tanıma aşamasında soğumak

Tanımadığı bir kadına "kadınlı erkekli otellerde, iş seyahatlerinde ne işin olur?" diye soran birinden bahsederken önyargılı kim tartışmayalım bence.

yok, yaşayamam. diğer özellikleri iyiydi ama, bunda sorun yaşamasaydık devam ederdim sanırım.
böyle erkeklere bayılan kadın çok. ben yanına bile yaklaşmam, iyi ki erken gösterdi yüzünü. :)
Yani iyi tarafından bakarsak şanslıymışsın, kendine alıştırdıktan sonra çıksaydı bu huyları ayrılırken çok üzülecektin. Vallahi ben hiç bayılmam böyle tiplere, dedim ya tam dayaklık diye. Iıhhh bizden uzak olsunlar.

Geçen bizim servis şoförü (23 yaşında) benim evlendiğim "BAYAN" çalışamaz, bayan dediğin evde oturur, evini, temizliğini yapar,çocuk büyütür, ben menemen isterim mesela ararım yapar, gezer, tozar dedi. Ay dellendim ya, eve bi kadının tercihi bu olabilir ama erkek öyle istedi diye değil. Kadın çalışmak istemez, çocuk bakmak ister, evde bütün gün yatmak ister önemli değil ama kadın ister. Kadın dediğin, söz öbeğiyle başlayan cümlelerin sonunu getiremezler. O yüzden hiç üzülme canım, pis zihniyetini belli etmiş, kendisinin ailesi nasıl izin vermiş başka bi şehre atanıp gelmesine? Seninkinden ne farkı varmış? Ya da sen memur olarak kendi memleketine değil de x şehrine gitsen yine de bu soruyu sorar mıymış? Zındık, lafazan böyle erkekler...

zaten sizin anlamanızı beklemiyorum sizi yorumlarınızdan az çok tanıma talihsizliğine düştüm maalesef.

fikirlerini savunurken kadınları aşağılama hakkı yok ama.
diğer dediğiniz durum daha kötü olurdu tabi ama yine buz gibi soğurdum.

sorun tercih sunması değil ki. seyahat meselesini uygun bulmayabilir, kendisi öyle birini istemiyor olabilir bu çok normal. çok zor iş, nasıl yapacaksın, zorlanırsın dese ameanna, başımın üstünde yeri var. mesele iş bulunması ya da bulunmaması da değil. bakın zorluk çekmek başka, sırf "kadınız" diye "ne işin var, macera arıyorsun" demek başka. adam cinsiyetçilik yaptı ve ben bu zihniyetten iğreniyorum, anlatabildim mi? ben sırf kadın oldum için seçimlerime saygı duyulmaması, küçümsenmesi, 24 yaşında olmama rağmen iş tercihim için "ailen buna nasıl müsaade ediyor" demesi beni rahatsız etti. kimse benim karşımda beni sırf cinsiyetimden ötürü küçümseyemez, sen bunu yapamazsın çünkü kadınsın diyemez, anlatabildim mi? bunu ima da edemez. yanlış ifade etmiş olsaydı "sen yanlış anladın, anlatamadım" falan deyip düzeltirdi. bu iş çok meşakkatli demek başka, kadın başına ne işin var, ailen nasıl müsade ediyor demek başka. karşısında 24 yaşında bir erkek olsaydı bu lafların hiçbirini etmeyecekti. olay bu.

Daha neye kızdığını bile anlamıyor ya da anlamak istemiyor hemcinslerimiz. Kaç mesajdır seni rahatsız eden düşünceyi ayrıntılı anlatıyorsun. Ne kötü
millet bir adım geride durmayı çoktan benimsemiş, alışmış o yüzden anlama sıkıntısı çekiyorlar. böyle herifleri besleyen o kadınlar işte, bana o lafları etme cürretini öyle düşünen kadınlardan aldı bu herif. keşke onlar kendileri gibi düşünenler dışında kimseye sıçratmasa yobaz çamurunu, biz de muhatap olmak zorunda kalmazdık. hadi bu benim salaklığım, iyi biri gibi geldi zaman ayırdım, kendi ayağımla gittim, eyvallah da. böyle kafalarla her yerde mecburen karşılaşıyoruz sıkıntı bu. tamam böyle birini sevgili diye koluma takıp gezdirmem de başka yerlerde de çıkıyorlar karşımıza. kaçamadığımız yerlerde. "kadın dediğin...", "kadın başına..." gibi laflarla başlayan cümlelerden o kadar tiksiniyorum ki. sanki kadın olmayı,insan olmayı onlardan öğreneceğiz.

teşekkür ederim, anneannemin çooook meşhur bir lafı var bu konuyla ilgili ama argo, söylemek olmaz. :)
bende canlı örnek var yahu, kendi annem. babam engel olmuş işine, annem de yemiş o tongayı, bırakmış. şimdi babam pişman tabi ayrı konu. annem o işi bırakmasaydı şimdi ve gelecekteki hayatı daha güzel olacaktı. üstelik şu an babamla evli de değil, yıllar önce boşandı. ne oldu? kendisi kaybetti. b.k mu vardı da herifi dinledim bıraktım işi der ne zaman konusu açılsa.

