Kızlar gece gece kafama takıldı.
Sizden daha çabuk cevap veren çıkmaz.
Babam üzerime bir ev verdi ev bankaya ipotekli.
Ben kabul ettim öder borcunu çünkü kalkar ipotek.
Yalnız babam ipotek borcu 200milyar (kredi yani) dedi ama ben e-devlette bakarken miktar kısmı diye birşey var orda 400yazınca kafam karıştı.borç 400milyar mı acaba?
Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.
Eklentide kafamın karıştığı yer mevcut.
Çok teşekkür ediyorum bekliyorum sizdende bilgilendirmeGündüz olsa sorardım ama bilen çıkmazsa sabah cevap vereyim size.
Yani hem anladım hem anlamadım.Canım ipotek çektiğiniz kredinin 2 katı konuyor kural böyle.Borç o kadar değil yani
Yani hem anladım hem anlamadım.
Amaç ne peki kredinin 2 katı olmasındaki?
Hiç bilmediğim konular
Teşekkür ederim çokİpotek çekilenin 2 katını gösterir.
yalnış yok yani..
İçiniz rahat olsun.
Yani borc 200binmi 342 bin mi , ay kafam karıştıBankalar kendini garantiye alıyor.Siz 200000 ₺ çektiniz borcunuz sonuçta faiziyle beraber 342700 gibi bir rakamdır.Ödeyememe durumunda banka birinci alacaklı oluyor o yüzden faizli borcun üstünden bir rakamdan ipotek konuluyor yani 2 katı konuluyor.Sizin borcunuz kredi vadesi 10 yıllıksa 0,99 faiz oranı şu an toplam borç 342700 civarıdır
Babam bana 150bin kredi aldım dedi 200bin ödencek dedi ama şöyle bir durum da var , bir ev daha var babam onuda kardeşime verdi.ikisini ipotekleyip 150bin kredi çekti.toplam borç nekadar dedik 200bin dio.Bankalar kendini garantiye alıyor.Siz 200000 ₺ çektiniz borcunuz sonuçta faiziyle beraber 342700 gibi bir rakamdır.Ödeyememe durumunda banka birinci alacaklı oluyor o yüzden faizli borcun üstünden bir rakamdan ipotek konuluyor yani 2 katı konuluyor.Sizin borcunuz kredi vadesi 10 yıllıksa 0,99 faiz oranı şu an toplam borç 342700 civarıdır
200000₺ çekmişseniz krediyi faiziyle beraber 342000 ne denk gelirYani borc 200binmi 342 bin mi , ay kafam karıştı
Babam bana 150bin kredi aldım dedi 200bin ödencek dedi ama şöyle bir durum da var , bir ev daha var babam onuda kardeşime verdi.ikisini ipotekleyip 150bin kredi çekti.toplam borç nekadar dedik 200bin dio.
Bankayamı sorsam.
Teşekkür ederim ayvayı yedik yani biz :)Banka size Bilgi vermez müşteri gizliliği var.Çekilen kredinin 2 katı konduğuna göre 200000₺ çekilmiştir.Konut kredisinde eksper değerinin %80 ni kadar kredi kullandırılır.Babanız diğer evi de ipotek göstermişse eksper değerinin tamamını kredi çekmiştir.O ev Kardeşinizin üzerinde ise ordaki ipoteği e- devletten göremezsiniz kardeşiniz kendi e devlettine
girince görebilir.Sizin borç 342000 civarıdır
Rica ederim.Sağlık olsun borç ödenir sonuçta ev almışsınız hayırlı olsun.Ben de aldım yarım milyon borcum varTeşekkür ederim ayvayı yedik yani biz :)
Allah kolaylık versin rahat rahat ödeyin inşallahRica ederim.Sağlık olsun borç ödenir sonuçta ev almışsınız hayırlı olsun.Ben de aldım yarım milyon borcum var
Amin teşekkürler siz de rahatça ödersiniz inşallahAllah kolaylık versin rahat rahat ödeyin inşallah
Yani 200 eline geçen kredi parası +faiz ödicek dimi.200binin faizi nekadardırki ortalamaİpotek değeri risk kadar olmaz. Genellikle riskin 2 katı kadar ipotek tesis edilir. Yani ana para borcu 200bin tl ise ipotek değeri 400bin tldir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?