- 20 Mart 2014
- 830
- 1.021
- 63
- 47
- Konu Sahibi minikmavikus
-
Bu aralar sürekli huysuz bebeğim benim de suratım asık doğal olarak hem uykusuz olup hem saatlerce bebek uyutup eşini Güler yüzle karşılayabilecek var mı merak ediyorum ben
Bundan çok şikayetçi
Sürekli uyanıyor odalar arası gidip geldikçe iyice uykum kaçacak
Memeden ayırınca ayırmayı düşünüyorum
ben eşini haklı buldum. ev hanımısın belli ki. gün içerisinde sen de bebek de dinlenebilirsiniz. kaldı ki bebek artık 1,5 yaşında. zaten ayrı odalarda kalıyor olmanız lazım her türlü açıdan maden onu kabul etmiyorsun bari adamın yaşam alanını kısıtlama.
bir de ben gebere gebere kahvaltı hazırlamaya çalışırım(kimseye yaranmak mutlu etmek için değil güne ailecek sağlıklı başlayabilmek evden aç çıkmamak için).. çalışıyor, çocuklu, sabah evden hep birlikte çıkıyor olmamıza rağmen... sen de bir zahmet uykundan feragat ediver de bir yumurta haşla koy kocanın önüne en kötü. çalışsan neyse diyeceğim de bu gün bu ev hanımlarına nasıl yetmiyor anlamıyorum ben..
Sen haksızsın kusura bakmasabah sabah sinirlerim tepemde
Eşimin en geç 7.30 gibi kalkması gerekiyor ama uykusu ağır üç dört kere çalar saat kürüyor uyanabilmek için
1.5 yaşında bebeğim var emdiği için sürekli uyanıyor o yüzddn yatağı bizim odada
Ve sese karşı çok hassas bir bebek
Bu gece öksürüyordu hiç uyutmadı sabaha karşı tam uyuduk eşimin saati çaldı erteleyip durdu en sonunda bebek de uyandı tepem attı söylendim
O da bağırmaya başladı ben bu evde esir miyim tabi ki saat kurucam yok banyo yapma ses olur yok üstünü dışarıda giy vs
Oturma odasında yatmak istiyor onu da ben istemiyorum
Hem yanımda yat diyormuşum hem yönlendiriyormuşum
Ben saat kurmasın demiyorum ama anlayışlı olup kusura bakmayın diyeceğine bir de bağırdı son ses
Bebeğin odasını ayır demeyin yazın yapmayı düşünüyorum diğer konuda yardımcı olursanız sevinirim
ayrıca bi de diyor ki hem her gün sşmit yiyorum senden kahvaltı beklemiyorum bi de uyandırdın diye kızıyorsun. Uykusuz halimle bi de kahvaltı mı koyacaktım o saatte
Ek : Bu aralar sürekli huysuz bebeğim benim de suratım asık doğal olarak hem uykusuz olup hem saatlerce bebek uyutup eşini Güler yüzle karşılayabilecek var mı merak ediyorum ben
Bundan çok şikayetçi
Yani şimdiye kadar o çocuğun odası çoktan ayrılmış olmalıydı. Ben burda her fırsatta çocuğun odasının erken dönemde ayrılması gerektiğini yazıyorum ve her defasında birilerinin feveranlariyla karşılaşıyorum ama hem çocuğun gelişimi hem eşlerin ilişkilerinin sağlığı açısından aynı oda çok zararlı. Evet eşin bağırmamalıydı ama onun da kıstırılmış olduğunun farkında mısın. Sonra buralar doğumdan sonra eşim değişti diyen kadınlarla doluyor.sabah sabah sinirlerim tepemde
Eşimin en geç 7.30 gibi kalkması gerekiyor ama uykusu ağır üç dört kere çalar saat kürüyor uyanabilmek için
1.5 yaşında bebeğim var emdiği için sürekli uyanıyor o yüzddn yatağı bizim odada
Ve sese karşı çok hassas bir bebek
Bu gece öksürüyordu hiç uyutmadı sabaha karşı tam uyuduk eşimin saati çaldı erteleyip durdu en sonunda bebek de uyandı tepem attı söylendim
O da bağırmaya başladı ben bu evde esir miyim tabi ki saat kurucam yok banyo yapma ses olur yok üstünü dışarıda giy vs
Oturma odasında yatmak istiyor onu da ben istemiyorum
Hem yanımda yat diyormuşum hem yönlendiriyormuşum
Ben saat kurmasın demiyorum ama anlayışlı olup kusura bakmayın diyeceğine bir de bağırdı son ses
Bebeğin odasını ayır demeyin yazın yapmayı düşünüyorum diğer konuda yardımcı olursanız sevinirim
ayrıca bi de diyor ki hem her gün sşmit yiyorum senden kahvaltı beklemiyorum bi de uyandırdın diye kızıyorsun. Uykusuz halimle bi de kahvaltı mı koyacaktım o saatte
Ek : Bu aralar sürekli huysuz bebeğim benim de suratım asık doğal olarak hem uykusuz olup hem saatlerce bebek uyutup eşini Güler yüzle karşılayabilecek var mı merak ediyorum ben
Bundan çok şikayetçi
yatak ayırınca ne oluyor cok merak edıyorum:)Bilmiyorum ya bende bunu merak ediyorum açıkcası . Evliyim ama bebeğim Yok . Ama benden sana tavsiye ne olursa olsun yatağı ayırma .