Ayrica sonuna kadar haklisiniz. Hadsiz. Kafana uymuyorsa 2. gorusmeyi yapmazsın. Bir de akli sira aşağılıyor. Terbiyesiz. Comar. Ben de sinirlendim
tam çomar çıktı valla. çok merak ediyorum karşısında 24 yaşında bir erkek olsaydı da ailen nasıl müsaade ediyor diyebilecek miydi?
şu an resmen giden zamanıma üzülüyorum ya. vallahi billahi ziyan Allahım uzak tutsun böylelerini.

kesinlikle, düşmanıma bile vermesin.

kadınlığı ondan öğrenecek kadar ezik değilim kimse kusura bakmasın. ben 24 yaşındayım, 14 değil.

Arkanıza bakmadan kaçınız lütfen...Çok geçmez kıyafetinize,tarzınıza,konuşmanıza,yemenize,içmenize bile karışacaktır.Daha ilk görüşmelerde böyle ise,devamında düşünemiyorum.

macera arıyorsun dedi bir de.
o kahveyi üstüne dökmem lazımdı aslında ya, neyse.
Tut ki macera arıyorsun. Eee?
Başta abarttığını düşünüyordum şimdi sanki biri bana söylemişçesine sinir oluyorum git gide.
Daha kendi hemcinsimize anlatamıyoruz elin oğlu nereden anlayacak.
Saygı saygı saygı diyor canımı çektirttiğin kahveyi yapmaya gidiyorum

fikirlerini savunurken kadınları aşağılama hakkı yok ama.
diğer dediğiniz durum daha kötü olurdu tabi ama yine buz gibi soğurdum.
Ben sizi biraz fevri buluyorum olaylari sanki hep kotu tarafindan ele aliyorsunuz. Belli ki hayat gorusleriniz farkli. Ama asagiladigini dusunmuyorum ya da soyle diyeyim kotunun iyisi bir tip sanirim. Cunku diger ozelliklerini guzel siraladiniz. Ben de seyahat eden biriyle flort edemezdim evlenemezdim ama erkek de olsa yapamazdim. Bana yorucu ve yipratuci ve erkek bile olsa guvenlik sorunu olan bisey gibi geliyor. Bu beni yobaz moda tabirle comar yapmaz. Macera ariyorsun demis ee hakli lakin macera aramak kotu bisey degil. Insan mutlu olsugu hayati yasamali. 10 kisiyle gorusursun biri de boyle cikar be bileyim sanki fazla hiddetlenmis baska şeylerin hesabini adama kesmissin gibi.

sizi yapmaz ama onu yapar.
yorucu demek, güvenlik sorunu var demek başka.
ailen nasıl izin veriyor, kadınlı erkekli aynı otelde kalacaksınız demek başka. evet hiddetlendim çünkü 24 yaşına gelmişim, 14 değil. ben 4 sene şehir dışında okudum bunun söylediği lafların bir tanesini bile ailem, babam söylemedi bana. biri bana ailen nasıl izin veriyor, müsaade ediyor derse o küçük aklıyla aşağılamaya çalıştığını düşünürüm. başkası düşünmeyebilir, onu bilmem. ben alışkın değilim yani böyle şeye, bugüne kadar hep nerede ne yapmam gerektiğini bilen biri oldum, hiç yanlışa, saçma sapan şeylere bulaşmadım. bir aklım var ve bu akla bugüne dek herkes saygı duydu, bu şahıs hariç. aklımla dalga geçmeye benziyor bu, anlatabildim mi? yani ben sırf kadın olduğum için neyi nasıl yapacağımı bilemem, bir erkeğe daima ihtiyaç duymam gerekliymiş gibi. başkasına normal gelebilir, bana gelmiyor. sırf cinsiyetim yüzünden kimse bana ne yapacağımı söyleyemez, sinir olduğum şey bu. karşısındaki kişi 24 yaşında bir erkek olsa diyebilir miydi sizce "ailen nasıl izin veriyor?" lafını?

bir daha konu açmadan önce size sorarım.
neye bozulup bozulmayacağımı da.
yahu olmayan işine olmayan sevgilinin tribini yazdigin konunda, senin kadar olaya sinirli yaklasmadim diye ne bu bozulmalar. actigin konudaki durum bana sacma geldi yazdim. hosuna gitmeyen de salliyo burda yorum yapanlara. oldu. asıl biz soralim bidakine konunuza ne yorum yapacagimizi.

afiyet olsun :)
ben bu zamana kadar neyi nasıl yapmam gerektiğini elin oğlundan öğrenmedim, bundan sonra da öğrenecek değilim. sanki ben salağım, bi halt bilmiyorum, hiçbir şey yapamam, mutlaka bir erkekten öğrenmem lazım, bir kadın zaten kendini koruyamaz mutlaka bir erkek korumalı... öff sıkıldım böylelerinden.

sizi de mutlu etmek ne zor :)
tamam bir dahakinde size soracağım diyorum ne diyeyim ki o yoruma? siz site moderatörü müsünüz? neyi istersem onu yazarım, beğenmeyen insan okumaz bu kadar basit, nesini uzatıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…