Tartıştık kim haklı

Sabahın köründe kahvaltı etmeden işe giden kocanız ama trip atan siz olmuşsunuz. Sonuçta tüm gün evdesiniz benim de 2.5 senem evde çocuk bakmakla geçti . Çok da uykusuz bir bebekti şu anda 3.5 yaşında hala geceleri deliksiz uyumuyor. Çalışmak ve ev hanımı olmak arasındaki farkı çok iyi biliyorum. En kötü evdeyken çocuğunuz uyuduğunda yanına uzanır şekerleme yaparsınız.Uyumasanız bile koltuğa uzanır dinlenirsiniz. Eşinize yüklenmeyin bence bebeğiniz de bebek sayılmaz artık bir kaç ay sonra sizden kopmaya başlar rahatlarsınız.

Bu aralar sürekli huysuz bebeğim benim de suratım asık doğal olarak hem uykusuz olup hem saatlerce bebek uyutup eşini Güler yüzle karşılayabilecek var mı merak ediyorum ben
Bundan çok şikayetçi

Bebek huysuz çunkü uykusunu alamiyor. Sese duyarli bebek, anne babanin yaninda sürekli uyanir.

Artik 1.5 yaşinda ve gece emmeye gerek yok. Yazin değil, şimdi yataği ayirmalisin. O yavrunun uykusu çok önemli. Gece uyumasi lazim. Sabah 5ten 12ye kadar yatsa, yine gece uykusuna eşit değil. Ayni hormonlar salgilanmuyor.

Ayni zamanda evlilikte önemli. Huzurlu ve mutlu anne baba ile beraber yaşamayi hak ediyor. Çok küçük felan deme çunkü değil.

Eğer yataği ayirmasan hem eşin ile sorun yaşarsin hem bebek uykusuz kalir. Yani eşin hakli.

Yani ben aşırı düşünceli bir insan olduğum için eşinizi anlamam mümkün değil. Aman kimseyi uyandırmayayım rahatsız etmeyiyim diye yataktan fırlayıp alarmı sustururum, parmak ucunda yürürüm, ışıkları bile yakmam. Ben çalışıyorum yeaaa diye kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok. Kahvaltı hazırlamak zorunda da değilsiniz, herkes simit poğaçayla kahvaltı yapıyor iş yerinde. Kusura bakmasın.

Sürekli uyanıyor odalar arası gidip geldikçe iyice uykum kaçacak
Memeden ayırınca ayırmayı düşünüyorum

e adam ne yapsın, oda çalışıyor, gece dinlenmek sabah huzurlu kalkmak ister. Sadece sizin yönlendirmenizle aynı evde yaşanmazki

Dışarıdan konuşmak ne kadar kolay.. Ne kadar mükemmel bir kadınsınız.
Yani şu forumda kadının kadına yazdığı toplumun aynası niteliğinde..
Ben neden 20 aylık bebekle en çok haftasonu yoruluyorum acaba?
Acaba hiç yorulmak ne bilmeyen, sürekli dağıtan, tırmanan, gündüz uykusunu en fazla 20-25 dakika uyuyan bir bebeğim olduğu için olabilir mi?
Keşke bir yatışta 2 saat uyuyan bir bebek olsaydı hem işimi görüp hem de dinlenseydim..
Ama durum öyle mi? Kendime kahve bile yapsam içerken uyanır..
Ev hanımı değilim ama haftasonu evet gün bana yetmiyor.. Allah'a şükür eşim sizin gibi acımasız değil..

Konu sahibi kadın çocuk bu ara huysuz demiş zaten. Onun bana göre tek yanlışı bu ara adamla aynı odada yatma çabası. Böyle durumlarda eşim kendisi teklif eder salonda yatmayı tamam derim. 2-3 gün ayrı yatınca evliliğimiz bitmez..

Sen haksızsın kusura bakma
eşin sabah işe gidiyor sanırım
baska odada rahat yatmasına izin vermıyorsun ben olsam deşli olurum
sen anlayıslı olacaksın bu donemde, eşim işe gidiyor diyerek onun da rahatını düşüneceksin sadece bebeğin değil.

