Tartıştık kim haklı

mübarek sen de çalışıyorsun kime atar yapıyorsun? bunun vicdansızlıkla ne alakası var? ben mükemmel olduğumu iddia etmedim. gebere gebere kahvaltı hazırladığım için mükemmel kadın oluyorsam ah ne mutlu bana. hayat müşterekse herkese müşterek kadınlara tek taraflı değil. konu sahibi ev hanımı çalışanın halinden anlaması gereken siz kocasının akşama kadar yorulmuş olabileceğini ve bir uykuya ihtiyaç duyabileceğini, sabah çıkarken midesine iki sıcak lokma girse güzel olabileceğini biliyor olmanız lazım. zira ben kahvaltı yapmadan çıkarsam aşırı gergin oluyorum gün boyu ve bu sebeple gibirsem de yorgunluktan kahvaltımı hazırlıyorum. parantez içinde yazdım fark ettiysen kimseyi memnun etmeye çalışmıyorum sağlıklı bir hayat sürebilmek için ne gerekli ise onu yapmaya çalışıyorum.
konu sahibi hem çocuğum aynı odada kalsın, hem kocam da bu şekilde uyumaya çalışsın, hem ben yorulmayım kafasında. bir adım geri atmıyor oh ne güzel dünya vala.
kadının kadına ettiği lafı da aşırı klişe artık. duymak istemediklerinizi birileri yazınca bunu kullanmaktan vazgeçin artık.

Adam salonda yatmayi kabullenmis iste birak yatsin bebegi ayirana kadar. Ya da bebegi Ayir. Birinden birini kabul etmezsen boyle gune sinirli sinirli baslarsin. Adam hakli bence. Napsin parmak uclarinda mi yürüsün? O da istemiyordur eminim bebegi uyandirmak veya sizi rahatsiz etmek. Ama mecbur ses oluyor patlamis iste. Kahvalti olayina gelince de o konuda da esinize biraz hak verdim. Yani uyku saatlerinizi duzenleyip sabahlari ailecek kahvalti sofrasina oturabilirsiniz. Hem beraber olursunuz hem daha saglikli beslenirsiniz. Bence evde aile ile icilen bir bardak çay ın çözemeyeceği gerginlik yoktur. Aksam daha erken uyumaya çalışın. Sabah da erken kalkarak gune beraber baslayabilirsiniz. Siz de daha düzenli olursunuz. Ben bir ara esimle beraber kahvalti yapmak icin sabah 5bucuk 6 arasi kalkiyordum( elim biraz uyusuktur da anca) geri de uyumuyordum. O kar rahattim ki resmen gün bana kaliyordu. Simdi iyice ağırlaştım hamilelikten ötürü, yataktan çıkamıyorum ve aşırı gergin, huysuzum.

Ben de onu dıyorum 5 senedir ayrıyız ev arkadası olmadık . sadece uykularımızda bırbırımızden haberımız olmuyor zaten
ıkımız de konforlu uyuyoruz mutlu uyanıyoruz

Çalışan veya çalışmayan diye sınıflandırmadığım içindir belki. Çünkü ev hanımlığının 2.5 kat fazla mesai gerektirdiği henüz kanıtlandı :)
Neyse anlayabilecek biri değilmişsiniz zaten..

Bilmiyorsunuz bebeğim öğlenleri de az uyuyor anca ona yemek çorba hazırlayacak kadar uykusuzum
Öğlen uyuduğum falan YÖK belki bir kaç kere olmuştur 1.5 yılda

o zaman kocanı azat et bırak başka yerde yatsın uyusun. zor bir bebekle uğraşıyorsun tamam haklı olabilirsin ama en azından evdesin bunu bir düşün

sen muhteşem ayırt etmemelerine devam et. nasıl bir kafa ise aynısından istemiyorum sana bu kafayla mutluluklar.
senin anlayış tavanmış maaşallaaahhh...

Valla haksızsınız kusura bakmayın siz kendinizi bebeğe göre değil bebek sizin düzeninize alışmalı. Eşinize ilk defa da yapmıyormuşsunuz banyo yaptığında bile laf diyormuşsunuz adam oturma odasında yatayım diyor ona da yok diyorsunuz tabii ki saat kuracak.