Yatağı ayırıyorsan aynı yatakta yatmıyorsan o zaman evli olmanın anlamı nedir ki . Yatakta ayağı ayağına değecek ne bileyim sarılacaksın ki mutlu olacaksın bence . Ben olsam büyük konuşmamayım ama ayırmam ben ayırsam eşim asla ayırmaz .yatak ayırınca ne oluyor cok merak edıyorum:)
Uykunun kaçacağı şunun şurasında on gün. Sonra alışır. Ayrıca o aydaki çocuğun zaten gece emzirilmemesi gerekiyor. Doktorunuz bu tip konularda yönlendiriyor mu sizi. Yoksa sadece çocuk hastalanınca doktora gidenlerden misiniz. Memeden keserken aynı anda odasını da ayırırsanız ağır olur bebek için. Hemen gece memesini kesin ve odasını ayırın. Iki yaşına gelince de memeden ayirirsiniz.Sürekli uyanıyor odalar arası gidip geldikçe iyice uykum kaçacak
Memeden ayırınca ayırmayı düşünüyorum
evli olmanın anlamı sadece aynı yatakta yatmak mı:)Yatağı ayırıyorsan aynı yatakta yatmıyorsan o zaman evli olmanın anlamı nedir ki . Yatakta ayağı ayağına değecek ne bileyim sarılacaksın ki mutlu olacaksın bence . Ben olsam büyük konuşmamayım ama ayırmam ben ayırsam eşim asla ayırmaz .Evlilik birliği için yatak önemli
Eşler arasındaki ilişki için aynı yatakta yatmak gercekten onemli. Hani bir yastikta kocamak var ya işte odur ayni yatakta yatmak. Bulaşıcı hastalık gibi önemli bir durum olmadikca kimseye tavsiye etmem.yatak ayırınca ne oluyor cok merak edıyorum:)
O tamamen karakter meselesi bence sizin eşiniz mükemmel bir adammış size çok aşıkmış ondan etkilenmiyor belki bilemeyiz. Ama bu olay herkes için aynı gelişmiyor ne yazıkki ailemden örneklerini gördüm o yüzden tavsiye vermek istedim. Yatağın ayrılmasını yanlış buluyorum çok netim bu konudaevli olmanın anlamı sadece aynı yatakta yatmak mı:)
yoksa ğaylasım , iletişim, sevgi saygı baglılık mı
ben 5 senelik evliyim
eşim gözümün içine bakar
gunde kac kere mesaj yazar aksam olsa da senı gorsem ozledım dıye
ıkımız de calısırız
benim işim eve uzak , yarım saat yol yapıyorum hergün
sabah ılla arar işe vardın mı diye, yagmur var yavas git der, ayakkabılarımı bıle gıydırır yeri gelir
evde ben yokken coraplarımı pijamalarımı sever konusur .
evıne bana cok baglı bir eş
salonda tv izlerken hep bana temas halınde olmak ıster, wc ye gıtmek ıcın koltuktan kalkacak olsam nereye der:)
sürekli sevgisini belli eden , dile getiren bir insan
iş için iki gün ayrı kalsak butunj gece goruntulu arar konusuruz
benim eşimin boyu 1,92 cm
90 kg
ben de mınyonum, eşim gece yatakta azıcık dönse uykum da hafif oldugu için uyanır birdaha dalamam
bazen dalmayı beklerım ama mumkun değil azıcık hareketi benı uyandırır.
ben burada eşime hareket etme uyanıyorum dıyemem, e ben de uyanınca dalamıyorum sabah işe gideceğim yani
biz gece aynı yataga girip saat 2-3 gibi ben uyanınca ayrı yataklara gecıyoruz
ben sırf rahat yatmak adına boş odaya kendıme oda yaptım, uykum bölünüp birdaha dalamayınca diğer odada alıyorum solugu ve sabah orda uyanıyorum.
eskıden o oda yokken eşim anlardı onun hareketınden dolayı uyuyamadıgımı, o alır battanıyesını salona giderdi ben rahat edeyım dıye
uykuda zaten uyuyoruz birbirimizden bir haber
sırf kocamla yatacagım dıye ya onu ya kendımı mutsuz edemem
çok da mutlu bır evliliğim var
bu işin sogukluk sıcaklıkla alakası yok
Konu konuyu açıyor ama ayrı yatmıyorsunuz siz. Aynı yatağa giriyorsunuz. Sizin gibi çiftler için de mantıklı bir çözüm. Ama ayrı yatmak aynı şey değil . Doğumum yaklaşırken biz de eşimle benzer bir çözüm bulduk. Odaya yer yatağı yaptık. En uyuyana kadar yanimda uzanıyor ben uyuyunca yer yatağına geçiyordu.evli olmanın anlamı sadece aynı yatakta yatmak mı:)
yoksa ğaylasım , iletişim, sevgi saygı baglılık mı
ben 5 senelik evliyim
eşim gözümün içine bakar
gunde kac kere mesaj yazar aksam olsa da senı gorsem ozledım dıye
ıkımız de calısırız
benim işim eve uzak , yarım saat yol yapıyorum hergün
sabah ılla arar işe vardın mı diye, yagmur var yavas git der, ayakkabılarımı bıle gıydırır yeri gelir
evde ben yokken coraplarımı pijamalarımı sever konusur .
