Tanışma ertelendi

Yanlış anlamayın ama okul daha yeni biteceğine göre yaşları ufak bakın düşünce yapılarına eşya için ev satmak 🤦‍♀️ Adamlar ev almışta git bu yaşta evlen satıp eşya al diye almamışlardır. Oğlum bana böyle planla gelse evi geri alır gidin çalışın yapın her şeyınızı derdim😒 Millet artık ailesinde beklenti içinde olmayıp her şeyi karı koca yapıyorlar. Kardeşinizin yaşı ufak belli ki heveslenmiş ama mantıklı düşünmüyorlar. Bunlar bir kaç sene devam etseler belki olgunluk yaşlarında benim aradığım kişi o değilmiş diyebilirler.
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Bunları okutacağim 😊

Karşı taraf haklı bence, çocuk daha öğrenci eli ekmek tutsun bir öyle gelsin. Yaşları ufa zaten, çok acele ediyorsunuz.
Tatile falan gitmek istiyorlar biz de evlenince gidin diyoruz. Bu sefer de evlenicez diye olay çıkarıyorlar. Biz de yorulduk tutamıyoruz. Anneme sorsak zaten evlensin de nereye isterse kocasıyla gitsin yeterki bize laf getirmesin 😅 babam da kız çocuğu isterse erkenden evlendirmek lazım günaha girmesinler diyor. Yani biz istiyorduk ama nasip artık. Hayırlısı böyledir belki

Para konusunda durumları iyi diye biliyorum kovitte de hiçbir duraklama yaşamadılar ancak tabiki yine de harcanmış olabilir, farklı bir dönemdeyiz. Keşke o zaman paramız yok deselerdi biz de kardeşimi ikna ederdik. Şimdi ağlayıp duruyor hepimizin sinirlerini gerdi
Acaba kardeşinizi üniversite biter bitmez evlenmemesi konusunda mı konuşsanız. Yani daha yaşı çok küçük, gerek var bu kadar aceleye. 6 senelik ilişkiyse de ilişki ne olacak. Mesela ben eşimle 10 yıl sevgililikten sonra evlendim. Yaşım da küçük değildi, maddi olarak da bir zorluk yoktu. Ama kendimi o zaman hazır hissettim.

Kız kardeşim bu sene staja geçecek. 6 yıldır sevgilisi vardı sürekli gelmek tanışmak istiyorlardı. Biz de son seneye geçmeden babamı ikna ederiz diyorduk kendimizi fikire de alıştırmışız. Babam bu yaz gelmelerini uygun buldu ancak erkek tarafı damada okul bitsin erken demişler. Damat çok ısrar edince de 15 tatili uygun bulmuşlar. Ben de damada 15 tatilde de okul bitmiyor zaten dedim. Bana ailem nişanla düğün arası 1 sene çok uzun 6 ay yeter dedi diyor. Hatta abla bu konuda çok kavga ettik daha fazla yüzgöz olmayalım bekleyelim dedi. Bizim de bu ısrarcı davranan aileden, bu yaz olmasın diye direten aileye geçiş epey moralimizi bozdu. Zorla kızımızı vermek gibi olsun istemiyoruz ancak kardeşim epey ağladı ben de size sormak istedim. Sizce bu değişimin sebebi ne olabilir? Ben maddi olduğunu düşündüm ancak damat 1 sene önce babam düğün paramızı ayırdı diyordu. Zaman yok, iş yerinden izin alamadılar desem damadın ailesinin tatil planları varmış temmuz ayında. Neden olabilir fikirlerinizi bekliyoruz :) içimizin ferahlamaya ihtiyacı var 😊
Düğünü uzun tutmak istemiyorlarsa şuan pandemi yüzünden salonlar kısıtlı gelen pek olmaz diye bence ertemislerdir kötü dusunmeyin ne kadar geç o kadar iyi 😂

Evet yaşları küçük sayılır ancak heves ediyorlar, ekonomik olarak sorun yaşayacaklarını sanmıyorum oğlanın evi var ve eşyaları o evle almayı planlıyorlardı. Biz de destek oluruz satmayın diyorduk. Kardeşim çeyiz falan seçiyordu epey kaptırdı kendini
Eşya almak için ev satmak mı? Biz ev alabilmek için fazla ve pahalı eşya almadık 😀

