- Konu Sahibi minikmavikus
-
Dışarıdan konuşmak ne kadar kolay.. Ne kadar mükemmel bir kadınsınız.
Yani şu forumda kadının kadına yazdığı toplumun aynası niteliğinde..
Ben neden 20 aylık bebekle en çok haftasonu yoruluyorum acaba?
Acaba hiç yorulmak ne bilmeyen, sürekli dağıtan, tırmanan, gündüz uykusunu en fazla 20-25 dakika uyuyan bir bebeğim olduğu için olabilir mi?
Keşke bir yatışta 2 saat uyuyan bir bebek olsaydı hem işimi görüp hem de dinlenseydim..
Ama durum öyle mi? Kendime kahve bile yapsam içerken uyanır..
Ev hanımı değilim ama haftasonu evet gün bana yetmiyor.. Allah'a şükür eşim sizin gibi acımasız değil..
Konu sahibi kadın çocuk bu ara huysuz demiş zaten. Onun bana göre tek yanlışı bu ara adamla aynı odada yatma çabası. Böyle durumlarda eşim kendisi teklif eder salonda yatmayı tamam derim. 2-3 gün ayrı yatınca evliliğimiz bitmez..
Ben de onu dıyorum 5 senedir ayrıyız ev arkadası olmadık . sadece uykularımızda bırbırımızden haberımız olmuyor zatenEmin olun o bile yeter. Gercekten ayri uyumaya baslarsaniz on gun sonra ne dedigimi anlarsiniz. Adamın nefesi bile rahatsız etmeye başlar bir süre sonra. Tabi sizin nefesiniz de onu. Aynı yatakta uyumak zorunda kaldığınızda işkence gibi gelir. Yavaş yavaş ev arkadaşına dönüşürsünüz. Çok örneğiyle karşılaştım.
mübarek sen de çalışıyorsun kime atar yapıyorsun? bunun vicdansızlıkla ne alakası var? ben mükemmel olduğumu iddia etmedim. gebere gebere kahvaltı hazırladığım için mükemmel kadın oluyorsam ah ne mutlu bana. hayat müşterekse herkese müşterek kadınlara tek taraflı değil. konu sahibi ev hanımı çalışanın halinden anlaması gereken siz kocasının akşama kadar yorulmuş olabileceğini ve bir uykuya ihtiyaç duyabileceğini, sabah çıkarken midesine iki sıcak lokma girse güzel olabileceğini biliyor olmanız lazım. zira ben kahvaltı yapmadan çıkarsam aşırı gergin oluyorum gün boyu ve bu sebeple gibirsem de yorgunluktan kahvaltımı hazırlıyorum. parantez içinde yazdım fark ettiysen kimseyi memnun etmeye çalışmıyorum sağlıklı bir hayat sürebilmek için ne gerekli ise onu yapmaya çalışıyorum.
konu sahibi hem çocuğum aynı odada kalsın, hem kocam da bu şekilde uyumaya çalışsın, hem ben yorulmayım kafasında. bir adım geri atmıyor oh ne güzel dünya vala.
kadının kadına ettiği lafı da aşırı klişe artık. duymak istemediklerinizi birileri yazınca bunu kullanmaktan vazgeçin artık.
Bilmiyorsunuz bebeğim öğlenleri de az uyuyor anca ona yemek çorba hazırlayacak kadar uykusuzum
Öğlen uyuduğum falan YÖK belki bir kaç kere olmuştur 1.5 yılda
Çalışan veya çalışmayan diye sınıflandırmadığım içindir belki. Çünkü ev hanımlığının 2.5 kat fazla mesai gerektirdiği henüz kanıtlandı :)
Neyse anlayabilecek biri değilmişsiniz zaten..
Yatağı ayırıyorsan aynı yatakta yatmıyorsan o zaman evli olmanın anlamı nedir ki . Yatakta ayağı ayağına değecek ne bileyim sarılacaksın ki mutlu olacaksın bence . Ben olsam büyük konuşmamayım ama ayırmam ben ayırsam eşim asla ayırmaz .Evlilik birliği için yatak önemli
Ya ben yatağı sadece sevişmek için düşünmüyorum. Mesela eşimle Yatağa yattık ya bana sarılmadı nefesini hissetmem filan beni mutlu ediyor huzurlu oluyorum. Sonra eşimde benim için aynısından söz ediyor. Bazen gündüz msj yazar akşam olsa da yatağımıza yatsak diye . Onu tamamen o huzur mutluluk için söylüyor cinsellik açısından değil. Yatağa biz başka anlamlar yüklüyoruz evde o yüzden dedim . Tabi herkesin evliliği dinamikleri farklıdır bazısı böyle şeylerden çok etkilenirken bazıları hiç etkilenmez gibi.Emin olun bu toplumun kadına saçma dayatması. Problemi kadına yüklemenin başka bir uzantısı.