Evde çalışmayan kadınsınız ama çocuk beni yoruyor deyip kahvaltı bile hazırlamıyorsunuz yok çorbasıymış falan diye tüm gün çorba falan yapıyor olsanız ne olacak iki dk çay koyup peynir zeytin koymak zor değil. Hadi onu yapamıyorsunuz ama sürekli eşinize evin içinde şunu yapma bunu yapma demeniz saçma. 1.5 yaşına gelmiş artık gece sütünü içmesine çok gerek yok uyusun ayrıca yatağı da ayrılabilir artık ayıramam diyorsunuz ona yok buna yok adam nefeste almasın o zaman

Beyinsiz kocan bunu akil edemez.. hormonlar farkli calistirio beyinlerini :) anlik bi patlama ikinizinkide ama.. yok kahvalti beklemiom.. bu ne ya? Bebek mi bu adam .. kahvalti beklemiomus lutfetmis.. simit yicene bi zahmet 10 dk once kalkta kahvaltini yap madem. Ztn sabahin korunde insanin istahi kapali oluyo.. yiyecegi bi dilim bise uzerine peynir recel koy ye yani.. illa kadinin gorevidir bu :)

Çocuğun odasını ayırın demeyin demişsin ama ben yine de ayır diyorum.

Çocuğunuzu seslere karşı çok hassas yetiştirmeyin, her gittiğiniz ortamda ayni sessizliği bulamayabilirsiniz.

Akşamdan börek poğaça gibi birşeyler hazırlayıp, sabah eşinize sallama çayla iki dakika da kahvaltı hazırlayabilirsiniz.

Çoçuğunuzun erken kalkmasında da bir sorun göremedim. Güne erken başlamak bence daha güzel tüm gün senin oluyor. Hem çoçuğunuz erken kalktığı için erken yatmaya da alışır. Akşam çocuğunuz yattıktan sonra eşinizle birbirinize vakit ayırabilirsiniz.

Emin olun bu toplumun kadına saçma dayatması. Problemi kadına yüklemenin başka bir uzantısı.
Bebeğim doğunca 2 aya yakın salonda bebeğimle kaldım. Benim gerekçem yatak yüksek kalıyordu bebekle oturup kalkmak zor oluyor diyeydi.
Zaten eşle yakınlaşacak durum olmuyor o sürede. Sen iyileşme sürecindesin bebeğe, uykusuzluğa alışmaya çalışıyorsun vs.
Oğlum 20 aylık çok şükür aramızda soğukluk falan yok. Eğer sırf bunun için olacaksa başka problemler de vardır zaten..
Tabiki bebekten sonra sinirler daha çabuk geriliyor o kadarı da normal..

Ya ben yatağı sadece sevişmek için düşünmüyorum. Mesela eşimle Yatağa yattık ya bana sarılmadı nefesini hissetmem filan beni mutlu ediyor huzurlu oluyorum. Sonra eşimde benim için aynısından söz ediyor. Bazen gündüz msj yazar akşam olsa da yatağımıza yatsak diye . Onu tamamen o huzur mutluluk için söylüyor cinsellik açısından değil. Yatağa biz başka anlamlar yüklüyoruz evde o yüzden dedim . Tabi herkesin evliliği dinamikleri farklıdır bazısı böyle şeylerden çok etkilenirken bazıları hiç etkilenmez gibi.

8,5 aylık bir bebeğim var çalışan bir anneyim ama şunu gayet açık bir dille ifade edeyim hafta sonları benim için çok çok daha yorucu. bütün gün bebekle ilgilenmek o kadar zor ki. kendine 5 dk bile zaman ayıramadan. evet benim kızım 1 saat uyuyor ama peki ben o bir saatte dinlenebiliyor muyum tabii ki hayır. yemek bulaşık çamaşır ütü...... daha totomu koltuğa değdiremeden kızım uyanmış oluyor. bütün gece zaten uyumuyor mu bu kocalar? sabah da bir zahmet midesine sıcak bir şey girmesini istiyorsa kalksın hazırlasın hatta madem beni uyandırıyor bana da hazırlasın da ben de güne azıcık da olsa pozitif başlayabileyim.
benim eşimde 30 kere alarm kurar 30. da benim hadi artık diye söylenmemle kalkar. ama ben o zamana kadar kendimi bebeğin eşyalarını hazırlamış evi kabaca düzenlemiş olurum. haaa unutmadan gece de zirilyon kere kalkmış ve bebeği pışpışlamış şişmiş gözkapaklarımla yaparım bunu. aaa kocacım nerde uyuyor adamcağız...
ev hanımı olunca her şey kendi kendine hallolmuyor maalesef. evet biri çalışıyor biri bebek bakıp ev işlerini hallediyor belki adil bir paylaşım diye düşünülebilir ama bebek olmasaydı öyle olurdu. çünkü bebek tam zamanlı mesai demek. bunun yanında bekleyen işleri saymıyorum bile.
konu sahibi bende yatak ayırma konusunda sizinle aynı düşüncedeyim. bence azıcık dikkatli davranmak bu kadar zor değil. yani banyodan önce kıyafetleri hazırlayıp biraz sessiz davranmak sabah daha dikkatli sessiz hazırlanmak. anne dünya kadar fedakarlık yapsın baba yok kahvaltı hazırlamadın yok darladın ben napayım acaba. kimse kusura bakmasın henüz evrilmemişse bu canlılar suratı da her şeyi de hak ediyorlar.....

