- 31 Ağustos 2012
- 22.208
- 35.435
- 798
- Konu Sahibi minikmavikus
-
Hahaha bu yüzden bebe yapmak istemiyorum işte artık bu tarz konuları okumayacağım ya karar verdim kötü etkiliyor beniAh ah bebekten sonraki uykusuzlukla kim kime dokundu farkedilmiyor bile..
Nerelerde uykuya daldığımı bilsen şaşarsın..
Her evlilik ayni degil tabii:) belki bebegin cok uykucu olur sanli olursun:) bizimkilerde oleydi ama hersey o kdr farkliki artik. Ayni yatakta yatmak iyi birsey ama konu sahibi hakli bu konuda.. eside ise gidecek o da haksiz degilde.. sinirlenince kahvalti muhabbetine girmese iyiydi.. bu neyi gisterio bilion mj? Bu erkekler evlenmis ama hala bebek gibi hissediolar..Ya ne bileyim Benim annemle babamda hep böyleydi o yüzden normal sanıyorum belkide bebişim
Oha yani :) uyuyan kadini su icin uyandrmak.. dis fircalamayi sen mi hatrlatcan :) valla hayretler icinde bu tarz seyleri okuorum.. dahada hayret ettigim birsey varsa seninde dediin gibi.. bunu normal goren hemcinslerimiz.. bole dusunduum icinde feminist olcaksam oliim yaniKadının çalışmıyor olması evde yattığı anlamına gelmiyor, üstelik bir de bebek varsa. Ama nedense öyleymiş gibi görülüyor, annenin kaliteli bir uyku alması stressiz ve bebeğine daha yoğunlaşmış olmasını sağlayacaktır, dinlenmiş ve mutlu annesi olan bebekte belki biraz daha uyumlu olur.Kahvaltı hazırlamak kadın çalışsa da çalışmasa da neden kadının görevi onu da gerçekten anlamış değilim.Karnını doyurmak denilen olgu kişilerin fiziksel ihtiyacı, insan kendi suyunu alabilir, çayını demleyebilir, yiyeceği birkaç lokma yemeği hazırlayabilir.Kendine saygısı olan insan bunları başkasından beklememelidir.Erkekler bebek değildir, bu şekilde yaklaşıp, onlara bu algıyı verirsek hiçbir zaman olayların farkına varamazlar.
Evliliğin ilk başlarında eşim sürekli kişisel ihtiyaçlarını yapmamı ya da hatırlatmamı benden bekliyordu.Akşam uyuyup kalsam film izlerken beni uyandırıp su istiyordu, alması gereken bir ilacı unuttuğunda hatırlatmadığım için ben suçlanıyordum, dişini fırçalamasını bile ben hatırlatmak zorundaymışım o unutuyormuş, iyide ben de sürekli bir başka yetişkinin kişisel ihtiyaçlarını düşünüp duramam ki. Kadınların bir bölümü de bunu makul görüyor, tuhaf.
Adam duşa gitse kadın kızıyormuş bebişim ya o nasıl olacakHer evlilik ayni degil tabii:) belki bebegin cok uykucu olur sanli olursun:) bizimkilerde oleydi ama hersey o kdr farkliki artik. Ayni yatakta yatmak iyi birsey ama konu sahibi hakli bu konuda.. eside ise gidecek o da haksiz degilde.. sinirlenince kahvalti muhabbetine girmese iyiydi.. bu neyi gisterio bilion mj? Bu erkekler evlenmis ama hala bebek gibi hissediolar..
Dedim ya karsilikli bi patlama olmus. Ben ztn cocuk uyurken dusa girme supurge tutmama isine karsiyim. Iki dk aglasa cocuk bise olmaz.. dusta alirim supurgede tutuyorum cocuk uyurken.. o da alistirmayla ilgili bence.. kadin hatasiz degil sadece dediim gibi alarm konusunda haksiz ve kahvalti meselesin de.. yoksa kole degil ya bu adamda bi canli yani :)Adam duşa gitse kadın kızıyormuş bebişim ya o nasıl olacak
Valla nasil alistirirsan ole gidio :) esimin bi iyi huyu varsa o da hic aramaz bole seyleri., sabah kendi yer cikar.. ya ztn kac kez uykum bolunuyo gece. Ben kendim icin bile kalkmam o saat bise yemeye kocama niye kalkim? Mutfak sirtimda mi sanki :)
Ha ama acigi kapatirim yeri gelince.. mecbur yemek yapiorum her gun cocuklar olmasa onuda yapmam belki :))) bi gun olur kebap yediririm bi gun peynir ekmek yer. Bunlar sorun olmamali.. karnin her sekilde doyuyo yani.
Kadinlarin bu kdr kendini paralamasini anlamiorum. O koca ztn ii bi baba olsa bunu beklemez. Simit yemismis.. zikkim ye derim ole bi adama .. ama siz demeyin kocanizla araniz bozulabilir:)
Ole tabii takilmamak lzm bi sekilde gecio bu gunler.. ama dediin gibi uzucu olan kadinlik yapmak adi altinda kadinlarin somurulmesini normal karsilanmasi..bi cesit.. ben ole goruorum bunu..Şu kadınlık görevi lafından bir gün birinin kucağına kusacağım o olacak..
Şu "aile ve evin huzuru" adı altında dayatılan eziyeti kitap haline getirseler Türk tarihi arşivi kadar yer tutar. Ama erkeklik görevi de "çalışsın evine baksın yeter" derler.