bırak diğer odada yatsın ne olacak ki,
aynı evın ıcınde oturma odasına kadın mı atacak.
aranız mı soguyacak
yanyana mutsuz yatacagınıza gecıcı süre mutlu yatın ne var bunda

ya da bebeğini baska odaya al

Yani şimdiye kadar o çocuğun odası çoktan ayrılmış olmalıydı. Ben burda her fırsatta çocuğun odasının erken dönemde ayrılması gerektiğini yazıyorum ve her defasında birilerinin feveranlariyla karşılaşıyorum ama hem çocuğun gelişimi hem eşlerin ilişkilerinin sağlığı açısından aynı oda çok zararlı. Evet eşin bağırmamalıydı ama onun da kıstırılmış olduğunun farkında mısın. Sonra buralar doğumdan sonra eşim değişti diyen kadınlarla doluyor.

yatak ayırınca ne oluyor cok merak edıyorum:)
Yatağı ayırıyorsan aynı yatakta yatmıyorsan o zaman evli olmanın anlamı nedir ki . Yatakta ayağı ayağına değecek ne bileyim sarılacaksın ki mutlu olacaksın bence . Ben olsam büyük konuşmamayım ama ayırmam ben ayırsam eşim asla ayırmaz . Evlilik birliği için yatak önemli

Sürekli uyanıyor odalar arası gidip geldikçe iyice uykum kaçacak
Memeden ayırınca ayırmayı düşünüyorum
Uykunun kaçacağı şunun şurasında on gün. Sonra alışır. Ayrıca o aydaki çocuğun zaten gece emzirilmemesi gerekiyor. Doktorunuz bu tip konularda yönlendiriyor mu sizi. Yoksa sadece çocuk hastalanınca doktora gidenlerden misiniz. Memeden keserken aynı anda odasını da ayırırsanız ağır olur bebek için. Hemen gece memesini kesin ve odasını ayırın. Iki yaşına gelince de memeden ayirirsiniz.

evli olmanın anlamı sadece aynı yatakta yatmak mı:)
yoksa ğaylasım , iletişim, sevgi saygı baglılık mı

ben 5 senelik evliyim
eşim gözümün içine bakar
gunde kac kere mesaj yazar aksam olsa da senı gorsem ozledım dıye
ıkımız de calısırız
benim işim eve uzak , yarım saat yol yapıyorum hergün
sabah ılla arar işe vardın mı diye, yagmur var yavas git der, ayakkabılarımı bıle gıydırır yeri gelir
evde ben yokken coraplarımı pijamalarımı sever konusur .

evıne bana cok baglı bir eş
salonda tv izlerken hep bana temas halınde olmak ıster, wc ye gıtmek ıcın koltuktan kalkacak olsam nereye der:)

sürekli sevgisini belli eden , dile getiren bir insan
iş için iki gün ayrı kalsak butunj gece goruntulu arar konusuruz

benim eşimin boyu 1,92 cm
90 kg

ben de mınyonum, eşim gece yatakta azıcık dönse uykum da hafif oldugu için uyanır birdaha dalamam
bazen dalmayı beklerım ama mumkun değil azıcık hareketi benı uyandırır.

ben burada eşime hareket etme uyanıyorum dıyemem, e ben de uyanınca dalamıyorum sabah işe gideceğim yani

biz gece aynı yataga girip saat 2-3 gibi ben uyanınca ayrı yataklara gecıyoruz

ben sırf rahat yatmak adına boş odaya kendıme oda yaptım, uykum bölünüp birdaha dalamayınca diğer odada alıyorum solugu ve sabah orda uyanıyorum.

eskıden o oda yokken eşim anlardı onun hareketınden dolayı uyuyamadıgımı, o alır battanıyesını salona giderdi ben rahat edeyım dıye

uykuda zaten uyuyoruz birbirimizden bir haber

sırf kocamla yatacagım dıye ya onu ya kendımı mutsuz edemem

çok da mutlu bır evliliğim var

bu işin sogukluk sıcaklıkla alakası yok

yatak ayırınca ne oluyor cok merak edıyorum:)
Eşler arasındaki ilişki için aynı yatakta yatmak gercekten onemli. Hani bir yastikta kocamak var ya işte odur ayni yatakta yatmak. Bulaşıcı hastalık gibi önemli bir durum olmadikca kimseye tavsiye etmem.

O tamamen karakter meselesi bence sizin eşiniz mükemmel bir adammış size çok aşıkmış ondan etkilenmiyor belki bilemeyiz. Ama bu olay herkes için aynı gelişmiyor ne yazıkki ailemden örneklerini gördüm o yüzden tavsiye vermek istedim. Yatağın ayrılmasını yanlış buluyorum çok netim bu konuda

Konu konuyu açıyor ama ayrı yatmıyorsunuz siz. Aynı yatağa giriyorsunuz. Sizin gibi çiftler için de mantıklı bir çözüm. Ama ayrı yatmak aynı şey değil . Doğumum yaklaşırken biz de eşimle benzer bir çözüm bulduk. Odaya yer yatağı yaptık. En uyuyana kadar yanimda uzanıyor ben uyuyunca yer yatağına geçiyordu.