Olur mu canım aaa..
Kocişlerin kursağından geçecek ilk lokmayı karıları hazırlamalı. Mazallah adam kendi yapar da bir yerleri eksilir..

Sığırın uyku ağırmış zaten. Bebek ağlasa da osura osura uyumaya devam. Ne kalkıp bakacak.
Ama sabah kahvaltısı da hazır olmalı. Çünkü onlar mübarek insanlar..

Sonra da kocam hiç yardım etmiyoo.
Bu tip insanların yetiştirdiği çocuklar da böyle oluyor işte.. Al sana soyun devamı..

Sizinle aynı şeyi düşünüyorum . Birde aklıma şöyle birşey geldi acaba çocuklarımızın çok mu kölesi oluyoruz

Ah ah bebekten sonraki uykusuzlukla kim kime dokundu farkedilmiyor bile..
Nerelerde uykuya daldığımı bilsen şaşarsın..

Valla nasil alistirirsan ole gidio :) esimin bi iyi huyu varsa o da hic aramaz bole seyleri., sabah kendi yer cikar.. ya ztn kac kez uykum bolunuyo gece. Ben kendim icin bile kalkmam o saat bise yemeye kocama niye kalkim? Mutfak sirtimda mi sanki :)

Ha ama acigi kapatirim yeri gelince.. mecbur yemek yapiorum her gun cocuklar olmasa onuda yapmam belki :))) bi gun olur kebap yediririm bi gun peynir ekmek yer. Bunlar sorun olmamali.. karnin her sekilde doyuyo yani.

Kadinlarin bu kdr kendini paralamasini anlamiorum. O koca ztn ii bi baba olsa bunu beklemez. Simit yemismis.. zikkim ye derim ole bi adama .. ama siz demeyin kocanizla araniz bozulabilir:)

bazı mesajları hayretler içinde okuyorum acaba eşiniz bu yazdıklarınızı okuyor olsaydı yine de böyle işkembeden sallayabilecek miydiniz :)) Feministler evlenmesin lütfen, buralarda milletin huzuruna taş koyuyorsunuz sonra. Siz ne halt ederseniz edin de bari yıkıcı olmayın başkalarına karşı ve lütfen gerçeklere dönün :)))

Bebegim sen kocandan ayrisin cok baska durumdasin.. ayrica cocuk tum dengeyi sasirtan bi durum.. yani insallah bi gun cocugun oluncada bole dusunursun..

Kadının çalışmıyor olması evde yattığı anlamına gelmiyor, üstelik bir de bebek varsa. Ama nedense öyleymiş gibi görülüyor, annenin kaliteli bir uyku alması stressiz ve bebeğine daha yoğunlaşmış olmasını sağlayacaktır, dinlenmiş ve mutlu annesi olan bebekte belki biraz daha uyumlu olur.Kahvaltı hazırlamak kadın çalışsa da çalışmasa da neden kadının görevi onu da gerçekten anlamış değilim.Karnını doyurmak denilen olgu kişilerin fiziksel ihtiyacı, insan kendi suyunu alabilir, çayını demleyebilir, yiyeceği birkaç lokma yemeği hazırlayabilir.Kendine saygısı olan insan bunları başkasından beklememelidir.Erkekler bebek değildir, bu şekilde yaklaşıp, onlara bu algıyı verirsek hiçbir zaman olayların farkına varamazlar.

Evliliğin ilk başlarında eşim sürekli kişisel ihtiyaçlarını yapmamı ya da hatırlatmamı benden bekliyordu.Akşam uyuyup kalsam film izlerken beni uyandırıp su istiyordu, alması gereken bir ilacı unuttuğunda hatırlatmadığım için ben suçlanıyordum, dişini fırçalamasını bile ben hatırlatmak zorundaymışım o unutuyormuş, iyide ben de sürekli bir başka yetişkinin kişisel ihtiyaçlarını düşünüp duramam ki. Kadınların bir bölümü de bunu makul görüyor, tuhaf.

Bebegim sen kocandan ayrisin cok baska durumdasin.. ayrica cocuk tum dengeyi sasirtan bi durum.. yani insallah bi gun cocugun oluncada bole dusunursun..
Ya ne bileyim Benim annemle babamda hep böyleydi o yüzden normal sanıyorum belkide bebişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…