evıne bana cok baglı bir eş
salonda tv izlerken hep bana temas halınde olmak ıster, wc ye gıtmek ıcın koltuktan kalkacak olsam nereye der:)
sürekli sevgisini belli eden , dile getiren bir insan
iş için iki gün ayrı kalsak butunj gece goruntulu arar konusuruz
benim eşimin boyu 1,92 cm
90 kg
ben de mınyonum, eşim gece yatakta azıcık dönse uykum da hafif oldugu için uyanır birdaha dalamam
bazen dalmayı beklerım ama mumkun değil azıcık hareketi benı uyandırır.
ben burada eşime hareket etme uyanıyorum dıyemem, e ben de uyanınca dalamıyorum sabah işe gideceğim yani
biz gece aynı yataga girip saat 2-3 gibi ben uyanınca ayrı yataklara gecıyoruz
ben sırf rahat yatmak adına boş odaya kendıme oda yaptım, uykum bölünüp birdaha dalamayınca diğer odada alıyorum solugu ve sabah orda uyanıyorum.
eskıden o oda yokken eşim anlardı onun hareketınden dolayı uyuyamadıgımı, o alır battanıyesını salona giderdi ben rahat edeyım dıye
uykuda zaten uyuyoruz birbirimizden bir haber
sırf kocamla yatacagım dıye ya onu ya kendımı mutsuz edemem
çok da mutlu bır evliliğim var
bu işin sogukluk sıcaklıkla alakası yok
Yani şimdiye kadar o çocuğun odası çoktan ayrılmış olmalıydı. Ben burda her fırsatta çocuğun odasının erken dönemde ayrılması gerektiğini yazıyorum ve her defasında birilerinin feveranlariyla karşılaşıyorum ama hem çocuğun gelişimi hem eşlerin ilişkilerinin sağlığı açısından aynı oda çok zararlı. Evet eşin bağırmamalıydı ama onun da kıstırılmış olduğunun farkında mısın. Sonra buralar doğumdan sonra eşim değişti diyen kadınlarla doluyor.
aynı mesajı sana da yazayım o haldeEşler arasındaki ilişki için aynı yatakta yatmak gercekten onemli. Hani bir yastikta kocamak var ya işte odur ayni yatakta yatmak. Bulaşıcı hastalık gibi önemli bir durum olmadikca kimseye tavsiye etmem.
farklı odada uyumus oluyoruz ama:)Konu konuyu açıyor ama ayrı yatmıyorsunuz siz. Aynı yatağa giriyorsunuz. Sizin gibi çiftler için de mantıklı bir çözüm. Ama ayrı yatmak aynı şey değil . Doğumum yaklaşırken biz de eşimle benzer bir çözüm bulduk. Odaya yer yatağı yaptık. En uyuyana kadar yanimda uzanıyor ben uyuyunca yer yatağına geçiyordu.
Ne yazık ki iyi anne olmak adı altında çocuklarımızı bize bağımlı, sosyal olarak kopuk ve kendine güvensiz bireyler olarak yetiştiriyoruz. Ben bu sitede on yaşında çocuğuyla hala aynı odada uyuyan kadını kadını, kendisi ayrı yatan ama kocasi bes yasinda oğluyla aynı yatakta yatan kadını gördüm. Uyarinca da bir suru laf yedim.Çunkü anne daima cefakar ve vefakar olmali. Burda okudum, 2-3 yil uykusuz kalmak normalmiş.
Değil. Gerçekten değil. Uyku eğitimi denilen birşey var. Farkinda değiller ama o bebeklerde çok zorlaniyor. Bioritimleri bozuluyor. Bir bebek 6-7 aylik okduktan sonra saat 10-12'de uyutulmaz. Saat sabah 9-10da kalkmaz.
Güvenli bağlanmak o kadar abartiliyor ki artik çocuga zarar veriyor. 1 yaşindan sonra çocuk oyun gruplarina katilmali, 2-3 saat olsa bile. Bu şekilde hem anne rahatlar, hem çocuk enerjisini atar ve daha sosyal olur.
Emin olun o bile yeter. Gercekten ayri uyumaya baslarsaniz on gun sonra ne dedigimi anlarsiniz. Adamın nefesi bile rahatsız etmeye başlar bir süre sonra. Tabi sizin nefesiniz de onu. Aynı yatakta uyumak zorunda kaldığınızda işkence gibi gelir. Yavaş yavaş ev arkadaşına dönüşürsünüz. Çok örneğiyle karşılaştım.farklı odada uyumus oluyoruz ama:)
hıcbır sabah aynı yatakta uyanmıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?