Çunkü anne daima cefakar ve vefakar olmali. Burda okudum, 2-3 yil uykusuz kalmak normalmiş.

Değil. Gerçekten değil. Uyku eğitimi denilen birşey var. Farkinda değiller ama o bebeklerde çok zorlaniyor. Bioritimleri bozuluyor. Bir bebek 6-7 aylik okduktan sonra saat 10-12'de uyutulmaz. Saat sabah 9-10da kalkmaz.

Güvenli bağlanmak o kadar abartiliyor ki artik çocuga zarar veriyor. 1 yaşindan sonra çocuk oyun gruplarina katilmali, 2-3 saat olsa bile. Bu şekilde hem anne rahatlar, hem çocuk enerjisini atar ve daha sosyal olur.

Eşler arasındaki ilişki için aynı yatakta yatmak gercekten onemli. Hani bir yastikta kocamak var ya işte odur ayni yatakta yatmak. Bulaşıcı hastalık gibi önemli bir durum olmadikca kimseye tavsiye etmem.
aynı mesajı sana da yazayım o halde

:)

evli olmanın anlamı sadece aynı yatakta yatmak mı:)
yoksa ğaylasım , iletişim, sevgi saygı baglılık mı

ben 5 senelik evliyim
eşim gözümün içine bakar
gunde kac kere mesaj yazar aksam olsa da senı gorsem ozledım dıye
ıkımız de calısırız
benim işim eve uzak , yarım saat yol yapıyorum hergün
sabah ılla arar işe vardın mı diye, yagmur var yavas git der, ayakkabılarımı bıle gıydırır yeri gelir
evde ben yokken coraplarımı pijamalarımı sever konusur .

evıne bana cok baglı bir eş
salonda tv izlerken hep bana temas halınde olmak ıster, wc ye gıtmek ıcın koltuktan kalkacak olsam nereye der:)

sürekli sevgisini belli eden , dile getiren bir insan
iş için iki gün ayrı kalsak butunj gece goruntulu arar konusuruz

benim eşimin boyu 1,92 cm
90 kg

ben de mınyonum, eşim gece yatakta azıcık dönse uykum da hafif oldugu için uyanır birdaha dalamam
bazen dalmayı beklerım ama mumkun değil azıcık hareketi benı uyandırır.

ben burada eşime hareket etme uyanıyorum dıyemem, e ben de uyanınca dalamıyorum sabah işe gideceğim yani

biz gece aynı yataga girip saat 2-3 gibi ben uyanınca ayrı yataklara gecıyoruz

ben sırf rahat yatmak adına boş odaya kendıme oda yaptım, uykum bölünüp birdaha dalamayınca diğer odada alıyorum solugu ve sabah orda uyanıyorum.

eskıden o oda yokken eşim anlardı onun hareketınden dolayı uyuyamadıgımı, o alır battanıyesını salona giderdi ben rahat edeyım dıye

uykuda zaten uyuyoruz birbirimizden bir haber

sırf kocamla yatacagım dıye ya onu ya kendımı mutsuz edemem

çok da mutlu bır evliliğim var

bu işin sogukluk sıcaklıkla alakası yok

farklı odada uyumus oluyoruz ama:)
hıcbır sabah aynı yatakta uyanmıyoruz

Ne yazık ki iyi anne olmak adı altında çocuklarımızı bize bağımlı, sosyal olarak kopuk ve kendine güvensiz bireyler olarak yetiştiriyoruz. Ben bu sitede on yaşında çocuğuyla hala aynı odada uyuyan kadını kadını, kendisi ayrı yatan ama kocasi bes yasinda oğluyla aynı yatakta yatan kadını gördüm. Uyarinca da bir suru laf yedim.

farklı odada uyumus oluyoruz ama:)
hıcbır sabah aynı yatakta uyanmıyoruz
Emin olun o bile yeter. Gercekten ayri uyumaya baslarsaniz on gun sonra ne dedigimi anlarsiniz. Adamın nefesi bile rahatsız etmeye başlar bir süre sonra. Tabi sizin nefesiniz de onu. Aynı yatakta uyumak zorunda kaldığınızda işkence gibi gelir. Yavaş yavaş ev arkadaşına dönüşürsünüz. Çok örneğiyle karşılaştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…