Bebeğim doğunca 2 aya yakın salonda bebeğimle kaldım. Benim gerekçem yatak yüksek kalıyordu bebekle oturup kalkmak zor oluyor diyeydi.
Zaten eşle yakınlaşacak durum olmuyor o sürede. Sen iyileşme sürecindesin bebeğe, uykusuzluğa alışmaya çalışıyorsun vs.
Oğlum 20 aylık çok şükür aramızda soğukluk falan yok. Eğer sırf bunun için olacaksa başka problemler de vardır zaten..
Tabiki bebekten sonra sinirler daha çabuk geriliyor o kadarı da normal..
Beyinsiz kocan bunu akil edemez.. hormonlar farkli calistirio beyinlerini :) anlik bi patlama ikinizinkide ama.. yok kahvalti beklemiom.. bu ne ya? Bebek mi bu adam .. kahvalti beklemiomus lutfetmis.. simit yicene bi zahmet 10 dk once kalkta kahvaltini yap madem. Ztn sabahin korunde insanin istahi kapali oluyo.. yiyecegi bi dilim bise uzerine peynir recel koy ye yani.. illa kadinin gorevidir bu :)
Sizinle aynı şeyi düşünüyorum . Birde aklıma şöyle birşey geldi acaba çocuklarımızın çok mu kölesi oluyoruzValla haksızsınız kusura bakmayın siz kendinizi bebeğe göre değil bebek sizin düzeninize alışmalı. Eşinize ilk defa da yapmıyormuşsunuz banyo yaptığında bile laf diyormuşsunuz adam oturma odasında yatayım diyor ona da yok diyorsunuz tabii ki saat kuracak.
Evde çalışmayan kadınsınız ama çocuk beni yoruyor deyip kahvaltı bile hazırlamıyorsunuz yok çorbasıymış falan diye tüm gün çorba falan yapıyor olsanız ne olacak iki dk çay koyup peynir zeytin koymak zor değil. Hadi onu yapamıyorsunuz ama sürekli eşinize evin içinde şunu yapma bunu yapma demeniz saçma. 1.5 yaşına gelmiş artık gece sütünü içmesine çok gerek yok uyusun ayrıca yatağı da ayrılabilir artık ayıramam diyorsunuz ona yok buna yok adam nefeste almasın o zaman
Ya ben yatağı sadece sevişmek için düşünmüyorum. Mesela eşimle Yatağa yattık ya bana sarılmadı nefesini hissetmem filan beni mutlu ediyor huzurlu oluyorum. Sonra eşimde benim için aynısından söz ediyor. Bazen gündüz msj yazar akşam olsa da yatağımıza yatsak diye . Onu tamamen o huzur mutluluk için söylüyor cinsellik açısından değil. Yatağa biz başka anlamlar yüklüyoruz evde o yüzden dedim . Tabi herkesin evliliği dinamikleri farklıdır bazısı böyle şeylerden çok etkilenirken bazıları hiç etkilenmez gibi.
Valla nasil alistirirsan ole gidio :) esimin bi iyi huyu varsa o da hic aramaz bole seyleri., sabah kendi yer cikar.. ya ztn kac kez uykum bolunuyo gece. Ben kendim icin bile kalkmam o saat bise yemeye kocama niye kalkim? Mutfak sirtimda mi sanki :)Olur mu canım aaa..
Kocişlerin kursağından geçecek ilk lokmayı karıları hazırlamalı. Mazallah adam kendi yapar da bir yerleri eksilir..
Sığırın uyku ağırmış zaten. Bebek ağlasa da osura osura uyumaya devam. Ne kalkıp bakacak.
Ama sabah kahvaltısı da hazır olmalı. Çünkü onlar mübarek insanlar..
Sonra da kocam hiç yardım etmiyoo.
Bu tip insanların yetiştirdiği çocuklar da böyle oluyor işte.. Al sana soyun devamı..
Bebegim sen kocandan ayrisin cok baska durumdasin.. ayrica cocuk tum dengeyi sasirtan bi durum.. yani insallah bi gun cocugun oluncada bole dusunursun..Ya ben yatağı sadece sevişmek için düşünmüyorum. Mesela eşimle Yatağa yattık ya bana sarılmadı nefesini hissetmem filan beni mutlu ediyor huzurlu oluyorum. Sonra eşimde benim için aynısından söz ediyor. Bazen gündüz msj yazar akşam olsa da yatağımıza yatsak diye . Onu tamamen o huzur mutluluk için söylüyor cinsellik açısından değil. Yatağa biz başka anlamlar yüklüyoruz evde o yüzden dedim . Tabi herkesin evliliği dinamikleri farklıdır bazısı böyle şeylerden çok etkilenirken bazıları hiç etkilenmez gibi.
Ya ne bileyim Benim annemle babamda hep böyleydi o yüzden normal sanıyorum belkide bebişimBebegim sen kocandan ayrisin cok baska durumdasin.. ayrica cocuk tum dengeyi sasirtan bi durum.. yani insallah bi gun cocugun oluncada bole dusunursun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?