde.
tam çomar çıktı valla. çok merak ediyorum karşısında 24 yaşında bir erkek olsaydı da ailen nasıl müsaade ediyor diyebilecek miydi?Ayrica sonuna kadar haklisiniz. Hadsiz. Kafana uymuyorsa 2. gorusmeyi yapmazsın. Bir de akli sira aşağılıyor. Terbiyesiz. Comar. Ben de sinirlendim
kesinlikle, düşmanıma bile vermesin.Yani iyi tarafından bakarsak şanslıymışsın, kendine alıştırdıktan sonra çıksaydı bu huyları ayrılırken çok üzülecektin. Vallahi ben hiç bayılmam böyle tiplere, dedim ya tam dayaklık diye. Iıhhh bizden uzak olsunlar.
kadınlığı ondan öğrenecek kadar ezik değilim kimse kusura bakmasın. ben 24 yaşındayım, 14 değil.Geçen bizim servis şoförü (23 yaşında) benim evlendiğim "BAYAN" çalışamaz, bayan dediğin evde oturur, evini, temizliğini yapar,çocuk büyütür, ben menemen isterim mesela ararım yapar, gezer, tozar dedi. Ay dellendim ya, eve bi kadının tercihi bu olabilir ama erkek öyle istedi diye değil. Kadın çalışmak istemez, çocuk bakmak ister, evde bütün gün yatmak ister önemli değil ama kadın ister. Kadın dediğin, söz öbeğiyle başlayan cümlelerin sonunu getiremezler. O yüzden hiç üzülme canım, pis zihniyetini belli etmiş, kendisinin ailesi nasıl izin vermiş başka bi şehre atanıp gelmesine? Seninkinden ne farkı varmış? Ya da sen memur olarak kendi memleketine değil de x şehrine gitsen yine de bu soruyu sorar mıymış? Zındık, lafazan böyle erkekler...
Tut ki macera arıyorsun. Eee?macera arıyorsun dedi bir de.
o kahveyi üstüne dökmem lazımdı aslında ya, neyse.
Ben sizi biraz fevri buluyorum olaylari sanki hep kotu tarafindan ele aliyorsunuz. Belli ki hayat gorusleriniz farkli. Ama asagiladigini dusunmuyorum ya da soyle diyeyim kotunun iyisi bir tip sanirim. Cunku diger ozelliklerini guzel siraladiniz. Ben de seyahat eden biriyle flort edemezdim evlenemezdim ama erkek de olsa yapamazdim. Bana yorucu ve yipratuci ve erkek bile olsa guvenlik sorunu olan bisey gibi geliyor. Bu beni yobaz moda tabirle comar yapmaz. Macera ariyorsun demis ee hakli lakin macera aramak kotu bisey degil. Insan mutlu olsugu hayati yasamali. 10 kisiyle gorusursun biri de boyle cikar be bileyim sanki fazla hiddetlenmis baska şeylerin hesabini adama kesmissin gibi.fikirlerini savunurken kadınları aşağılama hakkı yok ama.
diğer dediğiniz durum daha kötü olurdu tabi ama yine buz gibi soğurdum.
sizi yapmaz ama onu yapar.Ben sizi biraz fevri buluyorum olaylari sanki hep kotu tarafindan ele aliyorsunuz. Belli ki hayat gorusleriniz farkli. Ama asagiladigini dusunmuyorum ya da soyle diyeyim kotunun iyisi bir tip sanirim. Cunku diger ozelliklerini guzel siraladiniz. Ben de seyahat eden biriyle flort edemezdim evlenemezdim ama erkek de olsa yapamazdim. Bana yorucu ve yipratuci ve erkek bile olsa guvenlik sorunu olan bisey gibi geliyor. Bu beni yobaz moda tabirle comar yapmaz. Macera ariyorsun demis ee hakli lakin macera aramak kotu bisey degil. Insan mutlu olsugu hayati yasamali. 10 kisiyle gorusursun biri de boyle cikar be bileyim sanki fazla hiddetlenmis baska şeylerin hesabini adama kesmissin gibi.
yahu olmayan işine olmayan sevgilinin tribini yazdigin konunda, senin kadar olaya sinirli yaklasmadim diye ne bu bozulmalar. actigin konudaki durum bana sacma geldi yazdim. hosuna gitmeyen de salliyo burda yorum yapanlara. oldu. asıl biz soralim bidakine konunuza ne yorum yapacagimizi.bir daha konu açmadan önce size sorarım.
neye bozulup bozulmayacağımı da.
afiyet olsun :)Tut ki macera arıyorsun. Eee?
Başta abarttığını düşünüyordum şimdi sanki biri bana söylemişçesine sinir oluyorum git gide.
Daha kendi hemcinsimize anlatamıyoruz elin oğlu nereden anlayacak.
Saygı saygı saygı diyor canımı çektirttiğin kahveyi yapmaya gidiyorum
sizi de mutlu etmek ne zor :)yahu olmayan işine olmayan sevgilinin tribini yazdigin konunda, senin kadar olaya sinirli yaklasmadim diye ne bu bozulmalar. actigin konudaki durum bana sacma geldi yazdim. hosuna gitmeyen de salliyo burda yorum yapanlara. oldu. asıl biz soralim bidakine konunuza ne yorum yapacagimizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?