Damadın babası oğluyla aynı sektörde ve ikisine de işiniz hazır diyordu, kovitten önce oğluna bir ev almıştı çocuklar da evi satar eşya ve araba alırız diye plan yapıyordu. Zaten oğullarının yaşını küçük bulduklarını söylemişler ama 6 senelik bir ilişki için de küçük olduklarını düşünüyorum. En baştan çocuklara net bir dille şu zamana kadar olmaz deselerdi keşke
Ev satıp eşya ve araba almayı düşünüyorlarsa bence evlenmeleri için gerçekten çok erken
Böyle saçma bi fikir başka kimsenin aklına gelmez çünkü

Çocuğum bana bu fikirle gelse dur bi sen enmiyisi hemen evlenme derdim ben de

Sizinkilerin de aklı bir karış havada. Evcilik mi oynuyorlar, çocukluk çünkü düşündükleri. Saçmalık, Eşya için ev mi satılır Allah aşkına. Oğlum var, okul biter bitmez koştur koştur evlenmesini istemem, hele hele iş yol güç yok, bana güvenip benim aldığım evi satıp evlenecekse hiç istemem. Yokuşa da sürerim. Mantıksız.

Tatile falan gitmek istiyorlar biz de evlenince gidin diyoruz. Bu sefer de evlenicez diye olay çıkarıyorlar. Biz de yorulduk tutamıyoruz. Anneme sorsak zaten evlensin de nereye isterse kocasıyla gitsin yeterki bize laf getirmesin 😅 babam da kız çocuğu isterse erkenden evlendirmek lazım günaha girmesinler diyor. Yani biz istiyorduk ama nasip artık. Hayırlısı böyledir belki
Bu sebeplerle apar topar yangindan mal kacirir gibi cocuk mu evlendirilir ya? Hayati gormemisler, kendi paralarini kazanmamislar. Ustelik esya almak icin ev satmayi dusunecek kadar da sabalaklar 🤦🏼‍♀️😅 bi salin gencleri istedikleri gibi yasasinlar, mecburiyetten degil gercekten istedikleri icin evlensinler

E siz evlenmeden o olmaz bu olmaz, erken evlilik iyi diye vermişsiniz kıza gazı. Kız tabii der ev satıp eşya alalım diye. Ailenin tutumu da hatalı. Ben üniversiteden mezun olmadan önce babam demişti bana gez toz, kendi işini bul, maaşını harca. Evlilik kaçmıyor. Önce gençliğini yaşa demişti. Keza bende 29a kadar gezdim tozdum, kazandım harcadım. Hayatı öğrendim, sorumluluk aldım. Para nasıl kazanılır gördüm öyle ev satma gibi tuhaf fikirlerim yokken evlendim. Siz sorumluluk alacak halde olmayan çocukları başı bağlansın diye zorluyorsunuz resmen. Olmaz ki.

Bu sebeplerle apar topar yangindan mal kacirir gibi cocuk mu evlendirilir ya? Hayati gormemisler, kendi paralarini kazanmamislar. Ustelik esya almak icin ev satmayi dusunecek kadar da sabalaklar 🤦🏼‍♀️😅 bi salin gencleri istedikleri gibi yasasinlar, mecburiyetten degil gercekten istedikleri icin evlensinler
Hormonların etkisiyle sırf sevişmek için tatil için evlendirilir mi ya. E tabii amaç sevişmek olunca evmiş, geçimmiş gözler görmüyor. Hadi onlar daha gencecik de aile de bir tuhaf. Ben bu kafada daha sorumlukuk alamayacak kızımı tatile gitmesin diye evlendirmezdim açıkçası. Şaştım kaldım.

Ay ben aile yapınızı pek anlayamadım. Hani erkek arkadaş mevzuları aile içinde rahat rahat konuşulacak kadar açık görüşlüsünüz ama günaha girmesinler erken evlendirelim diyecek kadar da dar.
Çocukları yanlış yönlendirmişsiniz. Onlar da saçmalamış. Eşya için ev satma konusunu duyduğunuzda aşırı tepki vermeliydiniz mesela. Burada normal bir şeymiş gibi anltıyorsunuz.