Dünya kadınların şefkati ile dönüyor. Ama şefkat de hakedene gösterilmeli..
Bazı kadınlara bakıyorum üzülüyorum, bazı erkeklere bakıyorum seviniyorum.
Çünkü benim eşim de hiç takılmaz böyle şeylere.
Bir gün motor takmış gibi işlenirim yemeğimizi tatlısına varana kadar yaparım bir gün hiç yapmak istemiyorum derim. Ya o yapar ya da dışarıdan yeriz..
İnsanım ben ya..
Kimsenin emir eri de değilim..
8,5 aylık bir bebeğim var çalışan bir anneyim ama şunu gayet açık bir dille ifade edeyim hafta sonları benim için çok çok daha yorucu. bütün gün bebekle ilgilenmek o kadar zor ki. kendine 5 dk bile zaman ayıramadan. evet benim kızım 1 saat uyuyor ama peki ben o bir saatte dinlenebiliyor muyum tabii ki hayır. yemek bulaşık çamaşır ütü...... daha totomu koltuğa değdiremeden kızım uyanmış oluyor. bütün gece zaten uyumuyor mu bu kocalar? sabah da bir zahmet midesine sıcak bir şey girmesini istiyorsa kalksın hazırlasın hatta madem beni uyandırıyor bana da hazırlasın da ben de güne azıcık da olsa pozitif başlayabileyim.
benim eşimde 30 kere alarm kurar 30. da benim hadi artık diye söylenmemle kalkar. ama ben o zamana kadar kendimi bebeğin eşyalarını hazırlamış evi kabaca düzenlemiş olurum. haaa unutmadan gece de zirilyon kere kalkmış ve bebeği pışpışlamış şişmiş gözkapaklarımla yaparım bunu. aaa kocacım nerde uyuyor adamcağız...
ev hanımı olunca her şey kendi kendine hallolmuyor maalesef. evet biri çalışıyor biri bebek bakıp ev işlerini hallediyor belki adil bir paylaşım diye düşünülebilir ama bebek olmasaydı öyle olurdu. çünkü bebek tam zamanlı mesai demek. bunun yanında bekleyen işleri saymıyorum bile.
konu sahibi bende yatak ayırma konusunda sizinle aynı düşüncedeyim. bence azıcık dikkatli davranmak bu kadar zor değil. yani banyodan önce kıyafetleri hazırlayıp biraz sessiz davranmak sabah daha dikkatli sessiz hazırlanmak. anne dünya kadar fedakarlık yapsın baba yok kahvaltı hazırlamadın yok darladın ben napayım acaba. kimse kusura bakmasın henüz evrilmemişse bu canlılar suratı da her şeyi de hak ediyorlar.....
Ole tabii takilmamak lzm bi sekilde gecio bu gunler.. ama dediin gibi uzucu olan kadinlik yapmak adi altinda kadinlarin somurulmesini normal karsilanmasi..bi cesit.. ben ole goruorum bunu..
Aynen.Sen haksızsın kusura bakma
eşin sabah işe gidiyor sanırım
baska odada rahat yatmasına izin vermıyorsun ben olsam deşli olurum
sen anlayıslı olacaksın bu donemde, eşim işe gidiyor diyerek onun da rahatını düşüneceksin sadece bebeğin değil.
bırak diğer odada yatsın ne olacak ki,
aynı evın ıcınde oturma odasına kadın mı atacak.
aranız mı soguyacak
yanyana mutsuz yatacagınıza gecıcı süre mutlu yatın ne var bunda
ya da bebeğini baska odaya al
Ne abartiyorsunuz bu konuyu biz cocuktan dolayi ayri yatiyoruz gayet de kopmadik zaman da ayiriyoruz birbirimize onemliolan kus olmamak.Yatağı ayırıyorsan aynı yatakta yatmıyorsan o zaman evli olmanın anlamı nedir ki . Yatakta ayağı ayağına değecek ne bileyim sarılacaksın ki mutlu olacaksın bence . Ben olsam büyük konuşmamayım ama ayırmam ben ayırsam eşim asla ayırmaz .Evlilik birliği için yatak önemli
valla burda haklı bu biraz abartı olmuşbanyo yapma ses olur
çok doğru. Belki de çalışan insan evde olamadığı ailesi ile fazla vakit geçiremediği için kiymet daha çok biliyor. Ben altı da kalkıp kahvaltı hazırlıyorum.ben eşini haklı buldum. ev hanımısın belli ki. gün içerisinde sen de bebek de dinlenebilirsiniz. kaldı ki bebek artık 1,5 yaşında. zaten ayrı odalarda kalıyor olmanız lazım her türlü açıdan maden onu kabul etmiyorsun bari adamın yaşam alanını kısıtlama.
bir de ben gebere gebere kahvaltı hazırlamaya çalışırım(kimseye yaranmak mutlu etmek için değil güne ailecek sağlıklı başlayabilmek evden aç çıkmamak için).. çalışıyor, çocuklu, sabah evden hep birlikte çıkıyor olmamıza rağmen... sen de bir zahmet uykundan feragat ediver de bir yumurta haşla koy kocanın önüne en kötü. çalışsan neyse diyeceğim de bu gün bu ev hanımlarına nasıl yetmiyor anlamıyorum ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?