Damat ailesi haklı. Erkenmiş daja okul bitmwmiş. Dedikleri gibi 15 tatil olsa en azindan 6 ay var d3rler

Hormonların etkisiyle sırf sevişmek için tatil için evlendirilir mi ya. E tabii amaç sevişmek olunca evmiş, geçimmiş gözler görmüyor. Hadi onlar daha gencecik de aile de bir tuhaf. Ben bu kafada daha sorumlukuk alamayacak kızımı tatile gitmesin diye evlendirmezdim açıkçası. Şaştım kaldım.
Ben de oyle, 2 kere okudum alintiladigim mesaji. Gunaha girmesinler diye belki cocuklarin hayatini gelecegini yakacaklar ama dertleri kimse sevismesin 🙈🙈🙈

Damadın babası oğluyla aynı sektörde ve ikisine de işiniz hazır diyordu, kovitten önce oğluna bir ev almıştı çocuklar da evi satar eşya ve araba alırız diye plan yapıyordu. Zaten oğullarının yaşını küçük bulduklarını söylemişler ama 6 senelik bir ilişki için de küçük olduklarını düşünüyorum. En baştan çocuklara net bir dille şu zamana kadar olmaz deselerdi keşke
Evi satıp eşya almak mi bu zamanda ev demek ne demek farkında mısınız oğlanın evini satıp eşya mi almayı planlıyorsunuz sahiden
Madem okul bitmeden nişanlanma ekmeğini parasını eline almadan evlenme evlendirme derdine düşülüyor onlar ev almış o zaman sizde eşyaları alın elbirliği ile evlendirin çocukları çünkü sorun maddiyat gibi görünüyor

Ay ben aile yapınızı pek anlayamadım. Hani erkek arkadaş mevzuları aile içinde rahat rahat konuşulacak kadar açık görüşlüsünüz ama günaha girmesinler erken evlendirelim diyecek kadar da dar.
Çocukları yanlış yönlendirmişsiniz. Onlar da saçmalamış. Eşya için ev satma konusunu duyduğunuzda aşırı tepki vermeliydiniz mesela. Burada normal bir şeymiş gibi anltıyorsunuz.
Ev başkasının olunca satması kolay gelmiş. Herhalde aman satsınlar bizden para çıkmamış olur gözüylede gazlamışlar. Şahsen bu yaşta kızlarını evlendirecek evimi sattırıcak kadar gazlayacak bir aileyle dünür olmak istemezdim. Hem hadsizlik hem dar görüşlülük var. Adamlar olgunlaşsın diyor bir tarafta evlensin diyor karşı tarafın yerinde olsam asla böyle bir aile ile hısım olmazdım şaka gibi

Ev başkasının olunca satması kolay gelmiş. Herhalde aman satsınlar bizden para çıkmamış olur gözüylede gazlamışlar. Şahsen bu yaşta kızlarını evlendirecek evimi sattırıcak kadar gazlayacak bir aileyle dünür olmak istemezdim. Hem hadsizlik hem dar görüşlülük var. Adamlar olgunlaşsın diyor bir tarafta evlensin diyor karşı tarafın yerinde olsam asla böyle bir aile ile hısım olmazdım şaka gibi

Düğün parası ayrılmış, eşyalar hazır evle alınacak valla planlar çok iyi.
Gencecik insanlar üniversite çağında okul bitince kendi gelecekleri için bireysel hayaller kuramamışlar bile.
Benim 20 yaşında erkek kardeşim var. Böyle bir şey dese çıldırırdım. Babam çalışmış didinmiş oğluna ev almış. Elin kızı gelmiş eşya almak için o evi satma planı yapıyor. Sonra da görümce kötü derler. İnsanın midesi almaz.

Düğün parası ayrılmış, eşyalar hazır evle alınacak valla planlar çok iyi.
Gencecik insanlar üniversite çağında okul bitince kendi gelecekleri için bireysel hayaller kuramamışlar bile.
Benim 20 yaşında erkek kardeşim var. Böyle bir şey dese çıldırırdım. Babam çalışmış didinmiş oğluna ev almış. Elin kızı gelmiş eşya almak için o evi satma planı yapıyor. Sonra da görümce kötü derler. İnsanın midesi almaz.
Kötü olayım yinede sattırmam içine girer kendim otururum. Gidebilirsiniz kiraya buyrun derim

Kötü olayım yinede sattırmam içine girer kendim otururum. Gidebilirsiniz kiraya buyrun derim
Aaa ama sonra burda yeni konu kiz kardesten: niiiiuuuşanlımın ailesi biz oturalim diye ev aldi da sonradan gecti kendileri oturdu. Beni zaten hic istemiyorlardi ama o ev benim HAKKIM. Sizce ne yapmaliyim 🙈🙈🙈

Aaa ama sonra burda yeni konu kiz kardesten: niiiiuuuşanlımın ailesi biz oturalim diye ev aldi da sonradan gecti kendileri oturdu. Beni zaten hic istemiyorlardi ama o ev benim HAKKIM. Sizce ne yapmaliyim 🙈🙈🙈
Çok eğlenceli konuymuş ya, keşke konu sahibi siteye girse konusuna baksa 😂

Back
X